Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- MWC 2026: Kedves naplóm!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bakelit, vinyl lemezjátszó
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Az eddigi legolcsóbb, 3D V-Cache-t használó CPU-ját hozta forgalomba az AMD
- NVIDIA® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
taltos
senior tag
Sziasztok!
Problémába ütköztem, és gondoltam megpróbálom a PH-t, ha már a google nem hozott szerencsét. A lényeg, hogy idén felvettem a bevezetés a számítógépes grafikába című tantárgyat, aminek nagyjából a lényege, hogy bizonyos alapeszközökkel (van egy panelünk, arra tudunk kirajzolni egy pontot, 1 szakaszt, 1 kört, valamint ezeket tudjuk szinezni és kitölteni) fogunk majd leprogramozni szakaszrajzoló algoritmusokat, meg vágásokat, meg 3d hatású alakzatokat, etc.
C-ben tudom hogy kellene megcsinálni (erre konkrétan van leírás, plusz egy pár soros pédakód, ami nem csinál mást, mint létrehoz egy panelt, kirajzol egy pontot, és kirajzol egy kört), viszont én Javaban szeretném. Keresgéltem google-ban, megnéztem az idevágó Java dokumentációt is, de az istenért sem akar sikerülni. Azt szeretném kérni / kérdezni tőletek, hogy tudnátok mondani olyan oldalt, ahol 1 ilyen egyszerűen pont ennyit tudó (létrehoz egy panelt, kirajzol egy pontot, és kirajzol egy kört) kis példaprogram van leírva, vagy tudnátok nekem leírni egy pont ennyit tudó fordítható programot? Amiket találtam Google-n, abban mind voltak egérkezelés, meg egyéb plusz dolgok, amikhez szintén nem értek, és biztos egyszerűek azok a programok is, de a plusz dolgok csak jobban bezavarnak.
Úgy érzem, ha egy ilyen egyszerűen futó program forrásának birtokában lennék, már könnyedén át tudnám alakítani a dolgokat, illetve tudnék rajta gyakorolni bonyolultabb dolgokat is.
Remélem érthetően írtam le, de ha nem, akkor megpróbálom összefoglalni a kérést: Tudnátok adni egy URL-t, vagy be tudnátok másolni egy leforduló/futó programnak a kódját (vagy feltenni valahova a forrást), ami annyit csinál, hogy egy panelre (lehet hogy nem ez a jó szó) kirajzol 1 db pontot és 1 darab szakasz és 1 darab kört? Csak ennyit tudjon, semmi többet, viszont ezt main metódussal együtt, stb.
Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- LEGO klub
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Gyúrósok ide!
- MWC 2026: Adatbiztonságra fókuszáló újdonságok a Motorolától
- Mesterséges intelligencia topik
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Corsair 2x16GB 3600MHz (32GB) Vengeance RGB RS DDR4 kit / 105Hó Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Erős (Lenovo LOQ) gamer Laptop! -i7 13650HX, RTX 4060 8gb, 16gb DDR5, 1tb SSD
- msi Vector 17 HX Nagyképernyős Gamer laptop 17" -35% i9-14900HX 16/1TB RTX 4070 8GB QHD+ 240Hz
- TCL 65C79K MiniLED 144hz Bang&Olufsen
- KERESEM! Audient ID4 MKII
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4574
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 216RX 750W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- AKCIÓ! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest