- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz Pfiucska #30309 üzenetére
Pontosan így van. Ha az ember keres annyit, hogy kényelmesen meg tud élni (ami nem luxust jelent), akkor onnantól a nyugodt munkakörülmények és szabadidő a legértékesebb. Én pl. mehetnék máshová 1,5x ennyiért, de az több munkaidőt, munkaidőn belül is sokkal több, nehezebb munkát, és sokkal nagyobb idegeskedést jelentene. Nekem pedig nem célom 60 évesen az infarktus.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Dr. Akula #30351 üzenetére
Ez csak a te nézőpontod, mindenki helyzetéhez, fizetéséhez meg egyéni preferenciájához illően máshogy ítéli meg. Nagyon sok esetben sokkal jobb választás az autó, mint a bkv. Pl. nekem is, pedig Bp aglójában lakom. Sokkal kényelmesebb + rövidebb idő autóval bejárnom még úgy is, hogy az autót csak 15 Ft/km-rel fizetik. Pénzbe kerül? Igen? Megéri? Igen. Nem minden a pénz.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz #79563158 #30366 üzenetére
Pl. egy saját kertes ház jó helyen olyan életszínvonalbeli magasság, hogy az ingázás ahhoz képest smafu. Persze ha a lakóhelyet nem csak arra használja az ember, hogy hazaessen aludni, hanem szeret ott élni. Főleg családdal brutál szar lehet állandóan költözködni, máshol lakni.
-
Dorian
félisten
válasz Dr. Akula #30368 üzenetére
Nem, nem arról volt azó. Ezt írtad:
"Ha nem használhatod magáncélra, akkor meg kb. 1 fillért se ér"Azt próbáld megérteni, h mindenki élethelyzete, igénye más, nem lehet általánosságban kijelenteni vmit. Neked megfelel a bkv, másoknak nem. Ilyen nehéz magadtól elvonatkoztatni?... ööö vagyis elvonatoztatni
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz tototos #30390 üzenetére
Nekem 950 a nettó jövedelmem. (Igaz egyelőre a feleségem nem dolgozik, így neki csak 150 és van két gyerek). De autóból max használt 3 milkás példányt vennék / vettem, nekem teljesen megfelel, a másik autóm amit a feleség használ pedig egy 19 éves Astra. Nem is tudom mennyit kellene keresnem, hogy egy autóért 15 milkát odaadjak, de biztos, hogy ennek a sokszorosát. Sztem autóra jövedelemhez képest jelentősen túlköltenek, ezzel reprezentálnak a magyarok.
#30389 H A M M E R :
"Kettő irányból lehet megközelíteni a döntést, az egyik az élethelyzet 1) 2)"
Pontosan ez a helyzet. Amíg Bp-en éltem család nélkül, nekem sem kellett autó.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Dr. Akula #30403 üzenetére
Aki igényli és meg tudja fizetni, az használ ilyeneket, aki nem az meg nem. (Nekünk pl. kertész van, komornyik nincs). Pont mint autó esetében. Nem tudom ezen mi nem érthető. Neked nincs rá pénzed és/vagy igényed, másnak meg igen. Próbáld elképzelni, h nem mindenki egyforma és nem mindenki pont olyan, mint te.
-
Dorian
félisten
válasz Dr. Akula #30478 üzenetére
19 éves Astrám 13 éve használom. Ez idő alatt összesen (!) 800ezer alatt kölöttem rá ami elromló alkatrész volt és nem gumi, olaj, stb csere.
Ennek 80%-át pedig az elmúlt évben, így minden rosszul működő dolog ki lett cserélve. Most minden egyes része jó állapotú, 10 év még simán van benne.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz #41635072 #30867 üzenetére
"Kanári szigetek Ott a szállodákon kívül kb nem mehetsz sehova mert ha magad
mászkálsz kb eltűnsz"Hogymiiii? Ez nem DélSzudán, hanem Spanyolország. Kicsit sem veszélyes.
Dél-Olaszba én sem mennék, az egy szeméttelep.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz #41635072 #30885 üzenetére
Én is jártam ott, igaz nem most, hanem kb 10 éve. Akkor semmi ilyesmi nem volt. Sok afrikai sem volt ott, és ilyesmit nem is hallottunk, mi végig autót béreltünk és bejártuk egyedül az egész szigetet, kifelezetten a nemturistás részeket is (mindig mindenhol ezt szoktuk)
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Vision #32378 üzenetére
Az életminőséghez ennek nem sok köze van. Sztem egészen vicces itthon ez az új-prémiumautó mánia, számomra ez amolyan kompenzálósdinak tűnik.
Személyesen ismerem az ország huszon-ikszedik leggazdagabb emberének a fiát, egy 10 éves alap Honda Civic-kel jár. Pedig akármit is vehetne. Meg az apját is, ő is olyanokkal, amikből tízezer számra futnak az utakon.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
A pénz nem minden. Br. 1 milkát keresek (nem IT), máshol kaphatnék 1,5x ennyit, de sokkal több munkával, sokkal nagyobb felelősséggel, projektek végi bizonytalansággal.
A mostani mh-em (9 éve vagyok itt) meg nagyon nagy valószínűséggel biztos hosszútávú, kb. alig kell vmit dolgoznom, akkor megyek haza v szabira amikor akarok és elismernek, megbecsülnek. Van ~ nettó300k egyéb jövedelmem is ezen kívül. Ház hitelmentes, mindkét gyereknek kislakás is megvan.
Szóval ha nem kell nézni a boltban az alapvető dolgok árát, akkor onnantól a szabadidő és stresszmentes élet sokkal többet ér, mint a pénz.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz bandus #33426 üzenetére
Persze, h nem mindegy, élethelyzettől függ. Arra írtam, h simán lehet, h vki seniorként "beragad a langyosvízben", mert minek stresszelné magát.
(Azért nem teljesen az volt, h "jött a családtól", az egyik lakást én vettem saját önerőből + chf hitellel, ezt most törlesztettem vissza. A házat meg a feleségem vette, de én pénzemből újítottuk fel)
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Chaosftw001 #33429 üzenetére
Olvass kontextust. Volt egy általánosítás (dehülye, seniorként bennragad a br 1 M-ban) Erre írtam, h élethelyzet-függő, saját példával, hogy nem mindenkinek anpénz a legfontosabb.
-
Dorian
félisten
válasz #90032896 #33432 üzenetére
Feleségem örökölt egy kis lakást, meg egy másikat. Utóbbi árához hozzátéve némi pénzt vettük a házat, amit az én pénzekből újítottunk fel.
Saját lakásom én hoztam össze, ahhoz nem volt semmi segítség.
Ebben az egészben ugye benne van, h ő most örökölte amit, később nem fog, mint mások.
Saját fizumra biztos nem mostanában írtam a nettó 400-at, azt több éve lehetett.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
De azt azért ugye tudod, hogy te vagy a kivétel és a munkahelyek túlnyomó többségébe be kell járni? Agglóba (meg amúgy bármilyen nemagló kisvárosba is) kell a kocsi, akármilyen a tömegközlekedés. A bejárás viszont semmivel sem nehezebb, mint egy ugyanolyan kertvárosi -környezetű BP-i belterületről (nyilván most Gellérthegy meg hasonló szélsőségeket vegyük ki)
-
Dorian
félisten
A gyerek-témára csak annyit, hogy mérhetetlenül jobb a gyereknek ha kisvárosi, és nem-betondzsungel környezetben nő fel. Fiatal felnőttként néztem, hogy szerencsétlenek a gangon rolleroznak körbe-körbe, híjnye, mondom mennyivel szebb gyerekkorom volt nekem...
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Hogy a gyerek pillanatnyilag minek örül az egy dolog. A legtöbb gyerek annak örülne, ha végtelen mennyiségben ehetne csokit, meg nem kellene egyáltalán iskolába járnia.
Hosszútávon sokkal jobb nekik, ha nyugisabb környezetben (pl. kisváros kertesház) nőnek fel, nem a Hungária mellett egy galabdúcban, akkor is, ha a bulikázás kicsit korlátozott.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Vision #33469 üzenetére
"ennek lesz vége..."
Hol van az még. Bőven nyugdíjas leszek addigra.
Az emissziós történetet meg ne erőltesd. Te is házat akarsz építeni hatalmas emisszióval, nem elégszel meg egy kis emissziójú társasházi lakással. Te is autóval közlekedsz Bp-en, tök midegy, h ott a villamos meg ilyenek.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Revolit #33531 üzenetére
Te most összekevered a két dolgot, egy normális autó fenntartási költségei nem tartalmazzák a havi +100ezer extra sarcot.
Én meg nem támogatom, és bizony messze mi vagyunk a többség, ami sokáig így is marad, akárhogy vergődik egy kisebbség.
Nekem pedig van garázsom meg előtte térkövezett udvar-rész, mégis az utcán tároljuk mindkét autónkat, mert sokkal kényelmesebb, h nem kell ki-be járogatni
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Ehhez az első lépés a közösségi közlekedés színvonalának és hálózatának jókora növelése, normális p+r parkolók létesítése. Utána várható el, hogy az autósok elkezdik letenni az autót.
Aglóba költöztem, első 1 évben hévvel jártam, úgyh nem mondható, h nem is próbáltam. Aztán ez alapján döntöttem úgy, h ez nemgyerebe. Sztem az nem normális, ha tömeggel az utazási idő az autó 1,5x-ese (tehát akkor nincsenek is akkora dugók ugyebár), vagy hogy nyáron reggel-délután ingyenszauna van. (A fullprolikról nem beszélek, mert az nem elvárható, h ők ne legyenek). De még kisszínes: a munkahelyem bérlettámogatást nem ad, benzintámogatást igen[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Vision #33544 üzenetére
Ha ugyanolyan gyors, de színvonalasabb (kényelem + klíma + normális helyi P+R) lenne, már elgondolkoznék.
Nem eleve utasítom el, pl. most is tömeggel jöttem munkaügyben a városon belül (Váci u, utána Örs), mert metróval könnyen és gyorsan megközelíthető és nem kell parkolót vadászni. Pedig a céges autóval ingyen lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Vision #33681 üzenetére
Igen, pl. nálunk a szembeszomszéd bácsi. Amikor ideköltöztünk első télen brutális volt, aztán volt egy kellemetlen beszélgetésem vele, azóta tényleg normális dolgokkal fűt, szezononként max 1-2x érezni csak, h most olyasmi is került a tűzre ami nem oda való.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Oppenheimer #33685 üzenetére
Először az egészségügyi hatásokkal, majd átmentem némi személyeskedésbe. Feljelentésről nem volt szó, kb. felesleges is, mert a gyakorlatban bizonyíthatatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest