- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Androidos tablet topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
.Szaki.
addikt
"[...]de a valóság az hogy ha lehet kapni Toyota Priust Tesla Model 3/Y árban akkor a kutya sem fogja az előbbit venni. "
Ha globálisan nézzük ezt a példát, akkor még egyet is értenék Veled. A probléma mindösszesen annyi, hogy Magyarországon élünk és így a helyzet egy picit másképp fest.Nincsen megfelelő infrastruktúra kiépítve ahhoz, hogy mindenkinek megfelelő alternatíva lehessen az elektromos autózás. Pont a napokban gondolkoztam el én is, hogy a saját élethelyzetemben megoldható lenne-e az elektromosra váltás, de egyelőre úgy néz ki, hogy pár évig marad a full-hybrid.
Annak aki családi házban él, vagy olyan társasházban, ahol a mélygarázsban van lehetőség tölteni az autót, valamint elég a hatótáv is, annak abszolút jó alternatíva egy elektromos autó.
-
Dare2Live
félisten
Norvégia nem nagy piac és lement már pár éve.
Most a kérdés Kína ami viszont a legnagyobb piac és 2023 q1ben minden negyedik eladott autó 25% elektromos volt. A trendet figyelembe véve 2024 q1re meglesz a 35%.
A Toyota nem kell elektromos jó a hibrid stratégiája látványosan elvérzik Kínán. Van egy félig evs platformjuk idén is masszívat fognak zsugorodni.
-
opr
nagyúr
"Jó de te 10 éve is megmondtad hogy az akkumulátoros autó zsákutca és minden gyártó kukázni fogja."
Nem mondtam ilyet, lol. Szerintem keversz valakivel.
"Na pontosan, ez az. 10 év múlva ugyanúgy tolni fogod hogy biztos nem tiltják be a belsőégésű motoros autókat 20x0-ben... Nem fog érdekelni hogy minden tény ezt cáfolja, akkor is!"
Ilyet se mondtam, de a lenyeg, hogy vagod mi van. Van ertelme igy beszelgetni. -
opr
nagyúr
Es ez alapjan le is szurted, hogy a kovetkezo 12 evben nem is fognak tudni versenykepes elektromos autot csinalni. Nagyon tudsz valamit. Lotto szamok is megvannak evtizedre elore?
Hybridet addig tudjak eladni, amig nincs olyan szinten az elektromos infrastruktura, hogy mindenki szamara alternativa legyen a villanyos. Az alapjan, ahogy most allunk, meg amilyen iramban halad ez az egesz, meg 2034-ben is uj hybridert fog sorban allni a sok varosi ember. Most is viszik, mint a cukrot. (Lasd fentebbi eladasi statisztikak)
A mellett, hogy latom es ertem es egyetertek, hogy az elektromos a jovo, azert nem kene ennyire figyelmen hagyni a jelent es a kozeljovot. A jelen pedig az, hogy ezek a mai villanyos autok mar abszolut hasznalhatok teljes erteku, egyetlen autokent, ha olyan helyzetben van a vevo, hogy tudja otthon vagy a meloban fillerekert tolteni. En nem igazan latom, hogy gomba modra szaporodna az egyszeru, elerheto es megbizhato toltohalozat egesz europaban. Plane nem olyan szinten, mint ahogy most a benzinkutak vannak. Sot, meglepne, ha ez 2040 elott megvaltozna. Addigra tartom realisnak, hogy az infrastruktura utolerje az almokat. Addig meg marad a keseru realitas, ami ma a dizel meg a hybrid a (meg nyugaton is) nagyon kivaltsagosak kivetelevel mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Először állt egy villanyautó a negyedéves eladások élére. Küszöbön a Model 3 frissítése, teslásodik a Ford.
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest