- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
Hirdetés
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Samsung Univerzum: Így ismerhető meg a Galaxy AI bármilyen telefonon
ma A Try Galaxy webalkalmazás kontrollált környezetben mutatja meg, mit tud a One UI 6.1-es rendszer és a mesterséges intelligencia.
-
Már tudjuk, hogy mikor jön az idei Xbox Games Showcase
gp A showt egy külön Direct előadás követi, ami szinte biztosan az idei Call of Duty lelepelzése lesz.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csápájev
őstag
válasz general #87625 üzenetére
Tampered sincs még? Anélkül és friss kávé nélkül nehéz lesz. Nem kell feltétlenül drága,csak friss legyen. A döglött kavekra jellemző pl hogy ha a fejed tetejére állsz, akkor sem lesz jo a lefolyás. Olasz vonalon fél éves kávét még megvehetsz simán. Én paljoc getupját is javasolnám,ha nem akarsz sokat költeni. Ja és dupla szűrővel próbalkozz egyelőre! Hidd el amiket írunk nem véletlenül írjuk :)
-
soldier2
őstag
válasz general #87629 üzenetére
A Nem tehetsz kevesebbet a dupla szűrőbe, mivel nagyon lapos lenne a pogácsa, így nagyon finomra kéne őrölnöd, és a sok púder miatt keserű lenne nagyon. Az Iberital egyetlen hátránya (azon kívül, hogy visít mint a malac), hogy nem látod mennyit tekertél. Friss kávé és tamper nélkül nincs sikerélmény, a mérleg nem árt ha van. A gép bemelegedésével várj 20 percet (de minimum 10-et a getup-al is). A pid mérési helye lehet meleg, de elég sok réz/bronz van ami lassabban melegszik át..
A bojlerbe belépő hidegvíz telibeveri a pid hőmérőjét, ezért mutat nagy esést. A kávét érő víz hőmérséklete stabilabb.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Csápájev
őstag
válasz general #87629 üzenetére
Duplaba dupla adag kell. Tudni kéne hány grammos a szűrő,kb annyi kell bele. Nálam a 18 grammosba 17-20 között megy, kávétól függően. Olaszbol általában 17,5-18g.
Ha jól értem nem hagyod bemelegedni a gépet. Hagyj neki kb 20 percet bekapcsolás után, mindegy mit ír a pid! Utána elvileg ennyit nem eshet, kb 1-2 fokot max.
Én időzítőt használok,mire felébredek minimum fél órája be van kapcsolva a gép.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz general #87648 üzenetére
A szimpla és a dupla többnyire jelentősen eltérő darálóállást kíván. Ha belegondolsz a nyomás, áramlás, ellenállás trióba (ettől függ, hogy mennyi kávét kapsz időegység alatt) egyszerű megérteni, hogy nem lehet ugyanaz a darálóállás szimplához mint duplához. A lefolyási idő 25-35s, és célozd meg az 1-2, 1-3 arányt az elkészült itallal (x gramm őrlemény 2x v 3x gramm kávé). A hab (crema) miatt a térfogatmérés bizonytalan.
Minőség kávéval jobb lesz. A Starbucks féle szénnél szinte csak feljebb van.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
zolnagy
őstag
-
J97
tag
válasz general #87858 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást! Kíváncsi voltam rá, hogy milyen annak ellenére, hogy olvastam róla itt negatívat. Találtam már olcsóbb márkát is ihatónak, gondoltam attól sokkal rosszabb ez sem lesz. SB-ben egyszer jártam, ott akkor vizezett kávét kaptam 800 Ft-ért. Nos gondoltam ez a csomag esetleg megérhet 1,5 SB kávézóban elkészített kávé árát, egy próbát megér. Viszont mivel még nem vagyok túl tapasztalt ezt a fényességet nem tudtam mire vélni. Azt gondoltam valami mesterséges trutyival biztos bevonták.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
Rush77
aktív tag
válasz general #88110 üzenetére
Minden kávé más beállítást igényel. Mind őrlő beállítást mind hőfokot és mennyiséget tekintve.
Attól függően, hogy mekkora a kosár ajánlott töltete, azt mondanám, hogy az a 13,5g elég sovány. Szerintem 17 biztos mehet de ha dupla kosár akkor lehet az elmegy 19-20ig is.
Hőfokon emelj. 92rol indulj és lépdelj feljebb ha még mindig savanyú.
A darálót is érdemes úgy állítani, hogy a nagyobb töltetből kb 25-30mp alatt jöjjön kb 35-40g ital.[ Szerkesztve ]
-
-
72lakiluk
tag
válasz general #88110 üzenetére
Azért a ' gyümölcsös' kifejezés fenntartásokkal kezelendő. Ahogyan azt néhány pörkölő fel is tünteti a zacsin: ' ízjegyek' lelhetők fel a lefolyt kávéban. Nem egy őszibarackba harapás vagy meggy levének élvezete az amit kapsz majd ha sikerül eltalálni mindent, hanem egy arrafelé hajazó ízjegy lesz. És igen, lehet savanykásnak is nevezni azt a gyümölcsös ízt Ettől függetlenül isteni illata van már az őrleménynek is és aztán persze a kávénak szintén.
jana86 első mondatával megelőzött, így igaz
[ Szerkesztve ]
-
kurtuzov
senior tag
válasz general #88145 üzenetére
Itt már írtam róla.
2 külön rendeléskor tettem a kosárba 2-2 darabos espresso kiszerelést.
Az első két pohár ~ 60g-osak, a második kettő ~45g körüliek - egyenként.
Szerintem ez azért kicsit nagy szórás, de lehet kézműves termék...
A második könnyebb eresztés egyikének aljában van egy nagy üvegcsepp (benne az üreges részben, tehát űrtartalmat, stabil állást nem befolyásolja, csak esztétikai hiba)
Az aljára szitázott márka felirat a mosogatógépben egy hónap alatt lejött - nem hiányolom.
Amúgy méretre, űrtartalomra egyeznek, csapolás után nem égeti a kezem a pohár. -
soldier2
őstag
válasz general #88154 üzenetére
A tömörítéssen ne változtass. Meg kell nyomni rendesen -10-15kg, próbálj ráegy fürdőszoba mérlegen, hogy kb mekkora erő kell hozzá. Ha a megfeleleő kávémennyiség mellett lassan jön le a darálón állítunk (durvább szemcseméret irányába).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz general #88177 üzenetére
Mivel minden kávé más állást kíván, sőt ugyanaz a kávé ahogy öregszik szintén mást így visszaállni skálával sem tudsz. Ahogy idővel kiismered a darálót az első lefolyás után már kb be tudod majd lőni, hányat kell tekerni és merre.
Ha csak keveset állítasz akkor nem lesz baja a darálónak ha kávéval tele állítod durvább irányba. Ha adagonként őrölsz (célszerű így csinálni ha csak nem fogy el egy zacskó 2-3 nap alatt) akkor darálás végén már nincs kávé a kések között, álló helyzetben tekerheted bármerre.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
PpenoO
őstag
válasz general #88177 üzenetére
Én úgy tudtam belőni az Iberital Challenge őrlőmet, hogy leszedtem a tetejét, kicsavaroztam az állító tekerőnek a tengelykonzolját és kézzel tekertem a késen, úgy, hogy nagyjából ott álljon ahol viszonylag jó főzetet tudok készíteni az adott kávéőrleményből. Visszaszerelve a tengelyt finomhangoltam a tekerővel és amikor sikerült belőnöm a kívánt szemcsefinomságot megint lekaptam a tetejét és egy viszonyítási ponthoz mérten bejelöltem a kést. Ezt eljátszottam a 3-4 kávénál amit iszom, utána ha váltok kávét (ez akkor történik általában ha kiürül a korábbi 250gr zacskó) lekapom a tetejét, tengelykonzol le és odatekerem ahova korábban bejelöltem kávétípustól függően.
Így leírva macerásnak tűnik de ha egyszer megcsináltad, egy váltás maximum 1-2 percbe kerül, utána már csak finomhangolni kell a késbeállítást, ha egyáltalán kell (értsd 5-10 tekerés a gombbal oda vagy vissza).
[ Szerkesztve ]
-
jana86
csendes tag
válasz general #88302 üzenetére
Gardellit kóstoltam már néhányat. Ilyet épp nem, de mindegyik kiváló volt. Van egy Ugandai kávéja, a Mzungu Project, ami nagy kedvencem mostanában. Az etióp kávékhoz hasonló illat- illetve ízjegyeket érzek rajta, de azoknál még intenzívebben, illetve kicsit szárazabbnak, fűszeresebbenk érzem. Espressonak szinte már túl töménynek érzem, ezért inkább filternek (V60) iszom.
-
konzumpro
senior tag
válasz general #91939 üzenetére
Akartam kérdezni, jó lett-e már ezzel álmodtam, komolyan...
Valamiért mostanában helyet cserélt a tudatalattimban a mainstream pánik és a hobbim.Kotyogó van tartalék, Aeternum Divina, 10-11 g őrlemény fér bele, 100ml előforralt vízzel indul 1 perc várakozás után, de nem szabad végigfőzni mert akkor a gőz kinyomja az apró porszemcséket is és matt lesz a kávé. Ki kéne próbálni 120ml-el és hideg vízzel deaktiválni amikor eléri a kellő mennyiséget. Vagy kivágni a csövet belőle hogy látszódjon a felsőszűrő (ami normális gépnél a kosár) és rögtön leönteni amikor eléri a kellő mennyiséget. Mennyi modding terv... Még jó hogy nincs hozzá szerszám.
-
Nutra
tag
válasz general #91939 üzenetére
Még nincs 1 hónapos nálam az Anna, de már nehéz lenne...
Azóta mellette a sokat szolgált Jura csak hmm... más ízlésű családtagoknak készít kávét és tényleg csak vésztartalék lenne. A Brikka nemrég kapott egy IMS felsőszűrőt, azt biztosan megnézném a Graeffal etetve. Aztán az Aeropress. V60 vagy French press most talán nem, nem kaptam filterpörkölésű Awaken-t már a para kezdetén a Mesterbikeban.Ha kiderül, mire kell vigyázni, hogy Anna ne pukkanjon, írd meg ;-)
-
Nutra
tag
válasz general #93731 üzenetére
Nekem ilyen van és OK. Kezdőként ízkülönbségről vagy szebb terítési képről nem nyilatkoznék, én nem tartok még ott ;-)
Mindenesetre az utána beszerzett nyitott szűrőkarral aránylag szép lefolyást produkáltam elsőre (konyha összefröcskölése nélkül :-) Bár nem tudom, hogy van-e köze hozzá... -
-
hogyaza
csendes tag
-
bbuffy
senior tag
-
senior tag
válasz general #97730 üzenetére
Nem lehet, hogy azóta van ez, mióta az új pörkölő géppel pörkölnek? Bár azt sem tudom, hogy valóban azzal csinálják-e már, nem követem náluk a történéseket, csak régebben olvastam, hogy új gépük lesz, amivel sokkal finomabb lesz a kávé.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Air 2s FMC drón 7 akkumulátorral!!! - 5,4k video, 1" SONY CMOS
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, 2 táv, koffer
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz
- Eladó 0km-es új elektromos roller (iScooter i9)