- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JózsefK
csendes tag
-
JózsefK
csendes tag
válasz JózsefK #115235 üzenetére
Kedves tapasztalt, hozzáértő fórumtársak!
Értem én, hogy parasztnak a rotációs kapa, de meg tudnátok velünk (velem és a kérdésekhez kapcsolódó hozzászólásokat megfogalmazó topiclakók) gyakorlati tapasztalataitokat?
A neten tájékozódik az ember, de jobban adok az itteni népek szavára
Segítségeteket előre is köszönöm (köszönjük)[ Szerkesztve ]
-
roBEEsz
csendes tag
Haló-Haló!
Fél éve lett meg kb. a Classic Pro-m, azóta Laica kancsóssal használtam.. Vajon mennyire sikerülhetett ennyi idő alatt megölnöm vele a kazánt? Egy vízkőtelenítést adtam már neki, most pedig váltok rendes kávévízre..
-
senior tag
válasz JózsefK #115301 üzenetére
és qvik27:
Elfogadom én, hogy velem ( az én ízlésemmel ) van a baj
Talán-talán az Atomok kezdenek elmenni olyan forma felé ami már-már tetszene, de a Fiorenzato F4E Nano után megfogadtam, hogy soha többet nem lesz olyan őrlőm aminek nem hozzáférhető / seperhető a garat. Kivételt képez egy ténylegesen single dose őrlő ( lásd Niche ).[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
icm
tag
válasz roBEEsz #115303 üzenetére
A kérdés az a részemről, hogy a laica coffee&tea szűrőt használtad-e?
Az érdekelne, hogy ha pl kivennéd a kazánt, milyen lenne belülről... Nemrég épp kérdeztem ezt a szűrős dolgot...
Akartam ClearWater vizet rendelni - ezt csak kávézáshoz - mivel nincs hűségidő gondoltam rendelek egy ballont aztán majd másikat... de mégis havi 1 ballon a minimum amit vennem kell így azt elengedtem. Nem bántani akarom őket, csak nem volt teljes a tájékoztatás. Emiatt keresek alternatívát.
Persze keverhetném a vizet... nem zárkózom el tőle még. Ha a Laica szűrője jó (ezt még nem tudom) De ezt ki lehetne mérni valahol, hogy mi pl pontos összetétele? Érdekelne, hogy milyen eséllyel indulnék a csapvíz laica coffee szűrővel."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
JózsefK
csendes tag
Köszönöm!
A vízkőtelenítés még a lágyított víz mellett is megy, az alkatrészek zsírzását már láttam, olvastam.
Most hogy már 2-3 hete csak sima vízzel vakszűrőzök és jobb
Eddig havonta vakszűrőztem zsíroldóval de hagyom. Használtam egy időben AP papírt aztán a HB fórumon olvastam, hogy “kell neki egy kicsit a kávé olaj”
Élelmiszeripari szilikonzsírt melyiket érdemes? -
icm
tag
válasz stereofan #115314 üzenetére
Én is ezt használom. Hozok haza vizet. Kifizetek 2-3 havonta egy 19 liternyi ballont. Utóbbit akartam kényelmesebbé tenni, hogy ne kelljen hozni, meg ne függjek a céges víztől. Nekem kb fél éve evvel üzemel. Volt elsőre csapvíz, norda (amíg kapható volt), aztán cw. Nyilván egy kevert víz puffer tartalma jobb.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
SoundON
tag
...Ha már ismét szóba került a víz-vízkövesedés kérdés gondoltam megosztom a tapasztalatom. Persze fontos a víz (ha ezzel kapcsolatban pusztán a vízkövesedés kérdést nézzük is) de legalább annyira fontos lenne a kazán víztér felöli oldalának tisztességes anyageldolgozása felcsiszolása. Számomra bebizonyosodott hogy sokszor a réz/alu anyagból kicsapódó szennyeződés majd annak ki tudja milyen kémiai és fizikai elektrosztatikus hatásai felelnek a sókicsapódásokért, mondom ezt úgy hogy fizikából és kémiából gyenge voltam
Talán nem is kétséges hogy most már (alsó két kép) patika tisztaság van a víztérben és nem csak azért mert a felület orvosiezüst
hiszen végig az volt. Most már csak azt a néhány kis homokszemcsét találtam amit persze továbbra sem értek hogy honnan amikor fizikailag is szűrt a víz. Talán a gép mindenféle alkatrészeiből kijövő kis anyagforgácsok, nemtudom mi lehet.... de ennyi belefér kb 1év alatt-FELSŐ KÉT KÉP bevonatolt kazán, DM kotyvasztott víz
-KÖZÉPSŐ KÉT KÉP bevonatolt kazán, BWT bestprotect
-ALSÓ KÉT KÉP felcsiszolt majd bevonatolt kazán, BWT bestprotect[ Szerkesztve ]
-
roBEEsz
csendes tag
Alapvetően én a gyári Laica patronról tudok csak nyilatkozni, az utóbbi hónapokban ezzel használtam a gépet. Nem állítom, hogy vízszakértő vagyok, így nagyon okoskodni nem szeretnék ezzel kapcsolatban, de amennyire tudom a sima patron nem túl alkalmas a feladatra - épp ezért is szeretnék róla váltani - Az általad említett kimondottan kávé/teavizes patronról itthon nem találtam infót, külföldi oldalak néhányán dicsérték.. Próbát lehet neki adni, éves költsége kb. 20.000 Ft + a szállítás.. Alapvetően én most palackozott alternatívát keresek - bár szar, hogy csomó hulladék keletkezik, de nyilván valamelyest ez a legkényelmesebb - Fecoter került rendelésre, megnézem mit tud.. előzetesen annyi biztos, hogy nem lesz árérték bajnok.. de további tesztalanyoktól sem fogok elzárkózni.
-
icm
tag
Ha már itt benne vagyunk a bevonatolásban
SoundOn: orvosi ezüstözést hol csináltattad? Szabad erről érdeklődni? A harmadik képsoron levő azért elég menő. Azt tippelem az én kazánom nem így néz ki
Nem bevonatos örlő kést (teszem azt épp mazzer 191C-t) utólag PVD (TiN vagy TiAlN - sajnos a TiAlCN (red speed) bevonatot nem találtam a portfólióban) bevonatoltatni érdemes?"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
zolnagy
őstag
Szerintetek ez az “espresso” ssp kés ugyanaz, mint a high uniformity? [link]
-
general
addikt
A kancsós BWT jó lehet esetleg kávéra, teára? Mennyiben különbözik a beszerelt profi megoldástól? (sajnos nálam az nem játszhat) Nem a gazdaságosság miatt kérdezem, hanem a szűrt víz összetétele, tulajdonsága érdekel. A Brita ugyebár nem ajánlott kávéfőzőbe.
-
MODERÁTOR
VST rendelésből lesz valami?
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
PeterAgos
csendes tag
VST 15g tulajdonosoktól kérdezném: nem kevés a betölthető őrlemény közepes pörkölést feltételezve? Jelenleg LM 17g-os kosarat használok, 18,5g-al töltve (dupla ristretto-hoz).
-
beleriand72
tag
Segítsetek. Jó gyümölcsös french press filtert készítenék. (Roastopus, CM rendelés folyamatban). Bevált recept érdekelne.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
MODERÁTOR
válasz beleriand72 #115329 üzenetére
Tegyél bele narancsot és almát
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Cathfaern
nagyúr
válasz beleriand72 #115329 üzenetére
Hoffmann verziónál sokkal többet nem lehet tenni az ügy érdekében szerintem.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Gery0505
aktív tag
Igen lehet, szívesen levezénylem a VST rendelést, csak eddig azon morfondíroztam, hogy miként kellene ügyesen lebonyolítani. Nem találtam meg a korábbi módszereket, ahogy lebonyolítottátok. De morfondírozás helyett inkább megkérdezlek Benneteket, úgy legalább haladunk valamerre.
Több kérdés is foglalkoztat, elsősorban az, hogy a Profitechez milyet érdemes venni? 15-öst? 18-ast? Esetleg mindkettőt? (Talán igen, mert akkor ha a világos KV-ra vetemedek, és hosszabban finomabb, akkor kell a 15-ös is.)
Meg a másik, hogy mi a különbség használat szempontjából a Ridged, és a Rigidless között, és ez miért jó, ill. nem jó? Azt látom, hogy a Ridged meg a rigidless között az a különbség, hogy a Ridgeden van egy redő ahová a kar rugója beakadhat, a Rigidless-en nincs ilyen. A Rigidless nem esik ki a karból amikor csapkodom a zacckiütőhöz? Vagy a tamperelés miatt veszitek sokan a Rigidlesst? Melyik miért jó?
A másik apró kérdés a lebonyolítással kapcsolatos, hogy a kosarak árát és a szállítási költséget előre szoktátok utalni?
A harmadik problematika, ami a legnagyobb baj, és ami miatt főleg vaciláltam, hogy elvállaljam-e, az az, hogy éppen aktívan bennem van a Corona, és nem tudom meddig fog tartani. Most karanténba vagyok pakolva, de ez lehet akár több hét is. És hát jó volna csak a VST kosarakat odaadni, a Vírust nem szeretném még postán sem elküldeni Nektek. Ezt látom a legnagyobb problémának, emiatt féltem elvállalni az ügyintézést. Azért viszont szívesen elvállalnám a szervezést, mert akkor tudnék Veletek találkozni is, meg inni Veletek egy KV-t az új kosárral, csak ehhez meg kéne végre gyógyulnom.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
SoundON
tag
Bár pont nem az ezüstözés volt a lényeg, sőt ellenkezőleg. Azzal önmagában semmit nem oldottam meg leszámítva hogy én kevésbé érzem annak az ízét karcosnak mint pl a réznek vagy az alunak vagy a nikkelnek ami a legrosszabb
De simán lehet hogy ezt az ezüstöt is csak finomabbnak akarom érezni ha már megcsináltattam aranyárban itt [link] -
hoffman_
nagyúr
válasz Cathfaern #115332 üzenetére
nem is igaz, nem tudok hozzászólni, még sosem használtam frenchpress-t
#115325 koxx:
min áll vagy bukik ez a dolog, valakinek be kéne válallani a pénzezést/rendelést? hogy szokott ez menni, volt ekkora össz-rendelés a múltban?"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
eastsider
nagyúr
válasz Gery0505 #115334 üzenetére
Elvileg a ridgednel könnyebben kijön a pogi, valamelyik videóban láttam, talán hoffmannal, de nem 100, elvileg amugy "jobb" a ridgeless. Passzentosabb tamperhez főleg tutibb.
Az is lehet hogy revoluton bekered, vagy mindenki elküldi neked a pénzt... Vagy kérsz valami proofot mindenkitől, aki rendelne.
Jó gondolom pikk pakk elmennek az 58as VST-k bukó nélkül ha valaki mégis meglepne...Azt hiszem mailboxdere rendeltek, mert kellett eus adószám
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Gery0505 #115334 üzenetére
mielőbbi gyógyulást. én jan2-jan17 között szívtam vele, lekapott durván a lábamról, az első hét az erős volt. a VST kosarak miatt ne aggódj ha amúgy bevállalnád (és lenne mellé egy topic találkozó féle, amire én is nyitott vagyok), akkor szerintem mindenkinek ráér pár hetet, sőt. persze az első az egészség, a tiéd, illetve a topictagoké. lehet, hogy különböző távolságtartási mércén vagyunk.
WarLock07222
...Szerintem az adatok alapján...
annál azért újabb versenyző vagyok a topicban, hogy tudjam mik azok a bizonyos adatok. nálam magától értetődő az előreutalás/Revo, szerintem ez a legkevesebb.[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Gery0505
aktív tag
válasz hoffman_ #115339 üzenetére
Köszi szépen a jókívánságokat, igyekszem mielőbb meggyógyulni. Örülök, hogy Te is meggyógyultál, és már jól vagy. Én hála Istennek egész jól viselem, az elején volt egy napig kis hőemelkedésem, (37,3°C). Másnap ment fel még talán 37-ig, aztán normalizálódott. A legrosszabb az egészben az, hogy hol van szaglásom, hol nincs, a folyamatos orrfújás, a tüsszögés, a köhögés, és amit a legjobban utálok az orrdugulás. Ami most a legújabb idegesítő tünet, hogy rettenetesen melegem van, izzadok mint egy Ló, vagy fázom. De nem láz miatt, hanem alacsony a hőmérsékletem, vagy picit magasabb. Nem áll be a vágyott 36,6°C. Lehet, hogy tönkrement bennem a PID, vagy kéne csinálni egy Autotune-t. Ki vállalja a javítást? Mondjuk ma pont szerencsém volt, egész jól megvolt a szaglásom, és pont ma bontottam egy Kávékalmár-féle Kolumbiai KV-t. De más volt az íze mint emlékszem rá, nem tudom, hogy én rontottam-e el, vagy a szaglásom mégsem volt az igazi.
Oké, bevállalom a VST rendelést, csak kérem szépen a türelmeteket, amíg meggyógyulok, és utána lebonyolítjuk a dolgot. Nem rossz ötlet egy topictalálkozó sem, remélem addigra nem lesztek betegek, és össze tudjuk hozni. Aztán megünnepeljük az új VST kosarakkal megspékelt kávézással a gyógyulásunkat, illetve egészségünket. Addig is gondolkozzatok, hogy ki milyet szeretne rendelni. Karthmann fórumtársunkkal is terveztünk a téli szünetre egy Profitec Pro800 vs. Rocket R58 meccset, de sajnos nem jött össze, megpróbálom elhívni őt is. Tudtok helyet, ahol meg lehetne szervezni egy ilyen bulit, és többen elférünk?[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
-
Warloo93
tag
Ha már kosár téma megy.
IMS superfine és nanotech közül melyiket választanátok? Mind kettő 14-16g -
Illesvik
csendes tag
Üdv!
Az F64 EVO kés egy az egyben jó a mazzer SJ- be?
Köszönöm -
general
addikt
Kis örömbeszámoló, engedjétek meg.
Ma végre megjöttek rendesen az ízek, nagy boldogság. talán csak beletaláltam, talán az apró változtatások, de végre olyan capuccinot ittam reggeli után, amire vágytam.
- próbaképpen vettem egy palack Smartwatert (nincs ráírva, mennyi az oldott ásványi anyag tartalom de nagyon nullás vízként hirdetik), és ebből csapoltam
- 9 barra belőve az Anna
- frissen bontott Awaken Costa Rica Calle Liles, ugyan dec.8-i pörkölés, (ajándékba kaptam egy hete), de zamat, illat, állag is szép
- 12-18gr IMS kosár, 17,8gr, százforintos teszt pont oké így, AP papírral. 1:2 arányt engedtem, 37gr ki, 30mp
A lefolyás lehetne jobb, hiába kevertem el szépen a kosárban, wdt-m nincs még, de egy vékony dróttal szoktam elegyengetni figyelve nagyon, aztán tamper. Disztribútort most kihagytam. Naked karban tudtam figyelni, alapvetően rendben ment a lefolyás, bár kellett idő, mire összeállt, szóval ez lehetne jobb.
Írtam korábban, hogy világossal egyszerűen nem jönnek azok az ízek, amiket egy rendes kávézóban érzek, na most minden rendben volt. Tisztán is megkóstoltam persze, de nekem az erős nagyon, gőzölt tejjel tökéletes krémes reggeli kv lett. -
hoffman_
nagyúr
válasz general #115348 üzenetére
mindig jó egy ilyen reggel.
világossal én is szenvedek, végre megvan minden paljoc csúcs SO vagy világos blendjeihez, de nem találom el. a GetUp már lassan megszólal néha, de amúgy valamit nem találok. elixír van most nálom, átlag alatti és gyenge között csinálom meg a benne lévő potenciált"The time you enjoy wasting is not wasted time."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest