- Kompakt vízhűtés
- Bluetooth hangszórók
- Home server / házi szerver építése
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- RAM topik
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
Celithrandi #98 üzenetére
sajnálom a philips-et, h. így elkurvultak és hagyták a kínaiaknak felvásárolni az egész hóbelevancot. Meg a székesfehérvári gyár is ment a levesbe 2013-ban.
Egy jó videó a hanyatlásukról: https://youtu.be/WE58YisgFeQ
-
PTM
aktív tag
Itt egy Philips Cinema review, 16,7 millió szín, vagyis 8 bites a panel.
-
PTM
aktív tag
válasz
Celithrandi #93 üzenetére
Konkrétan a Dolby többtízezer dolláros monitoraiban volt 12 bites panel, de lehet még akad hasonló készülék a piacon. A Sony Trimasterekben is csak 10 bites van. Egy konzumer tévében tuti nem volt 12 bites panel.
-
Márton
nagyúr
válasz
Celithrandi #86 üzenetére
erre reagáltam:
minek a 8k? amúgy.meg mit nézel rajta? -
Márton
nagyúr
válasz
Celithrandi #84 üzenetére
Vagy saját fotókat pengeélesen.
Akár egy jobb telóval vagy olcsó milccel -
Feketelaszlo
senior tag
Az eddig érkezett megoldások mellett van még 1 betűszó ami vízválasztó a szórakoztató elektronikának - a HDCP. Ez egy digitális másolásvédelmi eljárás ami elég elavult meg ráadásul rég fel is törték már minden verzióját. Viszont a legelső Displayport szabványnak anno nem volt része, így a HDMi konzorcium tagjai (Sony, Panasonic, Philips, stb.) a kalózok és bűnözők melegágyaként tekintettek a DP-ra.
Azóta hiába adták hozzá a HDCP támogatást a Dispayporthoz is, a bizalom nem állt helyre az ipar részéről, a DP gyakorlatilag technológiai karanténban van. Műszaki akadálya nincs a használatának - léteznek olyan tévé típusok amelyekből gyártanak csaknem csavarra azonos public display verziót és azokon rajta van a Displayport.A HDCP egyébként külön licencdíjas szolgálatás amit a Displayport eszközök is fizetnek, ha a gyártó nem akarja, hogy egy nagy "HDCP error" felirat jelenjen meg a képernyőn amennyiben valaki bedug egy Playstationt. A HDMi konzorcium viszont jelentős kedvezményt ad a HDMi jogdíj árából, ha a HDCP-re is befizetsz, szóval igyekeznek terelni a gyártókat a HDMi felé.
-
Márton
nagyúr
megártott a sok bejlgi
a lényeget értitek! -
ricsip
addikt
válasz
Carlos Padre #79 üzenetére
-
Csokifalo
senior tag
"haverom vacilált rajta, hogy vegyen-e egy 8K OLED TV-t. belekerült volna vagy 700 ezer körül" szerintem az qva olcsó volt... 8K 700-ért... persze nyilván a méret a lényeg de pl oled normális gamer funkciós millió alatt nem igazán van 75-85+ colban sőt...én úgy 3 éve 1.7-ért vettem, igaz azóta csökkent valamennyire az ára
-
mad823
őstag
Nem tudom, hogy konkrétan miről van szó, de mondjuk az 1.3-as DP kb. mindent tud, ami ma elérhető, kivéve a HDR-t, pedig DP-ből van 1.4, 2.0 és 2.1 is azóta. HDMI esetén az 1.4 nem tudott még HDR-t, de a 2.0 és 2.1 igen, szóval egy HDR képes monitorra nyilván DP 1.4 és HDMI 2.0 kerül.
-
blountex
senior tag
válasz
Csokifalo #61 üzenetére
Amíg egyenlőek a feltételek addig mindegy min és hogyan játszol.
Amikor már valaki kontroller vs egér+bill ellen megy nem is kérdés, hogy kinek van esélye jobban nyerni.
Annak is nagyobb az esélye a győzelemre akinek kevesebb a válaszideje, nagyobb a framerateje (ezzel arányosan simább lesz a játékban a mozgás és kisebb az input lag).
Aki hozzászokik ezekehez és tudja mi a különbség annak ez a sok apró dolog is sokat számít bizonyos helyzetekben, és mindegy hogy casual vagy hardcore játékos az illető.Számomra van amit csak monitor előtt érdemes játszani ezek az FPS, RTS műfajok, de még bizonyos esetekben a TPS is jobb, de itt már a kontrollerrel is el vagyok Single player címeknél. TloU, Uncharted, god of war stb.
#62 direwolf
Ez jó. még nem hallottam.
Talán mellém állt a szerencse.
Azonban rendeztem a HDMI kábeleimet ráírtam melyik 1.3as, 1.4es, 2.1-es.
Valahogy jobb így látni, hogy ha kell egy kábel tudja mihez nyúljon az ember. -
Carlos Padre
veterán
válasz
BoneDragon #14 üzenetére
Pontosan miert is?
-
Csokifalo
senior tag
Ez azért hülyeség, mert 3 éves oled 120Hz tv-vel is simán tudok bo6-ban 4K-n top 1-2 lenni pc-n egy 4070tis kártyával úgy is hogy csak napi 2 órát játszok, nem feltétlen alkalmatlan játékra ahogy írod, pedig kontrollerrel vagyok ami megint csak "bukó". Persze nyilván előnyös egy 240 fps, meg egy 1mp-es monitor + gamer egér, de összeségében nem feltétel. Na meg azt se felejtsd el, hogy mennyien játszanak konzolon teljes megelégedéssel tv-n... nekik pl tök sokat számít a 120 fps a 60 helyett. Amúgy az Indiana játék is pl. sokkal szebb jobb számomra a 4K-s oled tv-n 85 colon mint monitorral
-
direwolf
őstag
De minek? A kábel certje arra szól, hogy mekkora sávszélre van bevizsgálva. (lásd: ethernet...) Már a HDMI1.3 idején lehetett ultra high speed kábeleket venni. Akkor még a kanyarban sem volt 2.x. Ha akkor ráírták volna, hogy 1.3, akkor az egybites user kidobja, mikor jön egy 2.x-es eszköz (jó esetben, rosszabb verzió amikor elkezd okoskodni, meg észt osztani másoknak), pedig tökéletesen működik minden jelenlegi verzióval.
Ezért volt helyes, hogy a kábel megnevezését külön választották a szabvány ajánlásában, és ezért volt irdatlan faxszág a gyártók részéről, hogy ezt telibefosták, és elkezdtek mindenféle egzotikus dolgokat ráírogatni a kábelekre. -
PTM
aktív tag
-
PTM
aktív tag
Hát, most úgy tűnik hogy a magasabb framerate felé indulnak a tévék is, ha kell, ha nem. Ez az irány engem is hidegen hagy már őszintén szólva, mindenesetre a HDMI Forum szerintem ezzel "előre menekül", vagy felzárkózik ha a DisplayPorthoz hasonlítjuk.
A CES-en talán lesznek konkrétabb dolgok.
-
blountex
senior tag
Tévék jelen esetben 144hz-et tudnak mind Samsung, LG oldalról.
Tehát teljesen felesleges még a 2.2 HDMI tévére, és valójában kompetitív játékra meg alkalmatlan a magas latency miatt.
Ebből kiindulva nem látom értelmét miért is lenne jó Tv-n a 144Hz+.
Még akciókameránál is 120hz bőven elég.#26 mad823
eARC-t kihagytad ami a HDMI 2.1-el jött be ez valóban egy nagy ugrás audio téren (tömörítetlen és jó pár formátum mint a TrueHD) és ezekben tényleg jobb a HDMI DP-vel szemben.#35 Robitrix
Valóban a HDMI kábel volt a ludas.
Én is 3 métereset használok, stabilan megy a 4k/144hz és a 8 audio csatornát is lekezelni a soundbar tömörítetlenül.
Felbontás:
Mi is volt régen?
90 években 320x240 - Carmageddon jó kis CRT monitoron
2006-tól Full HD - lásd Bioshock, vagy említsem a Crysis első részét?
2015 körül pedig bejött a 4k
2025 - Hol van a 8k?
Évekre ami megfelelően hajtaná ki.
Van szükség rá?
Nincs, mert gyakorlatilag a 4k is olyan minőséget tár elénk amire 10-20-30 év múlva is visszanézve azt mondjuk ennek teljesen rendben van a minősége, szemben ha visszanézed a Full HD előtti korszakot. Ott a pixelesség nyerTechnológiai fejlődésből kiindulva mindig kell a jobb/szebb, szóval idővel biztos ez is eljön (elsősorban a 8k ami hétköznapivá válna), csak hogy elértünk már egy olyan szintet amitől számomra nem igazán szükségess több.
-
tibaimp
nagyúr
Még nincs kábelem, meg TV-m se, de én ezt néztem ki 1,5m-ben:
-
zalchi
csendes tag
A Thunderbolt 5-öt is le fogja nyomni a HDMI 2.2, pedig az akár 120 Gbps sebességre is képes. Itt már nem a 8K a lényeg, hanem az Apple új szabványa, amivel le akarja tarolni a TV piacot. Az új HDMI natívan tudja majd a 10K-t 240hz-en (10240x5760) 16-bit dinamikus HDR és 4:4:4 mellett.
-
ricsip
addikt
válasz
Dragon3000 #47 üzenetére
Az hivatalos elnevezés, ergo muszáj hoznia a kategóriájában elvárt paramétereket.
Fentebb azt szerettem volna mondani, h. ha valami hivatalos elvárásoknak megfelel, és hozza az elvárt paramétereket, azzal a kábellel nem lesz gond.A gond azzal van, h. rengeteg kókler-kontár és szimplán csaló cég játszik a hdmi kábelek elnevezésével. És simán ráírnak ilyen 8K meg 16K és 500+ Hz-eket, mert ha nem a szabvány logóját használják a csomagoláson, nem nagyon lehet őket bíróság elé állítani, csak azért mert a szabadszöveges részen azt hazudoztak amit akartak. Ahol meg lehet őket fogni az az, amikor védjegyet használnak fel jogosulatlanul. És ezzel tisztában vannak a csaló gyártók is, nem véletlenül nem a hivatalos elnevezés lesz a kábel csomagolásán, hanem valami kamu fantázianév.
Ez meg a HDMI Forum sara, h. hagyta idáig elk.rvulni a gyártókat. -
ricsip
addikt
Elméletileg 2.1-hez való kábel volt
Az a baj, h. nem létezik olyan h. HDMI 2.1-es kábel, legalábbis a hivatalos szabvány szerint.
Persze az endusert kell hibáztatni ezért a legkevésbbé. A hdmi szabványt turmixoló idióták tehetnek az egész katyvaszról, ami hdmi kábel kategóriák témában történt az elmúlt 10 évben.
https://www.hdmi.org/resource/cables
Ezek szerint nem hdmi verziószám szerinti kábelszabványok vannak. Hanem van olyan h. Ultra High Speed, High Speed, Standard speed szintet megugró kábel. Semmi 4K, meg 8K, meg 1millió Hertz sincs a kábelek hivatalos elnevezésében.
Külön f.szkorbács jár a hdmi szabványt variáló idiótáknak, h. a neveket pár évente variálják, meg a csomagolást és a logókat/elnevezéseket is. Nem csoda h. a szakmában dolgozó keveseket kivéve a világon senki más nem képes követni, h. éppen adott évben mi a hdmi dzseditanács áldását élvező szabványos kábelelnevezés.
Mondhatná az ember, ki nem sz.rja le hogy hívják a kábelt, csak tuggya a 4K 120Hz-t. Igen, de ha nem a hivatalos logót és elnevezést használja a gyártó a csomagoláson, akkor az azt is jelenti, h. nem tesztelték le hivatalosan tanúsítottan a kábel képességeit gyártás után. Innentől meg nincs rá garancia h. amit a marketinges részén írnak a csomagoláson, azt tényleg teljesíti is a kábel. Ugyanis ha a hivatalos elnevezést használja a gyártó a csomagoláson, és ott van a hdmi tanúsítás logója is, akkor a vásárló perelheti a gyártót a szar minöség miatt. Ha meg nemhivatalos megnevezése van a kábelnek a csomagoláson, a hdmi szabvány társaságnál nem lehet felnyomni a gyártót, mert a hdmi szabvány társaság nem tanúsította a terméket, és majd csak cinikusan megvonják a vállukat.
Erre még rájön, h. boldog-boldogtalan gyárt hdmi kábelt. Aki nem akarja h. a hivatalos szabvány szerinti megfelelőség-szerinti plecsni rákerüljön a csomagolásra, az kezdi el a HDMI 2.1 meg 8K és hasonló elnevezéseket használni, mert ahhoz nem kell megfelelni a hivatalos teszt-eseteknek.
Aztán a vásárló meg csodálkozik, h. 100 hdmi kábelből csak töredék lesz hibátlan, főleg minél magasabbra tesszük a lécet (nem elég a 18Gbps, hanem kell a 48Gbps kihasználása is, itt vérzik el a kábelek többsége). -
Robitrix
senior tag
igazad lehet 8K QLED lehetett samsunng 760 ezer körül. volt a vacilálás tárgya vagy 460 ezerért egy 4K Samsung, ami OLED. végül gyözött a minusz 300 ezer forint. A 8K egyenlőre felesleges. Pár év múlva meggondolandó már. Amúgy a TV gyártok is mostanában visszább fogták a 8K megjelenítőket TV-ben is, mert egyenlőre nincsen meg rá a kereslet.
-
PTM
aktív tag
Egy 8K OLED tévé többmillió forint, az a 700 ezres készülék inkább QLED lehetett. Van, amelyik modellévben a Samsung nagyon kiherélte a 4K tévéiket és nem a felbontás, hanem a jobb panel illetve elektronika miatt megérhette valamelyik 8K modell. Amúgy tényleg meh, ráadásul rajtuk kívül kb. az összes tévégyártó is sorban kifarolt már a 8K mögül (tavaly óta OLED-ből sincs azt hiszem).
Én ez miatt írok monitorokról, tévéknél egy kicsit sem érdekel a 8K. Monitoroknál is főleg a szöveg megjelenítése miatt, ill. mert a kisebb felbontásokat is pixelpontosan lehet skálázni rá.
-
Robitrix
senior tag
A dolog amúgy általánoságban igaz. Lehetőleg nem hagyunk feleslegesen bent plusz hosszúságot. Ez igaz volt a TV-k koax kábelére, a párhuzamos nyomtató kábelekre, USB kábelre, hálózti kábelre, és mindenre, amin digitális adatok és akár analóg jelek mennek át. a feleslegesn hosszú kábel lehetőség a több zavarra és torzulásra. Ez már évtizedek óta így van...
-
Robitrix
senior tag
Valószinűleg majd elöbb utobb terjed a 8K, akkor is ha amúgy nem igen lesz rá szükségünk. Simán lesz majd 16K is szerintem. Mert befogják nekünk adni, hogy azt vegyük, mert az a menő... és megfogjuk venni...
A haverom vacilált rajta, hogy vegyen-e egy 8K OLED TV-t. belekerült volna vagy 700 ezer körül. Mondogattam, hogy és mire fogod használni, mert jelenleg se a számítógépes programok se a grafikák nem igen elegek a rendes 8K megjelenítéshez még hosszú évekig. végül vett egy minőségibb 4K TV-t 460 ezer körül. Megspórolt vagy 300 ezer jelenleg felesleges kiadást. Pár év múlva majd talán tényleg érdemes agyalni a 8K cucokon, de még odébb van egyenlőre. Addigra mondjuk rtx 7000 grafikáink(és ahhoz megfelelő) vagy olyan adatátviteleink amik képesek 8K adásokkal rendesen kiszolgálni minket. de ettől még évekre vagyunk, amikor youtube, netflix és hasonlókon majd tömegesn jönnek a 8K felbontású adások és a PC-k és konzoloknál megszokott hétköznapi dolog lesz a 8K.
-
PTM
aktív tag
Azt hiszem, a konzolhoz adott gyári kábel is másfél méter, bár nem tudom, megvolt-e hozzá.
Sajna van, amikor a látszat csal és a nagy komoly kábel valójában vacak aztán hibázik rajta a kép.Én is jártam már így. Szerintem a legrosszabb, hogy leírva egyértelmű a gond, de amikor bennvan az ember, akkor lehet, hogy csak sokára gondol a kábelre. Főleg ha először tapasztal ilyet.
-
Robitrix
senior tag
Elméletileg 2.1-hez való kábel volt. Látszott, hogy megfeleelő az árnyékolása és jó minőságüek a dugok rajta. És rendesen volt összerakva. Persze csak alikusan szemre vételezve kézből nézve. Viszont volt vagy 3-4 méteres. Miközben simán elég lett volna egy 1,5 méteres a TV és a konzol közé. (bár lehet nem is a konzolon volt, hanem a PC-n)de azért egy radeon 7900XT grafika képes 4K-ban stabilan kigenerálni a 120 FPS-t egy Warzone-ban. Tényleg a kábelen múlt a dolog mert azt kicserélve rögtön stabil lett a 120 HZ a TV-n. .
-
PTM
aktív tag
De hát éppen azt mondom, hogy semmi nem történik ha a játékot ugyanúgy 2160p-ben vagy akár 1440p-ben számoltatja az ember, a mai grafikus kártyák ezeket (de az 1080p-t is) pixelpontosan kirakják 4320p-re. Nem kell nagyobb teljesítmény, nem lesz mosottabb a kép se.
Viszont a 2D vektorgrafika, főleg szöveg, az meg nagyon durván jól néz ki egy ilyen magas képpontsűrűségű kijelzőn. Tény, hogy nem mostanában terjednek el az ilyenek, ha elterjednek valamikor.
-
Robitrix
senior tag
Azért még igen csak soká lesz, mire a 8K megveti a lábát. Azért ne felejtsd el ahhoz sokkal erősebb grafikák is kellenek, amik képesek azért a 8K 4-szer annyi adatát megfelelő FPS mellett lerenderelni. Jelenleg a 4K gépgenerálás is lassú sok grafikával. Nem is minden grafikában van elég teljesítmény, hogy megfelelő FPS-t ellehessen érni. Sok grafikát eleve FHD-r vagy QHD-ra optimális használni. Azért egy 8K felbontáshoz már 16-szor annyi pixelt kell kezelni a FHD-hoz képest. Ami igen csak leterheli a grafikai chipet. Még a 4K se tekinthető általánosnak hát még a 8K. A mai napig a Steam felmérések szerint a legtöbben a gépeken amik fellépnek a steam-re játékot letölteni sokkal jellemzőbb a FHD felbontás, mint a 4K.
-
Robitrix
senior tag
Azért szoptunk HDMI-n a 120 Hz-el 4K-ban. PS 5 konzollal és egy samsung 4K TV-vel, ami képes 4K-ban a 120 Hz-re.(monitornak is adják nem csak 4K TV(120 cm körül) fél milliós Samung OLED TV HDMI 2.1-gyel. Na hiába állítottuk be 120 HZ-re a TV-t időnként villant egyet és visszakapcsolt 60 Hz-re magától. Anyáztunk vele a haverrel vagy 2 órát. Végül mondom neki, hogy biztos, hogy ilyen hosszú HDMI kábel kell a konzol és a TV közé????? Bár ránézésre jó minöségű volt a kábel és 4K-ra való 2.1-es szabványhoz. Végül kerestünk egy rövidebb HDMi kábelt erre láss csodát rögtön stabilan tartotta játék közben a TV a 120 hzet. Vagyis erősen függ a sebesség azért a kábel minőségétől és hosszától is. A hosszabb kábel több zavart szed össze ami gátolja a teljes sebességű adatátvitelt, mert torzulnak az adatok a zavartól az átvitel során. Ezért ismételni kell az adatblokkok átvitelét, ami sebesség csökkenést okoz.
-
Robitrix
senior tag
Na látod ez egy remek kérdés......
Az én egyik TV-men két darab HDMI van az újabbon 3 darab. De van rajtuk még hagyományos analóg VGA csatlakozó is. DP egy darab sincsen rajta. Miközben például a videókártyáimon évek óta jellemzően 3 darab DP van és egy HDMI kimenet.De például egy notebookon még talán mindig a HDMi kimenet a jellemző. Vagyis meglehetősen káoszos a dolog.
-
hapakj
őstag
hja jogos, tényleg volt itt valaki, aki váltig állította, hogy a 27" 1080p mindenre is elég, mert Ő nem látja a különbséget. Ennél persze bármilyen upscaling / framegeneration jobb. Csak az a baj, hogy kezd az lenni a tendencia, hogy ezeket a techeket nem a 8K / 120Hz meghajtására használják, hanem hogy meglegyen 4k-ban a 60FPS, ami szintén nem jó irány
-
PTM
aktív tag
Éppen azon gúnyolódom, hogy egy réteg szerint nincs értelme adott kijelzőnek, ha nem mennek rajta natív felbontásban, maximum framerate-tel a játékok (a játék persze a maximum grafikás AAA játékot jelenti).
Bár mintha annyira nem lenne gyakori már ez a hozzáállás. Lehet, csak kevesebb fórumot olvasok, ill. pár szerencsecsomagot ki is raktak időközben.
-
PTM
aktív tag
Mondjuk a szórakoztatóelektronikában ez szerintem sem "izgalmas" már. Van egyrészt DSC, másrészt erősen jelentkeznek a csökkenő hozadékok.
Montoroknál lenne szerintem érdekesebb, ha esetleg megvetné a 8K a lábát. Ott úgy általában nagyon szuper a magas pixelsűrűség, játékhoz pedig a mai VGA-kkal létezik pixeltöbbszörözés (2x2, sőt 3x3 scaling) ha valaki azon izgulna, hogy mihajcsakki.
-
mad823
őstag
A HDMI tud ARC-t és CEC-t, a DP egyiket sem, így a TV-k esetében képtelenség egyszerűen csak leváltani bármire, hiszen egy csomó másik, TV-re kötött dolog is támogatja és a kompatibilitást fent kell tartani, nem lehet kidobatni a felhasználókkal minden eszközt. Az új szabványra pedig azért van szükség, mert a jelenlegi 48 GB-es átviteli sebességet már ki tudják használni egyes eszközök, vagyis bármiféle továbblépés esetén a HDMI port/kábel lenne a szűk keresztmetszet, amit pedig a szabvány alkotói nem akarnak. Az, hogy lesz új szabvány, csak annyit jelent, hogy mire elterjed a gyakorlatban, addigra megszűnik szűk keresztmetszet lenni - ha esetleg lesz rá tartalom. (A PCIE 5 esetén sem rinyált senki, pedig azt sem használja ki semmi...)
-
PTM
aktív tag
Monitoroknál most is van már 2160p@240, és valószínű a tévéknél is megjelenik majd. A HDMI 2.2 ezt esélyesen már tudni fogja DSC nélkül, lehet, hogy magasabbakat is.
A DP2.1-et is specifikálták bő két éve, valamit már lépni akarnak gondolom. Főleg, hogy több év mire lesz ebből valami a gyakorlatban, egyelőre még bejelentés sem történt.
-
blountex
senior tag
Az tök jó, hogy jön az új vga-ra a HDMI 2.2, de mi az istennyíla fogja kihasználni?
Konzol:
Jelenlegi generációsok tudják a 4k/120hz-et, de még a 60fps-t sem sikerül kihozni belőlük.Pc-t Tv-re kötve a 10 bit 4k/144hz tudja a HDMI 2.1 natívan méghozzá DSC nélkül.
Monitor:
DP 2.1 kell a 4k/240hz 1080p/480hz felbontáshoz DSC nélkül.
Aki beéri kevesebbel annak ott a HDMI 2.1 ami jobb a DP 1.4-től. -
zetor2000
őstag
válasz
BoneDragon #14 üzenetére
Nem csak a telefonokon, a töltőkön is. Meg egy csomó hordozható mindenségen is. De miért is ne lehetne? 100 / 240W teljesítmény szintig megfelelő kábellel oké is lehet.
-
ricsip
addikt
-
TeeJay
félisten
Nekem Acer Nitro monitor van 2db HDMI porttal
PC-ben videókártya Asus 1660 Super, DP+HDMI+VGA port
Ha csak DP lenne a TV-n és monitoron is akkor 2monitor és 1TV-t tudnék rá kötni lazán
laptopok ugyanez, már rég lehetne egységesen mindegyiken DP port és lehetne mindenre kötni -
BoneDragon
veterán
EU-s szabályozás when? Ha már telefonon a csati szabályozva lett, lehetne mindenre...
-
zooly
aktív tag
Azt irjak tobb helyen, hogy a csatlakozo is megujul, visszafele kompatibilis lesz, de a 2.2-es featurekhoz ujfajta kabel fog kelleni.
-
TeeJay
félisten
Már rég lehetne 1 féle csatlakozó port TV-re, konzolra, PC-re, satöbbi mint a type C USB telefon esetén
döntsék el melyik a jobb a HDMI vagy DP és csak azt nyomassák -
Bilux
veterán
Gondolom kell a 8k 120Fps-hez
-
hapakj
őstag
nope, nem olcsóbb mint a DP. Igazából a HDMI volt mindig is multimédiás felhasználásra, a Display Port pedig az "irodai" cucc. Persze azóta eléggé közel kerültek funkcionalitásban.
Ha jól tudom, pl még mindig csak a HDMI tud visszafelé hangot küldeni, aminek valamilyen erősítős setupoknál van jelentősége, illetve ha jól tudom, csak a Display Portot lehet daisy chainelni.
-
djbb534
tag
ezt a hdmi-t már rég el kellett volna feledni…
-
Jól emlékezek, hogy a HDMI drivernek zárták le a forráskódját?
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF 24GB GDDR6X Graphics Card
- GIGABYTE GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 (GV-N166TGAMING OC-6GD) Videokártya
- Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest