Hirdetés
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
- Home server / házi szerver építése
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Plazma TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
weinmaker
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Haha, ugyanezt írtam a korzón

-
weinmaker
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Na ezért mondtam, hogy nálam ők soha többet nem játszanak. Egy kuka cég!

-
weinmaker
őstag
válasz
von toth
üzenetére
Persze az ízlés is sokat számít, de a user errort nem bántásból mondtam. Sokszor derült már ki, hogy nem jó hőmérsékleten vagy nem megfelelően készült a kávé és úgy valóban nem lesz jó. Nálam még sosem volt savanyú a pin up a la piazza meg végképp nem. Ezért gyanakodtam arra, hogy valami az elkészítés környékén nem klappolhatott.
De ha úgy érzed, hogy azzal minden rendben volt, akkor passz. A kapucziner is nagyon jó kávékat készít bátran ajánlom őket!
-
weinmaker
őstag
válasz
Csápájev
üzenetére
Bazzz ezt ne keverd már bele, mert azt a fogyasztók szavazták be! Nem fogom kitörölni ha annyi szavazatot kap. Ez van. El vagytok tévedve amúgy de nagyon. Ti vagytok az 1%, a legtöbb ember még mindig a 3in1-nél tart, meg a számunkra ihatatlan kávéknál. Semmi pénz meg egyéb nem volt és ezt kikérem magamnak a többiek nevében is. Még csak nem is reklámoz nálunk!
[ Módosította: Parci ]
-
weinmaker
őstag
válasz
bikebutcher
üzenetére
Köszi! Maroktampert fragolától rendeltem az itteni kávézónak, de kellett volna egy oszlató is, de ugye Keresztpappernek most nem úgy áll a zászló.
-
weinmaker
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Legyen igazad, kár is vitatkozni rajta, mivel semmilyen formában nem látsz bele. De ezzel az analógiával akkor Tóth Sándortól kezdve az összes baristáig hiteltelen, mert arcát adta egy Nespresso eseményhez, vagy olyan rendezvényen vett részt, ahol a Nespresso volt a szponzor.
Egy dolog amiben viszont igazad van. Ahhoz, hogy ilyen rendezvények legyenek, vagy ingyenesen olvashass dolgokat, vagy bármi, ahhoz sajnos pénz kell. Ezt nyilván a hirdető partnerek állják. De aki régóta követi a Korzót jól tudja, hogy ugyanúgy megírjuk ha egy termék sz@r, hiába hirdet a cég. Szóval a hitelesség és reklám nem keverendő össze. De itt fejezem be, mert tényleg nincs értelme ezen vitatkozni. Ne olvasd, de tényleg és iratkozz le és már meg is van oldva.

-
weinmaker
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Nem gond, nem kell mindenkinek olvasni
Semmi köze a pénz beszélhez, de úgyis mindegy
Ne olvass indexet sem, mert ott is reklámozhatnak olyat ami nem tetszik
Mi köze amúgy az oldal komolyságához azt meg végképp nem értem 
Más téma: láttátok már ezt az egyengetőt? Esetleg valaki rendelt hasonlót? Elég egyszerűen oldották meg az állítási lehetőséget. [link]
-
weinmaker
őstag
Egyetértek az előttem szólókkal. Kicsit talan divat lett fikázni őket, pedig szerinten nagyon korrekt a hozzáállásuk. Ha probléma van, azt azonnal orvosolják. Folyamatos a fejlesztés, és ezt a teszteknél is tapasztaltuk. Még kedvencünk nemondkianevétnél is ha jól tudom az ő kávéjuk nyert. Az ár pedig szintén igencsak korrekt, de nyilván mindenki azt gondol amit akar, és onnan szerzi be a kávét ahonnan akarja.
Nem tisztem védeni őket, meg mást sem, csak én nem úgy látom, mint ahogy itt megjelent pár vélemény.
-
weinmaker
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Érdekes, mert a teszteknél talán Parci adta az egyik legjobb értékelést és ugye őt végképp nem lehet elfogultnak nevezni. Én amiket kapok szintén nagyon jók és ezért is nézem csodálkozva ezeket a hozzászólásokat. Nem tudom a magyarázatot akkor.
Közben amíg írtam az "érintett" pont beelőzött

-
weinmaker
őstag
Fiorenzatóban is van, de könnyen kijön
Nálam jelenleg ő a kedvenc az összes őrlő közül amiket próbáltam: iberital, mazzer mini electronic, mazzer super jolly, anfim titanium, mahlkönig vario, mahlkönig k30, meg volt még pár.Természetesen mindenki azt használ ami neki tetszik, de az én elvárásaimnak az F64 tökéletes.
-
weinmaker
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Én is adagonként őrlök a Fiorenzatóval, csak a hecc kedvéért prőbálgatom és nyúzom a Catlert babtartállyal. Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem marha kényelmes jószág. Nekem csendesebbnek tűnik mint a haverom graefja, és a pontossága olyan 0.5g +-. Elég jól zár a babtartálya és olaszos borndnél nem vészes az öregedés. De tovabbra is mondom, hogy nem egy kategória a Fiőval, de árban sem.
Na mindegy is ez tényleg csak saját vélemény, és tényleg fúgg a felhasználási szokásoktól is. A graefot nem babtartály nélkül használod ugy, mert ha jól emlékszem anélkül el sem indul. De az biztos, hogy őrlés után a haverom püfólte rendesen mire kijött belőle a cucc.
-
weinmaker
őstag
Én nagyon szembe megyek ezzel a graefos dologgal. Nekem ingyen sem kéne. Haveromnak van, használtam is párszor, de nagyon nem tetszik. Állíthatósága bőven hagy kívánnivalót maga után, benne marad 6 tonna őrlemény (na jó persze túlzok, de akkor is). Vagy iparit vennék, vagy simán megvenném a Catlert. Ez az eddigi egyetlen Catler termék amivel teljesen elégedett vagyok, és még a Fiorenzato F64 mellett is használom és tök jó.
-
weinmaker
őstag
Valaki kapott választ fragolától tamper és magasító ügyben?
-
weinmaker
őstag
Viszont az is igaz, hogy ahány gép annyi az eltérés, és nem feltétlen minden gépnél több mint a beállított, mivel többen is írták, hogy 96-ra állítják a pid-et.
Ebben a dologban egy biztossá vált, hogy meg kell mérni és csak akkor lehetsz biztos benn, mivel minden egyes gép eltérő.
-
weinmaker
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Írtam privátot!
-
weinmaker
őstag
Jelenleg egy új dual bojleres gépet nyúzok Gaggiamill néven. Parci ötlete alapján beállítottam Qm 0650-et mint gőzgép, és csak akkor kapcsolom be ha gőzölni akarok, a Gaggia meg készíti a kávékat. Vicces a dolog, de a gyakorlatban egész jól működik.

-
weinmaker
őstag
válasz
paljoc
üzenetére
Jól néznek ki, viszont ami nálam volt gép még sokkal magasabb hőfokon sem produkált ilyen szép párducos kávét, míg a Gaggia meg simán. Szóval a helyedben örülnék annak a Catlernek amid van

De azért az is tuti, hogyha szépen forró vízzel átöblíted a kart, meg a megfelelő hőmérsékletet tudod tolni vele a kávénak, akkor jó kávét lehet vele készíteni, és a használata meg baromi jó.
Nálad mennyi a maximumon kifolyó víz hőfok?
-
weinmaker
őstag
Rácuppantam kicsit a Rancilio témára, mert lehet, hogy erre felé mozdulnék a Gaggia után. Az érdekelne aki képben van, hogy az új modell vagy a régebbiek a jobbak? Nem történt-e itt is olyan mint a Gaggiánál?
Melyik szériát érdemes keresni? -
weinmaker
őstag
-
weinmaker
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi, rendeltem egy ilyen mérőt én is

-
weinmaker
őstag
válasz
kaligula
üzenetére
Most készítettem úgy ahogy a Catler "szereti"

A pascucciból 96 fokra állítva pidet megközelítette a Gaggiát, de nekem az még mindig jobb. Abban "élnek az ízek, itt összemosottabb. Az olyan mintha olvasztott csokit innék, ez finom, de szigorúan az én ízlésemet figyelembe véve alul marad.
De akkor félve teszem fel a kérdést, hogy mi a helyzet egy picit hőigényesebb kávénál? Na mindegy én maradok egyelőre a Gaggiánál, amíg nem tudok kipróbálni egy Silviát, vagy mást ami talán letaszítja a képzeletbeli trónról.

