Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• WarLock07222

tag

válasz rallypix #101650 üzenetére

Nyilván [EZEK] E61 géppel kísérletezett profilok, de alapvetően az elmélet ugyanaz, nekem manuális karos "gépen" az ebből kieső pressure profile-okkal kb. a kívánt eredményt hozta, nem sokat kellett rajtuk finomítani.

@pbalint: Nekem is fura a dolog, ha már HC kávé, meg jópárszázezres gépparkokkal játszadoznak a konyhában az emberek. Persze megértem azokat is, akik már nem méregetnek meg érzésre húzzák a shotokat és úgy is jól sikerült az összes, de szerintem az egy másik szinten HC már :D

Szóval saját tapasztalatom az, hogy alapvetően a kosár + kávé határozza meg, hogy milyen adagokkal érdemes dolgozni a jó eredményért. Onnan mondjuk +-1g a mozgástér, ízlést és készítendő végterméket (tejes ital, espresso tonic etc..) figyelembe véve. És egy 17 vs 19grammos (ugyanolyan arányban húzott) ital között is ég és föld a különbség ízvilágban.

Ezért is imádom amúgy a Robotot, ott aztán 14-21grammig bármit megeszik a kosár, szóval egy kávéból tényleg végtelen variációt ki lehet hozni :D

Új hozzászólás Aktív témák