- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kar07
tag
Sziasztok!
Van egy vizsgafeladatom, amit Joomla-val kell elkészíteni, és egy kis segítséget kérnék szépen:
Egy autós oldalt készítenék, hírekkel, bemutatókkal, stb. Van egy bemutatók menü, amiben bemutatók kategóriából jelennek meg cikkek. Ebből a kategóriából szeretném a két legújabb cikket kitenni a főoldalra. Ehhez csináltam egy ’ Cikkek - Rövid hírek’ típusú modult, amit a főoldalon megjelenítek.
A problémám az, hogy ebben a modulban a cikk címének hivatkozásában benne van a kategóra id, pl.: ’vizsga/91-bemutatok/119-vw-golf-variant-1-6-cr-tdi-comfortline-2014’.
Emiatt ha rákattintok, akkor a hivatkozás nem a bemutatók menün belülre visz, hanem a főoldalon marad, és többek között a slider, meg minden egyéb alá jeleníti meg a cikket. Én viszont nem így szeretném. Ha az url-ből kitörlöm az id-t, akkor a főoldal helyett a bemutatók menün belül lesz a cikket, ami már jó.Azt viszont nem tudom, hogy hol lehet átállítani, hogy a cikk címének hivatkozásában ne legyen benne a kategória id, esetleg valaki tudna segíteni?
-
domedee
senior tag
Sziasztok, melyik magyar tárhely szolgáltatót ajánlanátok, ha Joomla 3.2 lenne rajta és egy kis oktatási magánvállalkozásnak lenne? Illetve mekkora csomag az ajánlott? A cél a minél kevesebb nyűg lenne.
Az sem baj, ha nem túl drága.
Mi a különbség, ha csak PHP 5.3+ van és nem 5.4+? A Joomla szerint az 5.4+ az ajánlott.
Köszi előre is.
-
Ledfold
tag
válasz
greenity #523 üzenetére
Sziasztok!
Gondoltam leírom mi volt nálam a megoldás, mert én is hasonlóba futtam bele.
Eddig Appserv csomagot használtam helyi szervernek ahol létrehoztam az oldalt és utána tötöttem fel a végleges helyére. Most váltottam XAMPP-re, mert újabb PHP szerettem volna.
Látszólag minden ok. Működik minden elvileg. A régebbi honlapjaim is működnek a localhoston.
Új honlapot szeretnék készíteni. Elkezdem a joomla install-t 3.2 vel és elakad az utolsó lépésnél. Nem lép tovább, de nem ír ki semmilyen hibát. Minden ajánlott beállítás zöld és létre is jön az adatbázis. Nem jutok el addig ahol az install mappát akarja törölni.
Arra gondoltam rossz a telepítő ezért próbáltam 2.5-ttel de az sem megy.
Megnéztem az error logokat és kiderült hogy a PHP-nál a php.ini-ben a 'max_execution_time=30' beállítás volt a gond. Ezt magasabb értékre véve végre lefutott és minden ok.Üdv.
-
G.F.
aktív tag
válasz
Ra's al Ghul #592 üzenetére
A másik joomla is 3-as? Mert ahhoz Php 5.3 kell...
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám és egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek mi tudnék csinálni?
Lenne egy olyan weboldal amire Joomla! 3.2 van felrakva és a weboldalra lépve Internal Server Error fogad. A Joomla! mappájában nincs .htaccess file illetve a jogosultságok is be vannak állítva. És ami a legjobb hogy ezen a szerveren egy másik domain -en van működő Joomla!.Valami ötlet?
-
G.F.
aktív tag
válasz
[pod]Diablo #589 üzenetére
A szerveren a html az alapmappa, vagy az abban lévő dolgokat domainnév/html beírásával éred el?
-
aldebaran
addikt
válasz
[pod]Diablo #589 üzenetére
Mi az, hogy Az oldalam a http/html mappába van
és ha beírom a domain/joomla címet
ha egyszer beletetted egy mappába, akkor annak a mappának a nevét kell beírni.
Ha a mappa neve: joomla, akkor domain/joomla -val tudod megnézni.ja, és persze ehhez kell külön adatbázis, a configuration ... stb.
-
[pod]Diablo
őstag
Üdv!
Van egy meglévő oldalam,ami mellé egy almappába szeretném feltelepíteni a joomla-t hogy míg nem lesz teljesen kész az oldal,az előző változat legyen az alap,de elérhető legyen a joomla oldal is.Az oldalam a http/html mappába van.A html mappába létrehoztam egy joomla mappát és abba felmásoltam a cms-t.A böngészőba ha beírom a domain/joomla címet ez az üzenet fogad: You don't have permission to access /joomla/ on this server..Ha mögé írom hogy joomla/index.php nem történik semmi.Próbáltam úgy hogy felmásolom az unzip.php-t és vele együtt a zip-filet de mikor megpróbálom kicsomagolni vele a rendszert akkor egy szimpla ,,error" üzenetet kapok.Hogy tudnám ezt megoldani?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
DopeBob
addikt
Sziasztok, tudna valaki ajánla valami ingyenes, bevált, termék katalógus bővítményt Joomlához? (2.5+) Kép leírás, de nem e-shop jellegű dolog.
-
aldebaran
addikt
válasz
Forza_JUVE #585 üzenetére
A youtube videót a youtube helyen like-olja aki akarja, nem kell a tárhelyen. De ha a főoldalra új cikként rakod egymás alá őket, akkor elméletileg lehetséges, hogy külön-külön a cikket, de ezzel a videót lájkolja aki akarja.
-
gyenge47
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #583 üzenetére
Fel kell tennem a kérdést:
Érdemes egyáltalán? -
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
Megoldható valahogy hogy egy cikken belül több beágyazott YouTube video külön-külön is Like-olható legyen?
Feltöltöttem már a Facebook Like Button plugint és meg is tudom jeleníteni a cikken belül bárhol a {flike} tag-al ... de ugyebár bárhol rányomok, magát a teljes cikket osztja, like-olja ... és nem magát a video-t.
Van vkinek ötlete ezzel kapcsolatban?Köszi szépen!
-
G.F.
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #578 üzenetére
Nem készül új bejegyzés, ellenben te megcsinálhatod kézzel. Ez bármelyik css fájlba beteheted, persze értelemszerűen adja magát, hová érdemes...
-
gyenge47
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #578 üzenetére
Miért készült volna új bejegyzés?
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
1 modulokkal kapcs. kérdésem lenne. Feltelepítettem az Optimized FB Like Button modult, meg is jelent a mod_ofblikebutton mappa a többi modul között a tárhelyen.
Szeretném picit módosítani a kinézetét. A modul beállításainál a Module Parameters fülön beírtam egy egyedi azonosítót a Module Class Suffix mezőbe, szóközzel az elején.
Így - ha minden igaz - akkor új bejegyzés készült az új azonosítóval a css-ben.
A kérdés, hogy hol és melyik css-ben, mert a template mappájában egyik css-ben sem találom.
Tudna vki segíteni ?? Joomla 3.2 fut.Előre is köszi!!
-
<Lacy85>
addikt
Sziasztok!
Régebben használtam már Joomla-t (1.5), és gondoltam megnézem a 3.2-t. Felmegy simán, viszont a témáknál akadt egy kis gondom (nekem is).
A mintaadatok telepítve vannak, és az alap témánál nincs is gond. Viszont megpróbáltam kb. 5-6 letöltött témát, és az a helyzet velük, hogyha beállítom, akkor az oldalon eltűnik szinte minden. Nem látszik a menü, a bejelentkező modul, stb.Alap témával
Telepített témávalNem csak ezzel csinálja, hanem az összessel, amit letöltök. Valakinek ötlet?
-
kriszwells
aktív tag
Üdv! Ismét kérdésem lenne:
Azt írja a Joomla kézikönyv, hogy "SQL-adatbáziskezelő szoftvert szinte bármelyik webkiszolgálóra telepíthetünk, beleértve az otthoni számítógépünket is"
ez azt jelenti, akkor, hogy ha kész a weblap, akkor vagy fizetek egy tárhelyért és oda feltöltöm az oldalhoz szükséges tartalmakat, és onnantól kezdve elérhető online az oldal, vagy az otthoni saját gépemre is tárolhatom a tartalmakat és akkor szerkeszteni csak akkor fogom tudni ha elérem az otthoni gépet (ha nem azon szerkesztek épp) vagy ez esetben a weblap is csak akkor érhető el ha az otthoni gép elérhető?
Kösz! -
total_tobi
csendes tag
A VM-be tudsz segíteni? Feldobtam az oldalra.
Hol tudom beállítani,
* hogy bekérje a vevő adatait?
- név
- cím
- telefonszám
- számlázási adatok
- szállítás időpontja
* visszaigazolást adjon a megrendelt termékekről és a szállításról a vevőnek
* itt csak házhoz szállítás van és kp-s fizetés a helyszínen, ezt hogyan állítom be? -
Met
nagyúr
Az nekem nem baj
Nézd, kódoláshoz nem értek, de 0 szint. A grafikus dolgokat jobban meg tudom tanulni.
Csávó mondta hogy jó lenne a joomla mert akkor megcsinálom a sablont és kész az oldal.
Mert idáig PS-ben megcsináltam a grafikát és ő lekódolta. Csak mivel ideje nincs sok ezért eléggé elhúzódott egy egy oldal készítése.
Kérdeztem hogy Dreamweaver esetleg de azt mondta hogy az nem jó. -
aldebaran
addikt
google első találata: http://www.phoca.cz/forum/viewtopic.php?f=1&t=12779
-
Met
nagyúr
Igazából nem tudom mi kell nekem.
A kedves ügyfél küldte ezeket a linkeket hogy itt ilyen legyen az oldal, ott olyan.
Szerintem ő sem tudja hogy mit akar.Az viszont bonyolítja a helyzetet hogy én csak a grafikát csináltam idáig egy "kódolós" embernek ha weboldal kellett neki, aztán találta a joomla-t és az Artisteer-t és hogy milyen jó mert akkor én az egészet meg tudom csinálni.
Nem nagyon ér rá az ilyenekre viszont némelyik ügyfelének néha kell weboldal. Szóval az ilyen kódolós dolgokban nem vagyok otthon -
Met
nagyúr
G.F. köszi, azt a kettőt megnézem
aldebaran Phoca-t néztem de elég szarul néz ki vagy a demo oldal rossz -
aldebaran
addikt
Esetleg a phoca gallery?
-
G.F.
aktív tag
válasz
kriszwells #561 üzenetére
-
kriszwells
aktív tag
Üdv!
Kérdésem az lenne, hogy egy egyszerűbb weboldalt szeretnék csinálni. (vannak erre pofonegyszerű oldalak pl. webnode, de ez kevés) Joomla!-val lenne jó. De még kezdő vagyok benne.
Ezt olvastam valahol: "egy pofás kis házi szerverünk lesz ahol könnyedén lehet tanulni és gyakorolni a mysql-t és a php-t" ez azt jelenti, hogy a gépen el tudom készíteni (gyakorolni) a weblapot a Joomlában, és ha kész és tetszik, akkor később tudom felrakni egy tárhelyre hogy már netről is elérhető legyen?
Kösz! -
sagem
addikt
válasz
total_tobi #556 üzenetére
Az űrlap minek?
Amiket felsoroltál (név, cím, termék, kedvezmény, átvétel időpontja stb.) azt mind bekérheti a webshop, hasonló adat mezőket meg szabadon hozzá lehet adni a rendszerhez, ha kell még valami
Árral sem kell bajlódni, mert azt is kiszámolja a webshop, Én a Virtuemartot ismerem, de biztos a többihez is van hasonló megoldás: létezik olyan plugin VM alá, ami darabszám szerint automatikusan érvényesíti az előre megadott árat, szóval ha x termékből pl. vki egyszerre 10et rendel, akkor kedvezményes ár jelenik meg neki az oldalon.
Itt nézz szét shopok ügyében: Linkt van választék bőven
Szerintem az ismertebbekhez van magyarítás (Virtuemart, Hika, Mijo, J2Store, ezek mostanában pörögnek) de nézz körbe, én a VM-et használom, viszont az egy eléggé robusztus rendszer, és talán nem is a legkönnyebb használni..
)
-
sagem
addikt
válasz
total_tobi #553 üzenetére
Szia,
Tudom kicsit késői válasz de..
Nem lenne egyszerűbb erre feltenni egy Virtuemartot (vagy valamelyik kevésbé "nagy" webshop kiegészítőt)?
Mert amit leírtál az lényegében egy megrendelés folyamata, erre találták kis a webshopokat. Ezek mindazt tudják amit írtál, illetve igény szerint bővíthetők a későbbiekben
-
total_tobi
csendes tag
Esetleg a MAd4joomla tud ilyet?
-
total_tobi
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni!
Joomlát csak alapszinten használok. Most kértek tőlem egy olyat, hogy
" olyan kérdőív felületet létrehozni, amit a megrendelések felvételéhez használnánk.(Kb. ilyen adatokkal: Név, cégnév, mobil, cím, átvétel időpontja, termék neve, darab, kedvezmény)"
A bejövő adatokból egy háttértáblában kiszámoltatni az összeget (multi/nem multitól függ az ár) és erről válaszlevelet küld az ügyfélnek,
ami tartalmazza, hogy mit rendelt és mennyit fog fizetni."A második része kérdéses nekem, mert az elsőt lekezeli egy űrlapkezelő, de azt hogy összegezzen és visszajelzést is adjon a kitöltőnek....
Hogyan lehet ezt megcsinálni..??Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Autós topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nintendo Switch 2
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- PlayStation 5
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest