- Akciókamerák
- Projektor topic
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Acer notebook topic
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tick
aktív tag
válasz
dabadab #7467 üzenetére
Nincs exception ez a bajom, már kigugliztam volna a megoldást
Megpróbáltam több féle módszert is amit google elém tárt, de egyszerűen egyik sem működik. És nem értem miért.Így működik!!
Köszi!
if(!logFile.exists()){
logFile.createNewFile();
}
FileWriter fw = new FileWriter(logFile, true);
fw.write(s.toString() + System.getProperty("line.separator"));
fw.close(); -
floatr
veterán
válasz
dabadab #7446 üzenetére
Ja, a python is elég jó kezdésnek. Vagy ruby
Amúgy pascalban is ott vannak a pointerek, de nem muszáj egyiknél sem használni, mint ahogy C-ben sem a malloc-cal kezd az ember.
(#7447) Oppenheimer kicsit feleslegesnek érzem az alacsony szintű dolgokat kezdésképpen. Egyből elmenne a kedve a kezdőnek mindentől. Kell valami, aminél kis ráfordítással látványos eredeményeket lehet elérni. Ezért is használták régen a BASIC-et assembly helyett
-
norbert1998
nagyúr
válasz
dabadab #7415 üzenetére
De miért a tanár a hülye, ha ez szerepel a kerettantervben? Csak nem mondhatja azt, hogy screw you és tanítaná azt, ami tényleg értelmes, aztán a hülye tanterv alapján felállított érettségin meg sorban megbukunk! (Igen, mert ebből a fajta tantervből (még hasonlóból sem) nem volt még sohasem érettségi, mi leszünk az elsők majd, két év múlva, szóval tapasztalat semmi nem lesz belőle senkinek. A tavalyi tanévtől 9.-esként kezdőknek (azaz nekünk is) van szakmai tantárgyuk, és kötelező belőle érettségizni, majd utána, ha az megvan, lehet menni technikumra.
Amúgy a félreértések elkerülése végett: Az említett 10 órából csak 2 programozás hetente.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
dabadab #7413 üzenetére
Elhiszem, de manapság mit nem bonyolítanak agyon a NAT-ban? Az idei fizikatananyaghoz például jövő évi matektudás kellene. Azaz szögfüggvények, bármekkora méretű számokkal. Az érdekes meg az, hogy ebben a tanévben csak 90 fokig tanuljuk a szögfüggvényeket. Nem mintha a számológéppel nem lehetne megnézni, de ez olyan mint a gyök alatt 4. Lehet 2 és -2 is.
-
moriak
tag
válasz
dabadab #7300 üzenetére
Lehet, hogy a kérdés komolysága elveszik a bullshit példámban. Arra lettem volna inkább kíváncsi, hogy kb. mit lehetne elvárni egy frissen végzett egyetemistától egy tesztben akinek köze volt a programozáshoz. (legalább több kurzus alatt tanulta). Nincs rálátásom a jelenleg végzett diákok tudásáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest