- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #2519 üzenetére
De ha nem a saját ajax függvényét kell figyelni, hanem ő csak egy beinjektált script, aminek semmi ráhatása nincs az oldal saját meglévő scriptjeire, akkor azok belső működését hogy figyelje? Mondjuk rá lehet tenni egy 10 másodperces késleltetést biztos ami biztos, annyi idő alatt csak lejönnek a cuccok.
Ettől viszont lassul az automatizáció, de ha a gyorsaság nem cél, akkor percenként 6 oldalt így is fel fog tudni dolgozni. -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2519 üzenetére
"És hogyhogy erre böngésző-kiegészítőt csináltál, és nem szerveroldali parse-olós kódot?"
Mert loginos az oldal, és szinte csak ajax kérések vannak benne (mindig a loadpage.php-n van az oldal)
Szerencsére könnyű dolgom volt, mert a listázásnál a querystringben benne van a "list" szócska, csak szimplán csekkolom.
A kiegészítő benyom egy js-t az oldalba, ez a kiegészítő frontendje, úgy működik, mintha az oldalban lenne benne az a script. A frontent átküldi az adatokat a kiegészítő backendjének egy message-ben (az is js, de az tud már kommunikálni a kiegészítővel, tehát ki tudunk írni üzit, hogy megvannak az adatok - a frontend nem nagyon tud kommunikálni a kiegészítővel, csak message-eket tud küldeni.)
A kiegészítő backend-je elküldi egy remote php scriptnek a feldolgozott adatokat és az szimplán benyomja egy adatbázisba. Egy másik remote php script meg egy xlsx-et csinál belőle amit rögtön lehet is használni a szintén általam írt emailküldőben."Azt viszont nem nagyon értem, ez miért számít "lapozásnak", miért nem simán csak egy másik oldal betöltése."
Mert ajaxos az egész oldal, mondom
"Ha jól értem, amit írsz, simán csak bejárod az oldalon, bizonyos helyen található linkek tartalmát, aztán annyi... Nem?"
Hát ja, rámegyek minden linkre, betöltjük a tartamat kiszedjük amit kell és visszamegyünk a listázásra.
"Lehet csekkolni azt, hogy mikor töltött be egy ajax kérés?"
Most ezt komolyan kérdezed? Vagy csak viccelsz?
Szerinted a callback-ek mire valók?(.success()/.error(), .complete(), ...)"
De ezaz, hogy nem az én scriptem ajaxát kell csekkolnom, hanem az oldalon lévő scriptet ami kezeli az oldal ajaxát.
De rosszul kérdeztem.
Így van felépítve az oldal script ügyileg:jquery.js
script.jsEzek vannak benne. Na most én belenyomom egy másik script tag-be az én scriptemet:
feldolgoz.js
nekem a script.js-ben futó ajax kéréseket kell néznem a feldolgoz.js-ből. Megnézni mikor ér véget (tehát mikor töltött be az adat - success fn-be mikor lép(?))
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Quadro FX 570 eladó
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest