Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Belépőszintű ATX 3.1 tápokkal jelentkezett a Sharkoon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok,
Vásároltam egy használt Mazzer SJ őrlőt, amivel már két hete próbálkozom, de eddig nem sikerült összehozni egy normális kávét. A kávéfőző egy moddolt GC Classic (PID, OPV, felsőszűrő), 17 grammos LM szűrőkosárral. A babokat mérem őrlés előtt és után is, illetve használok puck screen-t is. A nyitott portafilter alján össze-vissza spriccel a kávé, hiába WDT-zem percekig főzés előtt az őrleményt. Jelenleg egy Kávékalmáros Classic Blend-del próbálkozom.
Az őrlő egy Graef CM702-t váltott, aminek megvoltak az ismert hiányosságai, de össze tudtam vele hozni spriccelésmentes főzetet.
Tudnátok esetleg tippeket adni, hogy merre induljak el? Arra gondoltam, hogy esetleg kopottak lehetnek a Mazzer kései, vagy nincsenek jól beállítva. Ezt meg tudom állapítani valahogy kezdőként? Pár hónapja próbálkozom az eszpresszó főzéssel.
Köszi előre is. -
_ATi_1
senior tag
Köszi a segítséget, akkor nem állítok rajta.
Keresem a sorozatos savanyú eredmény okait, de akkor valószínűleg nem ez lesz. -
_ATi_1
senior tag
Sziasztok,
Valaki tudna segíteni abban, hogy a csatolt képen melyik lenne az OPV szelep és hogy állítható-e? [kép]
Egy 2010-es moddolt Gaggia Classic gépről van szó, kíváncsiságból rámértem a nyomásra és 8.2-8.4 bar körül nyomott.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Spórolós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Belépőszintű ATX 3.1 tápokkal jelentkezett a Sharkoon
- The First Berserker: Khazan
- Ukrajnai háború
- Nem áprilisi tréfa lesz a Motorola Edge 60 Fusion
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- További aktív témák...
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook X360 1040 G6 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest