- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- Milyen notebookot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Házimozi haladó szinten
- Autós kamerák
- Március végi hardverfolyam
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
catlaca
senior tag
A tündérmese folytatódik.
“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)
-
popacsek
csendes tag
Árfelhajtás ... a többi csak rizsa
-
Chaser
titán
milyen szerencse hogy még van 3xxx, abból jut mindenkinek...aranyosak : )
jóval kevesebb AD102, AD103 és AD104 kódnevű GPU érkezik a partnerke felé
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Cassi
senior tag
Várható volt a kamu a gigantikus AI GPU-igényekről, a földrengés nem a remélt régióban következett be.
-
Yutani
nagyúr
Ha nincs kripto, majd lesz AI, ami hiányt okoz és van indok az árak magasan tartására és/vagy tovább emelésére.
#tarcsad
-
Soulles
tag
Akkor szépen tessék elérhetővé tenni a DLSS3-at az RTX 30 kártyákon valamint csökkenti azok árát.
-
nexplo
őstag
Az a baj hogy látványosan néznek "hüjének" a gyártók... Nem kellene mást tenni, mint hagyni rájuk rohadni az általuk nem létező készletet. Tudom utópia, de ezzel lehetne nyomást gyakorolni a gyártóra, hogy kicsit érezze már ő is kellemetlenül magát.
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
buherton
őstag
Valószínűleg én vagyok az egyetlen aki örül ennek a hírnek, mert mint Nvidia részvényes érdekelt vagyok abban, hogy minél nagyobb profitra tegyenek szert.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
-KP-
addikt
Remélem rájuk rohad az összes.
buherton: te meg nyaljál sót
-
kwzatz
őstag
Lehet, hogy fog, mert az az Nvidia graf úgy néz ki, mint ahol megvolt a deadcat bounce, és jön egy 60%-os down, ráadásul minden egyéb várakozás is ilyen irányt sejtet. Kiderül.
A cikk pedig a múltkori AMD-s "undershipped" clickbait baromság nvidiás megfelelője. Lefordítva kb. annyit tesz ez is, hogy "rohadnak a kártyák a partnereknél, ezért kevesebbet szállítunk, miközben igyekszünk új lehetőségek felé is tekingetni." Bárki szerint is tényleg úgy néznek ki a boltok, mint ahol hiány van a 4xxx-es szériából?
[ Szerkesztve ]
-
Kevés a haszon, kell a magasabb ár, hát kezdődik megint...
izé
-
kwzatz
őstag
Én azt látom, hogy felnézek árukeresőre, és mindegyik kiadott kártyából van legalább 10 féle 20 boltban, aztán megnézem az árgrafikont, és azt látom, hogy mind stagnálást/csökkenést mutat az elmúlt 2 hónapban.
A készlethiány egészen biztosan nem így néz ki.
Ezek a "híresztelések", amit aztán minden youtuber, weboldal átvesz és cikkez róla, nem képviselnek mást, mint egy blöfföt, hogy a rohamtempóban eső keresletet ellensúlyozzák és befomózzanak néhány embert a vásárlásba. Az előző negyedév még mindig az elmúlt 20 év leggyengébb gpu eladásait hozta. Hiány, lol.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
titán
azt nem tudhatod pontosan mennyi kártya van fizikailag
már rég úgy működik van néhány nagyker és legtöbb bolt onnan listáz
lehet egy adott kártyából pl 5 db van, de azt meg tudod venni 30 boltban
de én sem hiszem hogy hiány lenne, csak nem szakadnak a polcok_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
flexxx2
őstag
koppannak majd ezek májusban, AI az nem kripto, oda nem kell annyi GPU
-
kwzatz
őstag
Nem is kell tudni, mert irreleváns az előző kommentemben leírt folyamatok ismeretében. Abból mindenre lehet következtetni, ami lényeges, és így nem nyeli be az ember azt, hogy "hiány" lesz. Az elmúlt 1 év után már azért látni kellene, merre tart a dolog.
Vicces, most vettem észre, hogy közben kikerült egy cikk az elmúlt 3 évtized legrosszabb processzoreladásairól is az előző negyedévre vonatkozóan. Érdemes elolvasni, aztán összekötni a kettőt.
Kiemelném belőle ezt:
"Korábban az AMD már jelezte, hogy ez a stratégia várhatóan az év első felében véget ér, vagyis még két negyedévet adnak maguknak és partnereiknek arra, hogy a normalizálják a piaci viszonyokat."
Az a két negyedév szerintem stimmel videokártyákra nézve is.
A 4 évvel ezelőtti kriptós ciklust alapul véve valószínűleg nyáron találják meg a kártyák dollárban kifejezett árai az alját.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Aki akart az mar vett maganak, hegyekben allnak a boltokban, kutyanak sem kell ....
""Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély, nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Chaser
titán
ha akarnának tudnának hiányt csinálni, de az nekik sem jó
most visszaüt a matek, sok még a 3xxx, miközben a piac eléggé telített lett a bányából kiszabaduló kártyák miatt, amik az újaknál most jelentősen olcsóbbak
ha minden jól megy nyárra beesnek az újak árai is, ideje lenne már_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
JohnyX
lelkes újonc
Egy százast már engedtek az árából egy év alatt [link] Ha még negyvenet egednek vásárolok egyet.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
őstag
Dejavu...
Különösen vicces, hogy ez a hír is épp most jött ki.Én általában bekajálom a gyártók meséit, de itt nagyon kilóg az árfelhajtó lóláb.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Raymond
félisten
Nincs mar 30xx raktaron de 40xx van akarmennyi [link]
4090 - 28 modell
4080 - 36 modell
4070Ti - 30 modellMindegyik rengetek eladonal.
A 30-as sorozat pedig mar nincs december ota. Amiket ott latsz 3090Ti/3090/3080Ti azok elfekvo beragadt keszletek irrealis arakon mert 1400-1500-1600+ aron nem veszi ezeket senki a 40-es sorozat mellett. A 3080 12GB is mind 1000+ egy kivetelevel de annak sincs ertelme a 4070Ti mellett ugyanugy ahogy a sima 3080 10GB-nak pedig szinten nincs a 800-900EUR arakon amiket ott latsz.
Es ezek raktaron vannak az eladoknal, nem nehany nagykerbol listazott cuccok.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Chaser
titán
nem 90-ekről beszéltem hanem 3xxx-ről, van abból még
rákerestem 3080-ra, 345e-ért van alzán gw, rákattintottam 50db-ra és engedi rendelni
persze ők elég nagy bót' és eu-s szintűek, de 70-esekből is van meg bőven ahogy nézem
a 90-esek már rég eltűntek azt tudom, pár hónapja dobálták 450e körül is őket, aztán husssssssss
globálisan mennyi lehet melyikből hát passz_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Televan74
nagyúr
Ha a gyártó akarja készlethiány lesz, magasabb ár, nagyobb profit. Ahogy az AMD is csinálta vagy csinálja.
AMD Ryzen 5 5600 | Gigabyte B550 Aorus Elite V2 | Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | 32GB 3200MHz CL16 Crucial Gaming White | Kingston A2000 500GB | Kingston NV2 2TB M.2 | EVGA GS650W | Fractal Design Define 7 | 24MP59G-P | Mugen 5 Rev. B.| 4db NB-eLoop B12-PS |
-
Jóember
csendes tag
Arra tippeltem volna, hogy a GeForce NOW szerverekben cserélik a 3080-akat 4080-akra, de 1) arra azért adtak maguknak pár hónapot / fél évet, 2) azt azért mégse mondhatják, hogy "bocsi, mi voltunk".
Jobban működik, ha bedugod a konnektorba. (Sattinger törvénye)
-
Raymond
félisten
A hir a 40-es sorozatrol szol. Ott jelenleg 4090, 4080 es 4070Ti van 899EUR kezdoarral. En se csak a 90-esrol irtam, ott a 3080 helyzete is es a tobbi (kisebb) kartya itt lenyegtelen mert nem abban az ar vagy teljesitmeny kategoriaban van ahol a jelenlegi 40-es sorozat.
Az Alza-nal egyebkent 15 modell 3080 van raktaron [link] Mind 10GB (12GB mar nincs) es a negy legolcsobb 815, 865 es 895EUR, tehat kb. ugyanaz amit a nemet piacon latsz. Ezen az aron ezek a kartyak ertelmetlenek mert ott a 4070Ti.
Tehat az az allitas, hogy tele a raktarak 30-as sorozattal es ezert probalna valaki visszatartani a 40-es sorozatot es nem szallitani a mostani kartyakbol eleget, az nem allja meg a helyet.
-
nubreed
veterán
Úgy tűnik fordul a világ, és ez nem magyarázható csak azzal, hogy kijöttünk a covid alatti le/bezárásokból és így nem költ már boldog boldogtalan új pc-re meg alkatrészre, szerintem az is benne van, hogy megjött az emberek esze és nem fognak 800$ kiadni egy egyébként 400$-os videokártyáért, stb. Komolyan drukkolok az Intel Arc sorozatnak, a végén még be fog érni és kiderül, hogy Intelék is tudnak normális GPU-t csinálni. Legyen árvesreny újra. Sajnos az AMD sem lesz már soha az ami volt (ár/teljesítmény bajnok), vége annak a korszaknak, hogy "drága az NV/Intel, de majd az AMD elhozza a low price kánaánt", nagyot fordult a világ, bizonyos Intel platformok már most is olcsóbbak kb azonos teljesítményű AMD-vel összevetve.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Raymond
félisten
Az Intelnek meg kell vagni az Arc arakon mert a 279EUR-os 750 8GB az RX6600 ellen diskuralhato de azert ott se artana ha inkabb 229EUR lenne de foleg a 379EUR-os 770 16GB a problemas mert az mar gyakorlatilag az epp kiarusitott 6700XT aron van (389EUR) es a 6700XT azert sokkal jobb valasztas.
-
Pikari
senior tag
Mindenről a bányászok tehetnek. ŐŐőő uhh akarom mondani, a napfolttevékenység.
[ Szerkesztve ]
2013 nyara -> ettől az időponttól kezdve kizárólag privát üzenetben tudsz elérni, a fórumot nem olvasom/írom, mert ÉLETEM van.
-
Pikari
senior tag
Iróniát félretéve egyszerűen az a baj, hogy grafikus kártyákat már csak a hardcore gamerek vesznek, mindenki másnak jó az integrált. Aztán amikor hirtelen valamilyen oknál fogva mások is vesznek videókártyát (bányászok, ai, stb), akkor a piac képtelen reagálni rá, mert túl pici, nem tud oda vissza 2x-ére nőni, csökkenni, fluktálni hónapról hónapra attól függően, hogy épp a gamereken kívül épp ki és milyen célból akar videókártyát venni.
2013 nyara -> ettől az időponttól kezdve kizárólag privát üzenetben tudsz elérni, a fórumot nem olvasom/írom, mert ÉLETEM van.
-
X2N
aktív tag
Bad luck nVidia
A videokártya még mindig nem létszükséglet
. Kíváncsi leszek ha majd jön az 5000-es széria milyen feature kell majd hogy elavultassák a jelenleg a raktáraikban roskadozó 40-es szériát.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
titán
sztem nv-n kívül senki nem tudja mennyi 3xxx van még kinn, max a partnerek, kár ezt túlgondolni
Pikari
és azok akik vmilyen tartalmat készítenek, yt fénykorát éli, vágáshoz azért nem árt combos vga
nem véletlen adják drágán a 4090-et - is:d -, aki melózgat is vele annak sokat segít, top is erőben, de ott a 24gb vram is rajta
meg ugye renderre is mehetnek ezek már_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vbbb
őstag
bullshit
-
xaktak
csendes tag
Ez is olyan lesz, mint a 3xxx széria? Abból is hiányt kiáltottak a nagy profit érdekében, aztán nem győzik akciózni, hogy fogyjon a raktárkészlet!
Igazi nyerészkedő F kalapok.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Valójában nem készül kevesebb GPU, csak nem feltétlenül a játékosokhoz kerülnek.
- Cyberpunk 2077
- 1000 dollár kölcsönt ad bárkinek az Apple
- Nagyon aggasztó, hogy mire használják a bűnözők a ChatGPT-t
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hogwarts Legacy teszt
- Macska topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest