Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Apple MacBook
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andreas Weav
újonc
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
Di Natale #22078 üzenetére
Parkoloi hablatyokra en nem adnek. Attol meg akar igaz is lehet..de konnyen leellenorizheto mennyit keres egy nemet sofor. Statisztika..kulfoldi forumok: [link] , facebook.
Sajat lakast venni hol, milyet, mekkorat? Mordorban? Belvarosban? Kisezer kerdes. A kint elo magyarok 90 szazaleka vetitogep, es az elso dolguk, hogy hitelbol megvegyek a sarki kebabos lerugott 10 eves bejemvejet.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #22075 üzenetére
Csakhogy az ilyen szűk időkapus munkáknak mindig van kárvallottja, s az most te vagy. Amíg vállalod.
Nyergesen, spanyol, francia, Dél-olasz relációban dolgoztam a vége felé, mielőtt ide jöttem volna. Szabadon, magamnak tudtam tervezni a munkakezdéseimet, munkaközi pihenőimet, menetidőimet. A német, holland, belga vonal mindig okozott kapkodásokat, de 4 előtt ott se kezdtem soha. -
lazoltan
csendes tag
válasz
Amúgy az unió tényleg lazább, legalábbis a waberersnel a munkák kiosztásának a rendszere miatt nagyon laza volt. Nappal 2 óránként osztották a munkákat, ha lerakodtál 8:10-kor, valószínűleg csak 10-kor kaptál munkát. Sokszor töltöttem egész hétvégéket a lerakók környékén. Persze még nem volt család.
Másrészt én utálok várakozni is, meg minden bajom van 4-5 nap után, úgyhogy sosem csinálnám többet -
lazoltan
csendes tag
válasz
Angliában vannak nagyon jó belföldes munkák. Vagy néhány pont között jössz-mész, fix járatokon, műszakban, vagy nagyjából nappal dolgozol, lehetsz vállalkozó autó nélkül, stb, és megfizetik, órabérben vagy, komolyanveszik a szabályokat, nem kell küzdeni.
Én nagyon megbántam, hogy tizenéve hazajöttem, mert elhittem, hogy mo-bol lehet valami, (ha sofőrként mentem volna ki, tuti maradok)
-
otto14
őstag
válasz
Di Natale #22068 üzenetére
Nekem eddig mindkét munkahelyemen elég stabil volt a programom. Nagyon ritkán fordul elő, hogy túl korán, vagy túl későn kell kezdenem. De azt is észre vettem, hogy 5 óra előtt az utak is elég üresek. Próbáld megbeszélni a fuvarszervezőkkel, hogy egy stabilabb munkaprogramot szeretnél. (mert a munkáért nem az egészségével kell fizessen a munkavállaló). (a chatGPT is megmutatja, hogyan lehet illedelmesen és professzionálisan kérni)
-
HoTaZo
addikt
válasz
Ne gyere már picsogni, hogy jöttem megint picsogni, meg ha sok vagyok... ! Azért vagyunk itt, hogy megosszuk a gondolatainkat.
A kérdésed teljesen - hogy is mondják mostanában? ... valid - szóval, helytálló.
Ha úgy érzed, hogy ez kezd az egészséged kárára menni, akkor váltani kell! Nem biztos, hogy rögtön céget, lehet hogy elég beszélni az irányítóval, főnökkel, hogy van-e számodra megfelelőbb viszonylatuk nemzetköziben.
Ha normálisak, akkor próbálnak segíteni, ha nem, akkor nincs értelme rájuk pazarolni az idődet, az egészségedet meg főleg!
Biztos, hogy vannak munkák (nyergesen, nekem is eléggé kialakult, rendszeres kezdésses munkáim voltak, igaz, magamnak alakítottam), ahol nem ilyen hektikus időközönként kell kezdened. -
lazoltan
csendes tag
válasz
Szerintem ez ilyen. Én hétfőn délben indultam, most ott tartok, hogy majd 11-kor megindulok és 3-ra érek a telepre, mert minden kiadta és sehol nem kellett várni.
Persze sokat nem aludtam, mert hiába vagyok fáradt, kora este nem megy.
(Már füldugóban alszom, ez annyiban segít, hogy pihentetőbb az a kevés alvás) -
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #22037 üzenetére
Javaslom. Nekem nagyon szar a memóriám, ez segít. Mikor volt nagy szerviz, tacho kiolvasás, biztosítás mikor jár le? Ha nincs olyan vagy trehány az akinek ilyenekkel kell foglalkoznia, akkor ne nekem kelljen fizetnem.
Ha kérdés merül fel visszamenőleg, akkor könnyebben rá tudok keresni. Én se mindent egyből a menetlevélre vagy a határidő naplómba írok, sokszor a postitra az érkezés időpontját, aztán amikor megkapom a lepecsételt papírokat akkor még a km-r és, hogy mikor ütöttem be a le- felrakodást. Kezdem magamat rávenni, hogy a menetlevelet is rakodások végeztével töltsem ki, mert azért is tudnak büntetni.Eseménykor feljegyzés miként hogyantját, mert később úgysem fogok rá emlékezni. -
válasz
Di Natale #21985 üzenetére
Ne legyel, en sem vagyok
Minden visszajott a brifkobol, szoval nagy drama nincs szerencsere.
Azt irtam igen, de erosen kerdeses volt, hogy mennyit tudok ulni, igy meg nem vallaltam be, hogy megalljak valahol mert beallt a csipom.
Majus vegeig vagyok, utana aquapark nyaron, aztan tenyleg busz lesz.
szerintem. -
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21944 üzenetére
& Agyrák666
Nekem van egy rakodás- lerakodás listám és egy menetlevelem minden hétre + a CMR-ek. Ezeket postázom szombatonként. A CMR-ekről a hét folyamán már szokták kérni képet a másik kettőről borítékolás előtt csinálok mindig (a magam fedezetére) egy-egy képet. Fél évre visszamenőleg meg tudom mutatni a telón, a többi az asztali gépen van. -
Qtya123
őstag
válasz
Di Natale #21894 üzenetére
Fene tudja. Kinek mi a szimpatikus.
Én teljesen véletlenül olyan cégnél kezdtem, ahol csak hűtős és dobozos pótok voltak. Szóval azt a 2 évet, amit beugrózással töltöttem, azt úgy dolgoztam le, hogy spanifer a kezemben sem volt.
90%-ban rámpán rakodtak. Néhány hely volt, ahol nekem kellett békázni, mert nem volt rámpa. Az azért megfizethetetlen érzés volt, amikor nyáron a 40 fokban én rakodás közben ültem a hűtött fülkében és ebédeltem, míg mondjuk mellettem a ponyvás a rakodás végéig meg sem állt, lécezett, spanizott, húzgált ahogy rakták folyamatában.Viszont nagyon rossz alvó vagyok, nem tudom a hűtőt mennyire tudnám megszokni. Irdatlan hangos, de még esküszöm nem is az a nagyobb baj, hanem a rezonancia. Lehet, hogy csak letalpalva tudnék aludni....
Anno ismerőssel voltam 1 hetet, ő silózott. Volt, hogy órákig ordított a kompresszor, továbbá mászott be és söpörte ki a krétaport, miegymást. Nagyon poros, koszos volt a meló. Konténerezés esetleg?
MÁS:
Itthon vagyok dögrováson, évekig elkerült a betegség, de most benyeltem valami takonykórt, jó kis lázzal megfűszerezve 3. napja.... Engem a láz mérhetetlenül le tud ütni, de olyan szinten gatya rá a szervezetem, hogy már egy egyszerű 37.5-ös hőemelkedésnél sincs erő, étvágyam nulla és aludni sem tudok. 38 felett meg kb megdöglök. Tegnap beültem az autóba, mert elgurultam a gyógyszertárba, de éreztem, hogy teljesen tompa vagyok, nem éreztem biztonságosnak a reakcióidőmet.
Eszembe jutott ekkor, hogy Ti hogy a fenébe bírjátok ezt ki a fülkében? Hogy tudtok olyankor akár rakodni, de egyáltalán normálisan vezetni, ha mardos a láz, meg a rosszullét? Ott nincs az, hogy hazamész és kifekszed, ha mondjuk Róma külsőn belázasodsz. Minden tiszteletem! -
otto14
őstag
válasz
Jó a tartályozás (oké, tartány
). Korábban ponyváson voltam én is, heti 1-2 árukötözős fuvarunk volt a 10-12 ből, másként mindig palettes áru. 70%ban mi rakodtunk, ami a legnagyobb királyság a mozgás miatt. Minden napra megvolt minimum a 10k lépésem, itt inkább 6k az átlag, de sokkal kevesebbnek érződik, mert sehova sem kell menni. Fizikai munka az sokkal könnyebb, mint egy lécelés - árukötözés. Ami a nem jó, hogy kémiai dolgokat is viszünk, amik veszélyesek, az egészségre is, és szerintem szépen lassan így - úgy bekerül a szervezetbe, hiába a védő felszerelés. Egy lélegzetvétel is túl sok, naponta, hetente. De amúgy oké. És tuti nyáron is sokkal tűrhetőbb, mint egy ponyvázás. (Egészségi okokra megoldás egy élelmiszer tartály, ha van a környékeden olyan cég)
Hűtőzés is vagány lenne nekem is, ha csend lenne. Silót nem tudom, de szentLacinak van videója róla. [link] (remélem ez a siló
)
Amúgy van még billencs, fa szállítás, élő állat, daruzás, autó mentés, vagy szerintem a kórházakba oxigén szállítás újból külön mesterség. Mentőzni is szívesen mennék. Vagy 1es, vagy 7es osztály, konténer ha kerül erre fele. Vagy túl méret, de az éjjeles szokott lenni.
Lehet válogatni
Most fordult be egy üzemanyagos kocsi, és eszembe jutott valami. A múltkor a csepeli Mol telepről hoztam üzemanyag adalékot. Mesélték, hogy a budapesti üzemanyag hordás elég stresszes, nehéz a forgalom is, és sokan cserélődnek is 1-2 év után. Azt szerintem szeretném, miután meglenne a helyismeretem az első 1-2-3 hónap után.
-
válasz
En egyfolytaban azt csinalom.
Mar annak is orulok, ha a tetot nem kell elhuzni a ket oldal melle…
Ma kaptam egy osztrak cimet, nem eleg, hogy 4.5tonna (nem nagyon megyunk 20 alatt), de eleg volt egy oldalt bontani, es kotni sem kellett.
Azt hittem bepisilek az oromtol
Ja, mert itt a 14-16 spani is alap.
Azt meg egy kezemen meg tudom szamolni, hogy rampas rakodasom mennyi volt az elmult ket evben (korhazi szarakodast leszamitva)
Kozben meg beszelek masokkal, 6-8 eve azzal a pottal dolgoznak, a jobb oldala berohadt, a balt sem gyakran nyitjak, tetot fogalmuk nincs hogyan kell kiemelni, mert mindig rampan rakjak oket. -
HoTaZo
addikt
válasz
Én egy év után színpad szállítást akartam csinálni. Koncertek dögivel, mivel se kutyám, se macskám nem volt nem zavart volna a hosszú távollét. Semmi kosz, semmi rakodás, nem kell hűtés fokra figyelni, nincs ponyvázás, sem ADR.
Sajnos, akkor kezdőként még utópia volt. Aztán, még az üveg szállítás tetszett volna.
Minden másnak megvannak a hátrányai. -
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21846 üzenetére
Nincs mit.
Sokan használják, szerencsére.
Persze elsődlegesen a szabályokat kell betartani, de ez az osztrák éjszakai 60-as korlátozás már túlzás. Azt még megértem, hogy egyes lakott területen tilos az éjszakai teherforgalom, de az autópályán ilyen korlátozás már túlzás. Igaz, elérték, hogy sokan inkább leállnak és még gyérebb az éjszakai forgalom. -
válasz
Di Natale #21846 üzenetére
Erdemes osszerakni az auto hangrendszerevel, es a riasztasokon kivul minden hangot letiltani miutan az egyszer haromezret kifizetted erte.
Nemet, osztrak, svajci elegge buntet erte, premiumban azonban screenlock mellett is figyel es riaszt, viszont ha megallit a rendor akkor tutira nem fogja hallani, hogy traffis appot futtatsz. -
otto14
őstag
válasz
Di Natale #21838 üzenetére
Nekem is 9:45 a mai vezetésem. Ugyan az a fuvarom volt, mint a múltkor (közben 2 hétig szabad voltam). Most nem 17 órási, hanem 18 órási volt az időablakom. 5:31kor indultam a D1 -ből, hogy ugye a 15 órás munkaidőbe férjen bele a rakodás is. A múltkori 7 óra környéki prágai tranzit helyett ez most 8 óra környéki lett, és 35 perccel volt több a menetidőm.
A CamSam szuper Németországban (habár illegális), de ahogy HoTaZo írja, Ausztriában is működik. Én az ingyenes verziót használom, és még sosem fogott meg a trafi.
Egyébként: ha ADR áruval 90zek, rendőri ellenőrzésnél kaphatok gyorshajtási büntetést?
-
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21838 üzenetére
Camsam , kikerülni nem tudod, csak lelassítani a kameráknál. S, figyelni az alkalmazás jelzéseit, ha a kamerák közt kint van a hatóság és már valaki bejelölte a jelenlétüket, na meg te is figyelj árgus szemekkel!
Nekem a Camsam Plus fut állandóan, az fizetős, de "nem egy ökör ára", ahogy Somatom írná. -
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21781 üzenetére
Így csináltad jól. Lezártad a műszakot, mert "azt mondták, hogy ha nem végeznek a rakodással időben, akkor maradhatsz a rámpán " , de szerencsére végeztek hamarabb és mivel a 15 órás (ha még maradt) tevékenységi időben annyiszor zársz, nyitsz műszakot, ahányszor csak akarsz, így teljesen szabályosan csináltad, s még nyomtatnod sem kell. Én használok határidő naplót a napi tevékenységeimről, hogy később vissza tudjam nézni, ha kontrollnál érdeklődnének egy adott nap után.
De érdemes előre érdeklődni, hogy mire számíts az adott helyen. Az araszolással való kiállást felejtsd el.
Nekem nem egy portás, hanem CH-I határon a parkoló felügyelő mondta, hogy ott nem lehet aludni. Sajnáltam nagyon az ebembert, de mivel a kulcs nálam volt és nem nála, s amíg nem hív rendőrt, aki felszólít, addig nem sok hatalma van felettem.
Elcseszni a kártyámat senki miatt nem fogom.Qtya123: Én nem kiabálok senkivel, ha ő kiabál, akkor cinikusan vigyorgok. Időben jelzem (rahagyással) hogy mennyi időm maradt, s ha nem tudnak végezni addig, akkor befejezzük másnap.
otto14: A vdiagrammon kívül még ott lesznek a GPS koordináták, amiket időszakonként rögzít. Furcsán néz majd rád a szerv ha látja, hogy pihenő alatt, még ha keveset is, de megváltoznak a koordináták.
-
lazoltan
csendes tag
válasz
Di Natale #21781 üzenetére
Én ilyenkor a vége előtt 2 órával szólok, hogy van még 1 órám, ha be tudják fejezni jó, ha nem már ott sem vagyok. Kell a rahagyas mert nekik fogalmuk sincs a szabályokról és nem is érdekel senkit a te problémád.
Egyébként ha nincs meg 7 óra egybefüggő pihenő akkor sajnos a 2 napi vezetési időd osszeadódik, kivétel persze ha ujrakezdesz egy 9-es pihenőt.
Szerintem nem érdemes araszolgatni, mert most hogy? Araszolsz 2km-t amíg találsz helyet? Ha találsz. Jobb nem kerülni ilyen helyzetbe. -
-
otto14
őstag
válasz
Di Natale #21774 üzenetére
Én ilyenkor leszoktam araszolni, persze ha van hová. Úgy szoktam csinálni, hogy amikor a tachográf a szünetben percet vált, akkor indítok egy stoppert. 5mp múlva elindulok, max 20-25 másodpercet mozgok és állj. Mikor eltelik az egyperc, akkor újból. Tachón pedig 1-es és 2es pozíción is szünetre váltok. Sebesség mindegy. Így már kalapácsoztam dugós araszolásnál 15 percet is.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21767 üzenetére
Amikor ide kerültem, akkor vissza olvastam az addigi bejegyzéseket. Azóta már azt is elfelejtettem, amit én írtam.
Volt, hogy visszakerestem egy hozzászólást, aztán leragadtam egy-két eszmecserén, s később vettem észre, hogy az én figurám is köztük volt.Tüzi : Ez így elég cinkes.
lazoltan: Ez jól néz ki!
-
KAMELOT
titán
válasz
Di Natale #21755 üzenetére
Jól írta, de sajnos ez egy szélsőséges eset.
1. Minden nap tudsz enni főtt kaját
2. Konzervet nem kell enni
3. Mindenhol lehet fürdeni
4. Mosógépet meg feltaláltákCéghez
Azért a cégnek kell tudnia mit rakodsz, hol, hova és mennyit.
Telefon, email van. Mindent meg lehet kérdezni.
Sajnos ha egy cég így áll hozzá a dolgokhoz és nem érdekli őt a többi tényező akkor az olyan kókler cég is.Sokan mondják cigány élet, de ezért vannak a lehetőségek.
1 hét vagy 2 hetet vagy kint.HoTaZo: Legalább visszaolvas. Itt a fórumon sokan még 2 sem tudnak visszaolvasni
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
Di Natale #21719 üzenetére
Oraberre lebontva egyszeruen sehol se eri meg kamionozni.
Nalunk most egy teljes nap 21.400 Ft-ra jon ki buszra. ( most emeltek par szaz ft-ot
)
Ebbol reggel vezetsz 2 ora 10 percet
Delutan 3 orat.
Ha beleszamitom a busz takaritasat/tankolasat/varakozast..csak akkor jon ki a napi 7 ora.
21400Ft / 7 = 3057 Ft-os netto oraber -
KAMELOT
titán
válasz
Di Natale #21714 üzenetére
Ilyen munkákat vállal be a cég, mert ezeket fizetik meg jól.
Vannak tili toli munkák, meg hosszúk is nemzetköziben, de belföldön is.
Amit te vállalsz.
Engem ma este 8ó raknak itt vagyok a cégnél. 3ó után a lerakón vagyok. 4ó nyitnak leszedik és átállok a másik utcába, ahol majd délután 15-16ó fele rakodok. Addig lehet pihengélni. Itt állok a felrakón Péntek 2:00-tól
Céges parkoló osztrákban. Van itt Hoffer, LIDL, Meki, benzinkút, Török gyrosos is.
Lehet itt hömpölyögni. -
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21714 üzenetére
Hát, elég húzós időkapuk. Kérdezz meg régi kollégánkat, akik ilyen vagy hasonló vonalon vannak, hogy nekik is ilyen időkapuik vannak-e?
Lehet, hogy még a friss húst tesztelik...
Ha eleged van belőle, akkor jusson eszedbe, hogy "Áru még nem maradt autón, s ami ma sürgős, az holnap még sürgősebb lesz!" -
KAMELOT
titán
válasz
Di Natale #21706 üzenetére
Ustí nad Labem itt is van IZ, ott is le tudsz parkolni.
Csehi az lófax parkolás szempontjából. Múltkor véletlen, hogy volt Prága után éjjel 1-kor 3 parkolóhely.
Kénytelen vagy bemenni pár km-t, hogy le tudj parkolni. Más esély nincs.HoTaZo: Ha van erre időd akkor igen. Most ha éjjel megyek, akkor hova menjek üzletbe?
Miért nem valami pénzt kaptok el a pároddal?
Az immunrendszer mindenre fel vna készülve. Ezért kell erősíteni és eljárni edzeni! -
otto14
őstag
válasz
Di Natale #21706 üzenetére
Műhold- és utcakép alapján én is próbálkoznék itt. Munkaórákon kívül a kisautók már nem foglalják a helyet ilyen parkokban.
Esetleg kicsivel odébb itt látok még két parkot egymás mellett, ez is lehet opció. [link]Én a tegnap jöttem át Csehországon. Előtte a DE - CZ előtti parkolóban álltam meg, (a határellenőrzéssel szemben), de elég korán megtelt és szokásosan senki sem ment el, hogy a helyére betolassak
Úgyhogy megálltam így a szalagkorlát mellett, és nem volt gond. Előttem volt mégvalaki, csak a fotón teljesen ki van takarva. [kép] Majd 3:30 körül indultam, s Prágán is átmentem dugó nélkül.
-
lazoltan
csendes tag
válasz
Di Natale #21704 üzenetére
Teplice közelében van egy fizetős parkoló, de szombaton este..elvileg lehet foglalni helyet és neten előre fizetni, nekem egyszer sikerült is, de hogy valóban lefoglalják e neked a helyet azt kétlem.
https://maps.app.goo.gl/2rsPUxMo6r6eCWUC8?g_st=com.google.maps.preview.copyNem jutsz be Németországba egy ipari parkig?
HoTaZo: nem csak olyan vírus van, ezer éve nem voltam beteg, hétfőn elindultam, delutan már lázam volt és csütörtökig minden nap. Alig aludtam a héten. Nagy szerencsém, hogy ilyen laza hosszú munkát csinálok és tulajdonképpen ébresztőt nem kellett állítanom egész héten és nem volt szükség 9 órás pihenőre..
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
Di Natale #21679 üzenetére
Nalunk sok buszsofor is igy mukodik.. fel oraval indulas elott mar ott vannak a telephelyen, es ,,melegitik a buszt".
En meg epphogy beerek..inditom is..5 perc kalapas, aztan go.
Az elso par felszallo utas persze lehet megfagy, mire meleget csinal az allofutes, dehat tel van. Tessek feloltozni. -
otto14
őstag
válasz
Di Natale #21661 üzenetére
Olyat használtam amit mutat lazoltan. Jól és gyorsan főz, de valami tapadásmentes bevonata van. Megelőlegezem, hogy káros lehet az egészségre. Amúgy elég kicsi. 1-2 adag bab fér szerintem bele. Ezután inverterről használtam egy Russel Hobs Slow Cookert, pontosabban [link] 145W Nagyon szerettem, kerámia bevonatos, ételt melegíteni az autópályán menetközben szuper, de több mint fél óra. Csirke + zöldség keverék kb. 3 óra alatt megfő, marhahúsnak azért sokkal több idő kell. Hüvelyest sosem főztem benne, de nyilván az a tuti, ha beáztatod mondjuk egy éjszakára, majd megfőzöd. 75-95°C között dolgozik, tehát sosem fogja felfőzni a vizet. Egyszer - kétszer próbáltam benne rizset is, de nem volt sikerem, meg kedvem kitapasztalni, hogy pontosan mennyi víz kell a rizshez.
@Kamelot: köszi. Hát még gondolkodom ma. Aki velem együtt rakodott mondta, hogy a D1 -től is el lehet érni a lerakóig egy 10es vezetésben.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21618 üzenetére
Bizony.
Szerencsés vagy! Vagy elég korán tudtál megállni.
Hát igen, ha teheted, akkor érdemes úgy nekivágni a cseheknek, sajnos.Tényleg, még mindig olyan szar a helyzet Brnonál?
Más: Nekem, a reggeli, első pozíciós, 7 órás rakodásból , 12:30-as lett, nem kapkodták el. Feleslegesen keltem 6-kor.
-
KAMELOT
titán
válasz
Cseh tranzit egy rakás lóxar. IZ sincs ahol meg tudsz állni.
Parkolót meg senki nem akar csinálni. Pedig az is egy elég forgalmas tranzit útvonal.
2 lehetőség van.
Rozvadov vagy D1 Brno
Éjjeli vezetés akkor jó, ha este indulsz és reggel parkolsz, de nem rakodás, csak simán megállsz.
Egymás utáni éjjeles odabax és sajnos öregít. -
Zolás
addikt
válasz
Napokban láttam egy fb kamionos csoportban, osztogatnak kis leírást, képekkel. A parkolók bejáratában-kijáratában, a pálya ki és behajtókban, és a pályán lévő sos szervízbeállókban tilos lesz parkolni. Állj meg időben, és ezzel el is van intézve, hogy hatszor annyi hely kéne, mint ami van. Szerencsére nagyon ritkán járok arra, de ez a hozzáállás kiveri a biztosítékot.
Szeretnék én is kis leírást osztogatni, hogy a pályadíjért, amit fizettetnek a kamionokkal mit szeretnék elvárni. Aztán büntetni a politikust aki nem hozza össze. De jó lenne....
Megkerestem a posztot, bemásolom a képeket. Fantasztikus lesz. -
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21616 üzenetére
Az igencsak éjszakai munkavégzés (00:00-04:00).
Nekem korai lenne, ha rendszeres lenne. Ha, olyan a szerződésed, hogy mentesülsz a max. 10 órás munkavégzés alól (korán van még, nem jut eszembe a neve ennek a kitételnek), akkor lehet értelme is. Korán kezdesz, korán végzel, nagyobb eséllyel találsz parkolót. De, hosszú távon azért ez megviselő is lehet. -
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21606 üzenetére
Ne csak egy pillanatra kapcsold ki a tempomatot. Vegyél vissza 3-4km/ó-t ! 10mp alatt eléd kerül és veheted vissza az utazó sebességedet. De azért vigyázz a minimum 50m követési távolságra, nehogy úgy járj mint én és belefuss egy kamerába!
Nekem 87 az utazó sebességem, ha elkezdenek kielőzni, akkor visszaveszem 83-84-re, hadd menjen! 10mp és előttem van és állhatok vissza az utazó sebességemre.
Sokszor előfordult már, hogy utolértem, mert egy idő után olyan csoportot ért utól, ahol a legelső nálam is lassabb, de olyan sor van mögötte, akiket már ő sem kezdett el előzgetni, vagy a terepviszonyok miatt lassabb. De ezt már rég elengedtem, mindig van aki nagyon siet, ő inkább legyen előttem, mintsem mögöttem egy-két méterrel.
-
kesenyi
tag
válasz
Di Natale #21606 üzenetére
Az ilyen fajta kamikaze képes jönni a pót mögött 1méterre, akàr több km-en át. Én meg agyaljak helyette ha hirtelen fékeznem kell, hogyan kerüljem el, hogy telibe verjen hátulról.
A legszebb az egészben mikor kikerül szélàrnyékból, visszalassul, megtorpan, aztàn villog.
Màsik kedvenc fajta pilótám, aki kielőz mert lassabnak talàl magànàl, aztàn beáll elém, kicsit eltávolodik, és lassabban kezd haladni mint az én addigi tempóm, ami miatt kielőzött.
-
otto14
őstag
válasz
Di Natale #21602 üzenetére
Én vagyok az, csak ugyan az az avatárunk
Én is nyugisan vezetek, nem szeretek lelökni senkit magam előtt. Ha tehetem 100 méternyire követem az előttem lévőt, de 90ezni is szoktam.
Szombat hajnalban jöttem Romániában egy forgalmas országúton. Utolértünk egy lassúzót, aki tényleg nagyon lassan ment, 30-55 között ingadozott, amúgy 60-65ös tempót szoktunk arrafelé menni, nagyon kanyargós az a szakasz. Fél órát mehettünk mögötte, és nekem elhihetitek: végig ment a műsor a rádión
. Hozzá teszem, hogy igazán félre állhatott volna..
-
lazoltan
csendes tag
válasz
Di Natale #21560 üzenetére
én ilyesmivel nagyon ritkán találkozom, viszont korabban egy Hegyeshalom - Győr távon 10 kamion előzött meg mert navi szerint 87-et megy csak a kamion.
Illetve ment, mivel érdekeltté tettek minket a minél jobb vezetői értékelés elérésében, úgyhogy én már csak 85-tel megyek. Amúgy ennek több előnye is van, egyfelől nyugisabb, sokkal, nem kell állandóan az előzési lehetőségeken feszülni, másrészt jobban keresek.
A jó értékeléshez persze gurítani is kell, ami tudom, hogy idegesítő mögöttem, de sajnos be kell látni, hogy ez a jövő. Csereben ha valaki előz, elveszem a tempomatot.
Volt lázadás persze, mert a kollégáim állítólag nem tudnak annyit menni így, meg nem érnek oda a lerakóra, ami nem igaz, mert én odaérek ugyanúgy mindenhová, ugyanannyit megyek, mint korábban.
-
KAMELOT
titán
válasz
Di Natale #21560 üzenetére
Ezek a legveszélyesebb sofőrök.
Ahogy írod sokszor már 75-el mennek. Feltartják a forgalmat.
Ezeket leelőzöm és ledudálom. Elmebetegek. Legalább lehúzódna és elengedné azt aki menni akar.
Sor végén meg 55-el mész pályán.Milyen szakaszon jársz, hogy taliga helyeken állsz meg?
Freiherr: Nálunk van egy fekete DAF kamerás. Abban a színben nagyon szép, de ahogy Andreas írja a motorral gondok vannak. Legjobb motorok Volvo, Scania.
Tüzi: Mondjuk ami van DAF az nem csattog. Eleve ki lett cserélve EU-sra.
-
otto14
őstag
válasz
Di Natale #21583 üzenetére
Szerencsére én december óta nem jártam Csehországban, de már akkor is arra jutottam, hogy ha csak lehet, nem kell megállni. Talán a D1 Truck Park kihúz a csávából. A románokat pedig ne vedd magadra, meg egyik sofőr szitkozódását sem. Mindenkinek élnie kell. Például ma a CB Rádión az egyik román szidta a többi románokat másik megyékből, mert olyan az akcentusuk, meg amúgy is idegesítik őt..
Románia - Magyarország fuvarjaim vannak mostanában. Jövő héten pedig pihi
szerk: esetleg függönyözz be ilyen pihenőkre, akkor nem látod, hogy rád dudálnak-e
-
Andreas Weav
újonc
válasz
Di Natale #21565 üzenetére
Nekem is legjobban az "új" Daf tetszik a mostaniak közül.A nálunk telephelyező Révesz-es mondta h átáltak a Molról a Shell re mert ideje korán bemondták az unalmast a befecskendezők. Hogy mennyire igaz...
Én egy új XF Space Cubbal kezdtem a pályafutásom anno.Borzalmasan szerettem.Aztán amikor hetelős lettem kaptam egy MP4es Mercit na azt annyira nem
Utána itt magyarba Mp3as V8at na azt megint szerettem bár mindig volt valami baja.
Most eg, FH13as Volvot hajtok.Szeretem.Anno új korába még jobban szerettem volna mert a kora miatt vannak nyügjei. -
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21546 üzenetére
A baloldali defekt az csak szerviz, a jobboldali már helytől függő. Ha megfelelő sos öböl van, akkor lehet.
Két emelő, tuskók, deszkák, nyomaték növelő kulcs, csavarlazító, melós ruha legyen!
Ha még nem csináltál kerékcserét, akkor azt is csinálj (kiemelni, levenni, pótkereket levenni-visszatenni, levett kereket visszatenni, leengedni, elpakolni. Szép sportteljesítmény, de ha nyugiban már egyszer megcsinálod, akkor éles helyzetben már nem stresszelsz annyira. -
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #21543 üzenetére
Szerintem jól döntöttetek. Lehet, hogy így megúsztál egy láncolást. Viszont, azt javaslom, hogy egy nyugis alkalommal, nem havas területen, póttal vagy anélkül, sárvédő(ke)t levéve, megnézed, hogy milyen is azt a hóláncot feltenni. Mert sokkal szarabb elsőre bírkózni vele éles helyzetben.
Nem tudom, hogy elvárás-e nálatok, hogy kereket cseréljetek, defekt esetén. Ha igen, akkor remélem, hogy van 2 db emelőd és farönköd és néhány keményfa deszka darabod! Ezekkel ugyanis megkönnyíted magadnak a kerékcserét, de a hólánc feltételét is! Két deszkát egymásra téve, arra úgy ráhajtani, hogy a dupla kerekek közül csak a belső álljon rajtuk, így lehet a külső kerék alá is behúzni a láncot, nem kell ráhajtani, könnyebb feltenni.
Sőt, ha zavar egy parkolóban az útfelület dőlése, az ilyen deszkákkal a kormányzott tengely azon kereke alá be tudod tenni, ammerre dől a kabin, hogy egyenesen álljon. -
válasz
Di Natale #21522 üzenetére
Szerintem inkabb nemzetkozis hutoshoz van ertelme, meg olyanhoz, amik cegen belul mind ugyanugy jonnek ki. Nyilvan baromsag egy teflonost venni normal nyergek koze, vagy normal nyerget venni teflonosok koze ha cserelgetve vannak a potok.
Kis cegekhez, ahol fixen mennek a szerelvenyek, oda jo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest