Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
Nah, mondom még megvárom, hogy optikára történő váltás után az első teljes havi számla hogyan is muzsikál, ma megjött és igazából teljesen aszerint van, ahogy az átkötésnél szerződésénél a telefonba mondták, így lezárult az Inviteles korszak
Mindenkinek további jó egészséget és szakadásmentes gyors netet kívánok!
-
Anonymus23
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
dbius esetére hivatkozva felhívtam én is a 1272-t, ott azt mondta a hölgy, hogy ha minden adót nézni akarok, akkor ahhoz box kell, mondtam neki, hogy valós tapasztalat nem ezt mutatja, erre Ő, hogy egyeztetve a műszakiakkal csak ezt tudja mondani.
Mondom mindegy, bementem Debrecenbe (Malom park), végigülve a 30-40 perc várakozást 5 perc alatt kicserélték a boxot CI-ra, hazahoztam behangoltam, először még nem működött, de utána kb 20-30 perc múlva amikor indítottam, azóta már megy minden adó, ami eddig benne volt (gondolom mind, én nem igazán nézek TV-t, így nem tudom ha mégis hiányozna belőle). Közben minden eszközt újraindítottam (modem / router / TV), így nem tudom, hogy az idő (azaz aktiválták a kártyát) vagy az újraindítás segített.
Itt is kösz az infót dbius!
-
Anonymus23
veterán
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Nekem még nem jött számla, most megnéztem a felületen,és ott már fenn van a részletezés, bár maga a számla nincs fenn, és elvileg jó is a részletezés.
-
Anonymus23
veterán
Akik mostanában kötöttek át Invitelről Digire, azoknak jött már új Digis számla?
Az Inviteles záró számla már megérkezett Február 1-én, de a Digi még sehol.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Lassan kiebrudalnak innen minket, mivel Digi lettünk most már
Ma hajnalban volt egy országos karbantartás (küldtek róla emailt), lehet ott állítottak át valamit, vagy egy az egyben ezt a részt kivették most már. -
Anonymus23
veterán
Árnyékoltat szerintem ott érdemes, ahol kismillió kábel megy együtt (pl szervertermek) vagy nagy az esélye a az elektromos zajnak, ilyen otthoni környezetben nem annyira valós veszély.
Milyen régi kábelt akarsz kihúzni? Ha cat5e a mostani, akkor felesleges cserélni, kivéve persze ha sérült. Nálam pl CAT5e van mindenhol (kivéve a modem és a router közötti szerelt kábel), és bőven bírja a gigabitet, pedig több helyen elektromos kábellel megy együtt párhuzamosan.Beltéri: én nem nézek TV-t, de hasonló a tapasztalata feleségemnek, de nem konstans a hülyesége a beltérinek, van amikor jó, van amikor újra kell párszor indítani mire hajlandó jelet adni, de áramtalanítani még nem kellett.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Beldar
üzenetére
Ha kérted rendelésnél, akkor számhordozást csináltak. Ha nem kérted, akkor új számot kapsz.
Én telefonon rendeltem, és amikor erről kérdezett a hölgy, akko én kértem, hogy legyen számhordozás, de amikor az adatokat egyeztettük, akkor kiderült, hogy náluk (Invitel) még a régi személyi igazolvány számom volt, és mondta a hölgy, hogy lehet, hogy ez hetekkel kitolja az átkötést, mert adat nem egyezésnél eléggé kínlódás, mondom, mivel kb csak arra használtam a telefont, hogy az ügyfélszolgálatot hívjam (ha be volt dugva egyáltalán), és senkinek sem volt kiadva a szám, akkor inkább kérek új számot
Még az új számomat sem tudtam, mert semmilyen papírt sem kaptam telepítésnél, fel kellett hívnom a mobilomat, hogy megtudjam mi a "vonalas" telefonszámom
-
Anonymus23
veterán
A net az ég és föld
, ezt most mértem:
A box az, hogy is mondjam, így, hogy nem 40-50W-t eszik, elviselem
Nekem is egy LG TV-nél van, én kb csak akkor nézek TV-t, ha lebetegedek, és ágyban fekszek, ez évente 2 nap szokott lenni. A TV és annak a távirányítója elvileg és gyakorlatilag is képes lenne kezelni az STB-t, de persze ezt a típust nem ismeri, és a leírás sem igazán bőbeszédű, hoyg mit is kellene csinálni ismeretlen típusnál, vagy esetleg melyik típus az aminél működnének legalább aaz alap funkciók, de lehet majd rápróbálok valamikor egyenként, hátha van a listában olyan, amivel korrekten működik.Bekötés:
Szerintem megoldják, bár mondom nálam szerintem egyszerű helyzetben voltak, bár fordítva csinálták, mint ahogy én gondoltam, hogy csinálják, azaz a modemtől kezdték kihúzni az oszlopig. A modemnél lévő végén már rajta is volt a csatlakozó (gondolom gyárilag, vagy lehet előre dolgoztak ez ügyben, és van legyártva pár különböző méretű kábel nekik. -
Anonymus23
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Amit írtam: azt mondták, hogy nem lesz. A szerelő szerint egyáltalán, nem tudom hány brigád dolgozik itt, érdemes rákérdezni, hátha van aki jobban értesült.
Amúgy most megnéztem, idle 3,5W-t eszik az STB, bekapcsolva meg 4W. Azaz van kemény 0,5W a két mód között, havi szinten kb ~3 kW a fogyasztása az eszköznek, csak az a nyomorult +távirányító. A TV-m tudná kezelni az STB-t, de persze ez olyan nevenincs márka, amit nem ismer
Kártyát nem is látok az eszközben egyébként, szal szerintem direkt Diginek lett gyártva vagy valami ilyesmi.Beacon INC
HC-EK10R. -
Anonymus23
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Van hátul USB bemenet, és a távirányítón van felvétel gomb, most megnyomtam és írta, hogy nincs rajta tároló eszköz.
Véleményem szerint tud felvenni... -
Anonymus23
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nincs, azok kódolva vannak.
Csináltam egy teljes keresést:
Digitális:
116 digitális csatorna + 3 rádió
Ezek szabadon foghatóak:
M1HD, M2HD, Duna HD, M4 Sport HD, Duna W, M5 HD + a Digi Info
Minden más le van kódolva, CI kártyát kér.Analóg:
Emellett van még 46 analóg csatorna ami szabadon fogható, de azt kihagyom
-
Anonymus23
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Megnéztem most, és úgy kerestettem, hogy csak a digitális és kódolatlant keresse, lett is 7 adó + 3 rádió, mind a propaganda TV-k és rádiók.
-
Anonymus23
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nem próbáltam még, de majd rénézek.
Azt mondta a szerelő, hogy mindent is lekódoltak, mert lopták ezerrel
-
Anonymus23
veterán
Üdv Urak,
Voltak a kollegák, kb egy bő óra volt, de ugye itt a korábbi kiépítés, illetve a falon kívüli kábelcsatornázás miatt kvázi egyszerű dolguk volt.
Sebesség fent, azzal szerintem nem lesz gond. Összehasonlítva főleg a tegnap esti kb 8 Mbit-hez képest, amit a koaxos rendszer ki tudott magából csavarni.
TV:
1 boxot hoztak, a telefonos ügyfélszolgálat nincs a helyzet magaslatán.
Nem lesz mostanság nyitott hálózat, sőt CI kártya sem mostanság lesz a szerelők elmondása alapján.
Előre megyünk, nem hátra
Ha jól látom, elvileg publikus IP-t kaptam, az ONT-t bridge módba állították be itt helyben.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
+dbius
Persze, jelzéssel leszek, hogy mit intéztek Hétfőn, de akkor sanszos, hogy STB lesz.
Évekkel ezelőtt sikerült minden ilyen szar +fogyasztót és +távirányítót kiűzni, erre komolyan nem gondoltam volna, hogy sok évvel később vissszahozzák ezt a szutyok szart.
dbius:
Mondjuk engem nem hívtak, hogy lesz plusz STB, de innentől kezdve még az árra leszek kíváncsi akkor.Intruder2k5
Ezt nem gondoltam, de persze logikus, hogy ezt is tudja, mivel sok évvel ezelőtt azért még nem volt ennyire általános, hogy digitális adás vételére alkalmas készülék legyen mindenhol, most biztos jobb a helyzet, de gondolom az ONT-k specifikációi nem sokat változtak pár éven belül. -
Anonymus23
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
De az Invitelnél a TV adók analóg része analóg módon jött a koaxon, gondolom azért itt a digitálisból az ONT nem csinál analóg jelet.
Mindegy, Hétfő délelőtt jönnek elvileg, akkor már okosabb leszek... -
Anonymus23
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Mondjuk egy kérdésem lenne, hogy neked van-e extra szolgáltatásod?
Nekem anno, amikor az ügyfélszolgálatossal beszéltem, akkor azt mondta, hogy csak akkor kell kártya, ha valami extra szolgáltatásra fizetnék elő, ha csak az alap csomag van, és nem kell HBO stb, akkor nem kell külön kártya.
Neked mi a helyzet? Csak az alap szolgáltatás van, vagy van extra is rendelve?
Bár a díjból nem úgy tűnik, hogy extra előfizetés is lenne
-
Anonymus23
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Akkor ezek tényleg nem tudják, hogy mi a helyzet.
Az STB-t kb vigyék a p****ba, annyira utálom a millió távirányítót, pár éve végre sikerült redukálni egyre. Nem utolsó sorban a régi műholdas Digi STB (az SD) az még idle módban is 40W körül evett.
Nekem ugye telefonba azt mondták, hogy nem kell semmi sem (se CI se STB), de akkor komoly infó hiányosságok vannak az ÜSZ-on.
Nekem is jövő hét elején jönnek elvileg bekötni, de akkor így nem lesz túl nagy megelégedés részemről
-
Anonymus23
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Pár órával később, éjszaka illetve a nappal folyamán utána mindig jó, vagy legalábbis közel maxos sebességgel jön, viszont este mindig leesik a béke segge alá, szerintem itt nyilvánvaló a helyzet, vagy a gépparkot vették ki alóla, vagy a sávszélesség csökkent le drasztikusan (esetleg a "felhasználás" nőtt meg rohadtul), de nem a modemmel lesz a gond, hanem szolgáltatói oldalról van a szűk keresztmetcet.
-
Anonymus23
veterán
Na ez érdekes, nekem telefonban azt mondták, hogy nem kell kártya, de akkor sanszos, hogy kell, én 2 db Tv-re rendeltem meg, és 60 napot mondtak, hogy ennyi idén belül fogják bekötni.
Nem tudom mennyire sorban mennek, gondolom inkább ha egy környéken van több cím, akkor ott csinálják meg együtt, nem tudom hozzám mikorra keverednek el.
Mondjuk ha emelni akarják a díjat, akkor azért fogok kérni egy visszahallgatást a megrendelés telefonbeszélgetésről.
Jó lenne már ha kötnék, mert a mostani esti teljesítmény ez a 15 Mbit ez kb katasztrófális a jelen rendszeren
-
Anonymus23
veterán
válasz
Apa+Fia
üzenetére
Majd reflektálj már, hogy pár újraindítás után, vagy ahogy a többiek írják 1-2 napon belül helyreállt-e.
Mondjuk az a sebesség amit screeneltél, az a válllat minimum alatt van, szal reklamálós , ha ez így marad (írtad, hogy direktben az ONT-ra kötve is ennyit adott).
Nekem is megjelent a szerződés a Digi felületén, mivel nekem már korábbról is volt direkt Digi szerződés a mobilnet miatt, így nekem az a szerződés lett bővítve az FTTH-val.
-
Anonymus23
veterán
BUÉK mindenkinek is

Közben én is megrendeltem a szolgáltatást (fél órája).
Végül is 3 lépés kellett hozzá, de kvázi komolyabb nyűg nélkül megoldódott:
1., Szerdán hívtam őket először, akkor legelőször az Invitelt, ők irányítottak át a Digihez.
Mivel az én címem nem volt benne a címlistában ezért nem tudtam alapból megrendelni, mert kellett nekik egy technikai vizsgálat, amit kvázi másnapra (Csütörtök délután) meg is ejtettek, hívott egy hölgy, hogy kiépíthető. Mondta a hölgy, hogy akár azonnal meg is tudom rendelni, ha hívom a 1272-t.2., Kb 2 óra múlva felhívtam őket, de az úriember tájékoztatott, hogy sajnos még nincs benne az utcalistában a címem, ezért nem tudja elindítani a szerződést, közben belső hálózatukon egyeztetett a megfelelő csoporttal, és kérte őket, hogy intézzék a rögzítést. Mondta, hogy másnapra ennek meg kell lennie, majd hívnak, ha ez megvan, és meg tudjuk eljteni a szerződést. Mondanom se kell, hogy nem hívtak
3., Ma eszembe jutott, hogy ránézzek, és látom, hogy most már benne van a neten fellelhető címlistában, így hívtam őket, azonnal felvették és 20 perc alatt mindennel is végeztünk az átszerződés kapcsán (szerencsére mindenki inkább bulizik, semmint szerződést kötne
)8400 Ft a havidíj, ebből jönnek le a honlapjukon is jelzett 500+1000 Ft-os kedvezmények, azaz 6900 Ft lesz a díj (jelenleg 6400 Ft-t fizetek 100/8 netért +TV+Telefon), szóval elvileg +500 Ft-ba lesz az optikai net. Annyit meg kellene, hogy érjen.
60 napon belülre ígérték.Annyi adalék még, hogy az inviteles jelezte, hogy NE fizessem be azt a havi számlát, amikor bekötik az optikát, mert akkor majd már részzsámlát fognak újra küldeni (jó, hogy mondta, mivel én hónap elején már be szoktam fizetni az adott havi számlákat).
Javasolta az egyik (már nem tudom melyik ügyintéző, hogy menjek be Debrecenbe, de mondtam neki, hogy kösz kihagynám ezt most, remélem telefonon is elintézhető, és ha akkor hívja őket az ember, amikor minden más "normális" ember már nem telefonál, akkor elég hamar felveszik
Nah, BUÉK mindenkinek még 1x, jó egészséget és gyors neteztést mindenkinek
-
Anonymus23
veterán
+user12
Köszönöm az infókat!
Nekem most 6360 Ft a havi díj, ebben benne van a TV előfizu is (1 TV), így a 6900 Ft az belefér ha azt veszem, hogy akkor (ha jól értem) felár nélkül tudom több TV-re is elvinni a jelet, azaz nem kell extra díjat fizetni.
Főleg ha azt nézem, hogy mostanság csúcsidőben jó ha 20 Mbit megvolt letöltésnél
Szerelési díj: Gondolom az átszerződőknél amúgy se lenne semmilyen szerelési díj.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Köszönöm!
Több TV esetén mi a helyzet? -
Anonymus23
veterán
Hajdúböszörmény megjelent a rendelhető FTTH listában, ez vajon azt jelenti, hogy rá is kötnek az optikára?
Üzletkötő, akit jeleztek, hogy majd valamikor jönni fog, az persze fasorban sincsn még, hogy a jelen rendszerről ajánljanak valamilyen áttérést.
Mondjuk az én címemre nem engedi rendelni (mivel sarokház vagyunk, és telekkönyvileg a másik utcához tartozik a házszám, de van 18m utcafrontom azon az utcán is, ahol az optzika megy, így lett bekötve anno az Invitel is.
-
Anonymus23
veterán
-
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Nem, most, hogy itt átkábeleztek mindent optikára, azt mondták, hogy fog majd jönni az üzletkötő és átkötés lesz (szerintem sajnos ebben az évben már nem lesz meg), szal szerintem sokat nem foglalkoznának velem, ha azzal fenyegetőznék, hogy el fogok menni mivel a koax rendszert teljesen le akarják állítani úgy is.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szerintem az az infó maradt ki neki, hogy ezt mind a szerelők meg fogják csinálni, gyakorlatilag új kábelezés nélkül, ha az ONT eszközt a jelen modem helyére akarja tetetni.
Ha nem oda, akkor is megoldják a szerelők, csak akkor a kábelezés kérdéses.
-
Anonymus23
veterán
Múlt héten itt volt egy brigád az utcánkban erőteljesen áskálódtak, mert egy újabb aknát kellett csinálniuk a betáp optikára, és keresték itt, hogy hol is lehet a vezeték.
Megmutattam nekik, hogy hol van a kábel, meg is találták, és 2 KPE védőcsővel felálltak a nem messze lévő villanyoszlophoz, mert valami eszközt fognak letenni az aknába.
Kérdeztem, hogy lesz-e ebből ebben az évben átállás, nem volt meggyőző a válasz, szerintem nem lesz, csak ha minden csillag úgy fog együttállni.
A fenti munkát is egy Miskolci brazil brigád végezte el itt, nem sok emberük lehet.
-
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Az a kérdés, hogy ha amúgy máshol nem jellemző ez a belassulás, csak itt böszörményben, akkor ez itt helyi hiba lesz.
De mondom egy ideje megszűnt a netszakadás, jött helyette ez az agyonterhelt sávszél, és a lassan betöltő lapok. -
Anonymus23
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
-
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Elvileg az időszinkronizálást azt javították időközben. Nekem még mindig megy a progi, de ilyen itt járt javítandó laptopoknál azt tapasztaltam, hogy frissít.
A 2 dolog összefügg, mármint a sávszél csökkenés és a belassulás az oldalak betöltésénél/elérésénél.
Olyan mintha a helyi szerver túl lenne terhelve, vagy valami beállítási dolog lenne.
Korábban ugye volt állandóan olyan, hogy a 2 db 8-as sáv váltása közben szakadt a net pár másodpercre vagy akár fél percre is, ez mondhatni egy ideje megszűnt, de jött vele ez a "túlterheltség". Olyan mintha most már csak az egyik 8-as sávot használná, és ha ez itt a körzetben telítődik, akkor így jártunk. Vagy a szerver csordul túl, és nem bírja a sok feladatot, egy mini DDOS -t kapna a helyi felhasználóktól.Próbáld ki, hogy pl letöltesz valamit, és közben próbálsz elindítani a böngészőben keresést, vagy megnyitni egy oldalt, konkrétan behal az egész, képtelen betölteni az oldalt.
Korábban ez nem volt, mert még full letöltés mellett is (bár érezhetően lassabban) de működőképes volt az elérés, most nem lehet semmit sem csinálni, ha valamit letöltene az ember. -
Anonymus23
veterán
válasz
osonte
üzenetére
Késő este/éjszaka, meg nappal kb délig nálam is megvan a sávszél, de délután, és este katasztrófális, olyan mintha teljesen elfogyott volna a sávszél, azaz túlértékesítették volna a jelen képességet, és amikor sokan használják, akkor kb a béke segge alá süllyed nálunk az elérhető sávszél.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Apa+Fia
üzenetére
Jelen helyzetben azért kényesebb a szitu, mivel egy alomból valók, csak ugye a 4iG azért nagyobb kutya, semmint egy ilyen helyi sufniszolgáltató mint a HBCom.
Most meglestem a HBcom max csomagja (100/50 net, telefon, 179 csatornás TV+rádió) 9230 Ft.
Hasonló az invitelnél ugye az 500/100 internet + telefon + 103 TV+rádió csatorna, az 6900 Ft.
Ugyanez a Diginél ennyiért 1000/300-as nettel, nem tudom, hogy Digire kötnek át, vagy marad az Invitel.Nem tudom, hogy mi lehet az a plusz 76 csatorna, de nehezen tudom elképzelni, hogy annyival többet ér. Nem beszélve pl arról, hogy a HBComnál alapból NAT-olt hálózaton vagy és külön kérni kell ha publikus IP címet akarsz (nem tudom, hogy extra pénzért-e).
-
Anonymus23
veterán
válasz
hegedussz91
üzenetére
Én azt gondolom, hogy max esetleg a HBComot veszi meg a 4iG, bár azt nem tudom, hogy mennyire van a város átfedésben, ahol mindkét szolgáltató lesz.
De őszintén? Először induljon el itt is a gigabites net a régi területeken, aztán hátha, de jelen helyzetben nem tudom mennyire tudnak/akarnak hálózatot fejleszteni, bár azt se gondoltam volna, hogy itt valamikor átrakják optikára, de úgy látszik a régi rendszer nagy fogyasztása vs energiaárak végre eljutottak oda, hogy "kénytelenek" cserélni. -
Anonymus23
veterán
válasz
hegedussz91
üzenetére
Azt mondta a csávó, hogy csak az Invitelt cserélik.
-
Anonymus23
veterán
Ma volt egy kis dolgom a városban, és amikor megáltam egy üzlet előtt, akkor pont ott volt egy Digis auót, előtte meg láttam, hogy a villanypóznán lóg pár ember.
A Digis autó vezetőjét rákérdeztem, hogy mi történik, csak nem optikát csinálnak?
De, mondta, hogy az egész városban cserélik az Inviteles régi rendszert optikára, ez évben be akarják fejezni és át is kötnek mindenkit.
Úgy látszik a 4iG-val szemben már nem mert menni a fitykós városvezetés, meg hát az irdatlan villamos energia ár is rásegített gondolom.
Szóval elvileg Hajdúböszörményben is optika lesz év végére
-
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
30661-es hsz.
-
Anonymus23
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nekem az egyik elektroműszerész ismerősöm csinált egy tápot egy laptop tápból, amikor Péntek este elszállt a tápom. Szombat reggel megcsinálta, de meglepetésemre szombat délután 1 körül jött a szerelő és cserélte a tápot. Így azt a tápot elraktam pótnak, ha ez megint meghalna.
Játék közben lehet észrevenni ha haldoklik a táp, mert terhelésre elszáll a kapcsolat pár másodpercre. Mondta az inviteles csávó, ha a telefon is rá lenne kötve akkor hamarabb észre lehetne venni, hoyg haldoklik a táp, mert akkor sokkal markánsabban előjön a hiba a plusz fogyasztás miatt. -
Anonymus23
veterán
válasz
bzolika10
üzenetére
A 4iG miatt a választásokig a fű sem nő már egy ideje, utána meg 99%, hogy jönnek a megszorítások függetlenül, hogy ki megy tovább, és amiatt fognak ülni az egészen.
Személyes véleményem, hogy azzal, hogy a Digi eladta az egészet a 4iG-nek, azzal ki is mondták a halálos ítéletet a fejlesztéseknek, legalábbis jó pár évre előre...Mondjuk örömmel venném, ha nem lenne igazam és ebben az évben minden helyen, ahova korábban megkérték az engedélyt, ott átállnának optikára!
-
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Nálam a múlt évben az Augusztus 20-án!! kb 11-kor bejelentett hibát aznap délután már jöttek és javították is.
-
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Hát ja, vannka azért gondok rendesen, éppen ezért probléma, hogy nem egy piaci cég vette meg, hanem egy politikai.
Az a baj, hogy ilyen cégeknél nem az észérvek az elsők, és sokszor nincsenek is benne az első 10-ben. -
Anonymus23
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy lesz-e mostanában bármilyen fejlesztés, vagy most "tejelni" fog a cég, és visszaállnak 2/0,128 Mbit netre

Ami nálunk van, az kb a röhely, csúcsidőben jó ha 20-50 Mbit megvan a 100-ból, egyszerűen annyira túl van terhelve az egész, viszont egy dolgot egyre kevésbé tapasztalok, azok a szakadások, amik korábbna voltak, azok szinte nullára estek vissza.
-
Anonymus23
veterán
válasz
kopi72
üzenetére
Mivel a koaxon nem IPTV van, így nincs jelentősége, hogy mekkora sávszél, le fogják korlátozni.
Amit írtál az igazából az optikára érvényes.Nálunk pl az van mostanság, hogy a korábbi évekhez képest már vannak időszakok, amikor bizony nincs meg a maximális sávszél sem, mert annyira túl van terhelve a hálózat (főleg este).
-
Anonymus23
veterán
Nekem egy jó ideje már 5957 Ft a havidíj, erre fel a decemberi számla meg 6057 Ft lett.
Átálltam a e-számláról (Díjnet) az e-számlára (Digis felület) és most akkor elveszik a kedvezményt?
Ezek se normálisak...Most meglestem, hogy mi is a különbség, de a novemberi számlán 2 kedvezmény sor is van:
Elektronikus fizetési kedvezmény - 100 Ft
EBILL 300 FT kedvezmény - 300 FtNa most a decemberi számlán az "Elektronikus fizetési kedvezmény" már nincs rajta.
Azt is megnéztem, hogy múlt évben Október/November játszották ezt el, majd Decembertől visszaállt.
-
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Nem jellemző, évekig ment a díjneten hibátlanul, utána is egy ideig, de amikor átállítottam a elektronikus számlára (ami ugye furcsa, mert a díjneten eddig is elektronikusra volt állítva) na onnantól kezdve nem kaptam számlát. Jó ez még csak az első alkalom, és ugye nov.30 lesz a lejárat, csak sosem lehet tudni.
Ami megint furcsa, hogy a digimobilos szolgáltatásuk, ami másik szerződés számon van, amit eleve a Digitől és a kezdetektől fogva elektronikus számlával kértem, az meg teljesen rendben van, kezdetektől fogva benne vannak a számlák, letölthető/fizethető online.
-
Anonymus23
veterán
Be van regisztrálva az Inviteles szerződésem a Digi felületére, és mivel törölték a díjnetes fizetési lehetőséget, kértem e-szamlat a Digi felületén.
Viszont azóta nem kapok számlát, a listában csak a korábbi kkiegyenlített számlák vannak, fizetésnél sem hoz fel számlát amit fizetni tudnék, holott korábban kb 1,5 hónappal a lejártat előtt már küldték a számlát.
Másik digis (mobilinternet) előfizetésemnél korrekten látszódik minden számla.Mi lehet a gond szerintetek? Nektek mikor jelent/jelenik meg a novemberi számla a Digi online felületen?
-
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Olyat mint az enyém
Öcsémék 2 hete jelentették be az igényüket, 1 hét múlva jöttek volna bekötni, de fel kellett rakniuk egy konzolt a tetőre, hogy rá tudjanak kötni, így csak +1 hét múlva jöttek.
Mondjuk annyi jó hírt mondott állítólag a szerelő, hogy most már (4iG) nem lesz akadálya az optikának és belátható időn belül átvezetékelik a várost, jelentsen ez bármit is
-
Anonymus23
veterán
-
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
A modem értékei jók, de kezd észhez térni, már csak a letöltés a fele a csomagban foglaltaknak, de a többi helyreállt.
-
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Hol az az "ott helyben"?
Öcsémék költöznek, és ha jól tudom tegnap rendelték meg a komplett szolgáltatást (Net+TV+Telefon), úgy, hogy a szomszédjukba, ahova költöznek, a héten, vagy múlt héten kötötték be. Szóval szerintem kötnek továbbra is. itt nálunk ugye a koax kábeles szolgáltatás van még mindig

-
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Nem, egy CBC382E1 típusú "valamire".
-
Anonymus23
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Mondjuk a CISCO EPC3208 az csak egy modem tudtommal, de ahogy kéred, úgy cserélik, első körben a tápot fogják megnézni, mert az egyszerűbb móka.
Először volt egy Péntek esti móka, akkor kijött a srác, és hozott egy tápegységet, megnéztük azzal ment.
Majd a második esetben nem halt meg a táp (teljesen), de sokszor eldobta a kapcsolatot, a szerelő srác mondta, hogy ha erről használtam volna a telefont is, akkor hamarabb előjött volna a hiba, mivel az +fogyasztó, és jobban terheli ezeket a vackokat.
De más (nem városunkban elcseszett központi beállítás miatt) nem megoldott hiba miatt kértem, hogy cserélje a modememt is, és kicserélte azt is. Ez már nem indul újra, de a "mikro" szakadások szempontjából se jobb se rosszabb. -
Anonymus23
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Feltétlenül!
Nekem 2x is volt tápproblémám.
Volt, hogy aznap (Augusztus 20-án!!!!!) jöttek cserélni, és volt olyan is, hogy péntek este bejelentettem, Szombat délután jött a szerelő, hozta az új tápot. -
Anonymus23
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az lehet, csak ez így, mármint ehhez a szolgáltatáshoz így konfigurálva egy rakat szar.
Más szolgáltatók tudn(t)ak 500 Mbitet is koaxos rendszeren, ehhez képest a jelen 100 Mbit és szakadó internet párosítás nem túl acélos. -
Anonymus23
veterán
válasz
osonte
üzenetére
Mi évek óta szívunk ugyanezzel a problémával.
A 100 Mbitet az Inviteles szutyok modemek csak úgy tudják, hogy 2x8 sávon működnek, és ha az adott részen telítődik az egyik 8 sáv, akkor a modem átkapcsol a másikra. Ezt elvileg csont és szakadás nélkül kellene megcsinálnia, de ha el van kettyintve valami a helyi beállításoknál (Invitel városi központ), akkor bizony szakadni fog, ahogy leírod, pontosan ezt csinálja, hely és terheltség függő, hogy mennyire szívat.
Egy megoldás lesz rá, ha végre átkötik optikára... -
Anonymus23
veterán
válasz
perge666
üzenetére
Annyira nem nagy ördöngősség, csak azért hálózati alapismeretek kellenek hozzá, IP cím beállítás, átjáró beállítás, IP cím foglalás (na meg persze a Wifit). Ha ezek nem mennek, akkor valami ismerőst meg kellene kérni, hogy segítsen beállítani. A jelenlegi WWR940N lehetne szüleidnél a másodlagos router, amit meg kapsz a Digitől, az meg nálad.
Igaz a WR940 csak 100 Mbitet tud és csak 2,4GHz-es, de ahogy sejtem oda ez is elég lenne
-
Anonymus23
veterán
válasz
perge666
üzenetére
Ott a wifi jelerősítő továbbra is gondot fog okozni, kábeles összeköttetéssel lehet úgy, hogy vagy közös mesh-t hozol létre (Asus routerek) vagy simán a jelenlegi routeredhez kábelen csatlokoztatsz szüleidnél egy másik routert AP módba kötve (azaz nem wan csatiba dugod a kábelt, hanem a LAN1-be pl.). Semmiképpen nem javasolt wifin átvinni a netet, mert rohadtul leterheli a (gondolom) amúgy is véges wifi-s kapacitást.
Jelenleg milyen routert használsz? -
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Van már valami megoldás arra, hogy tudja frissíteni a PC a pontos időt?
A múltkor (Április?) beszélgettünk róla, de mostanában megint nagyon le van maradva a gép, és már párszor majdnem elkéstem miatta.
Szerk.:
Na most visszaolvasgattam az akkori eszmecserét, és most vettem észre, hogy valaki javasolta a nettime progit, ez akkor elkerülte a figyelmemet.
Asszem ez bevált
-
Anonymus23
veterán
Azt mondta a csávó, hogy ugye most Szeptemberben derül ki, hogy végbe megy-e a 4iG vásárlás, és ha igen, akkor azon múlik, hogy mi a cél ennek a megvételével, és sajnos lehet, hogy tényleg be is fagyasztanak minden fejlesztést is, vagy azonnal árat emelnek, hogy visszajöjjön a Diginek fizetett pénz, bár az rémisztő, hogy ennyi közüzem kerül egy kézbe...
Itt az a dühítő, hogy pár ember önös érdekei miatt akadályozzák az itteni fejlesztést, olyan "emberek", akiknek elvileg az lenne a dolguk, hogy szolgálják a város és a benne élő emberek érdekeit... -
Anonymus23
veterán
Az elmúlt pár hétben többször jártam úgy, hogy a modem látszólag újraindult, azaz a ledek kialudtak, és újra belogolt, mintha ki/be kapcsoltam volna.
Tegnap délután 1 körül (Aug. 20!!!!) viszont 10 percen belül 2x is eljátszotta ezt, mondom akkor elég volt, felhívtam a hibabejelentőt, a hölgy azt mondta, hogy náluk az elmúlt 16 napban 1x sem jelzett szakadást a rendszer, mondom az király, de ettől függetlenül nálam szakadt sokszor a net.
Jó, ettől függetlenül felvették hibára. Jó, gondoltam majd jövő héten jönnek megnézni, hogy mi lehet. Délután 5-kor viszont csöngött a telefon, és a szerelő hívott, hogy ha alkalmas, akkor jönne és megnézi!
Jött a srác, mint kiderült már volt nálunk korábban, akkor csak a meghalt tápegységet cserélte, most viszont a komplett modemet is.
Azt mondta, hogy amit elmondtam hibajelenség, az tipikusan a haldokló tápra utal, azaz nem döglött meg, de már nem sokáig bírta volna. Azoknál, akik telefont is használnak (nekem is benne van a csomagban, de fizikailag nem fér el itt most sehol, ezért nincs rádugva) azoknálé hamarabb kijön ez a hiba, mert ott a telefont is el kell látnia!Viszont mondott néhány érdekes infót:
* Ugye korábban is szokszor panaszkodtunk már itt is, hogy minden különösebb jel nélkül szakad a net, erre mondta, hogy tudnak róla, de ez központi (városi) hiba, amit ők (személy szerint) nem tudnak orvosolni, fentről kellene be/át álltani meg kijavítani, de erre nem lát esélyt jelen helyzetben, és valóban a 2x8 sáv közötti váltás az oka. Valószínűleg itt a városban nem jól van konfigurálva ott valami (ezt már csak én gondolom).
* Kérdeztem, hogy mikor lesz már optika, mondja, hogy már régen optika lenne, ha az önkormányzat nem akasztana be folyamatosan, ez lett volna ez első város itt a környéken, amit átvezetékelnek, de a rohadt szemétláda tetű városvezetés minden létező módon megakadályozza ezt.
Hihetetlen szánalmas ami ebben az országban folyik... -
Anonymus23
veterán
válasz
Beldar
üzenetére
Én is megkaptam, és szerintem csak annyi egyelőre, hogy nem akarják, a Díjnet díját innentől kezdve fizetni.
A Diginek ugyebár nincs Díjnet, és gondolom konformizálják. Mivel a szerződés az Invitellel van, így Ő számlázhat. Szerintem nem számlázhat másik cég, mint akivel a szerződésben le van fektetve. -
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Igazából azt se tudom, hogy van-e a városban T optika (bárhol is).
Jó 10 évvel ezelőtt a fő utcán laktunk egy társasházban, az alagsorban ott volt a T optikai betápja, DE egy olyan szutyok őskori elosztó volt felszerelve, hogy tudtak adni 1 Mbites netet!!!!!!!!!
1!!!!!!!!!!!!!!!
Ahova költöztünk ott megrendeltem a T ADSL-t, azt mondták, hogy be is kötik, majd hívott a kishölgy, hogy bocs, de nem fognak még egy póznát lerakni, így sajna kuka. Akkor lett a városi WIFI-s szutyok, majd rá 1 évre tudatosult bennem, hogy van az utcában Invitel (akkor nekem az Invitel még a TV/Teleofn szolgáltatóval volt azonos, nem tudtam, hogy internetet is tud).Igazából sok bajom nincs ezzel ami most van, csak annyi, hogy ha nagy a felhasználás a környéken, akkor szakad, mert a 2x8 frekvencia között nem tud szakadásmentesen váltani a modem, vagy a rendszer, vagy a franc tudja miért, lehet az itteni központ beállítása van elcseszve, de vagyunk egy páran akik erre panaszkodunk helyben...
-
Anonymus23
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Annyira várom már, hogy végre egyszer beírd, hogy Hajdúböszörményben is lecserélik ezt a szart
Nem tudnál intézni valamit?
-
Anonymus23
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Nekem is díjnetem van, onnan van letöltve a PDF számla.
Milyen böngészőt használsz? Esetleg próbálkozz másik böngészővel, sokszor járok így, hogy beragad valami a böngészőben, és másik böngészővel (esetleg csak másik böngésző fiókkal) meg simán működik. Sütik törlése stb stb. -
Anonymus23
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
-
Anonymus23
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Ki tudja mi a deal a cégek között...
Nagoyn nem bánnám, ha már így is alakult, de a Digi még előtte mindenhol optikára cserélné a régi cuccost... -
Anonymus23
veterán
válasz
Sayan_
üzenetére
Igazából semmi különöst nem kell állítani, 2 kérdés van:
1., Mindenek előtt fontos, hogy publikus IP-d legyen, mert ha NATolt hálózaton vagy, akkor egyébként sosem leszel aktív peer szempontjából. Ha eddig azért nem voltál aktív, mert nincs publikus IP-d, akkor a NAS-sal sem leszel aktív, kérni kell, hogy vegyenek ki NATból, pl biztonsági kamerarendszerre hivatkozva.
2., hogy milyen klienssel tolod (Traansmission?). Igazából egy portot kell nyitni, ahol seedelni tud, de ezt önmagától is meg tudja csinálni többnyire. -
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Router cserekor változik az IP, szerintem MAC címre osztják az IP-t.
Ha kicseréled a routert akkor másik IP-t kapsz.
Ismerős cégnél volt, hogy a bank letiltotta valamiért az IP-jüket és nem tudták használni a banki alkalmazást, ideiglenesen másik routert kellett beraknom, hogy tudjanak utalni, amíg a bank le nem vette a tiltást az IP-ről.
Én itthon elég sok routert kipróbáltam, amiatt a nyomorult szakadások miatt, minden alkalommal új IP-t kaptam.
Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Napelem
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Kártyát nem is látok az eszközben egyébként, szal szerintem direkt Diginek lett gyártva vagy valami ilyesmi.
)