Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz GG888 #5002 üzenetére

"Ha a SEO fontos, akkor CSS-be ásd bele magad, mert képeknél má nem dívik a width, height attribútum, style-on belül kell megadni őket"
    Szerintem ez pont nem jó példa, mivel továbbra sem deprecated HTML5-nél sem:
    http://dev.w3.org/html5/markup/img.html#img.attrs.height
    és főleg nem értem, miért lenne már rossz SEO-szempontból a height és width attribútumok használata.

"minden képnek legyen alt és title attribútuma.
    Mert ugye ma rengetegen használnak kép nélküli böngészőt... :(((
    Persze tudom a keresőrobotok miatt kell, de akkoris na..."

Nem csak keresőrobotok miatt kell... Olyan esetekre szükséges az alt attribútum - amiben egy alternatív szöveget adsz meg -, amikor az adott böngésző nem tudja megjeleníteni a képet, legyen annak bármi is az oka - akár le van tiltva a képek betöltése, akár screen reader olvassa be a tartalmat (ha az "accessibility" mond valamit, akkor talán kicsit már előrébb vagy; ld. látássérült vagy vak emberek képernyőolvasójának támogatottsága, ne bagatellizáld a fontosságát), akár szerver-/kliensprobléma van, akár egy keresőrobot olvassa azt el indexelés során, hogy értelmes (jó esetben) szöveggel társítsa a képet.
    A title attribútum kevésbé fontos keresőoptimalizálás szempontjából ([link]), mint az alt attribútum, a title inkább plusz infót biztosít a felhasználóknak (pl. normál böngészés során föléviszed az egeret, tooltip formájában jelenik meg).

Új hozzászólás Aktív témák