Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
deceiver #2457 üzenetére
Szia!
Elsőnek futtass egy memória tesztet, mondjuk ezzel: memtest86+
-
deceiver
csendes tag
Sziasztok!
Bootolás után folyamatosan újraindulást kapok (BSOD nélkül) friss XP telepítés után, néha 2x egymás után.
Megpróbáltam tiszta indítással, most egyelőre nincs restart.
Akkor csak driver vagy startup elem lehet a probléma? (néhányan mondták korábban, hogy hardware)
Egyenként végig kellene menni az induló fájlokon/programokon?Köszi
-
H0bi
tag
Elég sokszor kékhalált kaptam youtube vagy film lejátszásakor. Utána olvastam, hogy ha flash playernél letiltom a hardveres gyorsítást akkor ez megszűnik. Kikapcsoltam a flash playerben és film lejátszóban is a hardveres gyorsítást. Ezután filmeknél nem fagyott, böngészésnél vagy youtube-nál meg nem kékhalál, hanem befagy az egész böngésző. Feladatkezelőben be kell zárnom és újból megnyitni..
Általában fejlesztem a gépemet mindig újabb alkatrészekre, értéke kb. 200ezer Ft és akkor ilyen idegesítő hibái vannak..
Érdekes egy régi gép nem csinál ilyet.. -
Lei559
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne h okozhat e random kékhalálokat az h a VGAm PCIE 3.0ás elvileg a lapom támogatása viszont csak 2.0. Ati 7850OC és egy Asrock 970 Extreme 4 ről van szó.
Előre is köszi a választ!
-
mantequilla
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Az új pc-m kb 1 hónapnál fiatalabb időnként kékhalállal újraindul.
Asrock b75 pro-3
Intel Core i5
Gigabyte HD7770oc
Kingston ram, Chieftec tápItt a mini dump file:
==================================================
Dump File : Mini111912-01.dmp
Crash Time : 2012.11.19. 15:23:08
Bug Check String : IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Bug Check Code : 0x1000000a
Parameter 1 : 0x99a8d008
Parameter 2 : 0x00000002
Parameter 3 : 0x00000001
Parameter 4 : 0x805238fd
Caused By Driver : ntoskrnl.exe
Caused By Address : ntoskrnl.exe+4c8fd
File Description : NT - kernel és rendszer
Product Name : Microsoft® Windows® operációs rendszer
Company : Microsoft Corporation
File Version : 5.1.2600.5512 (xpsp.080413-2111)
Processor : 32-bit
Crash Address : ntoskrnl.exe+4c8fd
Stack Address 1 : ntoskrnl.exe+4ce34
Stack Address 2 : ntoskrnl.exe+4cfa8
Stack Address 3 : ntoskrnl.exe+431cd
Computer Name :
Full Path : C:\WINDOWS\Minidump\Mini111912-01.dmp
Processors Count : 4
Major Version : 15
Minor Version : 2600
Dump File Size : 94 208
==================================================A kékhalál nagyjából akkor szokott beállni mikor úgy egy órát nem csinálok semmit a géppel. Játék alatt még sosem csinálta.
A segítséget előre is köszi -
-
Sanyi19
őstag
válasz
CoolMan #2446 üzenetére
Akkor ez a szériájuk egy nagy katasztrófa. Na nem baj azért egy memória tesztet csinálok. Az is csak kétféle legalább megnézem stabil-e. Ha jó akkor küldöm megint vissza a kártyát... Csak érdekes számomra ez a dump, gondolom az is megeshet, hogy a kártya miatt áll le esetleg több folyamat is.
-
Sanyi19
őstag
válasz
CoolMan #2444 üzenetére
Igen mind ugyanilyen volt és azokat megnéztem ismerősnél is. Ezt még nem. Egyszer kipróbáltunk egy HD6770-et még akkor is ugyanez a tápom volt és nem jelentkezett hiba, mondjuk az nem volt bent csak pár órát. Van most nálam egy HD6570 6670-é flashelve. Én csináltam. Azzal nem jön elő a probléma. Lehet ennyit bírt az 5670...
Lefuttatok éjszaka egy memtest-et. 4 modulom van 2-2 dual channel-be fut. Valamint egy raid-em is van. Az esetleg nem okozhat ilyen lltdio hibát? Vagy ez valamilyen audio vagy mit takar ez nem nagyon értem amit írnak róla a linkben.
Olyan lehet, hogy gép memória hibából eredően kapok az úgynevezett hypermemory miatt gsod-ot?
Igazából nem minden játék alatt tapasztalom ezt a hibát. Most főleg az új Need For Speed Most Wanted alatt csinálja. Valamint a furmark is van, hogy lelövi. De nem mindig. Azt néztem, hogy az nfs elég sok vramot használ. Nem csak dedicated-ből, hanem dynamicból is. Habár az 512-es 6670-el mégtöbb a dynamic mégsem csinált semmi hasonlót. Metro 2033 van még fent. Az alatt nem csinálja. Egyszer csinált hasonló dolgot a sleeping dogs de aztán frissítgettem mindent és elmaradt. Meg a Battlefield 3-tól akadt még ki.
GTA4-el sem volt semmi, 3DMark-ok is mind lefutnak. A hibázó játékokban annyi a közös, hogy mind frostbite engines. Elképzelhető az is, hogy valamelyik memóriachip hibás és ha x mb memória felé érek akkor elszáll?
Vagy ilyen játékoknál esetleg bemelegedne a VRAM? Tehát csak olyanok alatt jött ki ilyen vga hiba ami sok vramot használ. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Sanyi19 #2443 üzenetére
Értem. Pedig szerintem most is nagy valószínűséggel VGA hibád lehet, esetleg még táp. Ezt pedig csak csere alkatrésszel lehetne biztosra kitesztelni. Az előző kártyák is VTX3D-k voltak?
Első körben kérjél kölcsön egy megbízható tápot és azzal is próba. Valamint a te VGA-d megnézném másik gépben is.
A biztonság kedvéért kérlek futtasd le a Memtest86+ tesztet, hogy ezt a hibát kizárhassuk. -
Sanyi19
őstag
válasz
CoolMan #2442 üzenetére
Azzal néztem: [link]
VTX3D HD5670 1 GB X-Edition (Juniper) jelenleg a 12.11 Beta 7 van fent. Tegnap ez még 12.10 WHQL-el volt.
Igazából a videokártyával volt egy kis probléma ami lehetséges, hogy abból eredt, hogy a gyári átalakítót használtam, ami egy molex-ből csinál egy hat tűs vga tápkábelt. Azért kell ez mert a 350-es FSP-men nincs ilyen. Ekkor olyat csinált a kártya néha, hogy elment a kép, beakadt a hang majd a vga ventije felpörgött.
Kicseréltem a kábelt, azóta ilyet nem csinált. Csak 12.10-el olyat, hogy játszottam és elment a kép. De ki tudtam lépni alt+f4-el az asztalra. Majd utána tudtam játszani újra. Ezt néhányszor megcsinálta. Másiknap meg csinált egy GSOD-ot. Ma ismét csinált 12.11-el de erről nem készült dump. Lehet azért mert nem vártam, hogy mi lesz, hanem nyomtam egy resetet mikor elkezdett csíkozni.VGA hőfok rendben és random-szerüen jelenik meg a hiba van, hogy 2,5 óra van hogy 1 óra játék után. Tehát vagy elmegy a kép vagy fekete lesz vagy GSOD. Csak az az érdekes, hogy ez már a 3.ik kártya és az első kettő garis cseréje óta már a fél gép is le lett cserélve. Első két kártya olyan volt, hogy nem lehetett velük játszani. Elindítottam bármilyen játékot már jött is a GSOD.
Eddig ez a két dump-om van az előző kék halál egy instabil proci húzásból eredt... Most alapon van minden.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Sanyi19 #2441 üzenetére
Szia!
lltdio.sys windows fájl.
Megnéznéd BlueScreenView -el is, hogy az mit mutat?
Milyen kártya? Másik VGA drivert próbáltál már? -
Sanyi19
őstag
Sziasztok, tegnap volt egy kék halálom játék közben. Igazából én csak egy GSOD-ot láttam az egészből, a kártyám néha csinál hülyeségeket de nem vagyok benne biztos, hogy az a rossz.
A dump fájlban két folyamat volt piros:
dxgkrnl.sys dxgkrnl.sys+1f8a0 fffff880`07c9b000 fffff880`07d8f000 0x000f4000 0x4ce799fa 2010.11.20. 10:50:50
lltdio.sys lltdio.sys+42cddb8 fffff880`0269d000 fffff898`026b2000 0x0000001800015000 0x4a5bcc92 2009.07.14. 1:08:50
A második az lltdio.sys az mi lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest