Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pé
senior tag
válasz kk831228 #8544 üzenetére
Húú a Green Irish nekem nagyon nem A Tuscan Leatherhez meg a Tobacco Oudhoz sajna még nem volt szerencsém, pedig a leírásuk alapján elég ígéretesnek tűnnek. Ugyanúgy szívesen megszaglásznám a Hermés Bel Ami-t, de sehol nincs belőle polcon, Iparfümériából meg csak nagy kiszerelés van ha jól emlékszem.
-
-
Pé
senior tag
válasz overclockerr #6265 üzenetére
Szerintem másfelé nézelődj ..
Montale cuccok általában baromi tömény, intenzív és semmiképpen sem farmer-pólós illatok. -
Pé
senior tag
Pont most akartam az Encre Noire-t ajánlani
Illetve -ha jól láttam- YSL La Nuit de l'Homme se volt, pedig az is egy ütős hangszer.Valamint a régi jó allrounder visszafogott illatok... MontBlanc - Emblem, JPG Kokorico, vagy Le Male, stb.
A Terre't amúgy se most szeptemberben kéne elkezdeni.
Chanel, Paco Rabanne ...
-
Pé
senior tag
Őszi téli illatnak (ha még nem tettétek) feltétlenül próbáljátok ki a Serge Lutens - Chergui-t !
Naggyon királyos! -
Pé
senior tag
Hát uraim.. mostanában volt alakalmam felváltva használni a szerintem top3 nyári illatot :
- Creed Aventus
- Terre d'Hermes
- Cartier DeclarationMinden elismerésem az Aventusé, de a Terre a nyertes. Tartósságban, illatban, mindenben. Pont.
-
Pé
senior tag
Ha egyébként ezen a friss citrusos, fanyar esetleg kicsit gyümölcsös vonalon nézelődsz, ajánlom a Guerlain Homme-ot (ha még hozzá tudsz jutni) , illetve a Prada Luna Rossa-t. Ha niche is játszik akkor Tom Ford Neroli Portofino, és Creed Erolfa. Ja meg a Creed Imperial Millesime
[ Szerkesztve ]
-
Pé
senior tag
válasz Solange0818 #5357 üzenetére
Asszonykám is mostanában kapott rá. Előtte volt 2-3 márka, de kb 1 éve elkezdett aktívan nézelődni.
Prada Candy, Infusion d Iris, Coco Mademoiselle, Montale Dark Purple, Carven Le Parfum, stb.
Érdekes hogy mennyit számít, és hogy milyen hatásokat lehet elérni egy új illattal.Hajrá, sok sikert !
Ja, az igényes illatoknál jobban csak a fiatalos harmincasokat szeretem
-
Pé
senior tag
válasz Makett1987 #4928 üzenetére
Igen. Nyugodtan rendelhetsz onnan
-
Pé
senior tag
Ha már Amouage. EPIC nem jön be senkinek Szerintem messze az a legjobb...
[ Szerkesztve ]
-
Pé
senior tag
A másik, megkaptam az Aventust, és próbálgatom magamon. Egyre jobban tetszik. Lassan már nem tudom eldönteni hogy ez tetszik-e jobban vagy a Terre D'Hermes ami eddig nálam etalon volt.
Olyannyira bejött, hogy már keresem a téli párját, ami pl. lehetne ez: [link]
Az összetevői (szantál, cédrus, agar, pézsma, citrom) tuti állat jó kombó lehet.
( És akkor még mindig keresem Hermes-től a Bel Ami-t szaglászásra, ami összetevő alapján szintén jónak igérkezik, és lehetne a Terre téli párja , de sajna nincs sehol )
[ Szerkesztve ]
-
Pé
senior tag
válasz kk831228 #4809 üzenetére
Ha tudod még szaglászd meg ezt is:[link]
Ez az általad linkeltnek a tavasz-nyári változata. Nagyon jó! 2 Burberryvel lefedheted az egész évet.
Én ma azt nézegettem hogy milyen kollekció kéne, hogy minden évszakra és alkalomra megfelelő parfümöm legyen. Egy gyártó vagy több, hasonló vagy eltérő illatjegyek, stb. Legyen-e egy rád jellemző "domináns" illatjegy ami minden parfümben benne van, vagy ez nem fontos, stb. Nem egyszerű.
Szerintetek ?
-
Pé
senior tag
-
Pé
senior tag
Ma éppen Aventussal fújtam be magam, és úgy éreztem, hogy TELITALÁLAT
Nem értem én ezt -
Pé
senior tag
válasz kk831228 #4711 üzenetére
Ma a Chergui volt rajtam. Hát továbbra is nagyon kellemes. Párom először megkérdezte hogy fúúj mi ez, később azt mondta ő is, hogy jó. A karácsonyi céges ünnepségen is többen megjegyezték hogy milyen kellemes illatom van. Aki szereti a mézes, vaniliás füstös illatokat, próbálja ki.
-
Pé
senior tag
válasz kk831228 #4687 üzenetére
Nekem is megérkezett az iparfumeria csomag.
Végre megtört az átok és TETSZIK EGY CHANEL ! (igaz, női)
A Coco Madmoiselle nagyon fincsi
Illetve a Serge Lutens Chergui is baromira bejön. Még nem volt időm alaposabban kitesztelni, de rögtön beugrott a top3 téli illat közéJa, ISO-ról folyamatos tudósítást kérünk
[ Szerkesztve ]
-
Pé
senior tag
Így van. Nem nagyon lehet hasonlítani semmihez. A rózsa illat egyszerűen orrbavág, kb mint annó amikor "törökbe" jártak bőrdzsekiért meg aranyláncért a népek, akkor hoztak úgymond "rózsaolajat". A tömény rózsaillat mögött pedig hasonlóan intenzíven az agar, a gyümölcsök, a többi virág, a pacsuli. Nem tudok olyan illatot mondani ami akárcsak egy picit is közel állna hozzá.
-
Pé
senior tag
Na ma megrendeltem a karácsonyi pakkot az iparfümériától.
Anyának egy Montale Dark Purple (azt mondta régen érezte úgy hogy egy parfüm ennyire ő)
nekem meg egy Burberry London (ő lett a nyertes a nagy téli illat mustrán, egy hajszállal megelőzve a Fahrenheitet)Meg pár minta :
Serge Lutens - Chergui
Prada - Infusion d'Iris
Chanel - Coco mademoiselle (sosem adom fel )
YSL - La Nuit de L'Homme
Mont Blanc - Emblem Intenseszerk:
Megjegyzem, anyának se jön be az Aventus rajtam. Ő pont azokat imádja, amiket én. (Tavasz-nyár Terre d'Hermes, ősz-tél Burberry London )
[ Szerkesztve ]
-
Pé
senior tag
Slágerlista :
-
Pé
senior tag
-
Pé
senior tag
válasz Jhonny06 #4529 üzenetére
Hmm.. a Green Irish Tweed szerintem az egyik legrosszabb illat amit valaha szaglásztam.
Viszon ha már Creed, az Imperial Millesime nagyon király Viszont akkor már inkább Neroli Portofino...(#4540) Maksifül : JPG zseniális
Egyébként az Or Du Sérail nem rossz, de magamon nem igazán tudnám elviselni. Stílusában a Serge Lutens Cherguira hajaz, de nekem az SL jobban bejön.
[ Szerkesztve ]
-
Pé
senior tag
Black Aoud nekem túl sok. A feleségem viszont teljesen rá van kattanva a Dark Purple-ra. Megvan neki a kariaji
Az Amouage Epicet, meg a Jubilationt hordtam, nem rosszak. Úgyanúgy a Mancera Sand Aoud.
Viszont egyik sem tetszik annyira, hogy ultimate téli illat legyen. Még mindig a Fahrenheit meg a Burberry London van versenyben. Ja meg új versenyző az YSL La Nuit de l'Homme
-
Pé
senior tag
válasz kk831228 #4484 üzenetére
Teljesen más a kettő. Az Amouage az Agar-os, az nem annyira fás jelleg, illetve nem "olyan" fás.
pohár: Kíváncsi voltam mit szólsz az Aventushoz. (merthogy az nekem se jön be )
(Bár meg kell hagyni, először volt csak szörnyű rossz, utána inkább semilyen. Van benne egy vetiveres, dohos, vonal ami bejön. Mintha egy öreg kastélyban lennél. Lehet hogy "haverkodni kéne vele" és közelebb kerülnék hozzá ... )[ Szerkesztve ]
-
Pé
senior tag
Írok kicsit bővebben.
Hat mintát rendeltem magamnak, plusz hármat asszonynak. (igazából az volt a cél hogy kiderüljön végre hogy mi lesz a téli illat... marad a Burberry London / Fahrenheit , vagy valami más... )
Az újak:
Amouage Epic
Amouage Jubilation 25
Mancera Cedrat Boise
Mancera Sand Aoud
Montale Black Aoud
Tom Ford NoirSok időm nem volt szaglászni meg tesztelni, de az Epic jön be leginkább, második a Sand Aoud. Viszont hogy melyik lesz a téli kedvenc ....
-
Pé
senior tag
Gyakran "játszom" azt, hogy nyugisabb estéken előszedem a mintáimat (van kb 60-70 db), kiszedek 2-3 darabot és szaglászom. Próbálom megérteni. Chanellel ez különösen sokszor fordul elő. 6-8 mintám van tőlük, és valahogy nem. Mindegyik "gagyi kölni" illatú, és mindegyikben van valami visszataszító "Chanel illat" Ja és nem a márkával van bajom, mert néha véletlenszerűen választok egy üvegcsét és nem nézem meg mi az. Passz.
-
Pé
senior tag
Helló
Gondoltam nem írok, merhát ugye "olvass vissza" de én is utálom ha nem válaszolnak, vagy ha azt mondják, hogy olvassak vissza Amiért mégis írok, mert én is a citrusos fás virágos illatokat szeretem (fahéjtól mondjuk lábrázást kapok ) És szintén mérleg vagyok, introvertált, csendes, nyugis. (csak nem 24 éves )
Viszont... se a one million, se a bottled nem jön be
A tavasz-nyár-őszi citrusos kedvenc illatok nálam : Terre d' Hermes, Guerlain Homme (kifutó termék) , Prada Luna Rossa, Cartier Declaration, Tom Ford - Neroli Portofino ( ez az isten, de mezei parfümériában nem fogsz találni ) , illetve a Creed Imperial Millesime ( lásd Tom Ford )Ha szereted a fahéjat vaniliát citrusokat, akkor titkos favoritom számodra a JPG - Le Male Mindenképp nézd meg!
Viszont azon is gondolkodj el, hogy télre ezek az illatok nem jók. Citrom nem való -10 fokra. Érdemes körülnézni téli illatok között is, valami édesebb , esetleg füstös, dohányos, viszkis illatot választani. Ajánlom a Thierry Mugler termékeket (mindet) valamint Burberry London, az örök klasszikus Dior Fahrenheit, vagy ha többet szánsz rá, valami Montale Oud termék.
-
Pé
senior tag
rendeltem ismételten mintákat a top niche gyártóktól .... ki vagyok váncsi
-
Pé
senior tag
válasz Fr@nkieWilde #4232 üzenetére
fragrantika.hu-n minden van. Sand Out is, Cedar Boise is meg még egy rakat Mancera
szerk: Cedar nincs
[ Szerkesztve ]
-
Pé
senior tag
válasz mert_csokis #4223 üzenetére
-
Pé
senior tag
De egyébként a Neroli.hu-ról lehet rendelni mintát 800 pézér.
-
Pé
senior tag
válasz Kimmuriel #4129 üzenetére
Szerintem vannak olyan illatjegyek amelyek nem állnak jól mindkét nemnek. Tipikusan a füstös, bőrős, fanyar, vetiveres, fás jegyeket nem igen tudom elképzelni egy estélyi ruhás szép fiatal nőn, mint ahogy a rózsás bogyós gyümölcsös édes illat se nagyon illik egy macsó bőrdzsekis borostás fickóhoz.
Nyílván ezek sarkított példák, de szerintem e vezérelv mentén szeparálják az illatokat. (Persze van ahol nem lehet illeteve nem érdemes különbséget tenni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest