Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Taci
    addikt

edit: állítsd át a dns kiszolgálód címét pl. 1.1.1.1-re vagy 8.8.8.8-ra esetleg (gépen/routeren) ha így jobb, akkor net szolgáltatód dns feloldása lassú (lassúságot nem, de olyat tapasztaltam szolgáltatói dns szervernél, hogy nem tudott feloldani valamit)

Nézd meg dev-tools (F12) network fülön, hogy pontosan meddig tartanak az egyes kérések vagy logold ki az összesnél, mikor indul és mikor jön válasz. Szerintem nem az "első" hívás tart sokáig, hanem az összes. Ellövöd a kéréseket egymás után és azok visszatérnek lassan, amiből azt látod, hogy az első lassú volt és ahhoz képest a többi meg gyors, mert async mennek a kérések. Persze így nulla kód mellett csak találgatni lehet.

Köszönöm a tanácsot.

Átállítottam 1.1.1.1-re, és egy bő 10 percig próbáltam előhozni a lassulást, de nem sikerült.

Viszont azt nem értem, hogy miért kellett az újabb DNS lookup?
    Mármint böngészek az oldalon egy ideje, így a DNS lookup a szerveremre nyilván már az eleje óta megvolt, másképp be se töltött volna.
    Aztán böngészek-böngészek, és egyszer csak belassul (előző screenshot), és írja, hogy megint volt egy lookup.
    Nagyon felületesek az ismereteim a témában, de nem úgy van, hogy X időre cacheli, hogy ez a domain ez az ip cím? És amíg él a cache, addig nem kérdezi újra.
    Most vagy ilyen rövidre van állítva a cache (kinél? szolgáltatónál?), vagy valami máshol mással van a baj?

(Kérlek, javíts ki bármiben, amit rosszul tudok. Persze csak amennyire időd engedi. :) )

Köszi.

@martonx: De az akkor nem DNS Lookup-ként jelentkezne, hanem a kliens és szerver közötti kommunikácóban, a php által visszaadot értékekben. Erre látom is a számokat (F12 - Network alatt) a megfelelő axios-os hívásnál, de mind jó érték. (Persze ettől még belassulhat a szerver, de ez amit elkaptam és ennyiszer sikerült megismételni pont nem ez volt - legalábbis így látom, de simán tévedhetek, nagyon új ez még nekem.)

Új hozzászólás Aktív témák