Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
bmwk1200s
őstag
válasz
máyköl #49492 üzenetére
Csak cinikusan megjegyeztem, hogy ezek után már csak azt várom mikor fagy ki...
De nem hiszem el!! Kipróbáltam egy tippet és helyre jött!!
Network reset kellett neki!!
Sokkal jobb!Viszont hiába futtattam le az rc11et és jelöltem be a bootlogos dolgot, nem műkszik. Pedig tök jó logot szedtem le cydiaból.
Ötlet?[ Szerkesztve ]
-
irgum
addikt
válasz
máyköl #48447 üzenetére
Nekem olyan van rajta amit belinkeltél, csak fekete. Jól néz ki vele, talán még szebb is. Nem karcolódik, mindehova lerakom a hátuljával lefelé. Egyszerű is felrakni, csak arra kell vigyázni hogy por ne menjen be, a két csavart kell kicsavarni, én késsel csináltam. Eddig az alma logón sincs kopás, se karc.
Ja most LÁTOM nem pont olyan, hanem ez van nekem:
[link][ Szerkesztve ]
-
norbesz74
aktív tag
válasz
máyköl #48054 üzenetére
Nekem se ezzel volt a gondom, hogy nem talált jelet. Magasházak között dobta folyamatosan el. Egyszerüen bementél házak közés és dobta jött egy nagyobb utca talált jelet aztán megint szük utca megint dobta, vagy igen pontatlanul mutatta.
Most 4 van és 115 busszal kiprobálom milyen.
-
manchester85
veterán
válasz
máyköl #48041 üzenetére
Nekem se lesz.
Ha elérem a 80%-át, kapok értesítőt, onnantól már nem nagyon szoktam torrentezni vele.
Egyébként meg szerintem a vodásoknak is figyelniük kell a netet, mert ha hó közepén elfogy az 1 giga, az elég gáz. Persze ha nincs túlforgalmazási díj, az még mindig jobb, mint ha van, csak közel sem ér annyit, mint amilyennek tűnik első hallásra.
-
manchester85
veterán
válasz
máyköl #48035 üzenetére
Elméletileg korlátlan, gyakorlatilag van benne egy biztonsági zár, ami túlforgalmazási díj helyett használhatatlanra lassítja a netet.
Ez semmi másra nem jó, mint a figyelmetlen emberek számára gyerekzárként üzemelő feature, hisz a lassulást követően a sávszélesség alkalmatlan lesz netezésre. Aki odafigyel rá, nem lépi túl, az is 1 giga netet fog forgalmazni. Akinek meg "lassítanak" az is 1GB-ot fog forgalmazni, a lassítás után ugyanis elmegy a netezéstől a kedve.
Nagyon jó marketingszövegnek a korlátlan net, csak köze nincs hozzá.
Icecave, ne feledd, hogy kerekített a számlázási egység. Nem mérnek félre szerintem, csak te nem úgy számolod, ahogy ők.
Ez olyan, mintha a perc alapú számlázást az összhívás idejével számolnád. Itt is ugyanaz a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
máyköl #48037 üzenetére
Mármint vodás mobilnet? 3G-n speedtest le: 2,84 Mbitet mér, fel pedig 1,41 Mbitet.
mobiweb profi van, 500 mega. Az már más kérdés, hogy 385 Megánál tartottam, mikor a voda írt sms-t, hogy mindjárt lassítanak, mert elérem az 500 megát. Brutálisan félremérnek.
[ Szerkesztve ]
-
dirty.yakuza
aktív tag
válasz
máyköl #47737 üzenetére
Sajna a nagyobb kijelző a jelenlegi felbontással sokat rontana a képen. Nagyobb felbontást meg nem hinném hogy kiadnának, konkurenciának az iPad 2 mellé...
Láttam vhol egy látványtervet az 5-ösről, hasonló hátlappal mint az iTouch és az iPad 2-é, hát állati jól néz ki.Nekem a 4-esem szögletes oldala és az üveg hátlapja nem nagyon jött be.
[ Szerkesztve ]
-
Mtt
tag
válasz
máyköl #47602 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat @manchester85 & @máyköl!
Utána néztem gyorsan a 3.1.3 szoftvernek, de abban pár dolog még nincs benne amire szükségem lenne mindenképpen, így a 4.1 szimpatikusabb, és a függetlenségre sincs feltétlen szükségem, hiszen valóban T-s a teló, de lehetne AT&T-s is...
Amúgy a JB is lassít a vason?
Az elmélet körvonalazódik, már csak a gyakorlatról kellene felhomályosítani engem, hogy holnap miképpen kezdjek neki, se fejezzem be sikeresen a műtétet?!
-
Kommy
veterán
válasz
máyköl #47443 üzenetére
Nekem is reped méghozzá az eredeti usb kábel miatt annyira erősen feszül bele, hogy egy kicsit mindenképpen elhúzom lefelé és ezzel megfeszítem a hátlapot. amióta dock-ot használok (nem eredeti), ezóta semennyit nem nőtt a repedés. És azóta vettem hozzá másik kábelt is amit könnyen kijön belőle, hetát az oldalsó pöckök nem annyira erős mint az eredeti kábelé.
-
persil
nagyúr
válasz
máyköl #46991 üzenetére
Szóval sem említettem, hogy át lettem verve, mert ipad baseband-es a teló, amit vettem.
Azt mondtam, hogy a rohadt szemét csaló, aki átvert, az nem mellesleg azt IS elfelejtette közölni, hogy ipad baseband-el nem lesz gps-em.Tehát nem az ipad baseband volt az átverés. Utánaolvastam és kiderült, hogy így nem megy a gps, ez nagyon sajnálatos, de ez van.
Az eladó azt felejtette el közölni, hogy a digitizer randomra megadja magát és nem érzékel szart sem, nem hogy az érintést. Na ezt tartom átverésnek, mivel kizárt, hogy a tulaj ne tudjon egy ilyen hibáról. A kipróbálás negyed órája alatt meg nem jött elő a bibi.
De ez is mindegy most már, mert digi lett cserélve és azóta hibátlan, tehát összeségében többe került a teló, mint kellett volna, de ennyi.Csak azért írtam le, hogy félreértés ne essék, nem említettem olyat, hogy az ipad baseband miatt bárki is átvert volna. Baseband-el ez előtt meg azért nem foglalkoztam egyáltalán - így nem is tudhattam, hogy 06.15-el nem lesz gps - mert konkrétan nem érdekel a baseband, én annak csak örülök, ha Tmobile függő egy telefon, tehát sosem függetlenítenék.
-
manchester85
veterán
válasz
máyköl #46991 üzenetére
Egy átlag user iPhone vásárlás előtt azt se tudja, hogy házilag lehet szoftvert frissíteni. Te mennyit tudtál az iPhone használatáról, mikor még nem volt iPhone-od? Ugyan már! Ez egy teljesen idegen rendszer egy iPhone-t korábban nem használó embernek. Ugye nem te akartál meggyőzni arról privátban, hogy turbo simmel függetleníthetőek a 3G/3GS-ek pár napja? (Szintén a 4.2.1-es gonddal)
Ezek után nem hinném, hogy másokat kellene leszólni, hogy miért nem nézett utána, hogy élete első iPhone-jával mi lehet a gond, ha 4.2.1-es rendszer van rajta. Aki nem fórumozik naphosszakat és olvassa a mobilos portálokat, esetleg szarik az egészre, annak ezek a dolgok semmit nem mondanak. "Hibás, garancia", ezek az univerzális szavak. Főleg nem tőled várnám ezt, mert neked is sokan segítettek már erről a fórumról (köztük én is), ehhez képest te hozod fel más ember nem hozzáértését, olyannal szemben, aki esetleg életében nem mondta ki annyiszor az iPhone szót, mint ahány iPhone-t te már eladtál vagy vettél... Az iTunes-t meg máig nem tudod rendesen használni, és a downgrade-et is más csinálta helyetted (saját elmondásod alapján). Majd ha te fogsz itt a fórumozók jelentős %-ának segíteni, akkor kritizálhatsz másokat, szerintem.
És az a vicces, hogy te ugyanúgy egy 4.2.1-est vettél, és ugyanebben a hibába estél, ráadásul ezt pont nekem írtad le anno, erre másnak rovod fel, hogy ezt illene tudni...
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
máyköl #46984 üzenetére
"Ha úgy hirdeti valaki a 3G-jét vagy a 3GS-ét, hogy 4.2.1 szoftverrel, függetlenül, akkor nyilvánvalóan iPad baseband van rajta."
1. lehet, hogy gyári független (bár 3G-knél kisebb az esély, de T-nél is lehet függetleníteni, tehát ha így vesszük, már elég sok hivatalos független lehet forgalomban)
2. lehet baseband frissítés nélkül is upgrade-elni 4.2.1-re (custom firmware-rel)
Látod, te se értesz hozzá, akkor miért kéne valakit hibáztatni, akinek még iPhone-ja sincs, hogy tudja ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz
máyköl #46828 üzenetére
Reagálni sem kellett volna, a kérdésére, mert ebből szoktak kerekedni a leállíthatatlan flame-ek...Majd kiszopja a kisujjából a választ, vagy elballag a melyik okostelót topikba.
Ennek csak az a vége hogy esélyes, hogy össze fog ugrani az SGS és az iPhone tábor.
Tipikus szitu, amit úgy lehet kivédeni, ha egyből "picsán van rúgva", és nem válaszol neki senki, és át van irányítva a "melyik okostelót" topikba. -
FefeeX
veterán
-
rolcsibácsi
őstag
válasz
máyköl #46506 üzenetére
mert nem lehet rendesen törölni, beépítette magát a rendszerbe. ha pl felraksz egy dolgot a cydiából, reinstallálod akkor az előző beállításai megvannak annak is, hiába volt törölve, olyan mint a windows.. ha kitörlöd a rendszermappát, és már minden baja van akkor hiába teszed fel újra a windowst ha nem törlöd előtte rendesen.
-
rolcsibácsi
őstag
válasz
máyköl #46504 üzenetére
aha leszed mindent, de sztem nincs olyan amit ne szedhetnél le újra.. cydiát nem jó ha felrakod újra mert 2 verzió lesz fent, akadozni fog egymással sztem, nem túl egészséges. nem nagy dolog a restore szerintem, bár én már hozzászoktam, az sms-eimet amúgy is törlöm állandóan, a képeim fentvannak a gépen, zene dettó, telefonszámaim a googleben, egyedül a játékmentésekkel kéne szenvedni egy kicsit de én speciel azt is leszarom. elvileg mindent le lehet menteni vhogy manuálisan hogy ne kelljen backup de annak nézz utána ha érdekel, én sose mentek semmit..
-
rolcsibácsi
őstag
válasz
máyköl #46478 üzenetére
grat. ha transfer purchasest nyomsz akkor keri az accountjahoz tartozo felhasznalonevet es jelszot? ha nem, es be tudod masolni az itunesba igy akkor jobbklikk az appon es ott meg lehet nezni asszem hogy ki vette meg.
cydia meg vagy el van tuntetve marmint az ikonja, vagy rosszabb esetben kitorolte, akkor viszont restoret ajanlok
-
Kommy
veterán
válasz
máyköl #46478 üzenetére
Úgy hogy el lehet rejteni ikont sbsetting is tudja az ikon elrejtést. Az a baj, hogy az accountja nélkül úgymond a programok sem érnek semmit, mivel nem tudod őket telepítnei, és elvileg letörli az iTunes mivel nins authorizálvaa gép azzaal az accountal amivel le lettek töltve.
-
Peti567
aktív tag
válasz
máyköl #46426 üzenetére
Hogyhogy nem támogatja a 3G-t akkor hogy netezünk?
Úhhh jóó leesett.. a iPhone 3G re gondolsz!Nekem egy olyan tok kéne ami a portól és kosztól védi a telót! Mezőgazdaságban dolgozom, ahol sok a por (traktorban, kombájnban)! Tudnátok ilyet ajánlani? Amit fentebb linkeltetek az jó lenne erre a célra? Magyarországon nem lehet kapni? Nem szeretek külföldről rendelni!
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
máyköl #46241 üzenetére
Miért, másnak nem ugyanezért kell?
(úgy írod, mintha a vodafone más lenne függetlenítés tekintetében, mint a többi szolgáltató...)
Természetesen nem jó.
Ettől függetlenül segítenénk, ha tudnánk, de nem tudunk. Jelenleg csak az iPad-es baseband lehetősége van, az általad is felsorolt hibákkal. (GPS, esetleg wifi is) A folyamat visszafordíthatatlan, hisz a baseband nem downgrade-elhető, más megoldás nincs kilátásban, magyarul az sincs garantálva, hogy lesz valaha. Vásárlás vagy frissítés előtt kellett volna megkérdezned.
-
rolcsibácsi
őstag
válasz
máyköl #46241 üzenetére
bátor vagy hogy ilyeneket kérdezel
nemtudom lehet e róla itt beszélni..
én nem ajánlom egyébként, de lehet, mint bármi máshoz is nemcsak apple-höz. de kitágítja a sim foglalatot, utána egy normális kártyát nembiztos hogy fog érzékelni. haverom úgy vette a 3g-jét hogy előtte turbós volt, a sim tálca most ki-be csúszkál neki és le van ragasztva -
rolcsibácsi
őstag
válasz
máyköl #46239 üzenetére
már bocs de ha azt mondod hogy azért érdekel a baseband mert te vodafonnal akarod használni akkor mi másról lehet szó mint a függetlenítésről, ill arról hogy ahhoz kérsz segítséget
régóta szó van olyasmi dolgokról hogy előbb utóbb megoldják hogy lehessen downgradelni a basebandet is de valahogy elég nehéz feladatnak tűnik mert semmi hír róla eyelőre.
ha lesz rá megoldás akkor is pár hónap még biztos kell neki.. és hát ki tudja hogy akkor tökéletes lesz e.. -
manchester85
veterán
válasz
máyköl #46185 üzenetére
Mivel frissült a BB 4.2.1-től így csak az iPad baseband marad.
Amúgy neked abban mi a jó, hogy pár hét leforgása alatt eladsz egy telefont, majd veszel helyette egy ugyanolyat?
(Persze, ha magánügy, nem kérdeztem semmit, az viszont még mindig az alapelvek része, hogy a szoftveres függetlenítés tiltott.)
-
rolcsibácsi
őstag
válasz
máyköl #45130 üzenetére
Egyatalan nem volt semmi különleges ajánlat. Egyszerűen nekem tökéletes a média mánia L csomag, így 80 ért elhozhattam a telot, a többi meg az elofizetesem.. Amit ki is használok. Havi 11000 Ft. Két év hűséggel de mivel nekem ez bejön így ha letelik a két év valószínű utána is ebben maradok.. Majd valószínű ezt is eladom amennyiért lehet es es kicsit hozzáfűzve megveszem a kettővel újabb iphonet
-
rolcsibácsi
őstag
válasz
máyköl #45126 üzenetére
azert en orulok hogy valtottam i4re. szerencsere megtehettem, eladtam a 3gt 50ert es rarakram meg 30at ugyh nem is volt draga..
a fogasa nekem is jobban bejott a reginek, de ezzel sincs semmi bajom.
tudasban meg azert elegge elhuzott a 3g ota
azert teljesen mashogy hasznal az ember egy gyors gepet ahol siman lehet valtogatni az appok kozott anelkul hogy azon kene gondolkodni hogy jajj most befejezzem a jatekomat csak azert hogy megnezzek vmit a neten stb...sztem meg az ikonnal ill mediamania csomagoknal nem nagyon van jobb.. persze ha hasznalja is a telot az ember..
-
Ferko75HUN
senior tag
válasz
máyköl #45126 üzenetére
Előttem van mind a kettő.
Fogásra nem lehet felülmúlni a 3 g-t, maga a megtestesült kifinomultság.
( az anyagát leszámítva)
A többi részben sajnos ég és föld közöttük a különbség.
Ennek ellenére, mint már 1x megírtam, soha nem válok meg tőle !
Olyan élményeket kaptam tőle 13 év mobilozás után(1995....2008) , amit nem felejtek el.
Ezért együtt öregszünk meg. -
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
máyköl #45043 üzenetére
Szia!
Totál igazad van !
3G-t eladni eléggé difficult..jóó 2 fasírtos szendóért lenne rá néhány alsótagozatos gyerek ( Ahol a szülőknek jobban megy úgyis 3Gs-t vagy 4 et vesznek csak elérhető legyen a gyerek) , 3Gs-t még cöcö..jóár és némi szerencse kérdése...valszeg a 4es is erre a sorsra jut idővel.
Asszem érdemes kivárni amíg kicsit lejebb csúszik az ára
I5 vajon miben lesz jobb mint az I4 ? -
joey04
titán
-
zack
nagyúr
válasz
máyköl #45043 üzenetére
"125-nél nem adnék többet egy használt I4-ért"
Én 60-at adok érte. Akkor már ennyit is ér?
A hibátlan 16Gb i4 simán tud 130-140k-t de inkább 140k. A 32gb pedig 170k környékét.
Az hogy az apróban 120k-ért van, nem jelenti azt, hogy nincs gondja, fogják e fizetni, stb és ennyi a használtpiaci ára.
Most jelenleg a kereskedelem mélyponton van, szinte mindenki szaréé'-hugyéé' tud csak eladni bármit, nem csak telefont. A kínálat óriási, a kereslet meg...
Ezért sem hiszem hogy azért mert most ezt az ideiglenes időszakot tapossuk, 120k-ra kellene belőni egy 16Gb i4-et.
Aztán ha márciusban megint csak 140k környékén lesz, akkor meg mindenki pislogni fog, hogy most miért ennyi. -
manchester85
veterán
válasz
máyköl #45043 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy az i4 után nem a 3G jön, hanem a 3GS, tehát ezzel kellene összehasonlítani. Amikor bejött az i4, akkor fogalmazzunk úgy, hogy kicsivel 100k alá ment a 3GS, jelenleg pedig 90 alatt van valamivel. Szóval az i5 megjelenésekor még mindig 100 körül lesz az i4, ez elég valószínű, de az teljesen kizárható, hogy 55-60k körül lenne, mint most a 3G, ugyanis az i4 jövőre ugyanúgy hivatalos forgalomban lesz, mint ahogy idén a 3GS.
-
Mappa
addikt
válasz
máyköl #45013 üzenetére
Csengőhangok iPhone-ra, egyszerűen
....mostanság semmi jól hangzó csengőhangot nem találok. így amióta megvan a i4 - Kacsa - gyári csengőhangot használom és azóta le sem cseréltem, tök egyedi
-
Gubro
senior tag
válasz
máyköl #44946 üzenetére
Nem, nem JB-vel kell fuggetleniteni. JB is kell hozza, de a JB-zett keszulek meg nem lesz fuggetlen, ez ket kulon dolog.
Elottem leirtak, a JB alapvetoen nem engedelyezett, csak tudomasulvett dolog, a gari ugrik. A JB-t egyebkent azert tiltjuk, mert az lehetove teszi, hogy fizetos programokat tudj feltenni fizetes nelkul, ezt pedig nem tartjuk elfogadhatonak, innentol ez a warez kategoria, a warez pedig ugyanugy tiltott az oldalon.Nyilvan mindenkinek van errol velemenye, de az Arenan jelenleg a JB es a fuggetlenites is tabutema, itt a zero-tolerancia elve ervenyesul. Lehet arrol vitat nyitni, hogy mi a helyzet az Android root eseteben, bar ott a magyar piacon egyelore nem elerheto fizetos tartalom (egeszen pontosan magyar sim-kartyaval nem elerheto a fizetos resz), tehat ebbol a szempontbol kicsit mas kategoria.
Igen, tudom, es ertem is, hogy van olyan eset, amikor a rendszer tudatos korlatozasa miatt egyes funkciok nem erhetok el JB nelkul, de amig a dev team es a tobbiek nem dontenek ugy, hogy olyan JB-t keszitenek, amivel az egyebkent fizetos tartalom fizetos marad (volt errol szo mar), akkor ujratargyalhatjuk a kerdest. Hozzateszem, hogy nem veletlenul vannak a korlatozasok, nezzetek csak meg az Android hatalmas szabadsaga miatti anomaliakat, a WP7 sem csak azert kotott, mert Steve Ballmerek majmoljak az Apple-t (bar nyilvan van abban logika, hogy a bevalt metodusokat kivanjak hasznlni). Az Apple tudatosan korlatoz, a rendszer stabilitasa szempontjabol igenis megertheto torekves.
-
zack
nagyúr
válasz
máyköl #44656 üzenetére
Miért is hasonlítunk egy 40-60 csatornás vevőt egy 10-20 csatornás vevőhöz?
Az egyik az egy specifikus céleszköz ami 1 dolgot tud, de azt profin, míg a másik egy univerzális felhaszálásra szánt eszköz, amivel tudsz telefonálni, fényképezni, 720p-ben felvenni, iPod-ként használni, és ha kell GPS vevőként is segít a tájékozódásban.
Ha jobb vevő kell, 14k-ért linkeltem egy BT vevőt ami szintén 60 csatorna körüli. Na az olyan pontos, mint a különálló GPS navik. Én fogok egyet venni tavasszal, mert motorhoz nekem nem jók a különálló navik. nem tudom nézni a képernyőt, ahhoz meg hogy csak hallgassam, és zsebretéve is kis helyet foglaljon bőven elég lesz az iPhone.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz
máyköl #44650 üzenetére
"De nem értem alapból, minek kell egy GPS-nek wifi"
Most írtam. Ha a WiFi bekapcsolva van, nem indul. Mit nem értesz ezen?
A net pedig azért kell neki, mert a cellainformációk ill. a háromszögeléses módszer alapján pontosabb, gyorsabb, és aktuálisabb a térkép. Arról nem is beszélve, ha dugó figyelő és egyéb online fícsör is be van kapcsolva...Hogy értesítsen ha dugó van valahol?
Tehát a real time navigáció friss adatokkal csak 3G kersztül fog működni.
Minden telefonos GPS így működik, és csak akkor müxik offline, ha van erre külön beállítás, ill. ha tiltod a a net elérést, minden egyéb esetben alapértelmezettként a nethez fog nyúlni.
Aktív témák
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- A KOReader ebook olvasó program
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- További aktív témák...