- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonJoker
csendes tag
Sziasztok,
Azt mondjátok meg legyetek kedvesek, hogy a myoptions fájl összeállításnál az encodernél az INTERNAL PULLUP és HALFQUARD opciók mit jelentenek?
Köszönöm! -
DonJoker
csendes tag
válasz
bimbula53 #416 üzenetére
Szia,
Le sem merem írni, működik!
Szétkaptam az egészet, megpróbáltam az előző rendelésből származó VS1053 DAC-ot. Ahhoz le kellett szednem az LCD-t is, de nem lett vele jó.
Az előbb újra rákötöttem az LCD-t és a PCM5102A-t és láss csodát működik!
Úgy nézem van egy csomó állomás, ami nem megy, de azért csak sikerült találnom olyat, amivel ki tudom próbálni. Folyamatosan megy.
Nagyon örülök! Mindenkinek köszönöm a segítséget! -
DonJoker
csendes tag
válasz
bimbula53 #413 üzenetére
Szia,
3 kép a DAC-ról.
[kép] [kép] [kép]
Nem tudom mennyire látszik az chip. Nagyítóval nézem:
PCM5102A
BB 28T
CK20G4 (G nem biztos, lehet Q)
Rákeresve egyiket sem talátlam.
A MyOptinos-ban ez van:
#ifndef myoptions_h#define myoptions_h
/* Generated by myoptions.h generator - v0.8.1 *//* https://e2002.github.io/docs/myoptions-generator.html?r=71,1,2,4,8,19,41,43,54&i=1,2,3,4,15,16,17,28,29,30&v=4,5,-1,255,27,26,25,36,34,39 *//* Put this file next to yoRadio.ino and restart Arduino IDE. */
/* !!! Attention !!! *//* This configuration depends on some additional libraries. Please install them using the library manager: *//* Adafruit GFX Library, Adafruit ILI9341, OneButton */
/* !!! Do not be alarmed, all right, the default values are not included in this file !!! */
#define DSP_MODEL DSP_ILI9341#define ENC_BTNR 36#define ENC_BTNL 34#define ENC_BTNB 39#define ENC_INTERNALPULLUP false
#endifKöszönöm a segítséged!
-
DonJoker
csendes tag
Sziasztok,
Amennyiben kipróbálnám a belső DAC-ot, hogy egyáltalán szól-e a cucc, akkor melyik lábról tudok levenni audió jelet?
Rá kell töltenem egy olyan MyOptoins.h fájlt, amiben internal DAC van?
Köszönöm a segítséget! -
DonJoker
csendes tag
Sziasztok,
Nekem ezzel nincs szerencsém.
Megcsináltam a forrasztásokat. 1 Low, 2 Low, 3 High, 4 Low
Nem adott ki hangot. Az SCK-hoz is tettem egy összekötést, ahogy pivi.l bekarikázta a képen. Még mindig semmi -
DonJoker
csendes tag
Sziasztok,
Legyetek szívesek segítsetek a PCM5102 bekötésében.
Megérkezett a pakkom, Wroom + PCM5102. Összeraktam, a YoRadiot rátöltöttem, beállítottam, töltöttem rá rádió listát. Elindul, megy, mutatja az időt, lejátssza az állomást, megy a VU meter, viszont hangot nem ad ki.
Kapott 3,3V-ot a VIN lábra, GND és SCK GND-n, LCK a 27-es lábon, DIN a 25-ös lábon, BCK a 26-os lábon. De láttam más bekötést is és a 25,27-et már felcseréltem, úgysem megy.
Világít rajta a LED, valami történik… ez elvileg egy line kimenet. Erősítőre kötöm, de semmi.
Legyetek szívesek segítsetek, mit hagytam ki?
Köszönöm szépen! -
DonJoker
csendes tag
Még annyi, hogy multiméterrel ránéztem, van kontakt a csatlakozó tüskéje és az R14 között.
-
DonJoker
csendes tag
Szia,
Szavamra nem kaputelefonnal fotóztam, de már sötét volt.
Ott a kis R14 a külső csatlakozó felé befordítva.
Engem igazából az aggaszt, hogy az Arduino IDE példái közül a wifi connectiont és a wifi AP-t is feltöltöttem rá, ami semmi mást nem csinálna, csak a wifit tesztelné, de semmi sem látja.
Elképzelhető, hogy nem működik rajta a wifi?
Köszönöm! -
DonJoker
csendes tag
Szia,
Csatolok egy képet.
Próbáltam laptoppal is, annak erősebb az antennája, mint a telefonnak (még több wifit talált a környéken). A telefont odatettem a board mellé, akkor sem találta meg. Tettem rá egy laptopból bontott antennát, próbáltam nélküle is, mert esetleg rosszul csatlakoztattam. Tettem rá wifi connection tesztet, AP mode tesztet, nem látja a routerement, és én sem látom. -
DonJoker
csendes tag
Sziasztok,
Nekem sajnos nincs szerencsém ezzel az internet rádióval.
A YoRadiohoz készítettem egy MyOptions fájl, amiben nem volt semmi külső egység, csak az ESP32 board. Feltöltöttem, elindult, a sorosport monitoron látom, hogy AP módban van és mi az SSID meg a jelszó, tettem hozzá egy laptopból bontott antennát is. De a telefonom nem látja.
Próbálkoztam a KaRadióval is. A soros porton láttam, hogy reklamált ugyan a hiányzó vs1053 miatt, de tovább ment és ott is írta, hogy AP módban van. A telefonom akkor sem látta.
Én bénázok el valamit, vagy gond lehet az ESP32-vel?
Köszönöm a segítséget! -
DonJoker
csendes tag
válasz
#60252516 #363 üzenetére
Szia,
Újra feltöltöttem rá a mindent.
Közben néztem a sorosport monitort. Jónak kellene lennie, de a wifijét nem látom. Lehet, az a gond, hogy Wrover IB-t vettem, azon van külső antenna csati, de nincs hozzá antennám. Bújom a netet, lehet, hogy alapban nem használja a PCB-n lévő antennát?! -
DonJoker
csendes tag
válasz
bimbula53 #354 üzenetére
Sziasztok,
Airedhyal, bimbula53 köszönöm a segítséget, szuperek vagytok!
A fordítás ok, most a feltöltés akadt meg.esptool.py v4.5.1
Serial port COM1
Connecting......................................
A fatal error occurred: Failed to connect to ESP32: No serial data received.
For troubleshooting steps visit: https://docs.espressif.com/projects/esptool/en/latest/troubleshooting.html
a kiválasztott soros port For troubleshooting steps visit: https://docs.espressif.com/projects/esptool/en/latest/troubleshooting.html
nem létezik vagy az alaplap nincs csatlakoztatvaCseréltem káblet, egy rövidre, de azzal sem.
-
DonJoker
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
"Kínai barátaimtól" megérkezett a pakkom.
ESP32 Wrover, ILI9341 2.8"-os LCD, KY-040 rotary, VS1053 dekóder (igen, utólag olvastam, hogy a PCM5102 jobb választás lett volna, de elsőre a VS1053 tűnt jobbnak)
A YoRadiót szeretném feltenni rá, mert a kinézete jobban tetszik. Generáltam myoptions.h fájlt.
A feltöltésnél hibaüzenetet kaptam:
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "SD.h"
Használt: C:\Users\Csaby\Documents\ArduinoData\packages\esp32\hardware\esp32\2.0.11\libraries\SD
Nem használt: C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.57.0_x86__mdqgnx93n4wtt\libraries\SD
In file included from E:\_YoRadio_projekt\yoradio-main\yoRadio\src\displays\dspcore.h:24,
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "WiFi.h"
Használt: C:\Users\Csaby\Documents\ArduinoData\packages\esp32\hardware\esp32\2.0.11\libraries\WiFi
Nem használt: C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.57.0_x86__mdqgnx93n4wtt\libraries\WiFi
from E:\_YoRadio_projekt\yoradio-main\yoRadio\src\core\display.h:9,
from E:\_YoRadio_projekt\yoradio-main\yoRadio\yoRadio.ino:23:
E:\_YoRadio_projekt\yoradio-main\yoRadio\src\displays\displayILI9341.h:6:10: fatal error: Adafruit_GFX.h: No such file or directory
#include <Adafruit_GFX.h>
^~~~~~~~~~~~~~~~
compilation terminated.
exit status 1
Hiba a(z) ESP32 Dev Module alaplapra fordításra.Lehet, hogy beállítási hiba, de még sohasem volt dolgom arduinoval.
Legyetek kedvesek segítsetek.
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged