Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jolida

    tag

    válasz fecke78 #11991 üzenetére

    Ez egy blendelt kávé.

    Származási ország: Brazília

    Régió: Patrocinio (Minas Gerais),
    Fajta: Acaiá, Yellow Catuaí, Feldolgozási módszer: nedves feldolgozás (mosott)

    Régió: Varjão de Minas (Cerrado of Minas),
    Fajta: Yellow Bourbon, Feldolgozási módszer: nedves feldolgozás (mosott)

    Régió: Patrocínio (Cerrado Mineiro),
    Fajta: Red Bourbon, Feldolgozási módszer: száraz feldolgozás (természetes)

    Fajta: 100% Arabica
    Tengerszint feletti magasság: 800 - 1450 m
    Szüret: április – május Pörkölési profil: közepes
    Íz: csokoládé, dió és mazsola jegyek
    Illat: édes
    Testesség: közepes
    Savasság: alacsony
    Csomagolás: 1 kg kávébab

    Nem látom, hogy lehetne pörkölési időre választani.

    Szerintem jobban járnál, ha csak egy fajta kávéval gyakorolnád be a teendőket.
    Ha a negyed kilót elpacsáltad, és kb. rutinszerűen megy már, lehet mást venni.

    Én nem veszek -általában- mást, csak negyed kilós zacskókat, azokat is időben eltolva.
    Ha egyet kivégzek (13-14 főzés 18-18.5g, kb. egy hét ... tíz nap) , addigra egy másik "beérik".

Új hozzászólás Aktív témák