Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kimmuriel
aktív tag
Hehe, azt is próbáltam ma, nekem is nagyon bejön, föl is került a kívánságlistámra!
-
Kimmuriel
aktív tag
Nem bírtam magammal, mai szerzeményem egy baromi ronda Nasomatto Baraonda!
-
Kimmuriel
aktív tag
Nem tudom tudtok-e róla, de már a Madisonnak is van magyar nyelvű weboldala: [link]
-
Kimmuriel
aktív tag
Ma lettem boldog tulajdonosa egy üveg Agonist Dark Saphir-nak. Nos, úgy látszik lehet ezt az oud-os témát jól is csinálni! Az üvegből frissen kifújva elviselhetetlenül borzalmas szaga van, viszont ami pár perc után történik vele a bőrön, az egészen hihetetlen átalakulás! Nagyon gazdag illat, rengeteg összetevővel, nagyon változékony, igazi kaméleon. Kifejezetten szórakoztató figyelni, ahogyan változik. Hónapok óta fájt rá a fogam, most végre megvan!
-
Kimmuriel
aktív tag
A Nasomatto-k közül eddig csak az Absinthe-ot és a Baraondát próbáltam, ez utóbbi különösen tetszett, viszont az ára túlságosan horror.
-
Kimmuriel
aktív tag
Nekem a kedvenc vetiveres illataim: Mona di Orio Vetyver és Atelier Cologne Vétiver Fatal.
-
Kimmuriel
aktív tag
Kurkdjian-tól a Baccarat Rouge 540-et próbáltátok már? Itt hüledezek a Fragranticás véleményeken: egy csomóan írják, hogy gyomorforgatóan édes, vattacukor/égetett cukor illatú. Basszus, ezek mit szagoltak? Én egy fikarcnyit sem érzem édesnek! Rajtam vérnarancsos, gyantás illat. Totális anozmiám lenne az édes összetevőire? Még papírról sem érzem édesnek, nemhogy a bőrömön!
-
Kimmuriel
aktív tag
Ibolya? Akkor Serge Lutens De Profundis! Viszont rohadtul nem édes, pláne nem szirupos, sokkal inkább zöld, egy kis krizantémmal. Viszont messze a legautentikusabb, amit valaha éreztem!
Vagy egyszer valahol illatoltál egy ilyet, és konkrétan azt a parfümöt keresed?
[ Szerkesztve ]
-
Kimmuriel
aktív tag
Szigetelőszalag is jó erre a célra.
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz slick-adam #7536 üzenetére
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz slick-adam #7528 üzenetére
Ilyet én is láttam már, csak az annyiban volt extrémebb, hogy a fószer az összeset a tenyerébe(!) fújta! Ja, és 23 fújásnál hagytam abba a számolást, tovább nem volt cérnám követni...
-
Kimmuriel
aktív tag
Most fedeztem fel egy újabb reviewer-t YouTube-on, érdemes követni, nagyon jól nyomja a csávó: MrSmelly1977
[ Szerkesztve ]
-
Kimmuriel
aktív tag
Szerintem menj el egy parfümériába (Müller, Douglas, Marionnaud), és hasonlítsd össze az illatát az eredetivel.
Ha több éves parfüm, simán lehetnek benne ilyen apró részecskék.Én vettem már úgy parfümöt a Nerolinál, hogy volt a dobozában egy kis brossúra, amiben fölhívták rá a figyelmet, hogy mivel az a konkrét parfüm sok természetes összetevőt tartalmaz, ezért előfordulhat, hogy idővel láthatóan úszkálhat benne szmutyi, és nem kell megijedni, ez természetes folyamat.
sonkabence: KrémMánián is rengeteg hamisítvány szokott fönt lenni...
[ Szerkesztve ]
-
Kimmuriel
aktív tag
Boldog karácsonyt, fórumtársak!
-
Kimmuriel
aktív tag
Redolessence nem parfümökkel foglalkozik hivatalosan, hanem tanár, ezt több videójában is elmondja. Ő csak lelkes gyűjtő, 400+ darabos kollekcióval.
Reviewer-ek közül én még Carlos-t is kedvelem, övé a Brooklyn Fragrance Lover csatorna: https://www.youtube.com/user/carlos319
A bloggerek közül pedig Juraj elég jó, övé a BL'eauOG: [link]
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz Fr@nkieWilde #6985 üzenetére
Amit ott 11 ml-esként árulnak, az valójában csak 10 ml-es, kimértem fecskendővel.
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz slick-adam #6979 üzenetére
A Chergui rajtam sokkal édesebb, az speciel pont a túlzott édessége miatt esett ki nálam.
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz slick-adam #6977 üzenetére
Az Arabie-tól mindig datolya zabálhatnékom támad! Szerintem nem vészesen édes, pedig én eléggé finnyás vagyok a túl édes illatokra. Persze nyilván bőrfüggő is a dolog.
-
Kimmuriel
aktív tag
Ma újra tesztelem a Creed Silver Mountain Water-t, de még mindig iszonyatosan rideg, fémes rajtam. Rajtatok működik?
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz summersam #6895 üzenetére
A L'Artisan Parfumeur Fou d`Absinthe nekem nagy kedvencem, ajánlom mindenkinek legalább egy megillatolás erejéig!
-
Kimmuriel
aktív tag
Na úgy látom van itt egy kis fogalomzavar, úgyhogy tegyük helyre a dolgokat: animális illatokon alapvetően az állati eredetű összetevőket értjük, úgy mint a cetámbra (ambergris), hódzsír (castoreum), cibet (civet), pézsma (musk), stb.
Persze manapság ezeket már mind szintetikus úton állítják elő, úgyhogy senki ne essen kétségbe, semmilyen jószágnak nem esik bántódása.Néha az animális kategóriába sorolják az indolos fehér virágokat is (pl. jázmin), ami egyesek szerint széklet szagú, a római köményt, amit izzadságszagúnak titulálnak, vagy a feketeribizli levelet, amire meg azt mondják, hogy macskapisire emlékeztető szaga van.
-
Kimmuriel
aktív tag
Megnéztem néhány videóját ennek a sokat emlegetett Jeremy gyereknek. Megmondom őszintén elgondolkodtam rajta, hogy ő ezt valóban komolyan gondolja, vagy csak gúnyból nyomja így? Hihetetlenül irritáló stílusa van!
Százszor inkább ajánlanám Steven Gavrielatos videóit, aki Redolessence néven van fent YouTube-on: [link]
-
Kimmuriel
aktív tag
Huh, az új Nasomatto Baraonda nagyon bejövős!
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz kemalboy01 #6464 üzenetére
1 ml-es pálcikásat.
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz Peterzon94 #6462 üzenetére
Bvlgari Man in Black
-
Kimmuriel
aktív tag
Most épp a Carner Barcelona Cuirs-t kóstolgatom, eléggé begyere bőrös illat!
-
Kimmuriel
aktív tag
A Copal Azur nagyon jó, nagyon szeretem, csak gigamegabrutál ára van (100 ml 65 eFt).
Az Odin Century szerintem túl édes, de ha neked tetszik, érdemes lehet még megszagolni az Atelier Cologne Vanilla Insensée-t, szerintem tökre olyan illata van, mint a Century leszáradásának. -
Kimmuriel
aktív tag
válasz kk831228 #6385 üzenetére
A Jasmin Rouge-ra eléggé hasonlít a Fueguia 1833 Amalia, esetleg még érdemes lehet azt is megszagolni. Kb. 20 eFt-tal olcsóbb belőle 100 ml, mint a TF-ből. A másik tippem, ami szintén hasonló a Jasmin Rouge-hoz, a Serge Lutens-féle A La Nuit lenne. Pont akciós IP-n, 50 ml 17860 Ft, ami jóval barátibb ár a másik kettőnél. Nem azt mondom, hogy vakon rendeld meg, de ha van lehetőséged megillatolni, akkor ne hagyd ki, mert jó alternatívák lehetnek.
-
Kimmuriel
aktív tag
A Fueguia 1833 parfümökkel hogy állunk? Ismertek közülük néhányat?
-
Kimmuriel
aktív tag
Vakvásárlással vettem egy üveg John Varvatos Dark Rebel-t, és azt kell hogy mondjam, nagyon bejött! Egész nap csak kapkodom a fejem, hogy mi ez a jó illat! Őszre pompás lesz, most még azért egy kicsit meleg van hozzá.
-
Kimmuriel
aktív tag
Hehe, vicces, hogy pont együtt emlegettem a Shanghai Lily-t és a California Réverie-t, ugyanis mindkettő Antoine Maisondieu alkotása!
-
Kimmuriel
aktív tag
Ma voltam a Mammut Dögiben Tom Fordokat és Armani Privé-ket szemlézni. Nos, az Armani illatok közül egyedül a Myrrhe Imperiale tetszett, de ilyen melegben nagyon fejletépős lenne, szóval nem mertem bőrön tesztelni. A Tom Fordok közül leginkább a Tobacco Vanille izgatott, nagyon régen teszteltem, és azóta már volt szerencsém a Phaedon Tabac Rouge-hoz és a Franck Boclet Tobacco-hoz. Azt kell hogy mondjam, csalódás a TF, mert nagyon édes, a vanília miatt kevésbé érvényesül benne a dohány, és én nagyon hiányoltam belőle azt a pikáns fűszerességet, amit a Phaedon Tabac Rouge-ban a gyömbér és a fahéj kombinációja ad, szóval nálam a Phaedon a nyerő. Ami rendkívül jó hír a pénztárcámnak!
A Plum Japonais-ról továbbra is tartom, hogy tisztára Lutens Feminité du Bois, de egy jóval lágyabb, finomra hangoltabb verzió. Érdekes módon a Lutens-ben meg épp a szúrósság zavar, a cédrus mintha túl lenne tolva benne, úgyhogy itt meg a TF nyert.
A Tobacco Oud nem különösebben mozgatott meg, a Tuscan Leather-től továbbra is rosszul vagyok (szerintem gyomorforgatóan savanyú). Ami óriási meglepetés volt, az a Shanghai Lily! Ez nagyon szép női illat!
Ezen felül női illatok közül a Van Cleef&Arpels Collection Extraordinaire széria California Réverie-je kiérdemli az általam ismert legszebb narancsvirág illat címet!Próbáltam még a Guerlain Ambre Eternel-t, de nem nagyon mozgatott meg, viszont a Santal Royal eléggé bejött, csak hát meglehetősen déjà vu érzésem volt, szerintem totál Juliette Has A Gun Midnighjt Oud, de egy sokkal szebb, finomra hangolt kiadásban.
Kifelé menőben a Mammutból még megillatoltam a L'Occitane Eav des Baux-t, ez is egész ígéretes kis darab, de én vélek benne felfedezni heliotropot, úgyhogy eszem ágában sem volt bőrön tesztelni, mert nekem ez a mumus illatösszetevő, ami migrénes fejfájást generál.
Ennyi volt a mai tesztkör.
-
Kimmuriel
aktív tag
Azt a rohadt! Iparfümérián van Roja Diaghilev!
-
Kimmuriel
aktív tag
Most tesztelem a Parfums de Marly Herod-od... Huh, hát elég brutálisan édes!
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz Jhonny06 #5664 üzenetére
Az én orrom sem bírja a nagyon édes illatokat. Tom Ford Tobacco Vanille, Phaedon Tabac Rouge, Frank Boclet Tobacco, Reminiscence Tonka állítólag mind nagyon hasonlóak, kíváncsi lennék melyik a legkevésbé édes, de még kellően karakteresen dohányos illat. Illetve ide sorolják még a 18.21 Man Made Sweet Tobacco Spirits-et is, bár tudtommal ez nálunk nemigen elérhető illat.
-
Kimmuriel
aktív tag
Iparfümérián megjelent egy újabb niche márka, nevezetesen Franck Boclet. A dohányos illata állítólag elég jó Tom Ford Tobacco Vanille dupe. Kíváncsi lettem rá, remélem előbb-utóbb minták is elérhetők lesznek belőle.
-
Kimmuriel
aktív tag
Ami még eszembe jutott, hogy el lehetne indulni pézsmás vonalon is (bár a parciális anozmia a pézsmára eléggé elterjedt, úgyhogy van egy csomó ember, aki egyáltalán nem is érzi), pl. Narciso Rodriguez For Her, vagy a fehér teás Bvlgari Eau Parfumée au Thé Blanc a maga igen kellemes, nyárias frissességével.
A Carven Le Parfum is igen kellemes, Douglas-ban meg tudod szagolni. -
-
Kimmuriel
aktív tag
Ezek jutottak eszembe, amiket érdemes lehet megszimatolni:
Estée Lauder Pure White Linen, Hermés 24 Faubourg EDT, Bvlgari BLV II, Yves Rocher Moment de Bonheur, DSQUARED She Wood, Chanel No. 19 Poudré, Guerlain Champs-Elysées, L'Artisan Parfumeur La Chasse aux Papillons EDT -
Kimmuriel
aktív tag
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz kk831228 #5446 üzenetére
Sosem kellett fizetnem mintákért ott, de nem is kértem 2-3 mintánál többet egyszerre. Javasolni nem szeretnék, inkább szaglássz, és "hallgass az orrodra"! Ami nagyon tetszik, abból érdemes kérni mintát. Másik megoldás, hogy papírra fújva viszed haza, és otthon szagolgatod a blattert, aztán döntöd el, hogy majd legközelebb melyikből akarsz mintát tényleges kipróbálásra. Van úgy, hogy 5-6 papírcsíkot is elviszek házi szimatolásra. Persze nem ugyanaz, mint bőrön, de irányadónak jó lehet.
-
Kimmuriel
aktív tag
-
Kimmuriel
aktív tag
Aki friss illatra vágyik, annak ajánlom kipróbálásra a Frapin L'Humaniste-ot és az Orchid Man-t. Mindkettő megillatolható Zólyomi Zsolt parfümériájában.
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz kk831228 #5400 üzenetére
Én nem értem mi ez a nagy hype a Tobacco Vanille körül! Jó, jó, fincsi illat, de kb. a világon semmilyen alkalomra nem hordható!
A Tuscan Leather szerintem meg okádék... Kevés parfümről vagyok igazán rossz véleménnyel, na ez közéjük tartozik! Mikor megszagoltam, fordított egyet a gyomromon!
A Plum Japonais meg tisztára olyan, mintha összeöntötték volna a Serge Lutens Feminité du Bois-t a Rochas Femme-vel, és megbolondították volna egy csipetnyi ouddal! Szuper illat, bár a tartósságával vannak gondok.
[ Szerkesztve ]
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz Kimmuriel #5186 üzenetére
További megállapítások a mai tapasztalatok alapján: a Phaedon Tabac Rouge (vagy Turkish Blend néven ismert) tényleg jó dupe-ja a Tobacco Vanille-nak, bár a Tobacco Vanille egy picit édesebb. A Tuscan Leather-nek pedig valóban jó alternatívája a Rasasi La Yuqawam Homme (mindkettő ugyanolyan okádék ).
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz Jhonny06 #5185 üzenetére
A Mammutban egészen sokféle volt, meg is lepődtem. Megpróbálom felidézni mik voltak: Santal Blush, Jasmin Rouge, Plum Japonais, Cafe Rose, Shanghai Lily, Tuscan Leather, Tobacco Vanille, White Suede, Patchouli Absolu, Neroli Portofino, London, Champaca Absolute, Noir de Noir, meg még talán Oud Wood, Oud Fleur, Costa Azzurra és még egy pár amire nem emlékszem. Szóval érdemes menni!
-
Kimmuriel
aktív tag
Ma voltam a Mammut Dögiben Tom Ford Private Blend szériát szagolgatni, a Plum Japonais nagyon durván begyere!
-
Kimmuriel
aktív tag
Tegnap kipróbáltam a Silver Mountain Water-t. Hát nekem nagyon nem...
Egyébként a Rasasi Al Wisam állítólag elég jó dupe-ja, lényegesen olcsóbb és sokkal tartósabb is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest