Új hozzászólás Aktív témák
-
pecsenye88
csendes tag
Elnézést, hogy közbeszólok, de nekem is ugyan ez a kombinációm van, nemrég szereztem be. Első vásárolt kávé próbálkozásom, nekem sikerült a "nagykönyv" szerint 14g őrleményből, 25 mp alatt 60g-ot kinyerni (dupla presszó), mindezt "7-es állásba", magyarul a legfinomabb állástól nézve a 7. rovátka. Ez idáig rendben is van, viszont nekem nagy problémám az a Dedica-val, hogy a 14g őrlemény éppen belefér a gyári kétszemélyes kosárba. Megvan az őrlés, disztribútort is használok, tamperelek és itt jön a probléma. A gépbe a portafiltert "betekerni" annyira nehéz, hogy konkrétan tépni kell. Az őrlemény hozzáér feltehetőleg a gép szűrőjéhez. Mit csinálok rosszul? Hiszen ez még "csak" a 14g. Nekem nem is kell több, de olvasok 18g-os recepteket is. Az már egyszerűen bele se fér. Amikor szándékosan kevesebb őrleményt használok, akkor simán "bemegy" a helyére a portafilter, de 14g már egyszerűen nagyon szenvedős, "rátépős". Valami tapasztalat?
-
balazs0726
csendes tag
-
Osynho
addikt
Az a kávé inkább sötét pörkölésű, mint világos (illetve viszonylag magas a Robusta tartalma, ezért számomra kicsit karcos az íze). Mivel ennyi idő után döglöttnek tekinthető, így az őrlő mostani beállításai irrelevánsak egy frissen pörkölt kávéhoz képest. Illetve, mivel nyomásfokozós kart használsz, eleve nincs akkora jelentősége az őrlésnek, tamperelésnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Assetto Corsa Competizione
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest