- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Léghűtés topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Steam Deck
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
Pubszon #4238 üzenetére
Mért csak az FPU van pipálva a teszt alatt???
Itt valami nem stimmel.... Állítsad be a CPU-t is...
De ha kifejezetten hőmérsékletet akarsz tesztelni: Intel Burn Test High beállítás! -
SzlobiG
félisten
válasz
Pubszon #4238 üzenetére
Na ez már mindjárt jobb.
Kicsit játszadoztam én is betettem a régi G.Skill ramokat, hogy mit tudnak.
Érdekes módon ezekkel egyből megy a 2000MHz a corsairokkal meg nem, aztán gyárilag 1600MHz-re vannak hitelesítve.
Be is raktam kettőt a corsairok mellé ameddig nem kelnek el legyen valami hasznuk.
-
haddent
addikt
-
tikshow
addikt
válasz
Pubszon #4179 üzenetére
Low profile ram bőven jó, amúgy se nagyon értem, hogy minek ramra akkora "hűtőborda", a többsége csak felesleges dísz, mint ennél a Vengeance-nél, de a Dominatornál is leszerelhető és Corsair honlapja semmit se fűz ehhez a tényhez csak annyit, hogy ha nem fér el a hűtő alatt akkor vedd le, semmi baja sem lesz.
-
7600 GS
addikt
-
HSM
félisten
válasz
Pubszon #3862 üzenetére
Nekem pont az ára a bajom... 40K nekem túl sok, 32-34K körül tudnám elképzelni versenyképesnek. Nekem a Giga Z77X-D3H lapom 36K volt, szerintem sokkal jobb az ár/érték aránya minden tekintetben. Egyedül talán a VRM lehet erősségre gyengébb a Gigán, de minőségre minimum van olyan jó. IB tuningnál úgysem a VRM lesz a szűk keresztmetszet, 4,5Ghz is alig fogyaszt.
Előbb forr fel a rossz kupak-hőátadás miatt, minthogy a VRm elkezdene izzadni.
-
HSM
félisten
válasz
Pubszon #3861 üzenetére
Nekem ezzel az a bajom, hogy szemmel láthatóan rosszabb minőségű a QuickSync-es kimenet, mintha prociból kódolnád, nálam már csak emiatt bukó a dolog. Ha mondjuk csak futtába akarsz valamit kódolni a telódra filmezni jól jön, de igényesebb felhasználásra szerintem felejtős.
-
HSM
félisten
válasz
Pubszon #3850 üzenetére
A több lassabb sáv azért univerzálisabb. Pl. ott bele tudok tenni egy PCI-E-es RAID vezérlőt, vagy SSD-t. Tudom, nem mindennapi igények, de azért nem mindegy. Amúgy tudtommal már az SB-E is tudja a mai VGA-kkal a 3.0-t, még ha nem is teljesíti 100%-ban az előírt specifikációt.
Abu85 véleményét ismerem a kérdésről, de véleményem szerint amiről ő beszél, az még nagyon képlékeny, és nagyon a távoli jövő...
Egyenlőre még semmi kézzelfogható és meggyőző eredményt nem tudott felmutatni az IGP-kel kapcsolatban, legalábbis 1-2 hónapja ez volt a helyzet. Nem hiszem, hogy ez a heterogén móka gyorsabban fog terjedni, mint a többmagos procik terjedése, márpedig ha úgy lesz, akkor bizony már emlékezni se fogunk az IB-ek IGP-jére, mire úgy érdemben a hasznukat vehetnénk.
Pláne, hogy az IGP izomból be tudja fékezni a procit a közös L3 használat miatt. Majd talán a Haswell, de ez a felhasználás még eléggé gyerekcipő az IB-nél szvsz.
Az utolsó két mondatoddal maximálisan egyet értek.
-
HSM
félisten
válasz
Pubszon #3813 üzenetére
Eléggé szubjektív ez a megítélés... Mitől lesz valami csúcskategóriás? Nálam a csúcskategória azt jelenti, hogy benne van minden, ami a kor technikai színvonalán megvalósíható, és a lehető legkevesebb kompromisszumot kell kötnöm.
Egy s1155 platformon szerintem rengeteg a kompromisszum. Alapból, csak 4 mag a max 6-8 helyett, 2 csatornás a ram 4 helyett, max 16 PCI-E sáv van 40 helyett, 8MB L3 a max 15-20MB helyett.
Ehhez képest előny a GPU, de könyörgöm, akinek van egy 7970+3930K mondjuk, azt hol fogja érdekelni, hogy az IGP 10W-al kevesebbet fogyaszt DXVA gyorsítá közben, mint a GPU?
Persze, értem én, hogy hasznos, de ez inkább középkategóriás extra, mint csúcskategóriás. Ha ennyire kell valami energiatakarékos GPU valamiért, teszel a nagyvas mellé valami low-end Radeont vagy Geforce-ot, és szépnapot.
Annak legalább használható drivere van, nem egy kalap fos, mint az Intelé, hogy nyomorult 72Hz-et nem tudom elindítani a monitoromon, mert nem szabványnak megfelelő az Intel driver.
Tehát még filmezős energiatakarékos GPU-nak se jó a jelenlegi driverrel.
Néha netezni átkapcsolom, de nem az igazi.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Pubszon #3738 üzenetére
Én azt tudom ... hogy nagyon feljött az ASRock és a legtöbb embernek semmi gondja vele az alaplapos topicban ezerszer kitárgyaltuk ....
Arra céloztam hogy ha valami gond van egy termékkel/márkával az marad meg az emberekben hiába van körülötte több dicsérő szó a rossz marad meg.
Főleg hogy aki elégedetlen minden létező fórumon/módon megosztja a tapasztalatát .....
Aki meg elégedett legfeljebb megvédi a saját vasát ....
(#3741) haddent
+1 De azért ezt meg is fizetteti az Asus keményen -
04ahgy
nagyúr
válasz
Pubszon #2962 üzenetére
Lehet úgy tuningolni, hogy semmitől (turbo limiteket tolod ki csak - turbo szorzók, primary, secondary plane power limit és current limit, long illetve short duration maintained, additional turbo voltage) ne ess el. Én ennek nem vagyok a híve, de biztos élmény lesz vele kísérletezni. Ha csak egy kisebb tuningról van szó, akkor lehet benne alternatíva, de kimaxolni nem így fogod a procid, az tuti.
Így tulajdonképpen csak átkonfigurálod az intel előre definiált turbo beállításait, és a turbo lesz maga, ami a megadott paraméterek teljesülése esetén tuningolja a géped.
HGyu
-
-
HSM
félisten
válasz
Pubszon #2782 üzenetére
Működik, csaképpen van vele pár gond, pl. nem tudsz közvetlen hozzáférni egyik VGA-hoz se, mert virtualizálva lesznek.
A dedikált VGA-t meg csak akkor tudja lekapcsolni, ha annak van ilyen módja, jelenleg csak az AMD tud ilyet, zerocore néven a 7000-es radírokban. Amúgy a legkisebb üresjáratban fog zakatolni -
HSM
félisten
válasz
Pubszon #1121 üzenetére
Dehogynem. Ha csak egy mag van használva, akkor ott minden mag feszre kapcsol, és a belőtt órajelen jár. Ezeken a cuccokon viszont ha egy magot használsz, a maradék 3 feszültségmentesített, mélyen alvó állapotban tud maradni, jó sok áramot spórolva ezzel.
Amúgy gondolom, lehet alulfeszelni simán, de nem hinném, hogy sokat hozna a konyhára... -
-
fatallerror
addikt
mondom h nem valószínű h olyan meleg lesz, rosszat kaptak... a 3570k ha megnézed nem lett olyan meleg tuning mellett sem
bár minden tekintetben fura eredmények lettek pl h a 3570k többet fogyaszt mint a 3770k szóval kár messzemenő következtetéseket levonni, majd kiderül minden hó végén
-
korcsi
veterán
Kösz a véleményezést...
A szilícium felülete kisebb, ez tény.
A hőmérséklet a félvezető és a kupak közti hőellenállás függvényében változik, ami adott.
Mivel kisebb a felület nyilván nagyobb lesz a hőlépcső, aminek mértéke lehet, hogy nem jelentős.Tehát a megfelelő megállapítás az hogy a kisebb szilíciumból adódó hőmérséklet többlet nem jelentős, nem pedig hülyeség, rendben?
A GPU-s példa pedig nem igen felel meg erre a problémára.
-
fatallerror
addikt
semmi baja nem lesz... ez 1 korai cucc volt amit teszteltek és nem bírta a tuningot, a véglegesnek nem lesz semmi baja.
a trollokkal meg nem kell törődni, nem tudom h milyen 30-40-50%-os teljesítménynövekedést akarnak meg alacsonyabb fogyasztást is mellé...eleve már az sb is 1 profi cucc, most még profibb lesz, ennyi.
sose érte meg évről évre váltani így nem értem az olyan kijelentéseket sem amiket olvastam a topikban h "fú alig lesz gyorsabb mint az sb akkor lenem cserélem erre a szarra az sb-t"szóval soka hülye, szard le
-
04ahgy
nagyúr
De nem azt írta, és amit írt, azt is lehetett megfelelő módon értelmezni, főként a processzormagok gyártónkénti elnevezési tematikáit ismerve. De azt hittem, tud valamit, amit mi még nem ezen a téren, és ezt megosztja. Azért kérdeztem.
Elnézést kérek, ha mindez téves volt, és a leírtak ellentétes mivolta mellett nem látok bele a gondolatokba.
HGyu
-
sid.:Rc211v
őstag
-
Nite
őstag
hat en mar nagyon varom ezt a platformot, a mostani megerett mar a cserere...
tuning engem nem erint, de az biztos, hogy jobb lesz a TDP-je mint a SB-nek
en a legkisebb i5-re palyazom, amiben mar 4000-s IGP van, ami a tablazat alapjan a 3475S...
nagyon szeretnem aprilis 3. heteben kezhez kapni es jo lenne, ha nem lenne tobb nagyker 50-nel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Garmin topik
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A minap végleg leálltak az xDefiant szerverei
- Diablo 3
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Update 06.06. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged