- Kompakt vízhűtés
- ZIDOO médialejátszók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
tread
csendes tag
Sziasztok!
Van egy nagyon furcsa problémám.
Évek óta használtam egy saját magam által összerakott gépet, amit most cseréltem le egy újabbra és a régit az apósnak akarnám összerakni.Adott egy eddig általam használt MSI Z77-GD65 alaplap, benne 2x4 GB Kingston HyeprX Savage ddr3 memória, Intel i7-2600k proci + venti illetve Samsung 840 pro 120 GB SSD.
Ezek mellé vettem egy EVGA 500 W2 tápot, egy házat és egy ventit a házba.
A procit újra pasztáztam a biztonság kedvéért.
Alapból a CPU-ba integrált grafikus megoldást akartam használni, mondván böngészésre meg filmnézésre bőven elég.
Szóval gépet összeraktam, DVI az alaplapi kimenetbe bedugva, monitorra rá, indít majd a gép el is indult, de semmit boot képernyő, hanem csak teljesen kék képernyő a monitoron. Nincs BIOS hibakód, meg semmi. A gép elindult csak nincs normális kép. Ugyanez kipróbálva HDMI kábellel, ugyanez az eredmény.
Ekkor betettem a gépbe az én Geforce GTX 1080-amat de tök ugyanaz. BIOS legújabb verzió, több BIOS reset is volt, de semmi változás.
Ekkor a sok kísérletezés közben rájöttem arra, hogyha két monitort is rákötök a gépre, egyiket HDMI-vel a másikat DVI-vel, akkor a HDMI-s monitoron van normál kép végre, de csak újraindítás után, ha menet közben dugom rá a kábelt, nem lesz kép továbbra sem. Ha nincs bent a VGA kártya, akkor is ugyanez a helyzet.
Egyszerűen fogalmam sincs mi lehet a probléma, dér így nem hagyhatom, mert ez nem normális, ráadásul egyik alkalommal, miután felraktam win8.1-et (ez volt a kérés) és hagytam menni a gépet, egy idő után hallottam a Windowsban a device detached hangot és elment a kép és csak újraindítás után jött vissza megint.
Bármi ötletet vagy javaslatot szívesen vennék.
Köszi előre is!
Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kompakt vízhűtés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ZIDOO médialejátszók
- Óra topik
- BestBuy ruhás topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Hardcore café
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest