Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
válasz
beleszólok #6577 üzenetére
Kicsit a "kőkorban" érzem magam miatta, amikor még PL/I-ben, Clipperben programozgattam.
Rossz a megközelítés. Akkor lennél a kőkorban, ha a tömböt hákolták volna meg dinamikussá. Egészen egyszerűen újabb adattípusokat vezettek be, amik már máshogy kezelendpk, mint a tömb. Ennyi.
-
floatr
veterán
válasz
Amit nem látsz más nyelvekben az az, hogy hogyan van ténylegesen implementálva a "tömb". Javaban az ArrayList és tsai alacsony szintig követhetően implementált dinamikus tömb. Hogy most beírhatsz-e olyat, hogy list[2578] = "foo"; az egy dolog, a hátterében működhet sokminden:
-- pl operátor overloading, ami egy saját metódust hív, amikor [] operátort talál
-- egy automatikus memóriafoglalás a háttérben 2578 + buffer méretig
-- máshol egy hash-alapú map jön létreEz az egész rajtad áll vagy bukik, de elvárni sok automatizmust a nyelvtől azt fogja eredményezni, hogy vagy a fordító, vagy a végrehajtás lassú lesz. Az meg a másik, hogy sok értelmét nem látom egy ilyen műveletnek, bár lehetnek specifikus esetek nyilván; ide specifikus ötletek kellenek, pl. treemap.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
viszont engem pusztán az zavar, hogy nincs olyan tömb, amihez utólag, másolás nélkül tudnék hozzáadni újabb elemeket
Én ezt most már nem értem...
Egyébként meg ArrayList és nem ListArray.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- alza vélemények - tapasztalatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Linux Mint
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Spórolós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Arc Raiders
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14 OLED QHD 120Hz i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti Studio Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Lenovo E14 Thinkpad WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő