Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacces

őstag

válasz Nyle #3134 üzenetére

Nekem sem tiszta, mit akarsz pontosan, de lehet én vagyok lüke hozzá.

Ez lehet az amire gondoltál szerintem:
    String result = title + " (" + year +")\n" +
    "A " + director + " film.\n\n" +
    (role1 + "\t" + actor1 + "\n" +
    role2 + "\t" + actor2 + "\n" +
    role3 + "\t" + actor3 + "\n" +
    role4 + "\t" + actor4 + "\n" +
    change).toUpperCase();

System.out.println(result);

role1-től a change-ig minden nagybetűs a többit meg kicsiben hagyja a result Stringben.
    A toUpperCase() után oda lehet szúrni a toStrin()-et is de ez nem kötelező, anélkül is nagybetűsre alakítja.

Karma hsz-e is hasznos. De szerintem még nem tartasz ott, hogy tud, ő miért javasolta a StringBuildert :) Bár az is, igaz, hogy inkább forciklusban használják a StringBuildert.

Ennek oka röviden, hogy a String az egy olyan állandó, amelynek értéke futás közben megváltozhatatlan. Ha úgy mond konketenálsz egy String-et akkor új String jön létre.
    role1 + "t" -> akkor ez egy új String objektum ami a memóriában van, és nem a régi módoítottad, ami szintén a memóriában van, és marad a program végéig! StringBuilder esetében pedig a régit tudod módosítani, és így csak String objektum van a memóriában. A JVM nem módosítja sosem a Stringeket, hanem újat hozz létre mindig! És ezzel eszi a memóriát. És ez azért is baj, mert a Szemétgyűjtő a Stringeket nem kezeli, nem dobja ki őket.
    Bár van egy előnye ennek, az ha mégegyszer egy ugyanolyan String objektum jön létre (ugyanaz az értéke), akkor a JVM nem hozz létre új Strng-et hanem egész egyszerűen már egy meglévőre hivatkozik.
    De ha tévedet, jönnek a többiek és nagy örömmel kijavítanak. :DDD

félisten

válasz Nyle #3134 üzenetére

Hogy mit szeretnél? Fontos lépés a programozásban, hogy pontosan tudod mit és miért akarsz csinálni. A zajt kordában kell tartani.

Jelen példa esetén nekem nem jött át a szándék. Kifejthetnéd.
    Mindenesetre ha egy nagy stringben akarsz mindent összegyűjteni, akkor nincs más dolgod, mint összefűzöd őket. A rossz megoldás a + operátor, a kicsit jobb a StringBuffer/StringBuildet használata, nekem személy szerint az Apache Commons Lang nevű library StringUtils.join() metódusa tetszik a legjobban - nem vagyok a kerék újrafeltalálásának híve.

Persze a gyakorlás az más tészta. De akkor is legyen legalább minimális értelme.

Új hozzászólás Aktív témák