Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bence1885
aktív tag
Most nézegettem a CPU hőmérsékleteket, mert arra gyanakszom. És a proci belenyalt 90 fok fölé és nem is ment le csak ha kiléptem. AIO hűtés van kb 3 éve, és egy ideje már kerregett a szivattyú legalábbis gondolom az volt, most már ezt a hangot nem hallom. Szerintetek ? 92 93 fok volt a max 10 perc körözéstől.
biker : ez szerintem az internet miatti lag volt. Nálam állandó mikro laggok vannak megállás nélkül, ezért néztem most kiváncsiságból proci hőfokot, mert az FPS az meg van bőven.
-
bence1885
aktív tag
Ma újra tettem egy próbát és sajnos újra szét laggol az egész game. Tele van mikro laggokkal nem értem. FPS bőven meg van mégis tizedmásodpercekre van hogy szerintem 1 másodpercre is megakad a kép. Kezd elegem lenni eddig évekig semmi bajom nem volt vele.
-
bence1885
aktív tag
Köszönöm a visszajelzéseket. Újra tettem az egésh Win11et legyalultam mindent a gépről. Most csak az iRacing meg a legszükségesebb dolgok vannak fent.
Most újra a régi, de majd még teszetelem egyelőre végre tudok vele játszani. -
adrian360
őstag
w11 alatt vagyok én is, de semmi probléma. új telepítés, lehet nálad az upgrade hagyott valami szemetet, ami bekavart.
-
bence1885
aktív tag
Sziasztok ! Sajnos nagyon idegesitő problémám lett. Eddig minden patent volt egyébként. Azóta a hiba miatt nem is nagyon játszom. Upgradeltem Win11-re azóta tele lett a game mikro laggokkal, konkrétan játszhatatlan lett az egész. Annyi történt, hogy a (R)Render csík folyamatosan ugrál tehát a CPU van megzavarodva, de Win 10 alatt semmi bajom nem volt.
Valaki tud valamit mondani rá ? Ha nem segít semmi újrateszem az egész Windowst nulláról azt kész. -
bardi
senior tag
válasz
adrian360 #2487 üzenetére
Köszi! Elő is fizettem gyorsan.
Úristen, ezt az UI-t hogyan hagyták jóvá? A régi rendszerben aki először látta is 2 perc után már ment bármelyik pályán bármelyik autóval, de ez, valami kegyetlen.
Skip barber viszont még mindig jó, meg sokkal hamarabb rá lehet érezni, mint Assettora, tegnap azzal próbáltam a kormányt. FFB, meg minden jobb így 1-1 óra után kb. -
adrian360
őstag
ovalból most van 3 rookie Street Stock - Mini Stock - Legends Coupe, azok pörögnek akár 10 splitben is, az 3 short meg egy 1.5 mile oval.
ami kifejezettem short oval az SK Modified és Late Modell az kb 1 max 2 splittel megy magyar idő szerint esténként.
oválon kb ezek mennek :
D - ARCA
C - Truck
B - Xfinity
A - Next GenDe ezek mennek short és nagy oválon is, viszont az oválos emberek 90% csak ezeket tolja, meg van egy draftmaster sorozat, ami csak daytona meg taladega, de az ilyen éhezők viadala túlélőshow.
Jövő márciusra jön majd egy kis oval frissités, akkor lehet felrázzák szériákat, de szerintem a short oval az sose lesz már népszerűbb. -
adrian360
őstag
december 10-én jön az új patch, alkkor kezdődik a speciális hét, és december 17-ével kezdődik majd a 2025 s1
autók nagy valószínűséggel már [legacy] kategóriában vannak, de azóta lettek új free autók és pályák :
[iracing cars]
[iracing tracks] -
bardi
senior tag
-
bardi
senior tag
Sziasztok!
Kb 5 év után újra előfizetnék 3 hónapra.
Még mindig az a rendszer van, hogy 12 hét egy szezon, majd a 13. héten jönnek a frissítések? És ha igen, most hanyadik hét megy?
Előfizetés nélkül azt se tudom megnézni milyen autóim meg pályáim vannak... -
Laby
őstag
Köszi!
Igen, iszonyatosan irritáló volt az a piros…
Autó dashboardja félig takarásban van a kormánnyal. Olyan szögben van, mintha tényleg oda lenne beépítve az én perecem. A perecem teteje kicsit kitakarja a játékbeli RPM-et.
Csak jobb szöget nem találtam a kamerának mint ez, kicsit magas tudom. -
Laby
őstag
Fúúú srácok...szkeptikus voltam, hogy Mx5 Nordschleife-n milyen lesz...Fú de beteg versenyen vagyok túl, nagyon király volt.
-
aktív tag
iRacingben a pace car számomra elég "hülye" módon, elkapva a kormányt szokott bemenni a boxutcába. A tegnapi NASCAR döntő után elfogadom, hogy ez is az immerzió része.
[link]
-
adrian360
őstag
szép kis update lesz az biztos, látszik hogy azért visszaforgatják a tonnányi pénzt amit kapnak
kiváncsi leszek a további ferrari bejelentésre, mivel van gt3 meg lesz prototype, kizárásos alapon az f1 lehet az, csak hát az elég halott széria jelenleg a mercivel, és mivel nincs hivatalos F1 licensze se, nehét lesz felfuttatni -
aktív tag
válasz
adrian360 #2470 üzenetére
Pont délután aktiváltam a BF kedvezményes 1 évet, aztán az előbb olvastam ezt, talán nem ment rossz helyre a pénz.
Leginkább az új UI, telemetria, blackbox update érdekel, jó lenne dobni a 3rd party appokat teljesen. Spotterből is már visszatértem a gyárira. Autókra leszek még kíváncsi, főleg a supercars update-re, jó lenne abból is egy rendes sorozat. Aztán majd később jöhetne az a belengetett TCR update, az új gumimodell annyira nem dobta meg a sorozat részvételi számát (bár IRL is kb. halott a sorozat).
-
adrian360
őstag
[https://www.iracing.com/iracing-development-update-november-2024/]
pár infó :- ingyenes Rookie autó : BMW M2
- Acura (Honda) NSX GT3 Evo
- Supercars :Chevrolet Camaro + Ford Mustang Gen 3
- Ferrari 499p GTP !!!- Thruxton Circuit
- Huset’s Speedway (dirt oval)
- New Hampshire és Las Vegas oval refresh- új tire model a GTP és LMP2-nek
elvileg márciusban jön az új UI, és lesz végre trackmap, telemetria több blackbox.
szintén márciusban a következő oval frissités -
Kommy
veterán
Ugye most a 9.hét van a 14-ből, jelenleg nekem 4/9 a részvétel az ehetivel, ha jól gondolom akkor pont kijön belőle ha következő hetekben is elindulok futamon.
pont rosszkor kezdtem el szezon közepén abból a szempontból, 1 héttel előbb kezdem akkor az A-B-ben is meg lehetett volna. ott csak 3/9 van ezzel a héttel. -
drsanya
aktív tag
válasz
JulesTS #2455 üzenetére
A visszatérítés úgy működik, hogy a C-D osztályos futamok 4$, a B-A osztályos futamok 7$ érnek. Egy szezon általában 12 hét, kivéve most, mert most 13 hét. A 12 hétből 8 futamon indulni kell és be is kell fejezni azt hiszem a 70%-át. Kivéve most, mert most 9 futamon kell indulni. És itt most egy szériáról beszélek a licenceken belül, nem összevissza. Ugye a 7 + 4 az 11, de egy szezonban maximum csak 10-et kapsz vissza. Ahogy én megyek, mert nekem nem sok időm van két általános iskolás gyerek mellett:
A osztály: IMSA fixed LMP2
B osztály: LMP2 fixedEnnek az a különlegessége, hogy szinkronban vannak, tehát csak egy pályán kell menni ráadásul ugyanazzal az autóval. Ez így 7 + 7 lenne, de ugye fentebb ecseteltem, hogy max 10 jár vissza. Ezek a visszatérítős futamok, meg amúgy nagyon élem az LMP2-t, tegnap Sebringben win is volt. Ennél a kettőnél komolyan veszem a szezonbajnokságot is.
A többi pl GT3 vagy P3, vagy esetleg ismét IMSA mondjuk GTP-vel csak hobbi futások.
Remélem érthető voltam
-
drsanya
aktív tag
Én ilyenkor két évet szoktam venni, és a két év alatt összeversenyzek 80 dodót. Így 70 (69,25)+áfa a két év. Az azért megérős.
-
adrian360
őstag
December 2-ig 25% kedvezmény az előfizetés megújítására.
-
biker
nagyúr
válasz
kzolee216 #2444 üzenetére
iracing official doksi van a szövegekről, hozzá lehet fűzni hangokat, wavban, egy hanghoz többet is és akkor random mondja azokat, pl tartsd fent, maradj fent, fent jobb, akármi
és van egy txt file amiben a szövegek és hangok kötése van.
de egy jobb csomag 3-5.000 audio file
-
biker
nagyúr
iRacingre hangcsomagokat lehet letölteni valahol? Pár streamben hallottam egész vicceseket, de legutóbb valakinél (csak elfelejtettem rákérdezni) magyar spottert.
NEM a crew chief volt, hanem a gyári spotter! -
adrian360
őstag
SR farmolásra szerintem egyik 15 perces széria se jó
25-30 percesnél már belefér pár X.
Amúgy szerintem egész jó GT4 de jelenlegi BOP mellett ne próbáld ki az új BMW-vel mert csalódás lesz. a fixed setupja nagyon gyenge, esőben és nagy leszorítóerős pályákon küzdesz majd az utolsó előtti helyért. -
-Rolika-
senior tag
Én szeretem a GT4-et és tudom is ajánlani. Viszont nem tudom mikor szoktál játszani, de délelőtt ott is van olyan, hogy 1-2 split van. A fixed ott is 15 perces. Az open pedig multiclass LMP3-akkal. 2000-2500 irating környékén az sem egy életbiztosítás
Múlt héten volt fixedben esős Hungaroring. Imádtam. Sikerült is hozni vele 500+ iratinget viszont mivel ott is csak délelőtt tudtam menni(8:30-as és 10.30-as versenyen) ezért állandóan 1 split volt kb 15 versenyzővel. Sokan megijedtek egy kis esőtől. -
aktív tag
Vagytok itt páran GT4-gyel, mint gondoltok, érdemes átülni ebbe TCR-ből?
TCR-t szeretem, fekszik is az elsőkerekes autó, összejött már pár győzelem, de sajnos a részvételi arány nagyon gyenge, főleg a fizetős pályákon. GT3 nem annyira áll kézre, gyors még a tudásomhoz, pontosan csak spórolósan tudok vele menni. Ferrari Challenge-ben próbáltam ráéerzni, viszont az egy roncsderbi, jól meg is csapta az IR-emet (kb. -400), így arra most nagy motiváció nincs is. GR86 tetszene (bár ez meg kifejezetten nem gyors), viszont a 15 perces versenyeken az SR nem egyszerű, ha kialakul egy jobb csata, akkor hamar lehet mínuszolni. Esetleg PCC? Annak sincs túl jó híre, ahogy nézem.
Nyilván most gyenge IR-rel minden valamennyire törés-zúzás lesz, de jó lenne valamivel úgy menni, hogy van résztvevő szám is, és lehet úgy küzdeni, hogy 1-2 contact, off-track belefér.
-
Kommy
veterán
válasz
adrian360 #2434 üzenetére
Akkor most már értem.
pont ezt akartam kérdezni, hogy a qualy és a practice incidens pontok számítanak e. Akkor ezek szerint valamilyen szinten igen.
akkor sport car-ban nincs szerencsém mert csak a Ford van akkor addig maradok annál. A többiben pont fizetős pálya van. -
adrian360
őstag
Amikor 0.62-t kaptál, akkor átléptél egy egész számot (2.x ről 3.x-re) ilyenkor ad bónusz 0.5 pontot. ( Lefelé átlépéskor pedig levon még 0.5-öt)
Az hogy mennyiből hányadik lettél nem számít az SR-be semmit, oda csak az incidens pontok számítanak. De ami fontos, nem csak a verseny, hanem a kvali és az előtte lévő 3 perces practice is beleszámít csökkentett mértékben.
Sport car D licensz-ben három széria van, amiben ingyenes autóval tudsz indulni és ad MPR-t
- gr86 cup
- pcc itt indulhatsz gr86-tal vagy mx5-tel
- spec racer fordDe mindegyik széria fizetős pályákon is fut, egy szezonban kb 4-5 ingyenes pályán mennek, a többiben fizetősön. Lehet most mindegyik pont olyan.
IR-t és SR-t továbbra is szerzel rookie szériában, nyugodtan lehet ott is menni még
-
aktív tag
SR számításra nincs publikus algoritmus. Függ az aktuális szintedtől, a verseny szintjétől, a megtett kanyarok számától, stb. A helyezés tudtommal nem számít bele, az az IR-be megy D-től felfelé. Egy új szinten általában könnyebben gyűlik eleinte, mint a sokadik versenyen. Egész szintet elérve pedig kapsz +-0.5 SR-t, elkerülve a billegést szintek között.
Sport carban az MX-5 kupa csak ingyenes pályákon fut. Minden kategóriában van egy rookie széria kizárólag ingyenes tartalommal.
-
Kommy
veterán
Nem rég elkezdtem énis iRacing-ezni, eszembe jutott, hogy van 1 3 hónapos Fanatec hozzáférésem.
A kérdésem az lenne, hogy az SR az hogyan számolódik, mert egyszerűen nem értem 0 incidens ponttal kaptam 0.23-et(3.64 lett, 13. helyéről indultam és 5. lettem) előző nap pedig 0.62-t (3.5 lett, 12.-ről indultam és 13. lettem), ugyan abban a szériában D licensz jelenleg.
Sport car-ban meg egyszerűen nincs olyan verseny amin el tudnék indulni és beleszámítana a licencbe és ingyenes pálya. -
JulesTS
addikt
válasz
-Rolika- #2427 üzenetére
A múlt hétvégém:
https://youtu.be/IJeQyUU3SJ0?si=4Ws4jQ0DHY2MFbJx&t=164
Második futam azzal a szép első körrel:
https://youtu.be/nJN-0CbAxLU?si=HB78l71W9dEbvSQA&t=180 -
bence1885
aktív tag
válasz
adrian360 #2429 üzenetére
Pont azt nézem futam végén még nagyok is 10 12xet összeszednek a végére. Másik autóra jobban figyelek. Ha erőszakos vagy úgy érzem ha a másik sokkal gyorsabb akkor általában nem is kakaskodom vele.
Hozzáteszem van pár pálya ahol meg nehezebb összeszedni off tracket, mert több tolerancia van a pályahatáraiban. Ott akár végig megyek nulla x-el is, akkor is ha elég jó harcban vagyok éppen, sajnos Monza nem ilyen. Na mindegy, próbálom majd visszahozni az SR-t 3 felett voltam most 1.5 siralmas... -
adrian360
őstag
-
bence1885
aktív tag
Igen ott kéne, és tudom is a pályahatárokat, de azt hogy éppen belecsúszok 2milit a kavicsba má dobja az 1xet. Mert ha mondjuk lecsúszok teljesen rallyzni a kavicságyba akkor rendben. Így az ember nem mer határon autózni. Itt most a külsőíves apró lecsúszásokra gondolok nem a belső íves vágásokra amivel esetleg időt is nyerhetnék. Pl a Lesmo 2 kifelé vagy Ascariból kifelé, ez rendszeres. Mióta iRacingezem nem is értem miért számít egy off track az SRbe, semmi köze ahoz hogy valaki mennyire biztonságos vezető. Mert kontakt pl nem nagyon van, arra nagyon figyelek. 8-10x összejön ilyen nyomi off trackekből. A héten már annyit mentem rajta, hogy lassan visszaesek C-be miattuk. Viszont nagyon szép korrekt versenyeneket mentem egyébként tehát a Safety versenyzés meg van, csak az off track elbarmolja az egészet. Na mindegy, csak így nem mer az ember versenyezni határon autózni.
-
biker
nagyúr
válasz
-Rolika- #2422 üzenetére
"Esős Hungaroring van a héten GT4 fixedbe"
wow, jövő héten az lesz a bajnokságban is
bence1885: pályán kell menni. monzán emlékeim szerint külön az infó fülön ott van hol mennyit enged vágni. igen, van ahol a fél autó mehet le, van ahol a teljes, de ez ki van írva általában
-
-Rolika-
senior tag
válasz
bence1885 #2421 üzenetére
Nekem a 4x-es contactokkal van tele a hócipőm. A srác kanyarban belém jön hátulról és 4x, de kb semmit sem éreztem a kontaktból.
Meg amikor rajtnál az előttem levő eldobja és én belecsúszok 4x.
Esős Hungaroring van a héten GT4 fixedbe és attól féltem, hogy majd mennyi pálya elhagyásom lesz, de az kb 0. Viszont ezek a b.zi kontaktok kiidegelnek már. -
bence1885
aktív tag
Há gyerekek most nagyon ráfüggtem a Porsche Monza kombóra de olyan SR bukó ez az egész széria, hogy arra szavak nincsenek. Pedig semmi nincs, ezek az apró pár centis Off track csak, ha nagyon határon megy az ember nyílván ez benne van, de ez már nem normális rendszer. Nagyon jó versenyeim vannak amúgy de ettől az egész Off track szarság miatt elmegy a kedvem. Kezdhetnének vele valamit a fejlesztők. Adjon akkor off tracket ha lemegyel teljesen a pályáról baszki hihetetlen, hogy pár centi akár talán mm miatt is adja a kibaszott off tracket.
-
biker
nagyúr
válasz
Perseus871 #2419 üzenetére
mindkettő CPU limitet mutat akkor
The amount of time spent in the physics thread. This thread needs to be run 60 times a second to keep the user up-to-date with what is happening in the sim.
If the user is not able to keep up with the physics thread the S bar will start to rise. The bar will turn yellow and then red as the time spent in the physics thread reaches values near the limit. As with the "Q" bar, a green bar is good, yellow or orange means less than ideal synchronization with the iRacing service, and it will turn red if your synchronization is dropping below an acceptable level.
A full bar equals one cycle at exactly 60Hz, or roughly 16.7ms in Numerical mode.
In Numerical mode, the value is displayed in milliseconds.The physics thread runs on the CPU, so anything recommended for decreasing the R value applies here as well.
Additionally, you may need to lower the number of cars you are receiving, using the Max Cars setting in the in-sim Options. Lowering this will reduce the number of cars for which you are doing physics work.
Skew is the amount of delay currently in the physics system. If a user is not able to maintain a 60Hz rate they will fall behind one tick at a time. This offset value is Skew.
If this bar spikes occasionally it may be due to high load momentarily, or various background processes on the PC. If it continuously rises the PC may be incapable of running the sim with the current settings.
A full bar is 1 second.
In Numerical mode the value is displayed in seconds.Skew is caused by the C value reaching unacceptably high values, so cannot be reduced directly. -
adrian360
őstag
válasz
kzolee216 #2417 üzenetére
nem hiszem hogy az gép lenne kevés, nálam egy sima 4 magos tíz éves i5-ön 16 gb rammal megy a játék.vagy valami internet probléma, vagy háttér zabál valamit.
Optionsben kapcsold be az On screen displaynél a Network és System mutatást, és akkor vezetés közben megjelennek a diagrammok. és akkor nézd meg hogy melyik csík megy pirosba. ha a L-Q-E sárga/piros, akkor net probléma, ha C-S-P akkor gép probléma van.
-
kzolee216
senior tag
válasz
Perseus871 #2416 üzenetére
Adatlapodat elnézve kevés hozzá a géped sajnos.
-
Perseus871
tag
Sziasztok!
Nemrég kezdtem játszani az Iracing-gel. A menetközbeni akadozással, dadogással nem tudok mit kezdeni. Sajnos majdnem minden köröm érvénytelen miatta. Nem tudjátok mi lehet a megoldás?
Drivereket lefrísítettem, virtuális memóriát beállítottam. Próbáltam minimum grafikán is. A háttérben nem fut semmi. Internet stabil.
Más játékoknál, pl DCS szimulátornál nem tapasztaltam hasonlót.
Köszi előre is! -
asb88
tag
VSR amatőr bajnokság: [link]
Ha valaki alacsonyabb iratinggel rendelkezik és szeretne fejlődni, vagy még kevés tapasztalata van, annak mindenképp érdemes lehet jelentkezni. Fontos tudni, hogy az amatőr szó azt jelöli, hogy ingyenes autóval és pályákon lesz, tehát bárki indulhat, viszont csak 2500 iR alatt jogosult a nyereményekre.
Tervben van, hogy amennyiben az időm és az energiám engedi megpróbáljam közvetíteni (persze nem profi módon, belépek spotolni a sessiont és úgy) ezeket a futamokat (ha lesz A és B szerver, akkor az utóbbit) és visszanézve a replay-t javaslatokat adjak az incidenesknél, hogy a jövőben elkerülhetők legyenek.
-
Kérdés, hol találom az új UI vagy webes felületen a pályánkénti legjobb idők összehasonlítását? Megszünt, vagy még nem tették át a vebes felületről?
A Webes resultsben is, már csak a saját statomat látom. -
biker
nagyúr
válasz
zsalesz #2406 üzenetére
nem próbáltam, de lehet itt is működik ha alul bepipálod a save settings per car opciót, mint ahogy autónként elmenti a FFB beállításokat, lehet ezt is. Próbáld ki, hogy bekonfigolsz egy autót H-ra, elmented autó szinten, egyet másik autóhoz SQ-val, elmented autó szinten, majd átváltasz egyik autóról vissza a másikra
-
zsalesz
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok az Iracing világában és rögtön lenne is egy kérdésem hátha valaki tud segíteni.
Váltó kalibrálásnál, vagy seq vagy h váltó állítható be. Erre nincs valami megoldás, hogy külön presetbe legyenek és csak váltani kelljen közöttük? Vagy minden alkalommal az autó váltójának megfelelően újra kell kalibrálni?
De az is lehet én nem látom a fától az erdőt.
Ja és még valami. Van valami kifejezetten ajánlott autó amit érdemes az elsők között megvásárolni? Régebben több helyen olvastam a Renault Formula 3.5-öt.
Köszi szépen!
-
adrian360
őstag
Ha valakinek elkerülte volna a figyelmét, a mostani szezon 13+1 hetes lesz.
[2024 Season 4’s Extra Week: How Does it Work?]
Ami a lényeg :
- a szériák nem best of 8-as hanem best of 9-es pontozással mennek
- így a credit szerzéshez is minimum 9 héten kell részt venni egy szériában (pontot szerezni és minimum a futam 50%-át teljesíteni kell)
- 13. hét után lesz egy 14. hét, ami a szokásos 13. heti program szerint megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest