Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mosteel

újonc

válasz tothjozsef #1217 üzenetére

Hasonló kérdésre az alábbi választ kaptam az államkincstártól:
    „A számla felett rendelkezni jogosult az ügyfélszámláról kizárólag a számlatulajdonos nevére szóló más ügyfélszámlára vagy a számlatulajdonos nevére szóló, hitelintézetnél vezetett fizetési számlára kezdeményezhet átutalást. 2023. december 11. napját követően az ügyfelek kizárólag olyan fizetési számla rögzítését kezdeményezhetik, mely a nevükre szól.
    Az átutalást nem terheli egyedi kincstári díj, tranzakciós illetéket pedig csak akkor szükséges fizetnie, ha a kincstári értékpapírszámla, vagy a kedvezményezett számla tulajdonosa nem természetes személy. A kedvezményezett számla tulajdonosáról Ön köteles nyilatkozni.”
    Tehát gyűjtőszámlára ezek szerint nem utalhatunk, mert az nem a nevünkre szól. Ráadásul tranzakciós illetéket is kellene fizetni, ha a megadott számla nem természetes személyé.
    Ettől függetlenül szerintem, ha valaki kipipálja a négyzetet, akkor utaláskor a közleménybe beírva a szükséges adatokat tud utalni gyűjtőszámlára is, de nem tudom, hogy ennek milyen következménye lenne, ha lenne egyáltalán.

Új hozzászólás Aktív témák