Új hozzászólás Aktív témák
-
x123456
aktív tag
Belefutottam két apróságba, amikkel végképp nem tudok mit kezdeni:
metóduson belül lehet-e metódust definiálni? Ha igen, akkor hogyan? Az eclipse-nek nem tecc az ötlet.
Konkrétan arra kellett volna, hogy egy metódus gyakorlatilag automatizálva tudjon létrehozni swing komponenseket - jelen esetben JButton objektumokat. De ehhez az osztály többi metódusának semmi köze nem lenne, ezért gondoltam, hogy a gombokat felhasználó metóduson belül definiálok egy függvényt/metódust. Ilyet egyáltalán nem lehet?
A másik: egymásbaágyazott osztályokat használva hogyan tudom elérni egy adott példányból az őt magába foglaló objektumot? Megfogalmazva kissé bonyolult, de...
class Xy {
...
class zz extends JFrame {
public zz(){
// na innen hogy tudok hivatkozni az Xy osztály aktuális példányára?
// Itt a super() az a JFrame konstruktorra mutat. Ha meg Xy. minősítéssel
// hivatkoznék rá, akkor csak a statikus tagokat érem el. (és nem feltétlenül konstruktorból szeretnék hivatkozni a külső példányra)
}
}
}Lehet, hogy csak elfelejtettem valamit a korábban olvasottakból?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest