Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• paramparya
    őstag

hát most kezdek bekattanni.
    Van egy ilyen:

alert(submitOK);
    if (submitOK) { alert(''megy'') formpost()}

az alert kiírja ugye a submit ok értékét, ami elvileg boolean, amikor kell szépen kiírja, az alertnél hogy false, és a ''megy'' alertet nem is írja ki de a mellette lévő formpost() függvényt lefuttatja akár true, akár false. Feltételnek már olyat is írtam submitOK==''true'', de mindíg lefut a formpost(). Mi az istenért csinálja ezt?

Ez a submitOK egy javascript változó, egy hidden mező, vagy mi akar lenni? (a példából nem nagyon derül ki...)

MOD:
    az == ''true'' akkor fog igaz lenni, ha egy string, aminek értéke a 'true', mint 4 betű, nem egy logikai érték... Ha booleant akarsz vizsgálni, akkor a true, false szavakat ne tedd idézőjelbe.

[Szerkesztve]

• Sanyix
    őstag

hát most kezdek bekattanni.
    Van egy ilyen:

alert(submitOK);
    if (submitOK) { alert(''megy'') formpost()}

az alert kiírja ugye a submit ok értékét, ami elvileg boolean, amikor kell szépen kiírja, az alertnél hogy false, és a ''megy'' alertet nem is írja ki de a mellette lévő formpost() függvényt lefuttatja akár true, akár false. Feltételnek már olyat is írtam submitOK==''true'', de mindíg lefut a formpost(). Mi az istenért csinálja ezt?

Rájöttem az okra, ami persze megint csak full érthetetlen:
    <button id=''myButton'' onClick=''''>gomb</button>
    ez a gomb, submittol... bármit állítok be, lenyomásra postol a php-nak.

Szóval ha formon belül van egy gomb, az mindíg submittol...
    De ettől függetlenül az if-es dolog még mindíg nem jó, bármi a submit ok, az if szerint az mindíg igaz...

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák