- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rastacsz
tag
válasz kzoltann #114296 üzenetére
Mivel sikerül elvenni a műanyag ízt a kannából?
Elsősorban nekünk nem ivásra kell a desztvíz hanem párásításra (napi 8-10 liter). De mivel az ivóvízünk 23-24 nk°, így a kávéhoz is jobb lenne bekeverve, mert ugye a teljes alkalinitást nem változtatja a vízlágyító és a bwt kancsó sem tudja háromszori átöntés után sem 8-as pH alá tolni (pedig elvileg savasít)There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
mézespálinka
senior tag
válasz sz.zs. #113971 üzenetére
Nekem a gene esetén a reccs "kihallásában" nagyon sokat segített, hogy a dobba vágtam "bbq mat"-ot( teflonháló).
Viszont a dob plexije is kevesebb hőt ver így vissza(?-nekem ez a tippem), ami nem tudom baj-e, viszont a háló előtt sokszor volt netes "profilok" esetén "tipping" és "scorching" hiba is, ami azóta megszűnt. -
HuNor
csendes tag
Kedves Szakértő Urak!
Gépválasztásban szeretnék segítséget kérni. Gyorsan hozzáteszem, sok napig olvasgattam ezt a fórumot mielőtt rávettem magam erre az írásra. Nem akartam rögtön a szokásos kérdéssel kezdeni (x pénzért milyen gépeket ajánlotok…), de a hihetetlen sokrétű információ és mély tudásháttér elemzése nekem túl sok kezdőként való elinduláshoz…
Sok-sok évig használtam automatát, de most eljött az a pillanat, hogy beleuntam a folyamatos csalódásba és elkezdtem utánanézni a minőségi kávé elkészítésének. Nagyon megtetszett és magával ragadott, milyen mélységekbe lehet merülni a témában, de valahogy szeretnék elindulni.
Segítségeteket kérem, hogy milyen géppark kialakítását célozzam meg úgy, hogy a tuning része annyira nem foglalkoztat. Jó lenne a kezdeti otthoni sikerélmény, aztán majd jöhetnek a szűrő, vízlágyító, kávéfajták, stb. ismeretek is. Azzal már tisztában vagyok, hogy zsebbe nyúlós ez a hobbi, szándékosan nem akarok költségvetés keretet írni, de azt az elvet vallom: inkább áldozok rá, mintsem csalódjak az olcsó, de silány minőségben.
Szóval lenne kedves valaki “kézen fogni” és tanácsot adni milyen eszközöket és hol szerezzek be? (Használt piacot most kerülném.)
Előre is köszönöm a segítséget! -
WarLock07222
tag
válasz HuNor #114305 üzenetére
Ami biztos, hogy a víz az elsődleges kérdés, nem pedig utólag megoldós történet, mivel az összes esetben a túlnyomó részét ez alkotja a kávénak, ráadásul az eszközök sem kedvelik a kemény vizet, így én azt javasolnám, hogy ezzel is első körben foglalkozz.
A másik dolog, amit jó lenne még talán kitalálni, hogy milyen kávékat szeretnél majd inni, illetve milyen elkészítési mód a leginkább szimpatikus. Ehhez legegyszerűbb talán egy tényleg jó specialty helyre beülni és kérni mindent az itallapról a filtertől a tejes löttyökig, ha még nem lenne rá válasz a fejedben. Ezek után lehet gondolkodni azon, hogy mi jöhet szóba.
-
HuNor
csendes tag
válasz WarLock07222 #114306 üzenetére
Kicsit szűkítsem az elképzelést: számomra a jó eszpresszó készítése irány lenne a cél. A leírások alapján nekem az jött le pl. Gaggia Classic + Mazzer Super Jolly kombó jó választásnak tűnik. Erre szeretnék hozzáértőktől egy megnyugtató választ kapni, vagy ha nem javasolt, akkor más ötletet. Persze tudom sok a szubjektív szempont, nincs jolly joker ebben sem, de pls ajánljatok egy jó alapot.
Az ízeket, aromákat ezzel szeretném kikísérletezni.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz mézespálinka #114303 üzenetére
ez érdekesen hangzik. hol lehet ilyet vételezni?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bl4ze
veterán
Retail/Üveges vízből van elfogadható,jó ami működik?
A Nestlé VERA víz nem volt jó, olyan vízkő lett a szűkítőzött GC-ben, hogy szzs robbantotta ki belőle
Bármi más retail/üveges megoldás van szerintetek? Pancsolni nem akarok vizet otthon, sem RO szűrőzni.....:. bl4ze .:.
-
mézespálinka
senior tag
válasz Parci #114308 üzenetére
[link] sajnos jelenleg nincs raktaron, máshol sokkal drágábban találtam.
Vágtam rá kis ablakot 1 helyre, hogy vizuálisan is kovethessem a folyamatot.
Én duplán raktam, ki akarom próbálni szimplán és nélküle is.
Nekem van egy tartalék, de én veszprémi vagyok.[ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
válasz HuNor #114307 üzenetére
a sok napi olvasgatás után,azért egyből célegyenesbe fordultál én három éve nyomom gc-vel. ez egy jó biztos kiindulási pont. aztán ha elgurul a gyógyszer később,veszel szebbet,jobbat,nagyobbat. mazzerben az összes méret jó. kérdés, mi fér el a pulton,meg mi nem veri ki a biztosítékot a kapitánynál
-
HÁZIGAZDA
válasz mézespálinka #114310 üzenetére
köszi. nem baj, hogy nincs, ráér, pár évig kibírtam nélküle
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
rastacsz
tag
válasz Cathfaern #114302 üzenetére
Igen, mg+ betétet használok. A háromszoros szűrés után max 1-et tol lefelé, az nekem kb semmit nem jelent, mert a tesztcsík szerint erős 8-asból lesz erős 7-es, gyenge 8-as.
@WarLock07222
Kyle Rowsell a minis videóban arról beszél, hogy a 38-as kést a great full industrial gyártja és pár kéziben is megtalálható a 150$ alatti kategóriában. Pl timemore c2.
Mondjuk, jó lenne, ha a gyártók elárulhatnák, hogy a vett kés honnan van/milyen típus, hogy ne legyen lutri. Legyen úgy, mint a hg1-2, vagy a niche és ne forduljon elő, hogy két őrlőt összekóstolva ugyanaz az íz és főleg ne vásárlás után derüljön ki...25-30 grammos kapacitás miatt viszont szűk /spórolós két adagos filter készíthető.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
Warloo93
tag
[link]
Lagoom mini 48mm niche killer -
rastacsz
tag
ára miatt mindenképpen érdekes de mérete miatt erősen korlátos, inkább egy kicsi niche zero.
Viszont lehetne kevésbé rasszista, body (Lance-re jött már többször a jóllakott napközis) és egyéb shaminges a topik?
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
bayarena
aktív tag
válasz Cathfaern #114282 üzenetére
Nekem a BWT nagyon bevalt, alapbol van rajta 3 fokozat, szoval ki tudod kiserletezni, hogy nalad melyik adja a legjobb eredmenyt, plussz ugye tobb fajta patront is tudsz venni, szoval azert ha nem extrem tulajdonsagu a viz nalad akkor talalsz megoldast.
Olcso es egyszeru a hasznalata plussz ivasra, fozesre is tokeletes.Vicces, de pl nalunk a macskak is imadjak, eleinte nem voltam benne biztos, hogy tetszeni fog-e nekik a szurt viz, de miutan egy masik talban adtam nekik, csak ezt ittak.
-
Warloo93
tag
válasz RetepNyaraB #114320 üzenetére
Igen filterre készült, viszont a visszajelzések szerint presszózni is jó. Leírásuk szerint nem volt hosszú távon tesztelve presszótartományban, ezért inkább csak napi 2-3 ra ajánlott.
-
DG790401
tag
Kedves Fórumozók!
Èn is meguntam a küzdelmet az automata gèpekkel, szeretnék szintet lèpni, a karos világba belekóstolni ès többet megtudni a kávè világról a minőségi espresso kèszîtèsről! Nem találok használt gc-t sehol! Ha valaki megválna tőle kèrem îrjon pü-ben! Daráló is èrdekelne!
Köszönöm -
rastacsz
tag
válasz 72lakiluk #114327 üzenetére
Nem az állandó jellegű, csak erősen zavarja a szemem egy-egy megjegyzés, (pl az ember származására) , ami egyáltalán nem kapcsolódik sem a szakmaisághoz, sem általában a kávéhoz.
Nem off
50 dolcsi a szolgáltatás egy őrlő beállításra. És van, aki igénybe veszi...
https://clivecoffee.com/products/clive-grinder-dial-in-service insert de miért? gif hereThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
WarLock07222
tag
válasz rastacsz #114332 üzenetére
4 csomag kávé ára szerintem nem vész kezdőként a sok szívás helyett. Főleg ha interaktív picit a dolog és még kérdezni is lehet. Ráadásul ezt a szolgáltatást amúgy ingyen tolják, ha tőlük veszel masinát. Szerintem nem rossz.
Szerk: félreértettem, tényleg hülyeség... Abszolút nem interaktív
Visszatérve egy (tőlem) utolsó szóra a Lagom Minihez: egyelőre szerintem picit ilyen senki földjére sikerült ezt targetelni. Akinek mondjuk jó a C40 de nem esik jól tekergetni, annak talán az Ode jobb választás lehet ettől filterre. Vegyes felhasználásra valszeg jobb lesz a Mini. Workflowban leginkább.
@bayarena: még az ausztrál csapvíztől is jobb a cicusoknak a BWT? Nem rossz, nem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
JX Pro-t mennyi időközönként kell atomjaira szedni takarítás miatt napi 2-3 kávé esetén?
-
Papacoffee
csendes újonc
válasz WarLock07222 #114333 üzenetére
A C40 sem gáz még világos pörkölésű kávénál sem. Mióta újra járok az edzőterembe, reggelente kimondottan jó a 3x18.5 grammot letekerni.
-
DG790401
tag
Kèt jelöltem lenne, segîtsèget kèrnèk tapasztalatok alapján: La pavoni puccini pcl vs Isomac Gaida melyiket válasszam?
Köszönöm -
-
bl4ze
veterán
Urak, ezt a Garai "Zéró" vizet hogyan szoktátok rendelni?
Kb. sehová nem szállítanak.:. bl4ze .:.
-
rastacsz
tag
válasz bl4ze #114342 üzenetére
Egy újabb csodás webshop akkor
A szállítás oldalon a 3. pont alatt, ami az mpl-re vonatkozik, nincs ilyen. Csak a személyes átvétel(1-es pont) alatt írják, hogy vizet az mpl nem szállít. De a kosárba rakva, címet megadva, az mpl lehetőség van csak, mivel a saját dobozosukkal nem jönnek erre.
Akkor marad az, hogy elkocsikázol Balatonszentgyörgyre egy pár csomag vízért, vagy oda kell költöző, ahol kiszállítás van vízreThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
home.barista
csendes tag
Bár én Győrben veszem személyesen, de innen: https://piktor.hu/071828-garai-zero-viz-5-l
-
zolnagy
őstag
válasz home.barista #114347 üzenetére
Na, köszi ezt az infót. Lehet el is nézek a Piktorba.
-
bl4ze
veterán
válasz home.barista #114347 üzenetére
Igen, mi is ezt néztük ki, hogy ismerőst megkérjük. +100 Ft per palack, de itt legalább "emberi" helyen van
Azért nonszensz, hogy logisztikázni kell mert képtelenek a saját terméküket eljuttatni nagy(obb) városokba.:. bl4ze .:.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz bl4ze #114349 üzenetére
Több ilyen cég van országszerte. Nem muszáj nagyra törni, ezt át kéne látni főleg így 2021 vége felé már. Ha nekik megvan így a megfelelő bevételük és elégedettek, miért kéne kepeszteni és "növekedni"?
Persze én is szívesen venném ezt a dm vize helyett (mellesleg a Müllerben ugyanaz az 5L víz 459Ft, csaxólok), de hát ez van. Ettől nem segg, meg hasonló a kereskedő, hanem helyben forgalmaz. Kis tolerancia"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest