Hirdetés
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaakuum
addikt
Egy régi Ipad mini 4-ben érdemes lehet még akkut cserélni, vagy ha az akku végleg megpusztul, akkor kuka a készülék, mert nem ér annyit az egész?
-
vaakuum
addikt
help pls!
Adott egy régebbi ipad. Van hozzá a gyári töltője. Néha, H rádugjuk a 230-ra, akkor egy pillanatra felvillan a kis zöld villám az akkujelen, mintha töltene, majd kidob egy ablakot, miszerint "nem támogatott kiegészítő" és alatta egy rendben gomb. Persze nem tölt vele. Mi ilyenkor a teendő a "bal kézzel jobb váll fölött kuka irányába ... " típusú megoldáson kívül? Most pl. éppen tölt, de nincs is használatban.
-
vaakuum
addikt
help pls!
Rájöttem hogy nem tudom a jelszavamat az apple id-hoz. Főleg a gyerekek használják, de gondoltam feljegyzem, hogy nehogy valami anomáliába fussak később.
Az appleid.apple.com oldalon rányomtam az elfelejtett jelszóra, amire is telszámot kért. Azt megadtam, majd átdobott egy olyan weboldalra, ahol elmagyarázza, hogyan tudok az ipaden jelszót változtatni az apple ID-hoz. Elvileg a kütyün értesítésben kellene kapnom valamit, ami mentén ezt végig lehetne csinálni. De nincs új értesítés. Ha a weblapon részletesebb útmutatást kérek, akkor elirányít a
"[Név] > Jelszó és biztonság > Jelszó módosítása menüpontra, majd a képernyőn megjelenő útmutatót követve frissítse a jelszót."
Csakhogy az a menüpont azonnal az Icloudba akar bejelentkezni és appID jelszót kér. Amit meg pont nem tudok.
Az agyam eldobom ezzel a rendszerrel. Hogy lehet a beállított telefonszámomra új jelszót kérni? Vagy hogyan tudok új jelszót kérni bármi értelmes módon?
Nincs másik apple termékünk, telefonunk, tabletünk, amiről be tudnék jelentkezni. -
vaakuum
addikt
segítsetek pls!
A gyerek hozott elém egy játékot, ami elvileg ingyenes volt, de mire az összes azonosításon átestem, lehet valamilyen formában előfizettem rá. Hol és hogyan tudom megnézni, hogy az elmúlt két órában keletkezett-e fizetési kötelezettségem (a hozzárendelt virtuális kártyáról nem jött sms, hogy próbáltak volna levonni, de mintha valami havi vagy heti díjat villantott volna meg a játék)
Ugye nem fognak nekem számlázni egy hónap múlva sem semmit?
Illetve ha tényleges vásárlás keletkezett volna, akkor gyakorlatilag kellett volna sms-t kapni a banktól, hogy terhelni próbálták a számlát.
a
https://reportaproblem.apple.com/
oldalon ezt látom. És aggasztó a weekly kezdetű rész.
-
vaakuum
addikt
Van lehetőség arra, hogy Ipaden a google fordítója ugyan olyan formátumban jelenjen meg, mint egy asztali gépen? Nem tudom, ki volt az a jóképességű, aki kitalálta, hogy egymás alá helyezi a fordítandó és a fordított mezőket, így állandóan tekergetni kell minden egyes részlet bepötyögése után. Az egymás mellé helyezett elrendezés sokkal használhatóbb. És hiába fordítom el a kütyüt, akkor is egymás alá rakja őket.
-
vaakuum
addikt
sziasztok!
Van egy "családi" ipad, (mini4-es), és a gyerekek használnak a távoktatásuk során is. A skype nem igazán működött, (megszakadt, nem lehett hívni, eldobta a hívást, ha felvették a túloldalon...) ezért átálltunk (próbálnánk) a viber-re. Gyerekeknek nincs okostelója, csak sima, de az alakalmazáson keresztül otthon wifivel tudna működni...feltéve, ha lehetne cserélgetni a számokat a viber alkalmazásban. De a lányomat nem tudom kiléptetni. Meg lehet ezt oldani valahogy, vagy ilyet csak windowsos tabletek tudhatnak?
Vagy minden alkalommal törölni kellene az alkalmazást, ha cserélni akarja az ember a telefonszámot?
(jó, tudom, otthon nem lényeg, kinek a nevével megy, de az elv érdekelne)
-
vaakuum
addikt
Help pls!

Ipad mini 4-en a youtube videók lejátszásánál vannak gondjaim. Akadnak olyan videók, amiknek csak a kezdő képkockáját tölti be, és utána nem történik semmi. Nem folytatja a letöltést, és így le sem játszik semmit, csak mutatja a kezdő képkockát. Mit lehet vele kezdeni? A videó biztosan jó, mert asztali gépen megy.

-
vaakuum
addikt
Ez sajnos nem így van. Létezik gyárilag tervezett avulás is, ami a mai világra, és a bevételhajtó cégekre jellemző. Meg a műszaki paraméterek is befolyásolók, úgymint rugalmasság, hajlítástűrés, szakítószilárdság, vezetőképesség... és az sem biztos, hogy a vezetőszál mindenhol egyforma vastagra sikerüt. hogy tudatosan vagy véletlenül, az nem tudom, csak az eredményt látom.
Asztalon volt használva, tépés és rángatás nélkül... még utaztatva sem nagyon, hogy túlságosan összetekertük volna. Mint a hímestojás, úgy volt kezelve, lévén hogy egyedi kábel, nem olyan, mint az idehaza zsákszámra lévő usb kábelek. Úgyhogy bocs, de most mellébeszéltél. Inkább ötletet adj, hol lehet normális kábelt venni. -
vaakuum
addikt
Sziasztok!
Az alany egyy 10 hónapos ipad mini. Három napja nem akar tölteni. Ma kértem kölcsön töltőt, és kipróbáltam, azzal tölt. A konnektoros egységbe másik vezetéket téve is tölt, tehát vezeték hibára gyanakszom. Viszont hiába tekergetem a kábelt, hogy hol lehet kontaktos, nem találom.
kérdéseim:1) garanciában ezt még orvosolják nekem, vagy magamnak kell beszerezni új kábelt?
2) ha csillagászati összeg (márpedig apple, tehát feltételezem, hogy a nyamvadt kábel annyi, mint máshol egy gyengébb telefon), akkor lehet előtte szétszedem ezt. Van olyan pontja ennek a kábelnek, ahol valószínűleg elszakadt? Csak hogy azt a végét bontsam először.
3) ha nekem kell venni, honnan/milyet érdemes? Létezik ebből nem gyári (mert az látszik, hogy a gyári úgy szutyok, ahogy van)? -
vaakuum
addikt
Én valami olyat keresek, ami karkötő szerű, és állandó viselésre is alkalmas... mérhetne folyamatosan mondjuk edzés közben (akár úgy is, hogy direktben küldi az értékeket a tabletra, hogy menet közben lehessen látni a jó nagy számokat, ha lazábbra kell venni), illetve a reggeli értékeket is vissza lehetne nézni belőle, hogy ha még nagyon magas a reggeli pulzus, akkor akár ki is hagyni az adott edzést, vagy annak megfelelően gyengébb edzést tervezni/csökkentett módban tolni. Bár ha a reggeli pulzus magas, akkor edzésen is hamarabb elindul felfelé, úgyhogy ez végül is szerintem egy dupla ellenőrzés, ami nem is feltétlenül kell nekem, csak mondjuk előtervezés szempontjából lenne hasznos.
Vagy esetleg valami Polar órában kellene gondolkodni, ami pánt nélkül is mér pulzust? (Tekintve, hogy vagy 17 éve óra sem volt a kezemen, még sima órában is elég fura lenne aludni, nemhogy pántban
A polarok tudnak kommunikálni ipaddal? -
vaakuum
addikt
Kérdés kiegészítővel kapcsolatban. Bocsánat, de nem tudom, hol lenne érdemes megkérdezni.
Adott egy ipad 4 mini.
Milyen kiegészítőt lenne érdemes hozzá szerezni, ami ébredési és edzési pulzust is mér, meg esetleg egyéb, sportolással kapcsolatos paramétereket rögzít, amit edzésben fel lehetne használni, illetve amihez edzéstervet lehetne igazítani? -
vaakuum
addikt
válasz
univerzita
üzenetére
Gyorsan ránéztem vele néhány filmre, szépen szedi az asztali W8.1-ről, és gond nélkül le is tudja játszani az eddigieket.

-
vaakuum
addikt
Mondjuk azzal mit lehet kezdeni, ha kapok valami vicces, de mondjuk nem feltétlen gyerekeknek is való videót, képet, viccet, stb-t és azt nyitom meg? Nem nagyon ismerem az ios-t, de nekem eléggé gyanús, hogy ha a készüléket a gyerkőcök kézbeveszik, akkor onnantól mindenhez hozzáférnek, és ezt elég gáznak tartom. Még egy e-mail fiókból is macerás kijelentkezni, valahogy nincs meg a felületen a kilpésnek az egyértelmű módja. Vagy legalább lehetne olyat beállítani, hogy ha 5 ujjal összecsukom és felfelé kidobom a futó programok közül, akkor jelentkezzen már ki... utána meg lehessen mondjuk ujjlenyomattal gyorsan bejelentkezni egy fiókba.
Ráadásul azt sem igazán ismerem, hogy mikor mit hova és hogyan ment, de a felhasználók szerinti jogosultságkezelést nem igazán értem... annál is inkább zavaró, hogy nem egyértelmű, hogy mikor mit hová tölt, és honnan lehet ahhoz hozzáférni. -
vaakuum
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ipad minire értettem a kérdést.
Tehát akkor ha most a tapicskolás közben véletlenül karcolódik, akkor az nem a képernyőt magát érintő végleges fizikai sérülés, hanem csak egy már gyárilag rárakott, egyébként könnyen cserélhető fólia lesz karcos? -
vaakuum
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
A dobozból kivett állapotban akkor nincs semmi védőfólia a képernyőn, amit karcolódás esetén gond és nagyobb költségek nélkül cserélni lehetne?
Mert akkor lehet nekem is gondolkodni kell ilyenben, mielőtt a gyári felület elkezdene amortizálódni...
-
vaakuum
addikt
válasz
univerzita
üzenetére
hú, ezt lehet nem jól értem...

Tehát ha egyszer feltöltöm mondjuk 80%-ról 100%-ra /ilyenkor kap 20%-nyi töltést/, utána pedig 20%-ról 100%-ra /ilyenkor kap 80%-nyi töltést/, akkor mondhatom, hogy ez egy töltési ciklust volt (tehát összességében egyszer teljes akkukapacitásnyit kapott több darabban)Ha töltőn van használat közben, az mit befolyásol ezen? Mondjuk minden használatnál kap külső tápot...

-
vaakuum
addikt
válasz
TheMarci
üzenetére
Köszönöm!
Apropó, ha a kütyüt többen használják, és nekem nincs szükségem személyemhez kötődő beépített levelezőjére, meg jegyzetekre, meg címlistákra meg ilyen totál személyes cuccokat tartalmazó/kezelő szoftverekre, akkor gondolom ezeket leszedhetem, remélem nemigen csinálok vele nagy problémát
Viszont egy jó böngésző kellene, amivel mindenki eléri a netes levelezését, meg azokat az oldalakat, ami neki fontos. Az sem baj, ha megjegyez netes loginokat meg jelszavakat, de ne az legyen már, hogy belép pl. az én levelező fiókomba, és utána alig lehet rávenni, hogy másnak a leveleit lehessen megnézni rajta.
Remélem azért értitek, min problémázok. -
vaakuum
addikt
Help pls!

Ipad mini4-es, próbálom az erste visa virtual kártyát regisztrálni hozzá, de nem akarja megenni.
Az erste küldi az sms-t, hogy sikertelen kártyahasználat limittúllépés miatt. helye: itunes.com
A regisztrációhoz is fizetni kell?
Mennyit? 
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A polarok tudnak kommunikálni ipaddal?
Mennyit?