-
weinmaker
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
De feltűnt, hogy hőfok probléma van, csak ugye nem mértem meg, és nem gondoltam volna, hogy ekkora az eltérés. Ennek a többi tesztelőhöz semmi köze sincs. A cukorszirupos kávét meg hagyjuk, mert azzal csak magad nevetteted ki, az 1 kiskanál cukor volt, de ebbe ne menjünk bele, mert az tényleg trollkodás lenne.
Ha te cukor nélkül iszol mindent, akkor úgy, én ezért nem szólok be senkinek. Én mindkét formában meg szoktam kóstolni, és sokszor cukor nélkül, de van, hogy simán dobok 1 kis cukrot rá.
Tényleg zárjuk itt le. A Catlertől meg bocsánatot kérek, az legyen az én problémám.
-
weinmaker
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Na ez igaz, hogy ezt nem olvastam el, de egy fejfűtéses gépnél ki a fene gondolna erre. Illetve ilyet egyik régebbi gépnél sem kellett mókolni, pedig volt már nálam nem kevés. Ez szerintem nem feltétlen szuper dolog. Az, hogy nálad 92-nél sosem kellett feljebb venni talán szerencse kérdése, mert itt mindkét kávénál magasabb hőfokon kell mennie a gépnek. A pascucci 88-nál tökéletes, ami így ugye 93, míg a pacific 90-en volt jó (és kóstoltam tőlük olyat is aminél 92-re kellett a Gaggiát állítani, ami ugye akkor 97). Szóval csak ennél a két próbakávénál is megdőlt a dolog. Illetve az is necces, hogy 96-ra felvéve a catlert maximum 92 jön ki

Na mindegy, ezek csak apró észrevételek, ettől függetlenül még én voltam a béna, mert így végeredmény szempontjából számomra nincs különbség, hogy a Gaggia produktuma jobban ízlik, de simán be is csaphatott volna. Nagyszerű lecke volt elhiheted.
-
weinmaker
őstag
Na akkor itt a vége fuss el véle.
Még egyszer elnézést mindenkitől, és köszi az észrevételeket!

-
weinmaker
őstag
válasz
enterlaci
üzenetére
Már megy fel a videó és megírtam a bővített formáját az itteni hozzászólásnak cikk formájában. Amint felmegy a videó, felteszem a cikket is, és akkor remélem érthetőbb lesz minden. Megmondom őszintén, hogy a kritikák valóban építő jellegűek voltak és hatalmas tanulsággal szolgált.
Legközelebb előbb megmérek minden sz@rt, hogy ne vigyen félre. Az szívatott meg a legjobban, hogy korábban mikor mértem, akkor alatta volt a 90-nek. Simii a tanúja, hogy még fel is hívtam miatta. De azóta volt nála szűkítőzésen és ki tudja, hogy varázsolt-e még valamit. Az biztos, hogy amikor visszakaptam a gépet csak annyit mondtam neki, hogy úgy gondolom, hogy most tökéletes. Parádés kávékat húzok vele.
Kellő bemelegítés után még számomra is meglepő, hogy mennyire stabil. A beállítási lehetőségei ezek szerint lényegesen szélesebb spektrumon mozognak, csak figyelembe kell venni azt az 5 celsius körüli különbséget (amit most már tudok). Igazából mindig úgy állítgattam a Gaggián a PID-et, amíg az adott kávé jó nem lett, és kevésbé érdekelt az érték, mert az ízek és crema színe eléggé árulkodó.
Innentől lett végleg tiszta számomra, hogy aki írta, hogy 96 fokos beállítással készíti a kávét, amin korábban szörnyülködtem és nem akartam elhinni, csupán ott simán benne van, hogy nála meg 5 fokkal kevesebb a kilépő víz. Vagyis emberek tessék elszaladni az ikeába és vegyetek egy 1500 FT-os hőmérőt, mert lesz nagy meglepődés

Most, hogy kiraktam a konyhapultra még ennek fényében viccelődök vele, bár korábban is próbálgattam magasabb hőfokra állítani, de az max. 94 volt. Eredménytől függetlenül küldöm vissza a gépet, mert a Gaggia nekem továbbra is nyerő teszteléshez a szélesebb beállítás miatt.
Most jönne el az a pont, hogy szívesen ütköztetnék egy PID-es tuningolt szilviát a Gaggiával

-
weinmaker
őstag
Na kérem szépen, igaz, hogy ráment a vasárnap reggelem de megérte. Mértem mindent amit így hirtelen lehet és elég érdekes dolgok derültek ki. A Catler szűrőtartója nem marad hőstabil hiába van fejfűtés és egyebek, gondolom az leginkább arra jó, hogy viszonylag gyorsan üzemkész legyen a gép. A catlernél a csapolás előtt erősen ajánlott egy kis forróvizet átengedni a szűrőtartó karon, hogy átforrósodjon valamennyire, merta nélkül jóval gyengébb eredményt produkál.
A Catlernél 90 fokos PID beállításnál 88 fok volt a kilépő víz hőmérséklete, ez stabilan maradt is a csapolásnál. 96 fokra felvéve, ami a maximum érték, vagyis nem lehet feljebb állítani, a kifolyó víz hőfoka 92 fok volt.
Ugyanezt eljátszva a Gaggiánál ugye volt a meglepődés, hogy 90-es PID beállításnál 94-95 fokos volt a vízhőmérséklet. Itt felvéve 95-re kereken 100 fok volt a kilépő víz hőmérséklete. Na ez volt a második meglepődés, hogy itt nem esett semmit hanem halál pontosan annyival volt több mint az előző értéknél. A szűrőtartókar hőmérséklete semmit nem esett, sőt mivel már 1 órája volt bekapcsolva ez felmen 82 fokra.
Ezek után az biztos, hogy a Gaggia ezekkel a tuningokkal atom hőstabil lett, hiába engedtem ugyanannyi vizet ki (1 kapus csésze) simán tartotta, semmit nem esett a hőfok.
Megmértem mindkét gép vízhozamát ami mondhatni teljesen azonos 60-65ml 10 másodperc alatt.
Csináltam videót is és ezt az egész kísérletet is felteszem a Korzóra és ott is el fogom ismerni, hogy béna voltam és elhibázott volt a korábbi teszt, de talán egy picit igazolja azt, hogy a Gaggiával mindig jobb volt a kávé hiába emeltem a Catlernél a PID hőfokon. Mondjuk 96-ig nem vettem fel sosem csak 94-ig.
Szerintem így sikerült is végére járni a dolgoknak, nem hinném, hogy sok nyitott kérdés maradt ezek után. A catler kezesbárány, szép és jó, élvezet vele dolgozni, de esetlegesen problémás lehet magasabb hőigényű kávéknál, míg a Gaggia sokkal szélesebb szinten állítható és hőstabilabb cucc, bár jóval fapadosabb. További szép vasárnapot mindenkinek

-
weinmaker
őstag
Na akkor kezdem azzal, hogy igazatok volt és egy balf@sz vagyok, sajnos el kell ismernem. Meg kellett volna mérnem a teszt előtt ezeket a hőmérsékleteket. Ma reggel megtettem. A kar hőmérséklete 79-80 foknál állt meg. A PID-et 90 fokra állítva a kifolyó víz hőmérséklete 94-95 fok lett, amin majdnem lehidaltam. Amikor Paljoc annó feltette a Catleres mérést, akkor én is mértem, és akkor lazán alatta volt, azért is mondtam, hogy komoly összegbe mertem volna fogadni.
Ezek után nincs mese, kiszedem a Catlert a dobozból és annál is megmérem a vízhőfokot és mérek egy vízhozamot. Aztán beállítom, hogy mindkét gép azonos hőfokon dolgozzon és csinálok egy új tesztet. Természetesen elmondom majd a videóban, hogy balfék voltam. Ez van.

A szűkítő kavarhatott be, vagy nem tudom, hogy mi, mert nem változott más a gépen a múltkori mérés óta.
-
weinmaker
őstag
válasz
rallypix
üzenetére
Azt mondták, hogy nem volt jó a korábbi gép. Ezt még nem látták, mert a jövő héten kerül vissza. A videót látták, de így sokat nem tudtak mondani, csak sajnálták, hogy nem vált be a gép. Mondjuk én is legalább annyira, mert annyira biztos voltam, hogy jó lesz, hogy már korábban eladtam a gaggiát. Most meg szívok én is így.
-
weinmaker
őstag
-
weinmaker
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Holnap megmérem ha az ikeás hőmérő is úgy akarja. Lehet akkor fel is veszem. Vízhozamot ma mértem, az 65ml 10 másodperc alatt ha ez segít valakinek.
-
weinmaker
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Elcsomagoltam már a Catlert, tutira nem műtöm ki. Ja, hogy már itt tartunk, hogy nem hiszed el amit mondok (sirály)
Majd meglátom, de nem különösebben izgat, hogy ki mit gondol 
-
weinmaker
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Ki van zárva!!!!!! Pont az előbb írtam, hogy biztosan kevesebbet, de az előbb sikerült feléleszteni az ikeás csodát, úgyhogy holnap meg is mérem.

-
weinmaker
őstag
válasz
enterlaci
üzenetére
Viszont ha nagyjából ugyanaz, mint amit paljocék mértek, akkor mi indokolja azt a különbséget amit tapasztaltam? Ha jól emlékszem amúgy egyszer én is mértem és a 90-es pid beállításnál simán kevesebb volt. Most nem tudom megmérni, mert beszart az ikeás hőmérőm (nem tudom mi lett vele, csak a fiókban volt).
A gépet már összecsomagoltam, nem tudom mikor jön érte a futár. Aztán majd paljoc mester megvizuálja és megméri, hogy mi a varázslat.
-
weinmaker
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Persze, oké építő jellegűnek veszem. Semmi gáz!
Peti16v: Azért ezeket az infókat nem nagyon lehetett volna megosztani a videóban, vagy elmeséltem volna, hogy kaptam egy hibás gépet, aztán másikat, aztán meg ez is ugyanolyan? Kicsit sem szeretném cinkelni a Catlert mert nagyon jó fejek, és tényleg jó a hozzáállásuk. Beszéltem ma délelőtt velük és Paljochoz el fog kerülni a gép hasonlításra

-
weinmaker
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
Haha! Nincs semmi baj azzal, hogy szétszedik. Ez várható volt. Inkább azt sajnálom, hogy sokan azt nem értik meg, hogy előtte és utána is próbálgattam a Catlert, de nekem a Gaggia produktuma jobban bejön. Mondtam is hogy nem ihatatlan amit a Catlerrel készítettem. Persze itt már bejöhet a szubjektív faktor is. Mindegy is, a helyén kell kezelni ezt az egészet. Talán a leghelyesebb megfogalmazás, hogy a Catler nem hozta azt ami nekem megfelelt volna (ettől még lehet másnak az ezerszer jobb és nincs is azzal semmi baj).
Én visszaküldöm a forgalmazónak és majd remélhetőleg Paljoc megmondja a tutit
PEACE everybody

-
weinmaker
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Jaja, ezekkel hidd el tisztában vagyok
és jók az észrevételek, DE Paljoc már csinált korábban videót, hogy a Catlernél a hőfok az pontosan annyi. Sőt ha jól emlékszem még mondta is, hogy nem is nagyon használja 90 fok felett. Na most ez a Pascucci 88-89-en működik jól, a forgalmazó is nagyjából oda lövi be, így a Gaggia már égette a Catleren meg hőhiányos volt. Hiába emeltem rajta mint írtam nem lett jobb az eredmény. Az előáztatás le volt véve 3 másodpercre és ha megnézed a Gaggián is kb ugyanannyi idő alatt épül fel a nyomás. Az időbeli és mennyiségi lefolyások meg rendben voltak. 
Nem akarom védeni a mundért, de nem tegnap láttam először gépet én sem, és a Gaggia mellett használok pár gépet még, akár profi gépeket is adott kávézókban...stb. Leginkább arra szerettem volna rávilágítani, hogy nekem nem volt kerek a Catler bármit is csináltam vele (hosszú, rövid előáztatás, hőfok le-fel, gyári szűrő-saját szűrő). Ja és a múltkor a forgalmazó is elismerte, hogy nem volt jó a gép. Na most ez a gép teljesen ugyanúgy viselkedett. Nemá, hogy mindegyik rossz. Kíváncsian várom, hogy mi lesz az eredmény.
A lapát cukorral mi a baj? Jobb ha tőlem tudod, hogy semmi
Bármikor szívesen csinálhatunk egy cup tastinget és nézzük meg ki ismer fel többet 
-
weinmaker
őstag
válasz
Xabi78
üzenetére
Azzal nem, mert mostanaban csak a kis catlert használtam. AZ viszont piszkosul bejött. Nagyon átgondolt, könnyen kezelhető őrlő, és szerintem a minőségével sincs baj. Ha valakinek új őrlőt kéne ajánlanom, akkor ez biztosan benne lenne. A fiorenzato f64 több mint kétszer annyiba kerül, így nem egy ligában játszanak, de ha lesz egy kis időm, akkor azért egymásnak engedem őket.
-
weinmaker
őstag
-
weinmaker
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Na gyerekek ez tetszik hogy közelednek az álláspontok! Higyjétek el, hogy én lettem volna legeslegboldogabb ha Catler beváltja a reményeimet, mert akkor szépen ott csücsülne a konyhapultomon a forgalmazó kedvessége révén. De sajnos nem így volt. Igen Paljoccal beszéltünk is telón, hogy nézze már meg ő is, és hasonlítsa össze, hogy hol van a kutya elásva. A forgalmazónak is jó lehet tudni, hogy mi a franc van, mert ez azért túlzás akármennyire is hekkelt a Gaggia.
Persze tényleg lehetett volna ezer dolgot csinálni, és csináltam is előtte, utána, de a tesztben direkt próbáltam azonos dolgokat erőltetni.
Viszont ezek után azért azt bátran kijelenthetjük, hogy aki a duál bojler kényelmét el tudja engedni az igen boldog lehet egy Classiccal. Ez engem is meglepett, pedig elég sok gép fordult meg a kezeim között.
Szóval peace mindenkinek és várjuk meg, hogy mit sikerül kideríteni Paljocnak. Ha mások a régi szériás gépek (amire gyanakszom) akkor mindenki örüljön akinek az van. Ha meg egyforma (amit szinte kizárok), akkor meg csak pislogok mint béka a gólyabálban.

-
weinmaker
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Akkor viszont a géppel lesz baj, mert a videón is láthattad simán megfogtam és rajta tudtam tartani a kezem, míg a gaggia égette. Szerintem lendüljünk túl ezen, majd remélhetőleg paljoc összehasonlítja és kiderül az okosság. De az is lehet, hogy a Gaggia tényleg világverő

-
weinmaker
őstag
válasz
rallypix
üzenetére
Figyu a videón kívül számtalan esetben próbáltam máshogy is. Előáztatást lejjebb véve, gyári beállításon...stb. De mint említettem ez csak egy videó. ez az én szerencsétlenkedésem tükrözi se többet, se kevesebbet. Nem volt szándékom felbolygatni semmit, sőt ha elolvastad volna a korábbiakat, akkor nagyon örültem volna egy Catler győzelemnek, de egy döntetlennel is simán beérem. Te nem voltál itt, szóval elhiszem, hogy a te géped simán 1000x jobb. Semmi mást nem akartam megítélni, mint ami nálam volt. Nem mértem semmit. Mérjél te. Így is 30 perces volt a videó. Ha te csinálsz egy tesztet abba is 100 helyen bele lehet kötni ha valaki bele akar. Ezen én már rég túl vagyok.

-
weinmaker
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Jaja, most egy Silvián gondolkodom, mivel a Gaggiát már régen eladtam, csak maradhatott addig amíg a videókat meg nem csinálom. Igen a tejes italoknál nagyszerűen teljesít a Catler ez nem kérdés, de kávé terén nálam akár speciality, akár klasszik vonal, a Gaggia volt a győztes.
-
weinmaker
őstag
válasz
paljoc
üzenetére
Na ez az. Ez nagyjából ugyanolyan volt mint az első gép. Itt nem húsz percet, hanem sokkal többet melegedett és simán akármeddig rajta tudtam volna tartani a kezem, míg a gaggiához hozzá sem tudsz szinte érni. Közben hamarosan feltöltöm a duplasszűrős videót, ahol szintén azt látni, hogy a gaggia 90 fokos hőmérsékletén sokkal sötétebb, szinte már megégett a kávé. De az egész játék után készítettem és kóstoltam is mindkettőt. A catler hagytam 90-en, a Gaggiát visszavettem 89-re és simán jobb volt.
-
weinmaker
őstag
válasz
paljoc
üzenetére
Igen, állat a Catler kényelmi szempontból és mellette szép is (legalábbis nekem nagyon tetszik). Kényelme és kezelhetősége is kiemelkedő. Az összehasonlítás meg csak azért készült, mert a múltkor marhára meglepett a különbség amikor megkaptam először a gépet. Ettől függetlenül nekem gyanús, hogy a tiéd jobb lehet, mint ami nálam járt.
-
weinmaker
őstag
-
weinmaker
őstag
válasz
mdav88
üzenetére
Igen ott a pont, azt nagyon megnézném én is. Szerintem nem hiszem, hogy nem adná oda amúgy a forgalmazó paljocnak és összehasonlíthatná az övével. Vagy ha a macskakőben megcsapatjátok. Komolyan mondom, hogy szomorú vagyok a teszt miatt, mert nagyon jó lett volna tesztgépnek itthonra .
-
weinmaker
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Nézd ugyan a videóban nem szerepelt de elég sokat szarakodtam a Catlerrel hidd el. Mindenféle beállításon, sokféle kávéval. Akármit csinálhatsz, akárhogy állítgathatod ugyanez a végeredmény. Most kipróbáltam duplával is, ugyanez az eredmény. Nem szar amit a Catler csinál, csak a Gaggia érezhetően jobb. Ennyi.
Elhinni sem muszáj, és simán rám lehet fogni, hogy a Gaggia lefizetett, hogy írja rosszat a Catlerről (csak viccelek) de ez van.
Méricskélni ennél jobban semmi értelme nem lett volna hiszen az őrlő elég pontosan adagol és minimális lehet csak az őrlemény miatti eltérés. A szűrő ugyanaz volt, lefolyás szintén. Nem laboratóriumi tesztre vállalkoztam csak egy átlagos gyors összevetésre.
A forgalmazóval ettől függetlenül jó a viszony, abszolút korrektek. Szerintem nagyjából itt zárható is a téma. Ha valakit mélyebben érdekel és jobb tesztet szeretne készíteni az megkeresi a forgalmazót, kér egy gépet, készít egy videót és megnézzük mi sül ki belőle.
Továbbra is az a véleményem, hogy a régebbi gépekhez képest valószínűleg módosítottak valamit, mert semmi nem indokolja ezt az eredményt, sőt a Catlernek lazán nyerni kellett volna. Amúgy meg a gép egy kezesbárány és imádnék belőle egy olyan változatot amiről paljoc és a többi boldog tulaj beszámolt.
-
weinmaker
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Azért nem emeltem a Catlerét, mert a korábbi tulajok egyöntetű véleménye szerint a 90 az 90. Ez egy fejfűtéses gép, semmi értelme tovább emelni. A Pascucci amúgy is 89 magasságában működik jól. Sok érdekes dolog van amit én sem értek, de ez van. Sajnos nálam ezeket tapasztalom.
-
weinmaker
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Mert használhatnám mindkét géphez az LM duplaszűrőt, de most direkt akarom a Catler sajátját, hogy ne az legyen, hogy azzal lenne a tuti. Nincs kedvem egész nap videókat készíteni. Ezt még megnézem a tisztesség kedvéért aztán befejeztem a dolgot. Továbbiakban offtopikba teszek mindent ezzel kapcsolatban.
-
weinmaker
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Elhiheted, hogy engem is igencsak meglepett. Örültem volna hosszú távra egy király tesztgépnek. Szóval én a Catlernek szurkoltam rohadt erősen. Ami még érdekes volt és a videóban látszik is, hogy 30 perces bemelegedés után a gaggia szűrőtartót meg sem lehet fogni, mert éget, míg a catlerét simán.
Ha valamit még szeretnétek, hogy kipróbáljak akkor jelezzétek és ha időm engedi megcsinálom, mert hamarosan küldöm vissza a gépet, sajnos így nincs értelme tesztgépnek használni.
-
weinmaker
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szinte sosem használok dupla szűrőt, de az érdekesség kedvéért csinálhatok egy összehasonlítást azzal is

-
weinmaker
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Ha nem nézted meg a videót, akkor ne menjünk bele. Teljesen jó a lefolyás a Catlerrel is. Lehetett volna persze még ezer mindent. Így is baromi sok idő volt. És napok alatt kóstolgatva is ugyanez az eredmény. Persze akkor mondjuk azt, hogy szubjektív és elfogult vagyok a gaggiával. Nem volt szándékom pálcát törni a Catler felett, ráadásul hirdető partnerünk is, továbbá a gép nálam maradt volna hosszú használatra ha tetszik. Szerinted? De mindegy is. Ez csak saját tapasztalat és érdekesség 3db ES 9010 használata után

-
weinmaker
őstag
Nézzétek meg a videót akár pörgetve is, abból minden kiderül. Mivel azonos szűrőkosár volt így az őrlés állítgatással nem foglalkoztam, de nincs is jelentősége. Véleményem szerint az újabb szérián változtattak a régiekhez képest, ez lehet a magyarázat.
-
weinmaker
őstag
Elkészült végre a Catler ES 9010 VS Gaggia Classic ütköztetés. Az erről szóló cikket és videót a Kávékorzón megtudjátok nézni.
[link] -
weinmaker
őstag
LM szűrő elkelt.
-
weinmaker
őstag
Lehet lesz egy eladó új, eredeti LM 7g-os szűrőkosaram. A Coffehit oldalról lett rendelve. Ha valakit érdekelne privátban jelezze.
-
weinmaker
őstag
Srácok többen kérdeztétek privátban, hogy mi van a Catler vs Gaggia meccsel. Sajnos még nem kaptam vissza a gépet, szóval nem elsumákolni akarom.

-
-
weinmaker
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Szerintem kicsit P@raszt vakítás, remélem ezzel nem sértek meg senkit. Sokkal fontosabb az egyenletes (nem ferde) tömörítés, mint, hogy mekkora erővel nyomod le. Én az LM szimplánál szinte csak a tamper saját súlyát használom, minimális erővel tömörítek és gyönyörű lefolyást kapok. A kávé is pöpec (legalább is számomra)

-
weinmaker
őstag
Ekkora durranás amúgy a La Spaziale s1? Nem olvastam utána, de hátha mester úr megvilágosít

-
weinmaker
őstag
Kinek kell írni coffehit-es rendeléssel kapcsolatban? Kellene egy LM szimpla szűrő

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Tesla topik
- Xbox Series X|S
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Arc Raiders
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Indul a ChatGPT Health
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, a műmájerkedés pedig idegesítő és visszataszító és nem csak nekem