Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• beleszólok

senior tag

válasz Aethelstone #6486 üzenetére

No, végre billentyűzet előtt (gyűlölöm az android virtuális billentyűit ;) )
    Szóval... Te itt hitvitáról beszéltél korábban.
    Én olvastam olyan dolgokról, mint S.O.L.I.D. elvek, olvastam Uncle Bob Tiszta kód c. könyvét stb.
    Most, hogy kicsit részleteztétek, miről van szó, szerintem a te verziód "a" megoldás, a másik felrúgja az OOP alapokat is, tehát szó sincs hitvitáról.
    Ami picit megkavart, hogy pythonnal foglalkozom valamennyire és ott a szálak létrehozására olyan példákat találtam anno, hogy a multithreading.Thread osztályból célszerű származtatni.
    Jelen esetben én úgy éreztem, az "extends Thread" felrúgja a SOLID elvek közül azt, amelyik szerint a leszármazottat a szülő helyére téve pontosan ugyanúgy kell viselkednie, mint a szülőnek.
    Na most, ha "extends Thread" és felülírod benne a run metódust, akkor máris felrúgtad a fenti elvet, mivel a run() a szülőben nem csinál semmit, a leszármazottban viszont...
    Persze az sem kizárt, hogy én értelmezem félre ezeket az elveket. Amikor suliban tanultam, még nem nagyon volt szó OOP-ról, nemhogy ezekről az alapelvekről és elég rég elhagytam a pályát.

Egy kis olvasnivaló e témában (erősen ajánlott azoknak, akik hitvitát csinálnának belőle ;) ) : http://stackoverflow.com/questions/541487/implements-runnable-vs-extends-thread

Új hozzászólás Aktív témák