Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szmeby

tag

válasz Dave-11 #5773 üzenetére

Az osztályokat csomagokba rendezzük, arról gondolom már volt szó. Bizonyára valamilyen csomagban lévő osztályról beszél (pl.: com.dave.proba.MyClass), és most az idézeted egy az adott csomagon kívül eső osztályra tér rá (pl.: com.dave.MyOtherClass).

Egy osztályt futtathatónak nevezhetünk, ha van pl. main metódusa. De a "futtatható" szó akár a Runnable interfészre is vonatkozhat, ami a szálkezelésnél jön elő, és teljesen mást takar.
    Amúgy nem tudom, ennyi információból nem lehet megmondani, max találgatni.
    Szerintem ne várj érdemi választ egy kontextusból kiragadott mondatra, akarom mondani 4 szóra.

Valószínűleg többre mennél a könyv eredeti (angol nyelvű) változatával. Bár nem olvastam még, de sajnos az a tapasztalat, hogy előszeretettel fordítanak le MINDENT (igen, a keyword-öket is) elcseszett magyar kifejezésekre, így totálisan érthetetlenné téve a szöveget. Persze az is lehet, hogy csak nekem tűnik érthetetlennek, mert én az angol neveken szocializálódtam. Sose hívnám az interfészt pl. felületnek. És ez még a megbocsátható elfordítások közé tartozik. Borzasztó miket ki nem találnak.

Új hozzászólás Aktív témák