Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Otthoni időjárás-állomás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
-
Ap3x89
aktív tag
-
MajaG
senior tag
-
manchester85
veterán
válasz
Csapi007 #41300 üzenetére
Én azt nézem, hogy függetlenül 660$+tax az ára, vagyis kb. 150 ezer ft, és megvehetem majdnem 120k-ért.
A logikád egyébként világos, és mivel elégedett vagyok a csomagommal, (ikon 200) így valszeg nagyon kis árkülönbségnek kellene lennie (15 ezernél kevesebb, mondjuk) a független és az ikon 200 között, hogy a függetlent válasszam. (vagy valami brutál jó csomag, amire szükségem lenne, ismerjük a flottásak aggályait) De vehetjük úgy, hogy a logikád jó, mert amúgy is ezt a csomagot szeretném használni. A két év hűségért (tarifa+előfizetés, amit fokozottan kedvel egy szolgáltató) a világ minden kapitalista tájékán jelentős árkedvezményt ad a szolgáltató. És nem akarom önmagam ismételni, de ha a 2008-ban a mostani iPhone 4-hez hasonló árú 3G-t bizonyos csomagban 1/3-ad annyiért adta a T, mint most, és gyakorlatilag az i4 a harmadik modell, amit folyamatosan drágábban ad az előző modellekhez képest, akkor azon hadd nyíljon már ki a bicska a zsebemben.
Egyébként nagyon egyszerű a történet: a dominós ár nem emelkedett, és kb. minden modell hasonló áron mozgott (200k alatt egy kicsivel). Egyébként sztem nem lehet így nézni, hogy még 100-ért is féláron kapom a telót, (ami ugyebár inkább 120:160 arány) mert az Apple eleve a fő diktátora volt a szolgáltatófüggőségnek, így a független árat is részben emiatt tolták ilyen magasra. Eszük ágában nincs függetlenül adni, és megvenni se a többségnek. A legnagyobb piacukon (USA) nem is kapható, ez mindent elárul... Nálam a lélektani határ 70-80k a csomagomban, 2 év hűséggel, és csak annyit tudok, hogy eddig minden modell drágább volt az azt megelőzőnél ikon csomagokban. Függetlenül vagy dominósan pedig a 3G óta mind ugyanannyi... Ezt így kell nézni.
Egyébként tartom a véleményem: mondjuk az elkövetkezendő 3 évben, i8-ig egyetlen egy iPhone se lesz több ugyanezekben a csomagokban, mint amennyi jelenleg, hacsak nem megy tönkre teljesen a forint. Ennél feljebb egyszerűen nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
Csapi007 #41270 üzenetére
Hiány van, mert 20db-okat küld az Apple belőle az országba.
Így nem nehéz hiányt kialakítani... Az viszont felettébb érdekes, hogy 80-100%-os áremelkedéssel jön be az új modell az előzőhöz képest. Ez a tendencia most az i4-nél meg fog állni, mert a jelenlegi ár már pont a piacképes ár felső határát súrolja. Persze, hülyék lesznek a szolgáltatók olcsóbban adni, de nem lesz évekig hiány belőle... Persze a legújabból nyilván mindig lehet. Az Apple semmivel nem adja drágábban a 4-et, mint a korábbi modelleket, (sőt, megkockáztatom, a 3G volt a legdrágább, talán 700 euró volt Olaszországban) Jelenleg ikon 400-ban 3x annyi a 4, mint a 3G volt nyitáskor 2 éve. Nem mondom, hogy ne vegyen iPhone 4-et valaki, mert ha vágyik rá, miért ne tenné, de én azt mondom, szolgáltatónál iPhone 4-et venni ma Magyarországon a létező legrosszabb döntés gazdasági szemszögből. Függetlenül más kérdés, de annak nem is emelkedik az ára. Sem a nyugat-európai, sem az USA árak nem indokolják ezeket árakat...Az egy dolog, hogy itt minden drágább, de ami ott nem emelkedik, annak itt is meg kéne tartania ugyanazt az arányt...A 3GS még rendben is van, de a 4-gyel nagyon elvetették a sulykot, ennél az iPhone 5 sem lehet már drágább.
-
válasz
Csapi007 #41034 üzenetére
ok
Következő kérdés: szeretnék létrehozni apple id-t viszont a regisztrációnál fizetési adatokat kellene megadnom.
Nincs olyan kártyám amit ide beírhatnék, és a none lehetőség eltűnt.
Csak akkor csinálhatok ilyen accountot ha fizetek a programokért? Van csomó free dolog is. -
manchester85
veterán
válasz
Csapi007 #38455 üzenetére
Hát a madár kilövése valóban nem bonyolult. De hol írtam én ilyet?
Viszont a farögök meg az üvegfalak borulásában azt hittem, van valami ráció. Vagyis a kilövés pillanatában, sőt, még a célbaérkezéskor sem tudom, hogy mennyire sikerült jól a lövés. Ez engem zavar, persze lehet, hogy bennem van a hiba. A labdajátékokban (akár virtuális is, és ez is hasonló) a lövés pillanatában lehet érezni, mennyire lett jó. Én itt nem érzek ilyet (kivéve persze, ha túllövöm a váron) A wild west pinball-ról pl. nem tudtam leszakadni egyszerűen.
Icecave: kösz a tippet, valami ilyesmit vártam.
Nem fikázni akartam/akarok, de aki sportol/sportolt valamit, mondjuk labdajátékban, az általában érzi, ha valamit jól talál el. Lehet, nincs hozzá érzékem, de az angry birds-ben nem érzek semmit. Ezért gondoltam rá, hogy esetleg van valami logika abban, hogy a vár falait milyen szögben kell püfölni, mert a disznót hiába célzom, ha körbezárják a téglák. Na mind1, téma túltárgyalva, sorry, ha valakit ezzel untattam.
-
Csigger
őstag
-
Tálydi
senior tag
válasz
Csapi007 #33363 üzenetére
Üss agyon, de nem jó
Tehát induljunk az elejéről. Letöltöttem egy 3g 3.1.3as rar-t, azt nem kell kicsomagolni,csak át kell írni. Ha valamit rosszul mondtam javíts kérlek.
De akár mint Iphone szaki ha nem nagy kérés egy letöltő linket kérhetnék 3.1.3hoz, akkor tuti nem értenénk félre egymást.
[ Szerkesztve ]
-
hatesz
tag
válasz
Csapi007 #33270 üzenetére
Köszi a választ, igen tudom, hogy nem lehetne elvileg, olvastam a T-Mobile-os prosiban is
Tényleg rendes volt az ügyintézö.
MMS-t nem szoktam küldeni, vagy ezt nem csak azért kell(ene) beállítani?
Amúgy vicces volt a T-Mobil szervíz, ott is (én hülye) feltettem a kérdést, hogy ha van egy független készülékem, mit kell beállítani a telón, hogy minden szolgáltatás menjen? Na néztek rám hülyén. A válaszok:
-Nincs független iPhone, olyat nem_lehet_venni
-Ami iPhone-t ök eladnak abban már alapból be van állítva minden
-Fel kell hívni az ügyfélközpontot és köldenek egy beállítás-csomagot sms-benNa gondoltam inkább itt próbálkozom
Köszi még egyszer, akkor ennyi az egész? Frankó
-
talamasca
senior tag
válasz
Csapi007 #32813 üzenetére
"Antennagate totál más mivel az egy új, forgalmazásban lévő készülék hibája. "
Én sem vitatkozom, csak mondok neked mégegy példát:
Hallottál a repedő házú régi MacBookokról? Vagy a TimeCapsule cserékről?
Nem? Akkor csak úgy szólok, hogy ezek sem voltak már forgalmazva, mégse tette meg az Apple, hogy szart a fejükre.
Miért cserélte garancia időn túl a MacBook házát? Ennyiből azt se kellett volna...
Ráadásul az említett példák hardveresek voltak, amiknek orvoslása nem kicsit drágább, mint optimalizálni egy OS-t.
Szerintem."Az álláspontom az hogy az Apple megteheti ezt és meg is tette."
Mikor tette meg?
Ja, és miből gondolod, hogy az USAban mindenki cserélt???
Szerinted ott nem köti őket pl. hűségszerződés?
És mi újság az iPod Touch esetén? -
talamasca
senior tag
válasz
Csapi007 #32807 üzenetére
Aha, köszi az értékes hozzáállást.
Hála az égnek, hogy az Apple azért nem így gondolkozik.Ezt pedig nem én mondom, hanem a helyzet mondatja, mivel nem kevés számú világszinten az iPhone 3G valamint a régebbi iPod Touch felhasználók tábora.
Az antennagate-t is leszarhatták volna a te elméleted szerint, mégse tették. Szerinted miért?
Csak az USAban szerinted ez hány elégedetlen (alkalmazások kifagyása esetén ráadásul alkalmatlanná válik a használatra a készülék) ügyfelet jelent, akik képesek ezért akár bíróságra is menni?
Igen, megtehetné az Apple, amit mondasz. De hidd el, annak hosszú távon nem nagyon lennének jó következményei...
Ráadásul egy kicsit ismerve SJ-t, szerinted mennyi energiába és pénzbe kerül, hogy optimalizáltassa az OS-t, és ezáltal leszálljon róla a média? Semmibe, max. egy-két ember a cégnél "túlórázik" egy kicsit, majd szépen kitolják a frissítést.
Ha összehasonlítod a befektetendő munkát a "nyereséggel" (elégedett, kussban maradó vásárló), akkor szerintem az általam tippelt megoldás fog megvalósulni. -
AttiQa
tag
válasz
Csapi007 #32807 üzenetére
Azért nem eszik ilyen forrón a kását! Azért az Apple nem az atyaúristen! Olyan könnyen elvérezhetnek a mostani faszságaikon, mint a pinty, pláne a mostani gazdasági bizonytalanságban. Az USA rég nem állt ilyen szarul, aki követi a világgazdaságot, az tudja.
Vakmerő stratégiával, játszák ki vagy éppen meg se mutatják a kártyáikat. De ha egy nagyobb sikerre tenne szert valamelyik másik plattform, ami ráadásul divatos, az apple halott lesz, ha ezt csinálják. Régóta vagyok Apple user, de ennyi nyűg, anyázás, mint az elmult 1-2 évben.... nem is emléxem, hogy volt-e.[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
Csapi007 #32779 üzenetére
Ha megérted őket, akkor azokat is megérthetnéd, akiknek jelenleg nincsen módjuk arra, hogy visszarakják a korábbi szoftvert a készülékükre. Megveszel egy telefont, annak módja és rendje szerint, ahogy azzal a szofttal működik, majd frissítesz, és a telód egy bughalmazzá válik, a safari és a menürendszer, valamint számos alkalmazás rendszeres befagyásával. Vagyis nem azt kapod, amiért annó megvetted a telefont. És a felhasználó, aki egy irreverzibilis folyamat áldozatává vált, még úgy is, hogy teljesen legálisan használja a készüléket, megvásárolt programokkal, gyári szofttal, ő a hülye, az apple meg a kurva jó fej. Dobd ki a telódat, az apple teljesen érthetően kénye-kedve szerint szétba*zhatja a telódat, vegyél újat, ha nem tetszik.
Hát ehhez csak gratulálni tudok.
-
macikos
addikt
-
Coyote2000
őstag
válasz
Csapi007 #32593 üzenetére
Szerintem félreértetek.
A letiltás meg van oldva (maga a szolgáltatás le van tiltva, így akkor se menne 3G-re vagy EDGE-re, ha elérhetném őket). A problémám az, hogy feljön ez az idegesítő hibaüzenet, ezt kellene letiltani, hogy ne vinnyogjon. Ráadásul akkor is feljön, ha wifire vagyok kapcsolódva... belépek az üzenetekhez, és rögtön felugrik.
A másik 3GS-em nem csinált ilyet, pedig ott is le volt tiltva minden szolgáltatás (bár ott T-mobile hálózat volt, de kör és E betű sem látszott) -
törölt tag
válasz
Csapi007 #32528 üzenetére
mennyire bumlis azt megcsinálni?:S vagy kérhet érte + pénzt? ha igen mennyi a reális ára?
ui:. tud valaki hátlapot cserélni? vagy azt csak szervízben tudják? és annak mennyi az ára kb.?
Csapi007: És ez a kijelzőgond ez nagy probléma vagy könnyen orvosolható! mert 2 órám van eldönteni, mert utána elviszik! :S
[ Szerkesztve ]
-
daveed_14
tag
válasz
Csapi007 #32553 üzenetére
beírtam de utána visszadobott az itunes-os képhez. és mindkért kártyám teljesen jó. mindkettőt használtam eddig. ezért nem értem...
amikor berakom a kártyát kiírja hogy Feloldás. rámegyek. kéri a pin kódot. kiírja h Feloldás.. Kérem várjon! és utána visszadob az itunesos képhez. esetleg hátha így többet tudtok mondani. légyszi :S[ Szerkesztve ]
-
KennyONE
aktív tag
-
Sakab
senior tag
válasz
Csapi007 #31717 üzenetére
felment demég most se jó az érintő
5let vkinek?
Szerintem tuti h az érintője müködik mert mondom 1,5órá nyomkodtam megállás nélkül neteztem zenét halgattam rajta ment minden hibanélkül 1xer se volt olyan érzésem h bizonytalan lenne csk utána kikapcsolta a kijelzőt és azota van igy megörülve meg lassan énis
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Gaming notebook topik
- Yettel topik
- Politika
- Grim Dawn
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy 30s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB Vodafone Újszerű/1-3 hónap garancia/Akku 80%/p4108
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.