Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mi a kérdés? manométer nem fontos egy ilyen gépnél, hiszen van opv és nem tudod szabályozni a nyomást. jópofa dolog és mondjuk segít az opv beállításában. a pid az kell és a mai napig nem értem, hogy miért nem teszi bele minden gyártó a gépébe, minimális költség.
nézd, én simán elhiszem, hogy A gaggia helyett egy B lelcsi gép jobb, egyedül a valótlanságot és az ávéx-féle nyomulós gerillamarketinget (és emailes brazil szappanoperát) ki nem állhatom. sajnos céla fullba tolta és tolja néha a mai napig, onnan meg nincs visszaút, hiába ekéz helyetted mást és haverkodik minden harmadik emailjében. épp ezért viszont itt a bizniszének reklám többet nem lesz, akkor sem, ha ezzel jogtalanul tiltok ki egy-egy témát a topikból. részemről megéri a veszteséget.
szóval le lehet szállni a gaggiáról, aki mégegyszer leírja, hogy xy gép jobb nála, mert réz a bojlere és nagyobb is (egy decivel...), azzal... nem történik semmi!
-
te sem fogod soha megérteni (szándékosan, gondolom, hiszen tegnap írtam le utoljára), hogy a gaggia bojlere miért olyan, amilyen, ugye?!
komolytalan ilyen 2,5-3,0 decis bojlereket, mint fejlesztést előadni, mert réz, meg mert nagyobb. semmi gond nincs azzal, hogy valaki valamit rosszul gondol, tud, csak ne terjessze tényként.
-
látszólag hasonló tudású gép, de a lelcsikében a gőz részt egy 6 decis rozsdamentes kazán csinálja. nem tudom, hogy ez hogy viszonyul a silvano termoblokkjához képest, ki kell tapasztalni. amíg nem fogy ki a szufla a bojlerből, az a jobb, ha kifogy, akkor viszont ott vége a dalnak (a silvano folyamatosan "tolja", amíg le nem olvad a kábel).
hasonló tudású gépek, de más a felépítésük. de nem is értem, hogy mit akarsz bizonyítani, persze, hogy viszonylag standard alkatrészekből építkezik minden gyár. az én dalla cortémben is ugyanaz a gőzbojler, mint a rocket giottóban. következik ebből bármi? (igen, hogy mindkettő jó
)
mindenesetre ez a megidézett gép és a silvano hasonló kategória és egyébként szerintem az otthoni kávézáshoz leginkább racionális választás. ha nem túl drága.
(személyes vélemény, hogy a lelcsinél az a csészetartó magasító elég rusnya, illetve hiányzik a csepptálcáról a foggantyú, pedig az roppant praktikus dolog. de ezek apróságok.)
-
"Mindenki annyi alumuniumot gyűjt a szervezetében, amennyit akar, meg persze az alus kv mindig jobb..más ízvilág, olyan mogyorós.."
ezt a tempót vidd is át az ávéxre inkább
(egyedül ott híresztelik ezt a gaggia = szar, mert alu mantrát, gyász)
Ha valakinek más a véleménye az meg avx-es..
Érdekes látni, hogy több helyen olyan ossza az észt, aki 1 éve még kapszulás kv-t ivott kizárólag..
remek mondatok, de sajnos skiccplagibácsin kívül senki sem nevezné tényanyagnak
sőt, igazából egyre jobban hajlok rá, hogy kitiltsam ezt a nyomorult témát innen egyszer és mindenkorra. lehet, hogy elfogult, de céla ügyeskedései úgy is százszorosan kiverték a mércét. itt ez egy darab topik a két és félmillióból, senki sem fog összeomlani, ha ez a része a kávés világnak kimarad. sőt.
-
soldier2
őstag
Nem veszed el a kedvem semmitől, de mint egyszeri júzernek nekem csak az számít mennyi az annyi, amit ki kell venni a pénztárcából. Ha lenne Lelit használtan 60k-ért szemben a Gaggia 50k-val akkor az lenne a kedvenc belépő gép (vagy legalább is alternatíva lenne), de nincs. Én mindössze kicsit több, mint egy éve kezdtem espressózni itthon, vettem egy használt Gaggiát 50k-ért, pideltem 20-ért- lefestettem 10-ért, került bele rendes OPV még 10k-ért, használtam egy évet, és amikor eldöntöttem, hogy nekem valami más kell mint kis, egybojleres gép, akkor eladtam az egészet 75k-ért. Tehát buktam rajta kerek 15k-t. Ha új gépet veszek, ennek kb háromszorosát bukom egy év alatt. Full kezdőnek belépő szinten egyszerűen nincs más alternatíva a "rendes espresso" világába (legalábbis amíg a mai Lelitesek el nem kezdik adogatni a gépeiket, nem azért mert rosszak, hanem mert másra - nem feltétlenül többre - vágynak). Sajna a magyar kávégéppiac elég kicsi ahhoz, hogy ne legyen sok alternatíva, így az alap javaslat továbbra is: használt Gaggia vagy új Lelit. Hogy mit akar, eldönti mindenki magának.
-
fragola.6035
aktív tag
Érdekes látni, hogy több helyen olyan ossza az észt, aki 1 éve még kapszulás kv-t ivott kizárólag..
Egyszer anyámnál festett egy idősebb szobafestő, aztán jól szétb.szta az egész házat, pedig már 30 éve festő. Aztán egy fiatal gyerek meg szépen kifestette.
Van akiből 10 év kávézás után egy hobbista kávés lesz, van akiből meg 1 év után csúcsbarista, vagy 3-4 év kávézás után világbajnok, vagy csúcsminőséget pörkölő. Ezt hívják tehetségnek.Kaptak itt már fórumozók tesztelésre Lelit gépeket. Számomra érthetetlenül mégsem írják le a véleményüket. Hogy miért, annak több oka is lehet: nincs véleménye, nem akarja leírni, nem ért mégsem hozzá, nincsenek meg a megfelelő érzékszervei, vagy valami más. Nem mintha számomra mérvadó ember lenne, de legalább némi infóval szolgálhatna.
-
Surda-
őstag
Egyáltalán nem az a baj,hogy más a véleményed.
A baj az,hogy amit írsz,arról tapasztalatból tudjuk,hogy nettó hlyeség.
Lelitről is van tapasztalat, például ,de van aki dicséri,ő dolga.
Viszont ezek a világűrbe kikiáltott baromságok, pl hogy "az olasz kávéfőzők mind azonos alkatrészekből épülnek fel" fájdalmasak.
Több szerénységet, nincs neked annyi eszed,hogy még osztogass is belőle... -
soldier2
őstag
A Lelit fejleszt: a bojler, meg a fej alapja is a '80-as évekből származó Faema Family-el gyakorlatilag egyezik. Ez mondjuk bizonyítja, hogy jó gép, de kb annyira fejlesztés, mind amennyire egy újabb lego építmény.
Új gép vs használt: ha a pénz nem számít, akkor persze, legyen új. De egy használt pides Gaggiat jó eséllyel ugyanannyiért adsz el 2-3-4 év múlva, mint amennyiért megveszed, ezt egyetlen új gépről sem mondhatod el, az 58-as pidelt Lelit pedig már 150k felett van, a Gaggia piddel feléből kijön és fillérekért javítható, ha kell. Kezdő ár/érték arányos szettnek még Béla is a Gaggiát ajánlja, főleg ha valaki 50k-ert keres gépet, hiszen azt még talán még lehet győzni, hogy 75-80k-ért vegyen egy használt gaggiát meg darálót, de ugyanez Lelitből már 200k körül van, ami túl sok az eredeti kerethez. Új gépet keresőknek viszont Lelit, vagy egy Rancilio Silvia utólagos piddel, de ott már megint házi tuning van.
-
sőt, a rocket giottóban is ex-5 pumpa van stb. valaki egyszer már elmagyarázhatná az ávéx fórumban, hogy a réz > alu érvrendszer
piszok gyenge lábakon áll. odáig oké, hogy a réz egy tartósabb anyag, de könyörgöm, egészen más tervezésű, felépítésű és ennek megfelelően működésű bojlerekről van szó. az egyik szándékosan kicsi és alu, mert cserébe kapott egy dupla külső fűtőszálat és baromi gyors reagálású. a másik meg nagy és lomha, ott kilóra oldják meg a kérdést, nem fifikával, mint a gaggia. ezt odáig leegyszerűsíteni, hogy "de a jocóka az réz, tehát jobb" igazi oktondi tempó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest