Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simia
junior tag
Szerintem a dolog nyitja a 77/A (1)-ben van: nem minden vesting esemény azonos. Pont erről szól ez a szakasz, hogy nem az számít hogy részvényt kaptam, hanem az hogy milyen jogviszony alapján kaptam azt a részvényt.
77/A (2) a) szerint pedig nem keletkezett jövedelmem amikor a részvény a tulajdonomba jutott, ezért sem SZJA, sem SZOCHO kötelezettségünk nincsen a vestinggel kapcsolatban (persze amennyiben a passzus feltétele is megáll).
Természetesen amikor eladom majd a részvényeket (igazából már tavaly el kellett volna adnom hogy egyszerűsítsem az életem), akkor az egész után kell majd adóznom mint ETÜ.
De mivel nem lehetek 100% biztos az igazamban, ezért semmiképpen nem győzködök senkit, mindenki döntse el maga hogy fizet adót. Én mindenesetre a fentiek szerint fogok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Laza koronavírus topik
- Anime filmek és sorozatok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi