Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
Nyilván, hiszen a referencia esetén is a referencia értéke másolódik be, tehát érték szerinti paraméterátadás történik. Viszont azért ez még sem annyira klasszikus érték szerinti paraméterátadás, mint a primitívek esetében. Illetve a mondatommal csak ki akartam emelni, hogy nem áll ami bambano mondott
"ok, tehát a jávában mindig referencia szerinti átadás van, amit ők érték szerinti átadásnak neveznek".(#7790) bambano: nos, a unboxing az közel sem dereferencia, de igen, ott lesz még egy köztes lépés.
-
estro
csendes tag
"A változóknak két fajtája van: primitívek és hivatkozások.
A primitív változók olyan értékekkel vannak tele, amelyek a változó tényleges értékét ábrázolják.
Az objektum típusú változó (hivatkozó változó), azonban az objektum elérésének módját tárolják."
Agyhullám: Java könyvben ez szerepel.
Én nem értem, hogy lehet referencia egy primitív, habár még nem vagyok gyakorlott a Javaban :/.
A referencia változó az egy objektumra hivatkozik aminek vagy van beállított példány változói vagy nincs, ha nincs akkor csak egy sima tulajdonság nélküli objektum, viszont a primitív változó az int, float, double stb... és használat előtt bekell állítani valamilyen értékre.
Jelenlegi ismereteim alapján egyetlen közös tulajdonságuk van, hogy biteket ábrázolnak. De ha bonyolult az okkifejtése akkor tényleg hagyjuk
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest