Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Egy kis előszó a totyikhoz, amit jó ha mindenki elolvas:
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz
Gombinyó #110651 üzenetére
Milyen rendszeren? Legjobb lenne linux alapon és ezeket mind docker konténerekben futtatni.
A cloudflare ugy néz ki, hogy veszel egy domain-t, ez lehet bármilyen olcsó domain namecheap.com-on a .cloud domain 5usd/év szóval nem egy nagy költség.
Ezt a domaint átirányítod cloudflare-re, ha belépsz cloudflare-re mutatja a névszervereket miket kell beállítani.
Aztán lesz egy docker konténer a cloudflare-hez és azt fel kell dobni a többi mellé. Az lesz a "bejárat". Azonos subneten kell legyenek a konténerek.
Utána kb annyi a dolgod, hogy cloudflare-en a zero trust menüben beállítod, hogy például a plex.mydomain.cloud az a 192.168.1.105:32400 címre mutasson. És innentől ez az IP cím elérhető a domainen keresztül.Nekem mikrós netem van, amíg nem vezetik be az IPv6-ot addig kb ez az egyetlen megoldásom mert NAT-olt a kapcsolat. De kiválóan működik és biztonságos, mert nem az egész hálózatod rakod ki a netre hanem csak 1-1 szolgáltatást. Ezért zero trust a neve.
Annyi bökkenője van, hogy vannak maximum fájlméret limitek az ingyenes cloudflare szolgáltatáson. Asszem feltöltés max 100Mb, letöltési limit nincs. Ez streaminget és hasonlókat egyáltalán nem érint, azok tökéletesen mennek. Viszont VPN-nek olvass utána.
Ha csak fájlokat akarsz elérni akkor dockerben futtathatod a nextcloud, seafile, file browser valamelyikét és szintén CF-en keresztül elérheted. Igy esetleg VPN sem kell. -
daninet
veterán
válasz
Gombinyó #110647 üzenetére
ha megmondod milyen szolgáltatásoknak nyitsz portot elmondom mi a jó megoldás
Hogy hiteles legyek: ma fejeztem be az upgrédet a rack szekrényen, teljes selfhost
Ha valakit érdekel a régi fehér 12U rackem dobjatok egy üzit.
-
daninet
veterán
válasz
Gombinyó #110229 üzenetére
én vettem egy polírozó kitet még tavasszal és nagyon jó eredményt értem el vele. Volt benne egy védőfolyadék amit a lámpára kellett kenni hogy ne mattuljon vissza.
Mannol 9801 a neve. A csiszolópapír egy kicsit szűken van benne abból obiban ha veszel 300ft egy plusz csiszoló lap akkor már megleszel és nem kell szűkölködni vele. Ez főleg akkor érdekes ha valami nagy fényszórója van a kocsidnak -
daninet
veterán
-
daninet
veterán
válasz
Gombinyó #110140 üzenetére
egyetértek, bár tegyük hozzá, hogy vannak hülye szabályozások. Nálunk kandalló van, zárt égéstérrel és saját külső levegő betáplálással, de még itt is le kell álljon a szagelszívó jogszabály szerint
A méregdrága tűztér amit beépítettek természetesen nem rendelkezik semmiféle érzékelővel, de még érzékelő beépítésére alkalmas hellyel sem, nem lett kiépítve. Sőt, a látványkandallók általában nem rendelkeznek ilyennel.
Még nem járt itt a kéményseprő, de majd nézünk egymásra ha egyszer ideér. -
313313
addikt
válasz
Gombinyó #109528 üzenetére
Ha találsz valami jót megoszthatnád, nekem is idén aktuális, a mostani 12-15+ éves garnitúrát kellene cserélnem.
Enyém full "zsákszövetes" az még elég jó állapotban van, ellenben eltüntek a szivacsok, maradtak a rugók és az alján a szövet van szétszakadva.
Valakinek van kárpizos ismerőse azt is szivesen hallgatom.
Nekem U alak kell 150*300 jobbos u szár lehet 180 is -
Astroboy
őstag
válasz
Gombinyó #109528 üzenetére
Mi már az összes bútoráruházban csalódtunk, IKAE-tól Mömax-on át Jysk-ig.
10 évig se bírják, sz@r pozdorja vázak ott is ahol tömör fa kellene a terhelés miatt, csiszolt-kezelt felület helyett funér fólia mindenhol, az anyagokról-szövetekről már nem is beszélve.Aztán pár éve vettünk használtan 2 Andante 25+ éves bőrfotelt kiváló állapotban, na azok bútorok, méghozzá nagy betűvel.
Ezen felbuzdulva rendeltünk innen kanapét: [link]
Igaz majd egy évet kellett várni mire elkészült, de kb. ugyanannyiba fájt mint egy IKEA-s fos, a különbség viszont égbekiáltó. -
313313
addikt
válasz
Gombinyó #109361 üzenetére
Plusz rápecsétel a garijegyre és ad számlát...
tibibi: ha csak gari miatt kell a szokásos, amit felettem említettek, ha kéred átmossa, olyan 5-10k-val kér röbbet a mosásért.
Szerk: csóróság van ám, a pénz nagyúr mindenhol. Azt veszem észre 5-10-15k-n sporól mindenki nagyberuházásoknál, a legújabb csúcskészülék és vagy iphone meg ott figyel a zsebben...
-
Outlander
addikt
válasz
Gombinyó #87073 üzenetére
Az faca,
, legolcsóbban talán a habozással tudod orvosolni, mert gumisnál túl drága lenne javítani, nem is olyan nagy luk, de persze megcsinálja mert jó biznisz, csak gyakorlatilag új gumi árban.
(#87072) bsh
Már az első mondat is nehézségeket okozott, így feladtam... -
Norb3rto
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Yettel topik
- Filmvilág
- Kuponkunyeráló
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Könyvajánló
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest