Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zhagyma
    őstag

"... Lehet valahogy nem esemény alapon javascript függvényt meghívni? ...

Lehet eseményből és sima függvényhívással is meghívni javascript függvényt. Itt nem tudom, pontosan mire gondolsz?"

Php oldal, mysql adatbázissal. Ha bizonyos adatok ilyenek/olyanok az adatbázisban, akkor nekem kell oda egy javascript a kliens gépére, ami lefut, különben nem.

Értem. A szerver oldalon, gondolom a mysql-ből származó adatokkal egy stringbe bekerül a html oldal forráskódja. Minden egyes html elemhez a W3C HTML szabvány definiál előre meghatározott eseményeket. Ezen eseményekhez eseménykezelő rendelhető a HTML forráskódban a php stringbe beírva:.

var $str = "<input type=\"text\" onclick=\"function() { ... javascript utasítások ... }\"";

egy eseménykezelő függvénynél megírásánál érdemes tudni:

function( event ) {
    // Az event object átadásra kerül az event kezelő függvénynek, kivéve IE.
    // IE esetén window.event az event.
    if (!event) { var event = window.event };

// this változó a html elemre mutat, vagy meghatározható így is
    var node = ( event ? (event.target || event.srcElement) : undefined );

... // A kódod

};

• zhagyma
    őstag

Egy legördülő listából kiválasztva egy eredményt, az onChange metódussal Ajaxszal frisstek egy div-et az oldalaom. Ez teljesen nagyszerű, de: alapból nem jön be semmi. Hogyan lehetne betenni valami alapállapotot neki? Lehet valahogy nem esemény alapon javascript függvényt meghívni? Érdekes módon body onload-dal se ment a dolog.

Feltételezem, hogy hibakeresést folytatsz. Amenyiben nem az alapoktól írtad a javascript kódot, hanem valamilyen kererendszert használsz, jó lenne tudni melyiket? Úgy általában:

1. Ajax (XMLHttpRequest = XHR) eredmény, akkor jó szinkron és asszinkron esetben is, ha:

if ((XHR.readyState == 4) && (XHR.status == 200)) {
    window.alert( XHR.requestText ); // sima szoveg
    window.alert( XHR.requestXML ); // XML DOM, amennyiben xml file-t küld a server
    };

2. Ha nincs serveroldal megvalósítás, akkor is használhatod asszinkron esetben:

XHR.onreadystatechange = function() {
    ... // alapállapot a div-be, vagy amit szeretnél.
    };

... Lehet valahogy nem esemény alapon javascript függvényt meghívni? ...

Lehet eseményből és sima függvényhívással is meghívni javascript függvényt. Itt nem tudom, pontosan mire gondolsz?

Új hozzászólás Aktív témák