- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Apple asztali gépek
- HP notebook topic
- Milyen egeret válasszak?
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsero
aktív tag
BYD részvényeket hol találtok? Láttam BYDDY-t meg BYDDF-t, ezek ADR-ek.
Találtam 1211 BYD CO LTD-H SEHK-t ez HKD-ben van és kell hozzá permission.
81211 BYD CO LTD-H SEHK ez meg CNH-ben van. -
zsero
aktív tag
Sziasztok, a 2019-es átgörgetett TBSZ-emről ma kaptam "TBSZ Tax Certificate"-et.
Ez van benne:
IGAZOLÁS / CERTIFICATE
A 2024. ÉVBEN KELETKEZETT, TARTÓS BEFEKTETÉSBŐL SZÁRMAZÓ JÖVEDELEMRŐL /
OF INCOME FROM LONG-TERM INVESTMENT IN THE YEAR 2024.
Ezzel kell bármit is csináljunk, vagy elég eltenni biztos helyre? -
zsero
aktív tag
válasz
les_polish #834 üzenetére
Wise -> IB utalást is lehet ACH csinálni, akkor ingyenes.
-
zsero
aktív tag
Na nekem jól elfelejtettek szólni a Rollover-ről, de szerencsére megjelent szépen így ki tudtam választani. Azért egy átlagos ember, aki nem olvassa a fórumot, és nem tudja hol kell keresni, szerintem így el fogja felejteni.
-
zsero
aktív tag
válasz
les_polish #744 üzenetére
Wiseról lehet ingyen USD-t utalni, Revo-ról nekem nem engedte.
Tehát nekem Revo -> Wise -> IB volt, így kijött 0.0 díjra. -
zsero
aktív tag
Kaptam választ:
Köszönjük, hogy megkeresésével az Interactive Brokers Ügyfélszolgálatához fordult.
Tájékoztatjuk, hogy a most lejáró 2019-es számlájáról rendelkeznie kell, amiről hamarosan kapni fog egy értesítést Ügyfélportáljába, melyben benne lesznek a nyilatkozattal kapcsolatos pontos instrukciók és határidő is.
Amennyiben nem nyilatkozik a számláról, a számla automatikusan megszűnik és a rajta lévő pénzügyi eszközök (devizaegyenlegek és értékpapír-pozíciók) teljes egészében át lesznek transzferálva fő számlájára (U142.....). Ebben az esetben a tranzkaciókon korábban elért nyereség teljesen adómentes, így azt majd az adóbevallásában sem kell feltüntetnie.
Amennyiben viszont nem szeretné ezt a pénzt felvenni (kiutalni) a számláró (tehát meghosszabbítja), nyilatkozhat így is, és ez esetben áthozzuk az idei (2024-es) gyűjtőévre, tehát a két számla technikailag összeolvad (magyarán egyel kevesebb számlája lesz).
További kérdések esetén kérem tekintse meg angol nyelven is elérhető Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) oldalunkat a lenti linkre kattintva, illetve amennyiben nem találja a keresett információt, lépjen kapcsolatba velünk:
https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=46352
Üdvözlettel,
IBKR Ügyfélszolgálat -
zsero
aktív tag
Én írtam az ügyfélszolgálatnak, írok ha kapok választ.
-
zsero
aktív tag
A rebalancingra rájöttetek hogy miért nem működik normálisan? Ha pl. 9%-on vagyok valamiből, és 9.1%-ot írok be, akkor el akarja adni a felét majd újra akarja venni. Kb. használhatatlan, ha csak nem akarsz egy vagyont kifizetni fee-kben.
-
zsero
aktív tag
Egyébként nem tudjátok, USD alapú tőzsdéken is van különbség? Nekem általában csak a londonit meg a svájcit szokta feldobni, sokszor nem is lehet választani.
-
zsero
aktív tag
válasz
UberMutant #491 üzenetére
Magyarul nyerünk egy évet ahhoz képest, mint ha kivenném normál számlára és betenném újból?
-
zsero
aktív tag
Úgy látszik akkor benne vagy a TWS-ben. Hogy lehet megcsinálni, hogy egy TBSZ számlán lévő összes maradék pénzből vásároljak valamit? Pl. IB01-et vettem, és kb. így csinálom most:
- megnézem mit ír ki, mennyi HUF érhető el.
- ezt átváltom USD-re Google-lel
- kiválasztom hogy limit ár
- majd azt elosztom annyival amennyi az aktuális árfolyam
- ezt lefelé kerekítem, és megvesszem.
Fractional share-t nem szeretem.Ez a folyamat a weben valahogy sokkal praktikusabb, ott mindent ír, interaktívan mutatja mennyi share mennyi összeg, stb. De nincs erre valami 1 gombos cucc? Hogy töltse fel az account-ot IB01-el?
-
zsero
aktív tag
Érdekesség, IB01-et venni 3.2 nap alatt hozza be a vásárlás költségét. Magyarul 3 napnál tovább nem éri meg pénzt tartani a számlán.
-
zsero
aktív tag
Illetve szintén TWS-ben be lehet állítani hogy a base currency vagy display currency ne HUF legyen?
-
zsero
aktív tag
Classic TWS-ben hogy látszik a trade history több mint 7 napra visszamenőleg?
-
zsero
aktív tag
IB-n mi a legjobb "money market fund", azaz olyan ETF ami folyamatosan emelkedik kb. jegybanki alapkamattal? JustETF-en találtam a Xtrackers II EUR Overnight Rate Swap UCITS ETF 1C ami EUR-ra tudja ezt, de én USD-re keresném, vagy GBP-re, ugyanis ott magasabb a kamat. Tudtok ilyet?
-
zsero
aktív tag
válasz
tothjozsef #400 üzenetére
Ezt csak asztali változaton tudja szerintem. Én is ezért raktam fel először a Desktopot, aztán a TWS-t.
Mosaic nézet meglepően jó, még akkor is ha kb. MS DOS szintű a grafika. Minden rajta van ami kell. Más is így gondolja? -
zsero
aktív tag
De így igazából előre nem lehet kiszámolni, elég furcsa. Se a Wise, se a Revolut, se az Erste-s TBSZ utalás nem ment keresztül ilyen közvetítőn amin levonnának.
Annyit tehetek max, hogy beleírom a guide-ba hogy +28 USD-vel számoljon mindenki.
Ezt írta az IB:
Az illetékes társosztály tájékoztatása alapján hozzánk a már 28 USD-vel kevesebb összeg érkezett meg és került könyvelésre. Ebben az esetben vagy a küldő fél vonta le a 28 USD-s összeget avagy a küldő fél és az IBKR között álló közvetítő bank. -
zsero
aktív tag
válasz
UberMutant #311 üzenetére
Gondolom, de nehogy már a 20e Ft-ban az ne legyen benne. K&H egyébként a maga részéről lezárta az ügyet, sőt lezárta a számlámat is, úgy hogy ott nem tudok már reklamálni.
IB-nél viszon azt írták kivizsgálják az ügyet.
-
zsero
aktív tag
Haladok az K&H -> IB deviza utalás feltárásában. K&H nagyok kedvesen válaszolt, és elküldte az általuk elküldött díjakat és pontosan elutalt összegeket. IB-re az EUR pontosan megérkezett, USD-ből meg levontak pontosan 28 USD-t TBSZ-enként.
Csak az a kérdés hogy ki vont le? Egyébként azt gondolom hogy ha már 20000 Ft-ot kifizetek per számla per deviza, akkor ez azért magában foglalhatná már a teljes utalás összegét! Wise - Revolut-on még soha egy fillért nem kellett fizetnem se USD utalásért, se USD fogadásért. Itt meg 30e Ft per TBSZ, nem semmi! -
zsero
aktív tag
válasz
UberMutant #272 üzenetére
Köszi, mára megjelent!
-
zsero
aktív tag
Na találtam egy eddigi üres TBSZ-t ahol látszik.
13,520 EUR-ból 33 EUR-t vontak le, ez pontosan 0.25%
25,299 USD-ből viszont 81 USD-t, ez 0.32%, de legfőképp több mint a 20000 Ft.
Írok is nekik. -
zsero
aktív tag
válasz
UberMutant #270 üzenetére
A K&H-n lementettem a pontos összegeket számlánként, bezárás előtt. IB-n látom a jelenlegi egyenleget, de nem látom hogy mennyi összeg érkezett be. Olyat keresek, mint egy bankszámla kivonaton, ahol látszik hogy melyik nap mennyi pénz jött be.
Ilyet tudtok? -
zsero
aktív tag
Ma beérkezett a K&H-ból a deviza, de érzésre mint ha sokat vontak volna le, nem csupán a 20k HUF max limitet. IB-n ezt hol látom pontosan? Már kerestem mindenhol de nem találom.
-
zsero
aktív tag
Revolut-ról próbáltam USD-t utalni, de ahogy látom nem lehet regisztrálni. Szerencsére Revolut -> Wise USD működik tökéletesen és ingyenes.
Wise USD utalás regisztrálva működik és ingyenes? -
zsero
aktív tag
DCA-ra tudtok valami megoldást TBSZ-re? A recurring investmentnél nem lehet kijelölni a számlát, így TBSZ-re sem megy.
A pénz már fel van töltve, csak a vásárlást szeretném időzíteni. -
zsero
aktív tag
Megírtam a K&H kiegészítést a Guide-hoz, meg tudnátok nézni hogy szerintetek jó-e így? Aki már végigment rajta, ti milyen szöveget írtatok az emailhez?
https://github.com/hyperknot/interactive_brokers_tbsz/blob/main/kh/kh_kiegeszites.md
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Apple asztali gépek
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- HP notebook topic
- Autós topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12450HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest