- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nyugdíjazza a tuningra szabott, első Raptor Lake-eket az Intel
- Ízlésesre sikerült a Galax alacsony profilú GeForce RTX VGA-ja
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
-
Ízlésesre sikerült a Galax alacsony profilú GeForce RTX VGA-ja
ph A hónap végén a felkelő nap országában debütáló, AD107 lapkára épülő modell talán az európai piacra is megérkezik.
-
Duotts F26 - megoldjuk erőből
ma 1500 watt összeteljesítményű biciklit kaptunk tesztre, amely a legalitás összes határán túl van, kontrollálni nem könnyű, de néha óriási élmény is.
-
The Witcher - Jön az 5. évad, ezzel együtt pedig elkaszálták a sorozatot
gp A negyedik szezon forgatása a napokban kezdődött el, kíváncsian várjuk mikor láthatjuk a végeredményt.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
icm
tag
válasz zolnagy #114851 üzenetére
Expolygontól, 6600+áfa áron.
Írtam kávégépboltnak is, danettinek is, expolinak is. Danettitől nem is jött válasz, Expolygon meg olcsóbban is 8ezer vs 10ezer. Ha esetleg érdekes lehet kávégépboltnál is van."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Daneeka
senior tag
válasz Toobee #114844 üzenetére
Meghoztad hozzá a kedvem főleg mert én is Casmo filter pörivel etetném meg kinuval. (bar nekem a régi kavekalmar féle kinu m47 traveler van amiről az rémlik, hogy kompatibilisek a beallitasai a tiéddel csak nekem nem 0.0.0 a null pontja hanem valahol hamarabb)
Neked hol van a kinu nullpontja? Utolsó videódban azt láttam 2.7.0 - 2.7.5 közt használod, filter pöriknel is? -
Zen42
tag
válasz qvik27 #114837 üzenetére
Nem tudom ki hogy van vele, de én kizárólag nyitott kart használok és mindig nézem a lefolyást. Ez valami nünüke nálam, szeretek benne gyönyörködni.
Néhány rög nem érdekes, de ha túl rögös az őrlemény és úgy tamperolok akkor több szálon indul meg a lefolyás meg mászkál és egyebek, szóval nem szép. (És ezen az OCD sem segít mert az csak a felső réteget rendezi el.) Akit ez nem idegesít annak biztosan nem lényeg.
A fizikáját nem értem, talán a rögök más alakú vagy méretű szemcsékből állnak és azért van ez... valaki biztos jobban tudja.
Azt volna jó megfejteni, hogy mi okoz kezelhetetlen rögösödést. Csak két őrlőhöz van viszonyítási alapom. Az SM90-hez és a CM702-höz. Az előbbi rögösebb volt mint a CM, de nem volt vészes soha. Ilyennel még nem találkoztam mint a Specialitánál, hogy egy külön pohárkában kalimpálok percekig egy hústűvel míg nagy nehezen úgy ahogy szétválnak a rögök. A végén már egy vékony vajazókéssel csináltam, azzal jobban ment. A vizes megoldással sem lett kevésbé rögös az őrlemény egyébként, de legalább kezelhetővé vált extra harc nélkül. -
icm
tag
-
kozsy18
tag
válasz Daneeka #114842 üzenetére
Ram is kereshetsz, voltak rola bejegyzeseim.
Long story short:
Woodoo sokat javit a kesztermeken, jo ha van egy faxa daralod, hobevitel ha sok akkor kopkod, de ki lehety trukkozni, amugy bombabiztos: reg volt, hogy ki kellett ontenem az italt, fulladas meg mar idotlen idok ota elkerul."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
hatD
tag
Rendelni akarok egy 51 mm-es tömörítő talpat, az árúház a talp menetét nem ismerteti, csak remélem, hogy M 8-as, mer ilyen nyelem van.
Kérem aki tud segítsen. -
qvik27
tag
válasz Zen42 #114856 üzenetére
Én is használok nyitott kart kb. az esetek 2/3 részében, és én is mindig nézem a lefolyást, mert szép :-)
Én nem tapasztalok különbséget, ha rögösen hagyom, vagy ha vizezek előtte, és nem rögös.
(Őrlés --> Hifis féle kiskutyulóval kevergetés --> enyhe rázogatás --> puck perfecteres csavargatás --> tamperelés.. )
Az mondjuk megütötte a fülemet, hogy hústűvel kevergetsz. Sztem. az túl vastag, és eleve elősegíti a csatornásodást. Még az sem kizárt, hogy a laza és rögös őrlemény hústűvel, fogpiszkálóval való kevergetésénél részben rögöket tologatunk (mivel vastag az eszköz), így tehát nem lesz annyira homogén a pogi, mintha nem volna rögös (azaz jobban csatornásodik).
Persze ha vékonyabb tűvel vagy sünnel kevergetünk, az jó eséllyel nem tologatja, hanem aprózza a rögöket, így növeli a homogenitást. Én tennék egy ilyen próbát, ha eddig még nem...10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
RetepNyaraB
veterán
Elmondjátok nekem mire jó a pulsor és mijaz?
Köszi előre!
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
fragola.6035
aktív tag
válasz RetepNyaraB #114864 üzenetére
Csökkenti a víz rezgését több-kevesebb, inkább kevesebb sikerrel. Valamit ér, de nem túl hatékony.
https://caffe35.webnode.hu/
-
hoffman_
nagyúr
válasz fragola.6035 #114865 üzenetére
egészen témába-nem vágó kérdés: a SuperJolly / Mini kartartó projekted fel tervez éledni januárban, mit sejtesz?
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
ZeCse
csendes tag
válasz RetepNyaraB #114864 üzenetére
"
WATER STABILIZER FOR VIBRATION PUMP - QUICK MILL PULSOR
Original code PL0800PU.
It stabilizes the water outlet from the vibrating pump, optimizing the delivery and noise of the pump. 1/8GAS fittings.
"
[link]
[link][ Szerkesztve ]
Régen minden jobb volt, pl. nem volt facebook sem!
-
roBEEsz
csendes tag
válasz ZeCse #114867 üzenetére
Sziasztok!
Kapott egy kis tuningot a Specialitam, lett rá nyomtatva egy garat és egy pumpa, hogy tudjam single dosera használni.
Jól gondolom, hogy így pazarlás nélkül tudom állítani az őrlőbeállításom? Szimplán kipumpálom ami benne van, váltok beállítást és már mehet is a kövi kávé? Vagy mindenképp át kell rajta nyomni beállítás változtatáskor egy kevés babot?
Másik kérdés,
Általában 1 kg kávét szoktam vásárolni.. (kövi körben ez 2 féle paljoc lesz valószínűleg) Alapvetően ezek single dose formátumban lesznek felhasználva, Coffevac konténerben tárolva. Szerintetek érdemes csak 1 zacskót kinyitni, berakni konténerbe és a másikat úgy hagyni zacsiba mondjuk a fiókba? (a második adagra kb 2,5 hét múlva nyúlnék rá..) Vagy esetleg rakjam hűtőbe, fagyasztóba?
Köszi a válaszokat!
-
qvik27
tag
válasz roBEEsz #114868 üzenetére
Szerintem próbáld ki, hogy váltás után simán húzol egyet, majd mindjárt utána mégegyet, és kóstold meg őket, aztán dönts :-) Persze az állási idő is befolyásolhatja az ízeket, de ha a másodikat nem érzed finomabbnak, akkor vsz. fölösleges a plusz parádézás.
Tárolás: nézd meg a pörkölés dátumát, attól kezdve 2 hétig hagyd simán szobahőmérsékleten, aztán sztem. tedd őket hűtőbe. Annyi zacsit bonts fel, amennyit pont használsz, többet ne.
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Peti...(16v)
tag
Srácok, ha Major kés, akkor még mindig a 151C a tuti?
-
hoffman_
nagyúr
-
weinmaker
őstag
Sziasztok! Picit felmelegíteném a Kávékorzón a kávézókat bemutató rovatot. Aki sűrűn jár kávézóba és van affinitása bemutatni egy-egy kávézót, néhány fotóval, leírással az keressen bátran privátban. Köszi!
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
mézespálinka
senior tag
Most, hogy a baristahustle-s vízről is kiderült (számomra, én nem olvastam kommenteket), hogy presszógéphez nem ajánlott, illetve nagyon meguntam a víz kérdését, CSAK a vízkő elkerülésére mennyire ördögtől-való 1/3 rész csapvíz (21nk) 2/3 rész RO víz keverék használata?
-
McNamara
Ármester
válasz fragola.6035 #114871 üzenetére
E61 fejhőmérő mikor várható?
-
senior tag
válasz Peti...(16v) #114872 üzenetére
Én most 151F-el próbálkozom, elég szűk a presszó tartomány
(bár a C-nél sem valami tág ), viszont még nincs bejáratva, így nem tudok sokat mondani. De az biztos, hogy használható!Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
konzumpro
senior tag
válasz mézespálinka #114875 üzenetére
Ízre nálam eléggé pokolinak tűnt, de csak a DM-es vízzel.
-
mutyi
őstag
válasz qvik27 #114863 üzenetére
Lehet évek óta teljesen feleslegesen "rögösítek",mert hogy én is egy aránylag nagyobb tűvel kevergetem az őrleményt, mielőtt kereszt formájú disztribútort használnék és tamperelném.
Én leszoktam a naked karról,mert hiába szeretek gyönyörködni a lefolyásban, csak ritka esetben tökéletes és ha nem is látszódik,de attól még mikro permetet szór oldalra és a szép kávégép folyamatosan apró pöttyekkel volt teli. Nehéz takarítani. Az meg nem komfortos,hogy minden lefolyás előtt a gép és a kar közé betettem valamit ami felfogja
-
konzumpro
senior tag
válasz mézespálinka #114875 üzenetére
Ja de csak az itteni csapvízzel, gondolom van ahol bizalomgerjesztőbb az eredmény.
-
Toobee
veterán
válasz mutyi #114881 üzenetére
250 gramm? Soknak találom. Kicsit túl van gondolva ez a daráló állítgatás is. Van egy tartomány, ami adott géphez ideális lesz, annak is egy középértéke. Onnan indulsz és 2-3 csészéből tökéletesen be lehet lőni egy kávét. Nem is emlékszem, mikor kellett utoljára kiöntenem kávét, mert annyira elszúrtam a darálóállítást.
https://barbieripnk.hu/
-
icm
tag
válasz RetepNyaraB #114864 üzenetére
Alapvetően én zaj csillapítás miatt vettem. Nem lesz annyira hangos a puNpa.
Az, hogy közben a lefolyáson segít(het) az plusz. Meglátom még, de opcionálisan még be tudok építeni egy tágulási tartályt amit Fragola is készít. Most egyébként a 6.5bar-os rugó van bent és hangja alig van... vissza fogom rakni majd a 9bar-os rugót, csak most kipróbáltam egy világos pörkölésnél milyen, mennyivel másabb. Két kávét kell egymás mellé rakjak, ott fogom tudni igazából jól összehasonlítani, úgyhogy erre majd visszatérek."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
mutyi
őstag
válasz Toobee #114883 üzenetére
Félreértesz.
Nekem sem kell 250 gramm,hogy számomra tökéletes kávét húzzak. Én a naked kar tökéletes lefolyására gondoltam, hogy azzal valszeg sokat kellene játszanom, hogy tökéletes legyen és semmi mikro permet ne menjen oldalra.
Most van egy Marziali kávém, tuti van benne pici robusta is, mert ez volt a kávézóban is és kellően cremas. Ezzel húzok délben egy naked-et, kíváncsi leszek. Úgy is elég koszos a gépem,legalább megtakarítom -
brumi1024
veterán
válasz Peti...(16v) #114872 üzenetére
Én éreztem előrelépést az SSP brew késre váltás után vegyes felhasználásnál a 151C-hez képest, de csak egy pár napig volt nálam, most fragolánál szépül. 3 kg Bravos átment rajta.
-
McNamara
Ármester
válasz fragola.6035 #114888 üzenetére
Nem tudom lehet e ilyet, de egyet félre tennél nekem? Amint megjön vevő lennék rá. Köszönöm!
-
McNamara
Ármester
válasz fragola.6035 #114892 üzenetére
Írtam
-
qvik27
tag
válasz mutyi #114879 üzenetére
A vastag pálcika nem rögösít, de túl széles barázdákat váj. Emellett nagyobb az esélye annak, hogy nem aprózza a jobban összeállt rögöket, hanem tolja kicsit, majd elhagyja, így már olyan ritkulásokat hoz létre a pogácsában, amit a tamperelés nem kalapál ki. ...és akkor ott lesz egy könnyebb út a víznek.
Aszongyaja subler, hogy a kis kutyulómnak 0,5mm átmérőjű pálcikái vannak, a sayonara fogpiszkáló pedig 1,9mm átmérőjű. Ez sztem. nem mindegy különbség 3-5mm-es rögöknél.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
qvik27
tag
Erről tud valaki okosat mondani: CEADO BURRS E5SD OPALGLIDE 64mm?
Előre is10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
mutyi
őstag
Ezt a videot is érdemes azért megnézni szerintem.
[link]
A kevesebb néha több -
Kulbi
aktív tag
válasz adriankoooo #114897 üzenetére
Én is ezt nyomtattam ki és azóta használom. Nekem bejött. 0,3 mm-es tűket raktam bele.
[ Szerkesztve ]
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>