Hirdetés
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- eGPU tapasztalatok
- Új Xeonokkal szorongatná meg az Intel az AMD-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Taoharcos
üzenetére
Servlet/JSP/JDBC az alap. Én ezekkel nem is nagyon foglalkoztam, inkább megpróbáltam kapásból JSF, EJB, JPA-t tanulni. Ez a kombó már komolyabb alkalmazások elkészítésére is alkalmas, és jobban karbantartható, de nem egyszerű megtanulni. Lényegesen lassabb megtanulni, mint az előbbit, de ha rendes Javas karriert akarsz befutni, mindenképpen érdemes ezt tanulni, szerintem. (vagy Struts2 ill. Spring3)
JSF mellett még ott van a Struts2 és a Spring framework 3. Mind a három MVC architektúrájú, nagyon sokat tud, de nem foglalkoztam az utóbbi kettővel. Azt tudom, hogy a JSF az bekerült a Java specibe, így hivatalosan támogatott keretrendszer, nagyon jól együttműködik EJB-vel és JPA-val.
Lacces: Szerintem jó ötlet, még a JSP, JDBC kombóval is PHPval szemben, mert rendes objektumorientált szemlélettel tudsz dolgozni, és tisztább kódot tudsz írni, ezt a nyelv megköveteli. Csomó dolog nincsen benne, ami a PHP-t dinamikusabb, alkalmazkodóbb nyelvvé teszik, de pont ezek miatt a megszorítások miatt lesz majd értelmesebb és átgondoltabb a kód. (Persze Javaban is ott a Reflection API, amivel aztán csuda dolgokat lehet művelni)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- PC's Bövitőkártyák és Egyéb kiegészitők!
- ASUS TUF A17 Ryzen 7 7735HS 16 GB DDR5 512 GB SSD RTX 4060 (8 GB)
- A KINCS! ÚJ Dobozos HP ZBook Power G10 Workstation -35% 15,6" Ryzen 9 7940HS 32/1TB RTX 2000 ADA 8GB
- Xbox Series S 512GB
- A KINCS! Zsír Dobozos HP ProBook 450 G10 Fémházas Laptop 15,6" -45% i7-1355U 16/512 Iris Xe FHD 3 Év
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4254,100% Akksi
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- iPhone 15 Pro 256GB 89% (3hónap Garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Yellow -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4489, 100% Akkumulátor
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest