- Igencsak szerény méretekkel rendelkezik az Aetina Xe HPG architektúrás VGA-ja
- Miniképernyős, VIA-s Epomaker billentyűzet jött a kábelmentes szegmensbe
- Különösen rendezett beltér hozható össze a Cooler Master új házában
- A középkorra és a pokolra is gondolt az új AMD Software
- Új gyártástechnológiai útitervvel állt elő a TSMC
Hirdetés
-
A személyre szabott reklám lehet a streaming következő slágere
it A jobb célzott hirdetések érdekében adatplatformot indít a Warner Bros Discovery.
-
Olcsó 5G-s ajánlatot nyújt a Realme Indiának
ma Megérkezett a Realme C65 5G, az első készülék a MediaTek Dimensity 6300-zal.
-
Mozgásban az Arena Breakout: Infinite (PC)
gp A korábban csak mobilokra/tabletekre megjelent FPS hamarosan PC-n is elérhető lesz.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Toobee #114646 üzenetére
ez a Clearwater minden trükk nélkül jó kávéra? próbáltad-kóstoltad is?
egyszer már néztem, hogy van-e más termék/kiszerelés tőlük, mert az irodába ők szállítanak, de meg sem néztem a ballonos adatait én most DM-et sózok, de ez jóval egyszerűbb lenne[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
Dolphin
tag
válasz ZeCse #114647 üzenetére
"Kozvetlen fogyasztasra nem ajanlott!" - ez valami vicc akarna lenni?
Egyebkent volna egy kerdesem. Gaggia Classic kazant ujitanek fel, eleg csunya a belseje, feher/fekete... finom csiszolasra gondoltam a vizkotelenites utan... Ilyen modszerrel felujithato, es nem lesz utana bajom mondjuk, vagy mit javasolnatok? Az also rezrol pedig lejott az ezustos bevonat, de erre kevesbe gondolnam, hogy gond, mivel rez.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Toobee #114653 üzenetére
hát most kiégtem kicsit, szó szerint karnyújtásnyira volt a megoldás
más:
az új évre kaptunk az irodába egy régi automata Krups helyett egy kapszulás Nespresso-t; egy etióp és egy nicaragua kapszula után nem is volt akkora csalódás mint a random kávékkal töltött automata bár az illatuk jobb volt mint az ízük.."... and I hope you have a great day!"
-
Dolphin
tag
válasz Uyuarasy #114654 üzenetére
Ezt a reszet hanyagoljuk szerintem, a vizben karbonat es oxid vegyuletkent vannak jelen az anyagok, mindketto rendkivul rosszul szivodik fel. Utana kell nezni neha a hallottaknak, valoban igazak-e. Egyebkent 3 eve iszom a sajat desztillalt (nem ioncserelt!) vizem 99%-ban, koszonom szepen, hibatlan a verkepem
Egyebkent hasonlo keszulekkel, mint ami nem reg linkelve volt, TDS merovel garantalt 0,0 ppm oldott anyaggal. Neha rendesen vagyik ra a szervezetem a tiszta vizre, es azota erzem az asvanyvizek kozotti izkulonbseget is, de ez csak mellekes, valszeg elotte volt kevesbe erzekeny izlelesem. Tudom ajanlani barkinek -
-
hogyaza
csendes tag
-
tag
válasz Dolphin #114656 üzenetére
Nem szeretem az anekdotikus ervelest, de ugy nez ki igazad van. Nincs WHO ajanlas minimum TDS-re, viszont taplalkozasi szokasoktol es kornyezeti adottsagoktol fuggoen lehet fontos szerepe az ivovizben levo szennyezoanyagoknak (akit erdekel ebben olvashat rola bovebben)
Maradnak tehat a szubjektiv szempontok, en peldaul szeretem a termeszetes vizek izet, nem innek szurtet ha nem muszaj, igaz karsztvideken nottem fel -
Dolphin
tag
válasz hogyaza #114664 üzenetére
Ez megnyugtato, koszonom! Krateresseg nem mentheto? Atcsiszoltam amennyire tudtam, mert elegge szet volt marva/holyagosodva a fala, vegen vizes 1000-essel; sokkal simabb lett, de nem tokeletes, az oxidreteg kialakul pillanatok alatt, de akkor a fekete szin vegulis ez lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Dolphin
tag
válasz sz.zs. #114668 üzenetére
Itt van nehany kep, remelem kiveheto beloluka. helyzet.
[kép] [kép] [kép]
A talpat tukorfenyesre csiszoltam, szerintem simabb, mint a gyari
Koszi a segitseget sracok!Legolcsobban hol juthatok uj felsoreszhez ha kell? Expolygonon kivul mashol is van esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
víz. lehet lemegyek a patakra,hozok egy demizsonnal. ma vettem szódabikarbónát. 50g volt 100pénz.? keserűsó kb ennyi. meg van a tuti recept.
-
HÁZIGAZDA
két hete megint kifogytunk a két+ hetes pörikből és frisset kellett inni. most állt helyre a világ rendje, és csak annyit szeretnék mondani, hogy változatlanul tartom, hogy ha tud legalább két, de inkább három hetet pihenni egy itthoni pöri, pazar kávékat iszunk minden nap.
jó alapanyag és nem elrontott pöri után a kávé zamatos, jó élmény lesz.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mrhero
tag
Faema family-hez lehet valahol fejtömítést kapni?
A 8 mm vastag (73x57x8) nem jó bele, nem tudom felrakni a kart, nagyon feszül. Most 6,6 mm vastag van benne, de kezd viseltes lenni. -
rastacsz
tag
válasz Parci #114679 üzenetére
olvastam, láttam párszor említve : Lehet gyorsabban is "érlelni" a friss pörkölést. Ha hűtés közben vizet permetezel a forró szemekre, akkor az 1-2 hét pár napra csökken. Hoffmann is beszélt róla az elmúlt hetekben feltett videói valamelyikében
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
qvik27
tag
válasz Parci #114683 üzenetére
Dunaújvárosban volt egy idősebb úriember egy pici kis kávézóban az egyetem mellett, ott pörkölt helyben, és egészen jó kis kávéi voltak - ő csinálta így.
(Persze nem egy szpesölti pörkölő volt, meg akor még csöpögtettem a filterkávét...)10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
konzumpro
senior tag
Akinek esetleg Imex CR-100 pörkölője van, vigyázzon hogy a védőföld be legyen kötve, és ne babusgassa a fémházat pörkölés közben, mert amikor elpattan a fűtőszál, kicsapódik mint egy rugó a fém palástra és jó esetben előzékenyen lekapcsolja a kismegszakítót.
Nálam még működik a gép, csak beszámolókban olvasom, hogy kukoricapattogtató fűtőszálával orvosolják a problémát, amiben általában egy szilikon szál tartja össze a fűtőszálat, hogy ne hulljon szét szakadás esetén sem.
Pörkölés végén hűteni kezdi az adagot (ami 230V esetén 110g nyerskávé), nem lenne kényelmes a most emlegetett vízpermetes hűtés, de majd ha nem 5 fok lesz az erkélyen, megpróbálom.
Amúgy elég jókat pörköl, de első bekapcsoláskor prellezik a motor, ez gyakorlatilag két-három kukorékolást jelent, ami felkelti a járókelők figyelmét is...
-
qvik27
tag
Azt nem tudom, hogy hol a trafóház (ha valamikor tudtam, most akkor sem). A 2.,3. diplomámért jártam oda levelezősként.
A Táncsics utcában volt a Dózsa felől, az egyetemi parkolónál. Most vmi Papírmadár van ott.
Az öreg jól csinálta, de aztán eladta a helyet, a nőcik meg már nem tündököltek, akik megvették. ...viszont drágább lett. Tán 2005. körül még ott volt.[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
rastacsz
tag
válasz Cathfaern #114689 üzenetére
Igen, mindenképpen csak annyi vízpermet mehet rá, ami el is párolog azonnal, különben kb azonnal kuka.
És ugyan, gyorsabban fogyasztásra kész, de hamarabb is "döglik." staling-re van vmi magyar kávés megfelelő?
Degassing is faster in water-quenched coffees with higher moisture content, but pore size distribution in the different coffee samples did not correlate with degassing behavior. Bean firmness, which increases with increasing moisture content, might have an influence on degassing. Air- and water-quenched coffees exhibit similar stability of most aroma compounds despite different degassing behavior. However, evolution of dimethyl trisulfide was different in coffees with increased water content. This suggests higher thiol oxidation rates, a factor that is cited to be related to a faster loss of freshness attributes. forrás: https://www.researchgate.net/publication/6222033_Influence_of_Water_Quench_Cooling_on_Degassing_and_Aroma_Stability_of_Roasted_CoffeeKis mintákra, ha 80-100grammos mintapörkölővel játszanék kipróbálnám, az úgyis elfogy gyorsan.
De mivel nem pörkölök, így csak reménykedem, hogy akiktől veszem a kávét, az sem.
Mondjuk kérdés, hogy mitől döglik meg egy-egy 250grammos csomag a felbontás utáni egy héten belül?There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
T1b33
tag
Sziasztok, eladó a Graef CM802-es darálóm feljebblépés miatt. Ideális kezdő daráló, ár/érték bajnok. Akit esetleg érdekel, a hardveraprón megtalálja.
-
Bazsee71
őstag
válasz rastacsz #114690 üzenetére
Egy dobos pörkölőnél ez tud működni, mert gépen kívül történik a hűtés, de pl. Ikawaból már hűtve esnek ki a babok.
Ott ez nem is probléma, ha gyorsan kell kóstolni, akkor leőrlöm, és 2-3 óra múlva felöntöm.Illetve célszerűbb lehet felhasználás előtti este bontani a túl friss csomagot, másnapra már öregszik annyit, hogy iható legyen.
Gyors ledöglésnek sok oka lehet, pl. ha pörkölés után túl sok ideje van levegőzni, vagy túl meleg helyen van tárolva.
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz hogyaza #114677 üzenetére
na varjunkcsak...es hol van a bojler?
ha az also reszben van az is mint a roto szivattyu ( amirol mar korabban tettel fel kepet ha jol emlekszem ) akkor nem olvad szet az a muanyag viztartaly meg ugy az a sokminden muanyag? kerhetek megtobb kepet akar privat mert nagyon erdekel -
rastacsz
tag
válasz Bazsee71 #114692 üzenetére
Nekem minden mintapörkölő, a Belardi által kézzel tekert pár grammos, a háztartási, kínai villanyos levegős 100 grammos, de még a behmor, gene is, de a hottop ránézésre is klasszikus módon hűt. Az aillio már határeset a nagyobb kapacitásával. Nem is gondoltam, hogy vannak ilyenek, mint az ikawa. A rövid videó alapján gondoltam, hogy valamilyen közösségi finanszírozású
@SoundON
az itteni képeken látszik a helyeThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
Amikor a kritikusok háttal ülnek a moziban, de azt is a másik teremben teszik...
De cserébe a friss, 2-3 napos pörkölés mindig bomba és isteni.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
hogyaza
csendes tag
válasz SoundON #114694 üzenetére
Először kezdem azzal,hogy a nyomásszabályzás az elvárásaim alapján működik!
A "bojler" az eredeti helyén van,máshova nem is lehetne tenni.Jól le van szigetelve,nincs benne nagy forróság,miért is lenne több mint a szigeteletlen gyárinak?Nem lesz baja semminek.
A víztartály helyén a roto,az eredeti elképzelés szerint.Oda már más nem is férne.
Ma tesztelgettem,úgy néz ki kész vagyunk. Másodpercenként fűt egy fokot,így másfél perc alatt 89 fokos a fej is.A höelem a fejbe van applikálva.Csak így 6 fokot túllő a pid.
Sokat szenvedtem a beállításával,így már nem lő túl,de kb egy perccel tovább fűt fel.De így is villamgyorsnak gondolom.
Átengedtem rajta folyamatosan fél liter vizet.Kb 200 ml-ig stabil volt a hő,utána kezdett hűlni,a végére 79 fokig.De 15 másodperc után újra stabil 89 fok lett.Itt csalódtam picit,arra számítottam,hogy a 3.5 kiló réz és a villámgyors fűtőpatron az 1420wattal nem fog esni 1-2 foknál többet a fél liter alatt.
A vízterítése szenzációs.Másképpen működik a gép,még tanulni kell.
Sokkal szebb a lefolyás.Teltebbek az ízek,és jobban kijönnek.
Kevesebb őrleményt kér mint a gyári gaggia.18-as VST-be éppen belement a 18 világos,míg a gyárinak meg sem kottyant a 20 gramm. -
Dolphin
tag
válasz fragola.6035 #114678 üzenetére
Koszi!
@Warloo93 De nagy baj eseten a rezcso tovabb viheto gondolom En beteritettem meg keramiaszalas hoszigetelovel, brutalisan sokat szamit felfutesben es stabilitasban (meg nincs pid)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, koffer
- Hamilton Aviation Khaki X Patrol Auto Chrono ETA 7750 automata óra! Full set!
- DJI Air 2s FMC drón 7 akkumulátorral!!! - 5,4k video, 1" SONY CMOS
- Vadonat új, csomagolt O'neal kerékpáros termékek
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)