Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lortech
üzenetére
Ez igaz, de később ha logika kell vagy bármilyen módosítás a get/set műveletbe, akkor melyiket könnyebb módosítani? A kész getter/setter-ekbe beleírni vagy minden public-ot private-ra, majd getter/setter-ek ráadásul ha használtad már valahol akkor azokat is át kell írni... ?!
-
bucsupeti
senior tag
válasz
Lortech
üzenetére
Nem azt mondtam hogy mindenhez ész nélkül generáltatok getter/setter-t. Ebben a példában simán hibás minden. publikus adattagokkal van minden összedobva. Ez mellett az említett number tagot direktben kérdezi le. Úgy látom ez egy oktató, gyakorló példa, amiben szerintem már régen túl kéne azon lenni, hogy az adattagokra nem hivatkozunk közvetlenül. Ha a p1 objektum el akarja mondani hogy mi az ő tippje, akkor azt mondja meg (metódus) és ne kibányásszák az agyából (közvetlen adattag elérés).
Mégegyszer mondom, OKTATÁSI szinten tartom hibásnak a "minden publikus" elvet.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Gyúrósok ide!
- Parfüm topik
- Építő/felújító topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kompakt vízhűtés
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Eredeti játékok OFF topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol Starfield extrákkal garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
- TUF A15 FA506IHRB 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4600H GTX 1650 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- LG 27GX700A-B - 27" OLED Tandem / QHD 2K / 280Hz 0.03ms / 1500 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- mini pc/ WIN11/ i5 10500T/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ WiFi/ BT/ 1 év garancia, számla
- HP Elitebook / Probook üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával
- Apple iPhone 17 Pro 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Újszerű Acer Nitro 5 - 17.3" QHD 165Hz - i9-12900H - 32GB - 1TB - RTX 4060 - Win11
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest