- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
Pedig részben de, komoly volt.
Fiatal, frameworkökön nevelkedett fejlesztő, aki még sosem érzett ingerenciát arra, hogy jobban beleássa magát a java nyelvbe, és eddig a munkája során sem szembesült olyan problémával, amihez szüksége lett volna ilyen tudásra... és a nyolcas számrendszer csak egy bugyuta példa volt, nyilván vannak a jávának ennél kevésbe szembeötlőbb furcsaságai. Szóval sem igénye, sem kényszere nem volt még rá, ellenben tudja mi az a solid és mellesleg bármit összedob neked springben fél óra alatt. Nyilván nem ő fog a csapatból beágyazott kódot írni, de bizonyos szinten mindenki csak rétegtudással bír. Van, aki meg a GC lelkét ismeri kívül belül, de szenved a jsf-fel. Ezért nehéz megmondani valakiről, hogy milyen is a tudásszintje, ha nem konkretizálod az igényeket. Főleg, hogy nem is igazán a tudás számít, hanem a szorgalom (szerintem). Annyira változik a világ, hogy többet ér az adaptív mint az okos. -
axioma
veterán
En lattam 5+ eves tapasztalattal rendelkezo java programozot, aki nem volt tisztaban a szamok (sot: sima, 1-2-4 byte-os elojeltelen egeszek) memoriaban valo tarolasanak mikentjevel. Nezett nagyott mikor egy byte-stream-ben kellett volna adott modon a periferiara kuldenie...
(Arra mar nem emlekszem, hogy a kettes szamrendszer mennyire volt neki ujdonsag, de amikor a kettes komplemens elokerult, az tuti nullarol kellett neki elmondani.)
Ja es diplomaja volt mernoki szakrol, nem ilyen himi-humi tanfolyamos, meg ugy kb. 5 evvel ezelotti sztori, nem is azert vettek fel mert barkit.
A kedvencem a temaban akkor is az a 4. eves prog.terv.mat-os, aki a koleszban jott nekem, hogy "torol a space!" - nem ismerte az insert billentyut... -
Drizzt
nagyúr
Hat en siman el tudom kepzelni. 2018-ban egy java fele magas szintu nyelven mire hasznalna az ember 8-as szamrendszert? Ha ilyet latnek, oklendeznek a code smelltol, kiveve ha a problem domain megkivanja.
Megcsinaltam amugy ezt az Oca mockot tegnap este. Nem szamoltam, hogy milyen eredmenyt kaptam, de erosen a kuszob kornyeken billegek erzesre. Ilyen vizsgat amugy van ertelme letenni? Egyik munkatarsam tervezi. Azert kerdem, mert mig pl. Network/security emberek duskalnak a certekben, addig sw. fejlesztoknel talan az eddigi 10 evem alatt egyaltalan nem lattam olyat, aki certtel rendelkezett volna. Leszamitva az agile certeket(cspo, csm).
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest