Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz inf3rno #5603 üzenetére

"Arra, hogy a TDD/BDD többlet idővel járna mutathatnál valami bizonyítékot, mert pont az ellenkezője igaz."
    Ha nem baj, megfordítanám a dolgot: arra mutathatnál nekem olyan általánosítható bizonyítékot, hogy minden esetben gyorsabb összeállítani egy gigarendszerben - annak összes függőségével, aktuális használati esetnek megfelelő konfigurációjával, stb. - egy valóban komplett tesztkészletet egy kisebb/nagyobb feature időre történő fejlesztéséhez, mint TDD/BDD aktuális alkalmazása nélkül azt elkészíteni. Mint minden általánosítás, a tiéd is itt sántít. Ha előre megvan hozzá minden infrastruktúra, valóban csakis mindenki úgy készített kódot, és valóban mindenki töltötte az idejét a minden esetre kiterjedő tesztesetek lefedésével, akkor előfordulhat, hogy nem akkora para, de van, amikor tényleg para.
    De hidd el, ezt nem bántásból vagy kötekedésből írtam le, hanem azért, mert a gyakorlat sokszor sajnos messze kell, hogy kerüljön az elméleti bullshittől, még ha az elméleti bullshitnek nyilvánvalóan lehet bőven létjogosultsága.

"Persze ha nem veszed komolyan az egészet, vagy nem fotnos a minőség, akkor nyugodtan fejleszthetsz tesztek nélkül is."
    Hümm, tehát arra, aki valaha életében merészelt leírni TDD/BDD-elvek alkalmazása nélkül kódot céges környezetben (alap, hogy az első kör nem az éles), Te most itt ünnepélyesen kijelentetted, hogy nem veszi komolyan az egészet, meg annak nem is fontos a minőség, értem. :DDD
    Sajnos nem lettem meggyőzve - de még egyszer megemlíteném, cseppet sem becsülöm le a TDD/BDD előnyeit és szépségeit. (Egyébként meggyőzésként említettél EGY multit, ahol állítólag csak olyan kódot adnak ki a kezükből, ami ezen elvek mentén készül - egyrészt nem tudhatjuk ennek valódiságát, másrészt nem egy nagy merítési minta. De a gondolkodásmódod alapján biztos csakis ott lehet a szakma krémje, ahol ez percről-percre szem előtt van, máshol csak noobok és igénytelen k×csögök vannak. ;] :P)

• martonx

veterán

válasz inf3rno #5603 üzenetére

"Tudok olyan multiról, ahol TDD + SOLID + OOP alapvető" - melyik az? És valóban alapvető, vagy csak kifelé ezt kommunikálják?

Új hozzászólás Aktív témák