Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fehérsólyom
aktív tag
November elején szerettem volna dollárt Wise-ról IB-re utalni, de nekem sehogyan sem sikerült ingyenes megoldást találnom.
IB-nél a Wise (Profile) linkelését követően az IB oldala látta a Wise-os egyenleget, de kerek perec kiírt az utalásra fee-t.
IB oldalon "Bank Wire" opciót választva (ez ugye felülről az első), majd Wise appban megadva az IB-től a "Bank Wire" bejelentés után kapott adatokat megint csak díja lett volna az utalásnak, ezt ekkor ugye a Wise írta ki.Mi a módja, hogy ingyenes legyen a Wise -> IB útvonal?
Esetleg van valamilyen specialitás ahogyan fel kell venni Wise-nál az IB-t?
(ACH adatokat adtam meg, a számlatípusnál pedig kipróbáltam mind a "Folyószámla", mind pedig a "Takarékszámla" verziót.)Végül Revolut -> IB útvonalon sikerült ingyenesen utalnom, de hosszú távon ezt elhagynám, amennyiben a Wise -> IB utalás díja nullázható.
-
kovaax
őstag
IBCE-nél kezdted esetleg? Én eleve IBIE. Próbálkoztam magyarul, egy időben Balázs válaszolt, nemrég egy másik magyar. De ha zavaros volt a történet, akkor rögtön átváltottak angolra (feltörtem egy TBSZ-t, és azzal volt némi macera, valójában még mindig van, csak mellébeszélnek (a feltörés előtt eladtam róla mindent, és így nem kellett volna levonniuk a havidíjat, de levonták mégis, és vissza se akarják adni, csak mellébeszélnek, hogy a kollégák ezerrel dolgoznak az ügyön, vagy 7 hónapja...)). Úgyhogy azóta maradok az angolnál, legalább gyakorlom a nyelvet. Ja, angolra angolul válaszolnak nekem.
-=- There's no place like /home -=-
-
zsero
aktív tag
Kaptam választ:
Köszönjük, hogy megkeresésével az Interactive Brokers Ügyfélszolgálatához fordult.
Tájékoztatjuk, hogy a most lejáró 2019-es számlájáról rendelkeznie kell, amiről hamarosan kapni fog egy értesítést Ügyfélportáljába, melyben benne lesznek a nyilatkozattal kapcsolatos pontos instrukciók és határidő is.
Amennyiben nem nyilatkozik a számláról, a számla automatikusan megszűnik és a rajta lévő pénzügyi eszközök (devizaegyenlegek és értékpapír-pozíciók) teljes egészében át lesznek transzferálva fő számlájára (U142.....). Ebben az esetben a tranzkaciókon korábban elért nyereség teljesen adómentes, így azt majd az adóbevallásában sem kell feltüntetnie.
Amennyiben viszont nem szeretné ezt a pénzt felvenni (kiutalni) a számláró (tehát meghosszabbítja), nyilatkozhat így is, és ez esetben áthozzuk az idei (2024-es) gyűjtőévre, tehát a két számla technikailag összeolvad (magyarán egyel kevesebb számlája lesz).
További kérdések esetén kérem tekintse meg angol nyelven is elérhető Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) oldalunkat a lenti linkre kattintva, illetve amennyiben nem találja a keresett információt, lépjen kapcsolatba velünk:
https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=46352
Üdvözlettel,
IBKR Ügyfélszolgálat -
-
User_2
tag
ctrl p
quantity all available sizede nagyon vigyázz vele, mert ilyet alapvetően nem csinálunk,
ha megvagy azonnal csökentsd a szerinted még kezelhető minimumraemellett ctrl h h -ban töröld az összes order releváns short cut -ot.
szerk:
ilyen könnyű, jujj de egyszerű dolgokat nem akarsz szeretni trading platformon.
ez most durván hangzik leíríva, meg egész bitosna amikor olcvasod akkor is.de valójában annyi fék és figyelemztetés kell a költés előtt, amennyi csak lehetséges.
addig örülj, amíg nem tapasztaltad meg miért jó ez.
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
Amúgy ez van az ERSTE-nél is? Nem találom.
Lassan át akarom fordítani devizás kötvényekbe a MÁK-ból kiveendő pénzt. 6 év a nyugdíjig. Már nem biztos, hogy ebben a nagy felfutásban érdemes erre a távra részvény ETF-et vennem. Lehet, hogy vastag mínuszban fürdik majd amikor szükségem lesz rá. Az idei TBSZ még beleférne időben."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fecus
őstag
Az eladást is számolni kell, nem? Úgy leszel pénzednél. Bár a 6 nap sem rossz.
[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Ixion77
addikt
Keresztül ment, csak nem látod.
Vigasztaljon, hogy amikor 10+ évvel ezelőtt belefutottam egy ilyenbe, akkor emlékeim szerint USD50+ körüli összeg tűnt el mire megérkezett az utalásom. Akkoriban talán K&H-tól indítottam.
Meggyőződésem, hogy a bankok direkt választják azt az utat, ami számukra a legelőnyösebb (mert pl. megállapodásuk van a "köztes" bankkal), az ügyfélnek meg a leghátrányosabb.Most látom, hogy te is K&H-tól indítottad. Fogadni mernék, hogy ők a ludasak, de persze sosem fogod megtudni.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Blaymoira
csendes tag
Nincs benne. Az csak a KH-nak a díja, amiért transzfert kérsz. USD utalásnál tetszőleges számú bank lehet közbeékelve, amíg elér a célszámlára az utalás típusától függően. Ezek a közbenső bankok mind levonhatnak díjakat az utalás továbbításért és semennyire nem transzparens, mivel nem ismert az út.
-
powerwade
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
Nem tudom. IBCE-nél is cash volt, IBIE-nél is az van. Szerintem egyszerűen máshogy működik a két entitás.
Az apró visszaváltása is máshogy megy. IBCE-nél 2-3 napig állt a kis maradék apró egy vásárlás után, amit meg tegnap beutaltam (10 euró alatti összeg), azt még tegnap este le is váltotta forintra.
-
Blaymoira
csendes tag
Válaszolva a másik topicban (bocs githubon nem néztem a timestampet) feltett kérdésedre én ezt írtam:
"Tisztelt Hölgyem/Uram!
Azért írok Önöknek, mert szeretném kérvényezni az Önöknél vezetett TBSZ számlám transzferálását egy másik szolgáltatóhoz.
Valamint a maradványdevizákról szeretnék lemondani a TBSZ számlámon és felhasználni a transzferköltségek kiegyenlítéséhez. Továbbá, miután a TBSZ transzfer végbement szeretném megszüntetni az alapszámlát is.
Mellékeltem a szükséges dokumentumokat kitöltve.
Segítségüket előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
xxx"Na itt annyi történt, hogy a maradványdevizáról való lemondást teljesen ignorálták.
Deviza adatok alatt mire gondolsz? Utalási adatokra? Mert az nekik itt nem kellett meg a kelleres bohóckodás se.
Amúgy jónak tűnik, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Én beidéztem azt, ami az IB levelében szerepel. Minimálisan átírtam hogy jobban stimmeljen az aktuális helyzetre (pl. többesszám, mert nem egyesével küldtem a TBSZ nyilatkozatokat).
Szerintem nem számít mi van odaírva, akár üresen is lehetne hagyni.Deviza konverziónál K&H 1%-on vált
Lrhet, hogy már még több, mert október 1 óta bejött az új adó is. Meg kellene nézni hogy felszámolják-e már, vagy csak majd január 1-től."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest